Βοήθεια/Απορίες στην Άλγεβρα

οχι ρε αλλα με τετοιες ασκησεις που βλεπω σιγα να μν μπορεσω να περασω πολυτεχνειο...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι ρε αλλα με τετοιες ασκησεις που βλεπω σιγα να μν μπορεσω να περασω πολυτεχνειο...:(

Mostel εξήγησέ του την κατάσταση..:p

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέμα προετοιμασίας για όσους δώσουν μαθηματική εταιρία...

Άσκηση by me:

Αν και ισχύει:

,

Να δειχθεί ότι:

Μια ωραια λυση για την ασκηση.. Φυσικα δεν ειναι δικη μου η βασικη ιδεα αλλα προερχεται απο ενα μεγαλο μαθηματικο
Την παραθετω διοτι ειναι πολυ ωραια και με απλα μεσα

εστω

η f ειναι παντα μεγαλυτερη η ιση του 0 διοτι ειναι αθροισμα τετραγωνων

Αν κανουμε τις ταυτοτητες η f γραφεται :

και επειδη a+b+c= 3

Γνωριζουμε οτι η f ειναι παντα μεγαλυτερη η ιση του 0 αρα η διακρινουσα ειναι αρνητικη η μηδεν

Συνεπως και τελικα

Ορίστε και μια by me:

Να λυθεί η εξίσωση:

όπου r η ακέραια και θετική ρίζα της εξίσωσης

Σημείωση : Το l είναι παράμετρος και το x άγνωστος

Όποιος θέλει υπόδειξη, ας μου στείλει pm

Ορίστε και μια by me:

Να λυθεί η εξίσωση:

όπου r η ακέραια και θετική ρίζα της εξίσωσης

Σημείωση : Το l είναι παράμετρος και το x άγνωστος

Όποιος θέλει υπόδειξη, ας μου στείλει pm
Το άθροισμα των παρενθέσεων της δεύτερης εξίσωσης είναι ίσο με 0 άρα με βάση τη σχέση πού ισχύει τότε α^3+β^3+γ^3=3αβγ προκύπτει ότι r=5.Θέτοντας αυτή τη τιμή στην εξίσωση πού θέλουμε να λύσουμε, έπεiτα από πράξεις προκύπτει μιά πρωτοβάθμια εξίσωση πού λύνεται απλά αρκεί to l να είναι διαφορετικό τού μηδενός.Είναι πολλά γιά να τα γράψω αναλυτικά.

Το άθροισμα των παρενθέσεων της δεύτερης εξίσωσης είναι ίσο με 0 άρα με βάση τη σχέση πού ισχύει τότε α^3+β^3+γ^3=3αβγ προκύπτει ότι r=5.Θέτοντας αυτή τη τιμή στην εξίσωση πού θέλουμε να λύσουμε, έπεiτα από πράξεις προκύπτει μιά πρωτοβάθμια εξίσωση πού λύνεται απλά αρκεί to l να είναι διαφορετικό τού μηδενός.Είναι πολλά γιά να τα γράψω αναλυτικά.

:bravo: :bravo:

ας βάλω κι εγω μια....
οι θετικοί ακέραιοι α,β με α>β είναι τέτοιοι ώστε

Να προσδιορίσετε τους αριθμούς α και β....
γιατί ποτέ δεν μου βγαίνει η σύνταξη latex????που να την πάρει και να την latexarei!!!!!

ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι μου βγήκεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!:jumpy::jumpy::jumpy:επιτέλους!!!!!!:P

ας βάλω κι εγω μια....
οι θετικοί ακέραιοι α,β με α>β είναι τέτοιοι ώστε

Να προσδιορίσετε τους αριθμούς α και β....
γιατί ποτέ δεν μου βγαίνει η σύνταξη latex????που να την πάρει και να την latexarei!!!!!

ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι μου βγήκεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!:jumpy::jumpy::jumpy:επιτέλους!!!!!!:P

Aφού α>β, η διαφορα (α-β) θα είναι θετική, οπότε μπορούμε να διαιρέσουμε και τα 2 μέλη με αυτή.

