OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Βοήθημα Μπάρλα στα πολυώνυμα
Tελικά το κατάλαβα(ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο)!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Σωστές είναι και οι δύο.Σε μια άσκηση Σ/Λ λέει
Στην ταυτότητα της διαίρεσης πολυωνύμων το υ έχει βαθμό ο οποίος είναι μικρότερος από το βαθμό του διαιρέτη
Αν ο διαιρέτης σε μια διαίρεση πολυωνύμων είναι δευτέρου βαθμού τότε το υπόλοιπο έχει βαθμό το πολύ 1.
Γιατί αυτές οι δύο είναι Λ;
Μπα! Λέγοντας "το πολύ" αυτό ακριβώς εννοούμε.Τελικά νομίζω ότι το Λάθος ωφείλεται στο ότι μπορεί ο βαθμός του υ να μην είναι αναγκαστικά 1 βαθμό μικρότερος από του δ αλλά και δύο απλά η θεωρία ορίζει το πολύ ν-1.
Δεν βλέπω κανένα λεπτό σημείο. Βλέπω μόνο 2 χοντρά λάθη του βοηθήματος.Tελικά το κατάλαβα(ήταν ένα πολύ λεπτό σημείο)!
Ποιος είπε ότι τα βοηθήματα (και ειδικά στις απαντήσεις) είναι αλάθητα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Άντε....Γράψαμε και έκανα ένα λάθος βλακεία 5 μόρια τζάμπα!!!! Αν έχω και κανα άλλο τη βαψαμε...θα

1 εξίσωση απλή,μία ανίσωση και μια εξίσωση 4 βαθμού με κ,λ.Είχα ψιλομείνει από την ευκολία των θεματων.

Αν δεν έκανα [πάλι] κάνα λάθος απροσεξίας το πιάνω το είκοσι.

qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

Στο γινόμενο υπάρχει και το lnεφ45, εφ45 = 1 => lnεφ45 = 0 => γινόμενο = 0Πώς μπορώ να υπολογίσω την παράσταση lnεφ1 X lnεφ2 Χ...Χlnεφ89
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξεκινάω με θέτω (2ημχ-1)²=y -1<=y<=1 και βρίσκω από αυτήν y=-7 ή y=1 αλλλά αντικαθιστώ και βρίσκω και τις δύο εξισώσεις αδύνατες!!
Και η άσκηση έχει και άλλα ερωτήματα και όλες μου βγαίνουν αδύνατες οπότε νομίζω ότι ο τροπος πρέπει να ναι λάθος... μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Σε μια άλλη είναι χ+(5χ+10)η παρένθεση όλη σε ρίζα=8
βρήκα δύο ρίζες τη μια τρία και την άλλη 8 που είναι εντός του περιορισμού που τον βρήκα χ>=-2
Αλλά γίνεται μετά που βλέπω αν οι ρίζες είναι δεκτές να απορρίπτεται η μία από την αντικατάσταση; Γιατί η 18 απορρίπτεται αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει και δεν ξέρω αν είναι σωστό...
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος

Η πρώτη βγαίνει όντως αδύνατη αλλά η δεύτερη: ψ=1--> (2ημχ-1)²=1-->2ημχ-1=1 ή 2ημχ-1=-1 δηλαδή ημχ=1 ή ημχ=0α) (2ημχ-1)^4 + 6(2ημχ-1)²-7=0
Ξεκινάω με θέτω (2ημχ-1)²=y -1<=y<=1 και βρίσκω από αυτήν y=-7 ή y=1 αλλλά αντικαθιστώ και βρίσκω και τις δύο εξισώσεις αδύνατες!!
Και η άσκηση έχει και άλλα ερωτήματα και όλες μου βγαίνουν αδύνατες οπότε νομίζω ότι ο τροπος πρέπει να ναι λάθος... μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Dias
Επιφανές μέλος

