p@g
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
-----------------------------------------
Για x1=x2=0, η σχέση γίνεται f(0)=2f(0) <=> f(0)=0
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
ωπ ναι σορρυ λαθος.εχεις δικιο.το διορθωνω
Θέτω χ1=χ2=0..
Aυτά
papas
Διάσημο μέλος
Angel
Νεοφερμένος
εχω να προτεινω εναν αλλο τροπο. δεν ξερω κατα ποσο σωστος ειναι! πειτε μου εσεις!Ασκηση 1
Να λυθει η εξισωση:
θεωρουμε χ τετραγωνο -2χ +3 ισο με α. επειτα το χ τετραγωνο -3χ +2 ισο με β. σπαμε το 2 εις 2004 σε -1 εις 2004 +[-1 εις 2004]. επειτα θετουμε 2004=ν. απο εδω ευκολα προκυπτει[δες αλγεβρα α λυκειου σελ. 18 την μεσαια ταυτοτητα] πως α εις ν πλην 1 εις ν =(α-1)(α....+α+1) και (β-1)(κτλ....)!τελοσπαντων [επειδη μου σβηστηκε το υπολοιπο μυνημα] καταληγω, αφου θεσω απο το πρωτο ζευγος την δευτερη παρενθεση κ και την δευτερη παρενθεση απο το δευτερο ζευγος λ, στο β εις 2004 - α εις 2004=(4χ-6)κ. εχω δικιο;
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
σπαμε το 2 εις 2004 σε -1 εις 2004 +[-1 εις 2004]
Αυτό δεν ισχύει.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
λοιπόνΑν
α,β, γ, κ,λ∈�� με α ≠ β ≠ γ ≠ α (οι αριθμοί α, β, γ, ανά δυο είναι
διάφοροι) και ισχύουν:
α^3+ λα + κ = 0 (1), β^3 + λβ + κ = 0 (2), γ^3+ λγ + κ = 0 (3)
Δείξτε ότι
:
α+β+γ=0
Τελικά α+β+γ=0
SuXu-MuXu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν:
Να απλοποιηθέι η παράσταση:
djimmakos
Διάσημο μέλος
Βαζω και εγώ μία επαναληπτική άσκηση:
Αν:
Να απλοποιηθέι η παράσταση:
Είναι:
" /> και έτσι:
και η Α γίνεται:
SuXu-MuXu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι:
" /> και έτσι:
και η Α γίνεται:
Σωστός :no1:
djimmakos
Διάσημο μέλος
p@g
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να λυθεί το γραμμικό σύστημα εξισώσεων 2 Χ 2 για το οποίο ισχύει
Ισοδυναμα πρoκυπτει
αρα
αρα το συστημα πρεπει να ειναι αδυνατο.
απο Ευκλείδη(το περιοδικο) ήταν?αν οχι αν θυμαμαι καλα υπηρχε μια παρομοια...να μου πεις τετοιες ασκησεις ειναι πολυ commonly seen.
djimmakos
Διάσημο μέλος
ntonebts
Εκκολαπτόμενο μέλος
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μας δίνονται οι εξής σχέσεις από την εκφώνηση:
1) α+β+γ=16
2) 100α+10β+γ=100γ+10β+α+99
3) 100α+10β+γ=100α+10γ+β+54
Λύνουμε το σύστημα των 3 εξισώσεων και τελειώσαμε.
ntonebts
Εκκολαπτόμενο μέλος
arisar
Νεοφερμένος
Α) Να λυθεί η εξίσωση:
||4x – 2|+2| = 3
B) Να γραφεί εξίσωση β΄ βαθμού που να έχει ως ρίζες της την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή της παραπάνω εξίσωσης.
p@g
Εκκολαπτόμενο μέλος
Manthak47
Νεοφερμένος
||4χ-2|+2|=3
|4χ-2|+2 = 3 ή |4χ-2|+2 = -3 (βγάζουμε το μεγάλο απόλυτο)
|4χ-2|=1 ή |4χ-2|=-5 (άτοπο, απόλυτη τιμή ποτέ αρνητική)
Άρα 4χ-2=1 ή 4χ-2=-1 (βγάζουμε και το άλλο απόλυτο)
4χ=3 ή 4χ=1 (τα γνωστά)
χ= 3/4 ή χ=1/4
και μετά συνεχίζουμε όπως λέει ο p@g
βιλλαρασ
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχεις ενα λαθοςΛοιπόν, να το λύσω, μιας και εγώ το έγραψα (παρόμοιο με αυτό που έπεσε σ' εμένα).
||4χ-2|+2|=3
|4χ-2|+2 = 3 ή |4χ-2|+2 = -3 (βγάζουμε το μεγάλο απόλυτο)
|4χ-2|=1 ή |4χ-2|=-5 (άτοπο, απόλυτη τιμή ποτέ αρνητική)
Άρα 4χ-2=1 ή 4χ-2=-1 (βγάζουμε και το άλλο απόλυτο)
4χ=3 ή 4χ=1 (τα γνωστά)
χ= 3/4 ή χ=1/4
και μετά συνεχίζουμε όπως λέει ο p@g
το ||4χ-2|+2| ειναι παντα θετικο..... διοτι και το |4χ-2| να ειναι 0 του προσθετεις 2 αρα ειναι θετικο
αρα το ||4χ-2|+2|=3 <=> |4χ-2|+2=3<=>|4χ-2|=1<=> 4χ=+-1 + 2
βεβεα μετα το διορθωσες αλλα ειναι λαθος και που το πηρες απο την αρχη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- nearos
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.