Έτσι μετά τη διαίρεση θα έχουμε:

(Αφού τα τετράγωνά τους θα είναι ίσα, θα είναι και τα μη τετράγωνα (:p)τους ίσα

Άρα θα είναι

(a,b)=(6,1)
ή
(a,b)=(5,2)
ή
(a,b)=(4,3)

Αν σαν γνωστός παπάρας δεν έχω κάνει λάθος στην παραγοντοποίηση, ελπίζω να είναι σωστή:D

Aφού α>β, η διαφορα (α-β) θα είναι θετική, οπότε μπορούμε να διαιρέσουμε και τα 2 μέλη με αυτή.

Έτσι μετά τη διαίρεση θα έχουμε:

(Αφού τα τετράγωνά τους θα είναι ίσα, θα είναι και τα μη τετράγωνα (:p)τους ίσα

Άρα θα είναι

(a,b)=(6,1)
ή
(a,b)=(5,2)
ή
(a,b)=(4,3)

Αν σαν γνωστός παπάρας δεν έχω κάνει λάθος στην παραγοντοποίηση, ελπίζω να είναι σωστή:D
εχει κι άλλο.......σου θυμίζω είναι τετράγωνο άρα μπορεί ναναι και αρνητικός!!!!!!!:D

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
εχει κι άλλο.......σου θυμίζω είναι τετράγωνο άρα μπορεί ναναι και αρνητικός!!!!!!!:D

Αφού το α>β...το λέει και στην εκφώνηση :p

ναι αλλά πρέπει να τα βρεις για να τα απορρίψεις.....και εκτός αυτού σου χουν μείνει κι άλλα.....:D

α ναι είναι και το 7,0...

α ναι είναι και το 7,0...
κι αλλα....................:D:D:D
βσκ τα υπολοιπα που σου μενουν απορριπτονται κι αυτα.....;)

w00t w00t έφτασα τα 100 μηνύματα!!!!!

κι αλλα....................:D:D:D
βσκ τα υπολοιπα που σου μενουν απορριπτονται κι αυτα.....;)

w00t w00t έφτασα τα 100 μηνύματα!!!!!

Tι πρέπει να κάτσω να βρω όλους τους συνδιασμούς που κάνουν 7 και να τους απορρίξω γιατί α,β = θετικοί.

Δε σφάξανε :P :p

Tι πρέπει να κάτσω να βρω όλους τους συνδιασμούς που κάνουν 7 και να τους απορρίξω γιατί α,β = θετικοί.

Δε σφάξανε :P :p
οχι ρε!!!!απλα οι συνδυασμοι πρέπει ναναι:
1,6
2,5
3,4
4,3
5,2
6,1
δεκτοί:D:P

οχι ρε!!!!απλα οι συνδυασμοι πρέπει ναναι:
1,6
2,5
3,4
4,3
5,2
6,1
δεκτοί:D:P

Εγώ είμαι μάγκας και έγραψα μόνο τους 3 σωστούς :p

ντάξει μάγκα....εχω κι άλλη μάγκικη άσκηση special for mages like you:P

να γίνουν γινόμενα δυο παραγόντων οι παραστάσεις:
α)
β)
;)

νομιζω πως :

a^2 + b^2 + 1 + 4 - 2a + 4b =a^2 - 2a + 1 + b^2 + 4b + 4=(a-1)^2 + (b+2)^2=0 <=> a-1=0 και b+2=0 <=> a=1 και b=-2.

ξερω πολυ τσαπασουλικα τα εγραψα αλλα πιστεω βγαζετε οτι εγινε διασπαση του 5 σε 4 και 1 ,σχηματιστηκαν αναπτυγματα ταυτοτητων,μετα αθροισματα τετραγωνων κλπ..

πανελληνιες:P?

Βασικά δεν είχε πέσει αυτή η άσκηση ακριβώς αλλά να αποδειξετε ότι μια συνάρτηση είναι συνεχής στο R (ή κατι τέτοιο :p)

ντάξει μάγκα....εχω κι άλλη μάγκικη άσκηση special for mages like you:P

να γίνουν γινόμενα δυο παραγόντων οι παραστάσεις:
α)
β)
;)

Ρε παιδιά αυτά είναι θέματα της μαθηματικής εταιρίας, προηγούμενων ετών. Μπορείτε να μπείτε στο www.hms.gr και να τα δείτε αναλυτικά! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back