Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Έτσι,έτσι team mates!!!:):D;)Οκ δες την κι εσύ και να πούμε γνώμες!!:xixi:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα νομίζω πως έτσι μπορούμε να αποδέιξουμε την παραγωγισημότητα της f^(-1) στο R.
Εφόσον η f 1-1 από την σχέση θα ισχύει:
f^(-1)(f(x))=f^(-1)(x^5+x^3+x) <=>
f^(-1)(x^5+x^3+x)=x
Επειδή η x είναι παραγωγίσιμη στο R επομένως και η f^(-1)(x^5+x^3+x) είναι παραγωγίσιμη... Άρα:
(5x^4+3x^2+1)f'^(-1)(x^5+x^3+x)=1 <=> (για χ=1)
9f'^(-1)(3)=1 <=>
f'^(-1)(3)=1/9 και μετα συνεχίζουμε...
Αλλιώς δεν μπορούμε να αποδείξουμε την παραγωγισιμώτητα της f^(-1)(x)
Στηριζόμαστε στα στοιχεία που μας δίνει...
Καλή μας επιτυχία και όχι άγχος! Θα προσπαθήσω να ανεβάσω την λύση και σε word αργότερα. :no1:

Έχεις κάνει το ίδιο ακριβώς λάθος με αυτό που ανέφερα παραπάνω (στη λύση που υπάρχει στο συνημμένο αρχείο) δηλαδή όταν η σύνθεση δυο συναρτήσεων f και g είναι παραγωγίσιμη συνάρτηση δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα είναι παραγωγίσιμες και η f και η g. Εδώ το ρόλο της μιας από τις δυο τον έχει η f^(-1).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εβγαλα οτι f(1)=0 αλλα θα μου πειτε σοβαρο πραγμα εκανες..:P και με ορισμο που παω να δω αν ειναι παραγωγισιμη στο 1 για να παρω Fermat δε μ βγαινει κατι.. οποτε αν δεν βρηκατε τπτ ας ποσταρει ο βασιλης τη λυση:)

εβγαλα οτι f(1)=0 αλλα θα μου πειτε σοβαρο πραγμα εκανες..:P και με ορισμο που παω να δω αν ειναι παραγωγισιμη στο 1 για να παρω Fermat δε μ βγαινει κατι.. οποτε αν δεν βρηκατε τπτ ας ποσταρει ο βασιλης τη λυση:)
Ναι,είπε ότι δεν έχει σχέση με παρ/μότητα και συνέχεια!Άσε που δεν μπορείς να πάρεις μόνο ισότητα..Κάτι είχα στο μυαλό μου,αλλά μπα...:PΟπότε ναι ψηφίζω να ανεβάσει ο Βασίλης τη λύση!:no1:

λοιπόν έχουμε και λέμε
για y=1 έχουμε:
και από (για χ=1)
οπότε από τις δύο παραπάνω σχέσεις βγαίνει f(1)=0
για y=1/x η γίνεται: προσθέτουμε κατά μέλη την (1) και (2) (μπορούμε αφού έχουν την ίδια φορά) και παίρνουμε:

για y=1/x έχουμε: αφού ισχύουν οι 2 παρακάτω σχέσεις:
η συνάρτηση είναι η

Η άσκηση που υποσχέθηκα..

Έστω συνάρτηση συνεχής στο με και .
α)Να βρείτε τον τύπο της .
β)Έστω συνάρτηση με Δείξτε ότι η τέμνει τον σ'ένα ακριβώς σημείο.
γ)Αν 0<α<β να συγκρίνετε τους ,

Α,ρε Βασίλη...!!:P:P

:):) καλό είναι να βλέπουμε και κανένα κουφό που και που...οξύνει την σκέψη...:P

μια ερωτηση: το <br/> ειναι συνεπαγεται????:)

μια ερωτηση: το <br/> ειναι συνεπαγεται????:)
ειλικρινά δεν ξέρω γιατί μου το βγάζει εκεί...νομίζω δεν είναι τίποτα κανονικά δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει...

πολυ ωραια ασκηση!! συμφωνω!!:D:no1::iagree:
-----------------------------------------
Η άσκηση που υποσχέθηκα..

Έστω συνάρτηση συνεχής στο με και .
α)Να βρείτε τον τύπο της .
β)Έστω συνάρτηση με Δείξτε ότι η τέμνει τον σ'ένα ακριβώς σημείο.
γ)Αν 0<α<β να συγκρίνετε τους ,

Α,ρε Βασίλη...!!:P:P

:hmm:περιεγη ασκησουλα μου φαινεται.. το 1ο περιπου το εβγαλα και το 3ο το εβγαλα... αλλα αυτο το ''περιπου'' δε μου επιτρεπει να παω στο 2ο..:)

:hmm:περιεγη ασκησουλα μου φαινεται.. το 1ο περιπου το εβγαλα και το 3ο το εβγαλα... αλλα αυτο το ''περιπου'' δε μου επιτρεπει να παω στο 2ο..:)

Θες να σου πω πόσο βγαίνει η για να προχωρήσεις?:)

Θες να σου πω πόσο βγαίνει η για να προχωρήσεις?:)

αν θελεις:D ευχαριστω γιατι κολλησα τρελα..:(

Λοιπόν !!:D:DΚαλή συνέχεια!:no1:

η λυση! που χάρη στην κορίνα ξεκολλησα και καταφερα να την δω!!:D:D ευχαριστω πολυ κορινα:D:thanks:

Λοιπόν,μπράβο Νίκο για τη λύση σου!!!:no1::no1::no1:Ενίσταμαι όμως στην εύρεση των c διότι x>0!Οπότε δεν μπορείς να βάλεις x=0!:)Κι έτσι το πας με όρια!
Θέλετε να δημοσιεύσω και εγώ τη λύση?Είναι κάπως διαφορετική!:)

Λοιπόν,μπράβο Νίκο για τη λύση σου!!!:no1::no1::no1:Ενίσταμαι όμως στην εύρεση των c διότι x>0!Οπότε δεν μπορείς να βάλεις x=0!:)Κι έτσι το πας με όρια!
Θέλετε να δημοσιεύσω και εγώ τη λύση?Είναι κάπως διαφορετική!:)

ναι κορινα δημοσιευσε την!!:D

Συνημμένα

• Σάρωση 043.jpg
    Σάρωση 043.jpg
    277,8 KB · Εμφανίσεις: 153
  • Σάρωση 044.jpg
    Σάρωση 044.jpg
    183,3 KB · Εμφανίσεις: 178
πολυ μ αρεσε ο τροπος σου

εξαιρετικη η λυση σου κορινα!!!:no1::no1::no1::D χαιρομαι και ειμαι περηφανος που ειμαστε στ ιδιο team!!:):D
-----------------------------------------
ανεβασε και καμια ακομα!!:)

πολυ μ αρεσε ο τροπος σου
Ευχαριστώ πολύ blacksheep!:)
εξαιρετικη η λυση σου κορινα!!!:no1::no1::no1::D χαιρομαι και ειμαι περηφανος που ειμαστε στ ιδιο team!!:):D
Σ'ευχαριστώ Νίκο!:)Κι εγώ είμαι πολύ περήφανη που είμαστε στο ίδιο team!:no1::no1::no1:;):iagree::D

Υ.Γ: Ανεβάζω κι άλλη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back