Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Απο τν τριγωνομετρια ημ(υ+π)=-ημυ ,τωρα ? :P
ναι σωστα....
Δεν ειναι τιποτα, ειμαι χαζος, το ξέρω.... :P:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εστω μια συναρτηση f:R->R για την οποια ισχύει
eq.latex
για καθε χεR
Ν.δ.ο¨:
eq-14.gif

για το 1ο ενταξει η λυση ειναι απο πανω...για το 2ο τι κανω??aaax!!!
Yπεθετα οτι κανοντας το 1ο το 2ο θα ηταν ευκολοτερο
αν α=/=β ν.δ.ο:
eq-15.gif

Συγνωμη που τη ξαναβαζω...αλλα δε με βοηθατε και δεν εχω και εμπνευση...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

f(1/4)=1

f(4x)=4f(x) gia kathe xE[1,4]

f(1)=?

για x=1/4 f(1)=4
ναι όμως λέει πως η σχέση ισχύει για κάθε χε [1,4] και το x=1/4 είναι εκτός του διαστήματος:hmm:
---------------------------------
Βάζω όπου χ-->χ/4 και έχουμε

το ίδιο βγαίνει βέβαια αλλά να είμαστε πιο σωστοί!:D

ναι όμως λέει πως η σχέση ισχύει για κάθε χε [1,4] και το x=1/4 είναι εκτός του διαστήματος:hmm:
---------------------------------
Βάζω όπου χ-->χ/4 και έχουμε

το ίδιο βγαίνει βέβαια αλλά να είμαστε πιο σωστοί!:D

Γιατι νομιζω οτι κανεις το ιδιο ακριβως πραγμα ?

Γιατι νομιζω οτι κανεις το ιδιο ακριβως πραγμα ?
ναι απλά το αν θέσεις κατευθείαν την τιμή στη σχέση μπορεί κάποιος να σ το πάρει λάθος γτ το χ=1/4 δεν ανήκει στο [1,4]:)

ναι απλά το αν θέσεις κατευθείαν την τιμή στη σχέση μπορεί κάποιος να σ το πάρει λάθος γτ το χ=1/4 δεν ανήκει στο [1,4]:)
Ειναι το ιδιο πραγμα ρε αφου οταν θετεις αφου το Θεωρεις οτι το

Δηλαδη ειναι το ιδιο πραγμα μεσω Τρικαλων :D

βλέπω ξεσήκωσα αντιδράσεις

και εγώ για αυτό το πόσταρα
πως να θέσεις το 1/4 στο χ αφού δεν ανήκει στο ΠΟ της συνάρτησης?

και αν θέσεις όπου χ το χ/4 το ίδιο δεν είναι? η είναι όντος πιο σωστό?
εγώ προσωπικά θα προβληματιζόμουν αρκέτη ώρα για το αν πρέπει όντος να ΄θεσω το 1/4

κανας καθηγητής μπορεί να απαντήσει?
θα σας πω μετά τι μου είπε ο δικός μ

βλέπω ξεσήκωσα αντιδράσεις

και εγώ για αυτό το πόσταρα
πως να θέσεις το 1/4 στο χ αφού δεν ανήκει στο ΠΟ της συνάρτησης?

και αν θέσεις όπου χ το χ/4 το ίδιο δεν είναι? η είναι όντος πιο σωστό?
εγώ προσωπικά θα προβληματιζόμουν αρκέτη ώρα για το αν πρέπει όντος να ΄θεσω το 1/4

κανας καθηγητής μπορεί να απαντήσει?
θα σας πω μετά τι μου είπε ο δικός μ

Ρε συ τι νοημα εχει η ασκηση αν εχεις μια τιμη της συναρτησης που ΔΕΝ ανηκει στο Π.Ο .Επειτα τωρα που το βλεπω αυτο ειναι συναρτησιακη σχεση για αυτο το διαστημα δεν ειναι ο τυπος της συναρτησης .. αρα ισχυει μονο σε αυτο το διαστημα ..

Μία απορία. Πώς θα λυθεί το: ? Ευχαριστώ.

Βαγγελη ειναι λαθος.
Θετω
Αρα εχω

Βαγγελη ειναι λαθος.
Θετω
Αρα εχω

Οντως καλα μην μου δινεται σημασια δεν εχω κανει καν ολοκληρωματα :D

f(1/4)=1

f(4x)=4f(x) gia kathe xE[1,4]

f(1)=?

Ρε συ τι νοημα εχει η ασκηση αν εχεις μια τιμη της συναρτησης που ΔΕΝ ανηκει στο Π.Ο .Επειτα τωρα που το βλεπω αυτο ειναι συναρτησιακη σχεση για αυτο το διαστημα δεν ειναι ο τυπος της συναρτησης .. αρα ισχυει μονο σε αυτο το διαστημα ..

αυτή είναι και εμένα η απορία μου
μήπως είναι λάθος η άσκηση?

Λιγη βοηθεια για αυτην..ξερω(μαλλον) τι πρεπει να κανω αλλα δν μου βγαινουν οι πραξεις

Για να ανηκει και ο W σε κυκλο με κ(0,0) και ρ=1 πρεπει |w|=1,αρα παιρνω
|2z-i| προς |iz+2| και αυτο πρεπει να μου βγαλει 1 σωστα??????

Λιγη βοηθεια για αυτην..ξερω(μαλλον) τι πρεπει να κανω αλλα δν μου βγαινουν οι πραξεις
DSC04855.jpg

Για να ανηκει και ο W σε κυκλο με κ(0,0) και ρ=1 πρεπει |w|=1,αρα παιρνω
|2z-i| προς |iz+2| και αυτο πρεπει να μου βγαλει 1 σωστα??????
Ακριβώς. Πάρε αυτη τη συνθήκη, υψωσε στο τετραγωνο και θα καταληξεις σε κατι που ισχύει. Ισως κανεις κατι λαθος οταν βαζεις τους συζυγείς.

καλησπέρα

να βρείτε τις τιμές το λ γιανα είναι η f γν.αυξουσα.f(x)=(e^(λχ))/((χ^2)+1)

καλησπέρα

να βρείτε τις τιμές το λ γιανα είναι η f γν.αυξουσα.f(x)=(e^(λχ))/((χ^2)+1)

Παιρνεις παραγωγο και απαιτεις εφοσον οι υπολοιποι οροι ειναι θετικοι αριθμοι το τριωνυμο να ειναι >=0 (και το "=" να ισχυει για συγκεκριμενες τιμες , δηλαδη να μην ειναι σταθερη )
Αρα η διακρινουσα πρεπει να ειναι

Καλησπέρα έχω κάποιες απορίες στη σταθερή συνάρτηση,κυρίως στο να αντιπαραγωγίζω!
Θα μπορούσατε να με βοηθούσατε με τις εξής:
1]F''(x)F(x)=(F'(x))^2+2F^2(x)
2]F''(x)-2xF'(x)=2F(x)
3]F'(x)=F(x)lnF(x)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back