Για y=1 δεν βγαίνει αδύνατη: 2ημχ-1 = 1 => ημχ = 1 και 2ημχ -1 = -1 => ημχ = 0α) (2ημχ-1)^4 + 6(2ημχ-1)²-7=0
Υπάρχει και άλλος περιορισμός: [FONT="]√[/FONT][FONT="]5̅x̅[/FONT][FONT="]+[/FONT][FONT="]̅[/FONT][FONT="]1[/FONT][FONT="]̅[/FONT][FONT="]0[/FONT][FONT="]̅[/FONT]= 8-χ , για να υψώσεις στο τετράγωνο πρέπει 8-χ [FONT="]≥ [/FONT]0 => χ [FONT="]≤ [/FONT]8Σε μια άλλη είναι χ+(5χ+10)η παρένθεση όλη σε ρίζα=8
βρήκα δύο ρίζες τη μια τρία και την άλλη 8 που είναι εντός του περιορισμού που τον βρήκα χ>=-2
Αλλά γίνεται μετά που βλέπω αν οι ρίζες είναι δεκτές να απορρίπτεται η μία από την αντικατάσταση; Γιατί η 18 απορρίπτεται αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω ξανασυναντήσει και δεν ξέρω αν είναι σωστό...

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Βασικά άμα φτάσω στο ημχ=1 από κει δεν συνεχίζω ημχ=ημπ/2<=>χ=2κπ+π/2 κεΖ;;
Dias
Επιφανές μέλος

ημχ = 0 => χ = κπΤο ημχ=0 δεν το καταλαβαίνω.
Βασικά άμα φτάσω στο ημχ=1 από κει δεν συνεχίζω ημχ=ημπ/2<=>χ=2κπ+π/2 κεΖ;;

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

4-√x̅/2=όλο ρίζα(4χ+20)/4+√x̅
Από εδώ παίρνω τους περιορισμούς χ>=0 και χ>=-5 δηλ χ>=0
Αλλά μετά άμα κάνω χιαστή προκύπτει:
16-χ=2επί το όλο ρίζα που από δω πρέπει να ξαναπάρω περιορισμό το -5<=χ<=16; γιατί μετά στη διακρίνουσα βγαίνει μια ρίζα=44 και μια=4 που η 44 με βάση τον δεύτερο περ απορρίπτεται αλλά χωρίς αυτόν αλλά με αντικατάσταση πάλι απορρ στο τέλος από τις πράξεις...Ποιους περιορισμούς πρέπει να πάρω τελικά;[FONT="]
[/FONT]Και μια τελευταία:
Είναι: 2συν²χ-5συνχ-2=0 από διακρίνουσα και ρίζες μου βγαίνουν αυτές: 5+-ρίζα 41/4 που μετά δεν μπορώ να βρω το χ του συν; Μήπως κάνω κάπου λάθος[FONT="]
[/FONT]
Kαμιά βοήθεια κανείς;
Dias
Επιφανές μέλος

1) Μια χαρά τα έκανες! Σωστοί οι περιορισμοί, δεκτή λύση χ=4. Πού είναι το πρόβλημα και γιατί γκρινιάζεις?Kαμιά βοήθεια κανείς;
2) Εδώ έχεις δίκιο που γκρινιάζεις. Διόρθωσε στην εκφώνηση το -2 με +2 και όλα θα είναι Ο.Κ.

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

(αμάν θα μου βγει και το όνομα "η γκρινιάρα")
Dias
Επιφανές μέλος

Αν θέλεις, μπορείς να ζητήσεις αλλαγή νικ.(αμάν θα μου βγει και το όνομα "η γκρινιάρα")

8χ^4 + χ^3 - 25χ^2 - 18χ = 0
Ευχαριστώ

Dias
Επιφανές μέλος

Κοινός παράγοντας το χ, (ρίζα το 0), μετά από διαιρέτες του -18 (ρίζα το 2), Horner κλπ.Καλησπέρα φίλοι-ες ! μήπως θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει με αυτήν εδώ :
8χ⁴ + χ³ - 25χ² - 18χ = 0

rebel
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρα ρίζες του

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
- 
				Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- 
				 Φορτώνει...
- 

Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
 Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
 Αρχική Forum
 Αρχική Forum
					 Ρωτήστε κάτι
 Ρωτήστε κάτι
					 Προσωπικές Συζητήσεις
 Προσωπικές Συζητήσεις
					 Πανελλαδικές
 Πανελλαδικές
						 Αγγελίες
 Αγγελίες
						 Συνδεδεμένοι Χρήστες
 Συνδεδεμένοι Χρήστες