Βοήθεια/Απορίες στην Άλγεβρα

• Thread starter Thread starter Dias
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Στο ίδιο σύστημα αξόνων να παραστήσετε γραφικά τις συναρτήσεις g(x)=2χ̅ και h(x)= -x²+3.
Αν Ε το εμβαδόν που περικλείεται από τις Cg,Ch και τον άξονα ΄χχ, να δείξετε ότι Ε>3̅.
Οι δύο καμπύλες τέμνονται στο (1,2). Η g τέμνει τον χ'χ στο 0 και η h στο .........
Θα κατάλαβες ότι τα εμβαδά τα υπολόγισα με ολοκληρώματα.
Νομίζω ότι ένας μαθητής Β λυκείου δεν θα το ήθελε με ολοκληρώματα. Μια απλή λύση είναι να σκεφτούμε ότι το ζητούμενο εμβαδόν είναι μεγαλύτερο από το εμβαδό του τριγώνου.

620942

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ Δία. Όντως ολοκληρώματα δεν ξέρω ακόμα αλλά vimaproto ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

18 υψωμένη στην 8-4χ =(54*ρίζα2)υψωμένη στην 3χ-2

Την έχω φτάσει μέχρι ένα σημείο... αλλά μετά δε μου βγαίνει!
Λίγη βοήθεια... όχι να τη λύσετε αλλά έστω να προτείνετε κάτι!

Ευχαριστώ παααααααααρα πολύ!!! Να 'σαι καλά φίλε!!!

1) Δίνεται το άθροισμα Sν=ν² μιας ακολουθίας Αν. Να δείξετε ότι πρόκειται για αριθμητική πρόοδο

2)Έστω Αν μια όχι σταθερή γεωμετρική πρόοδος και Βν μια ακολουθία όπου Βν είναι ο αριθμητικός μέσος των Αν και Αν+1
νδο α) Βν=Α1/2 επί λ^ν-1 επί (λ+1) όπου λ ο λόγος της Αν
β) η Βν είναι γεωνετρική πρόοδος
γ) Β1+Β2+....+Βν-1=(1+λ)(Αν-Α1)/2(λ-1)

έκανα κεφαλαία τα α και β για να ξεχωρίζουν από το ν

Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει:)

1) Δίνεται το άθροισμα Sν=ν² μιας ακολουθίας Αν. Να δείξετε ότι πρόκειται για αριθμητική πρόοδο

2)Έστω Αν μια όχι σταθερή γεωμετρική πρόοδος και Βν μια ακολουθία όπου Βν είναι ο αριθμητικός μέσος των Αν και Αν+1
νδο α) Βν=Α1/2 επί λ^ν-1 επί (λ+1) όπου λ ο λόγος της Αν
β) η Βν είναι γεωνετρική πρόοδος
γ) Β1+Β2+....+Βν-1=(1+λ)(Αν-Α1)/2(λ-1)

έκανα κεφαλαία τα α και β για να ξεχωρίζουν από το ν

Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει:)
Δεν δίνω εξηγήσεις γιατί τους τύπους των προόδων τους γνωρίζεις.

Συνημμένα

• προοδοι.jpg
    προοδοι.jpg
    65,8 KB · Εμφανίσεις: 202
log του x στο τετράγωνο = 2 πώς λύνετε help...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Γεια σας. Καμιά βοήθεια μ αυτές τις δύο; Αρχικά τι περιορισμούς πρέπει να πάρω; Και μετά για τη λύση τους:hmm:;)...;

View attachment 37611

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σας. Καμιά βοήθεια μ αυτές τις δύο; Αρχικά τι περιορισμούς πρέπει να πάρω; Και μετά για τη λύση τους:hmm:;)...;

View attachment 37611

Μέχρι πέρυσι ήταν εντός ύλης μόνο οι λογάριθμοι με βάση το 10 δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι :hmm:

Με βάση το 10 κι εδώ δεν είναι; Απλά μπορεί και να το παραλείπει...Εκτός κι αν εννοείς τίποτα άλλο...

Με βάση το 10 κι εδώ δεν είναι; Απλά μπορεί και να το παραλείπει...Εκτός κι αν εννοείς τίποτα άλλο...

Στο πρώτο βλέπω βάση το 2.

Γεια σας. Καμιά βοήθεια μ αυτές τις δύο; Αρχικά τι περιορισμούς πρέπει να πάρω; Και μετά για τη λύση τους...;
Δεν χρειάζονται περιορισμοί. Προφανώς τα ορίσματα των log είναι θετικά. (Και στην πρώτη άσκηση, οι "δεκαδικοί" λογάριθμοι έχουν βάση το 2).

621213

imagesqtbnANd9GcQhK0LXq11IYpSVIOKPZVGC0M-1.jpg

ευχαριστώ!

Χρειάζομαι οπωσδήποτε βοήθεια σε μια άσκηση...
Να αποδείξετε ότι αν ενώσουμε τα μέσα των χορδών ενός κύκλου, σχηματίζεται ισοσκελές τρίγωνο...:hmm::hmm::hmm:

Χρειάζομαι οπωσδήποτε βοήθεια σε μια άσκηση...
Να αποδείξετε ότι αν ενώσουμε τα μέσα των χορδών ενός κύκλου, σχηματίζεται ισοσκελές τρίγωνο...:hmm::hmm::hmm:
τυχαίων πορδών? δεν το έχω ξανακούσει αυτό :hmm:

τυχαίων πορδών? δεν το έχω ξανακούσει αυτό :hmm:

Ναι, τυχαίων χορδών μας είπε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back