Βοήθεια/Απορίες στην Άλγεβρα

ωπ ναι σορρυ λαθος.εχεις δικιο.το διορθωνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για Θεωρία αριθμών είναι αρκετά καλό το βιβλίο της ΕΜΕ που είπε και ο παπας. Αρχίζει από βασικές έννοιες και δυσκολεύει αρκετά.
-----------------------------------------
Για x1=x2=0, η σχέση γίνεται f(0)=2f(0) <=> f(0)=0

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εξηγειτε ρε παιδια και στον απλο λαο πως βρισκουμε την απαντηση?:P

Ασκηση 1
Να λυθει η εξισωση:
εχω να προτεινω εναν αλλο τροπο. δεν ξερω κατα ποσο σωστος ειναι! πειτε μου εσεις!
θεωρουμε χ τετραγωνο -2χ +3 ισο με α. επειτα το χ τετραγωνο -3χ +2 ισο με β. σπαμε το 2 εις 2004 σε -1 εις 2004 +[-1 εις 2004]. επειτα θετουμε 2004=ν. απο εδω ευκολα προκυπτει[δες αλγεβρα α λυκειου σελ. 18 την μεσαια ταυτοτητα] πως α εις ν πλην 1 εις ν =(α-1)(α....+α+1) και (β-1)(κτλ....)!τελοσπαντων [επειδη μου σβηστηκε το υπολοιπο μυνημα] καταληγω, αφου θεσω απο το πρωτο ζευγος την δευτερη παρενθεση κ και την δευτερη παρενθεση απο το δευτερο ζευγος λ, στο β εις 2004 - α εις 2004=(4χ-6)κ. εχω δικιο;

Αν
α,β, γ, κ,λ∈�� με α ≠ β ≠ γ ≠ α (οι αριθμοί α, β, γ, ανά δυο είναι
διάφοροι) και ισχύουν:
α^3+ λα + κ = 0 (1), β^3 + λβ + κ = 0 (2), γ^3+ λγ + κ = 0 (3)

Δείξτε ότι

:
α+β+γ=0

λοιπόν
eqlatex7B5Calpha207D5E7B37D5Clambda205Ca-1.gif

eqlatex7B5Cbeta20207D5E7B37D5Clambda205C-1.gif

eqlatex7B5Cgamma2020207D5E7B37D5Clambda2-1.gif
αφαιρώ την δεύτερη από την πρώτη και έχω
eqlatex7B5Calpha207D5E7B37D7B5Cbeta207D5-1.gif
επειδή
eqlatex5Calpha205Cneq205Cbeta205CRightar-1.gif
Ομοίως μεταξύ πρώτης και τρίτης δίνουν
eqlatex7B5Calpha207D5E7B27D5Calpha205Cga-1.gif
Αφαιρώ τις τελευταίες και
eqlatex5Calpha205Cbeta207B5Cbeta207D5E7B-1.gif

Τελικά α+β+γ=0

Βαζω και εγώ μία επαναληπτική άσκηση:

Αν:
Να απλοποιηθέι η παράσταση:

Βαζω και εγώ μία επαναληπτική άσκηση:

Αν:
Να απλοποιηθέι η παράσταση:

Είναι:

<3" /> και έτσι:

και η Α γίνεται:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Να λυθεί το γραμμικό σύστημα εξισώσεων 2 Χ 2 για το οποίο ισχύει

Να λυθεί το γραμμικό σύστημα εξισώσεων 2 Χ 2 για το οποίο ισχύει

Ισοδυναμα πρoκυπτει
αρα
αρα το συστημα πρεπει να ειναι αδυνατο.

απο Ευκλείδη(το περιοδικο) ήταν?αν οχι αν θυμαμαι καλα υπηρχε μια παρομοια...να μου πεις τετοιες ασκησεις ειναι πολυ commonly seen.

Δεν ξέρω από που είναι. Εμείς την κάναμε στο σχολείο και την έβαλα εδώ ως επαναληπτική.

:D

Ο αριθμός θα είναι της μορφής Α=100α+10β+10γ, όπου α,β,γ το 1ο, 2ο, 3ο ψηφίο αντίστοιχα.
Μας δίνονται οι εξής σχέσεις από την εκφώνηση:
1) α+β+γ=16
2) 100α+10β+γ=100γ+10β+α+99
3) 100α+10β+γ=100α+10γ+β+54

Λύνουμε το σύστημα των 3 εξισώσεων και τελειώσαμε.

σωστά :jumpy: συγκεκριμένα ο αριθμοσ ειναι 493

Παιδιά αν μπορείτε να μου λύσετε αυτή την άσκηση θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως...:thanks::thanks::thanks:
Α) Να λυθεί η εξίσωση:
||4x2|+2| = 3
B) Να γραφεί εξίσωση β΄ βαθμού που να έχει ως ρίζες της την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή της παραπάνω εξίσωσης.

νομιζω πως ειναι τα θεματα που επεσαν σε ενα μελος απο δω.καπου εχουν συζητηθει...παρολα αυτα μια βοηθεια ειναι να βγαλεις τα απολυτα ενα ενα οπως ξερεις.....αν τα εκανα καλα τωρα..συγκεκριμενα βρισκεις δυο ριζες τις 3/4 και 1/4...αρα η εξισωση πρεπει να ειναι

Λοιπόν, να το λύσω, μιας και εγώ το έγραψα (παρόμοιο με αυτό που έπεσε σ' εμένα).
||4χ-2|+2|=3
|4χ-2|+2 = 3 ή |4χ-2|+2 = -3 (βγάζουμε το μεγάλο απόλυτο)
|4χ-2|=1 ή |4χ-2|=-5 (άτοπο, απόλυτη τιμή ποτέ αρνητική)
Άρα 4χ-2=1 ή 4χ-2=-1 (βγάζουμε και το άλλο απόλυτο)
4χ=3 ή 4χ=1 (τα γνωστά)
χ= 3/4 ή χ=1/4

και μετά συνεχίζουμε όπως λέει ο p@g

Λοιπόν, να το λύσω, μιας και εγώ το έγραψα (παρόμοιο με αυτό που έπεσε σ' εμένα).
||4χ-2|+2|=3
|4χ-2|+2 = 3 ή |4χ-2|+2 = -3 (βγάζουμε το μεγάλο απόλυτο)
|4χ-2|=1 ή |4χ-2|=-5 (άτοπο, απόλυτη τιμή ποτέ αρνητική)
Άρα 4χ-2=1 ή 4χ-2=-1 (βγάζουμε και το άλλο απόλυτο)
4χ=3 ή 4χ=1 (τα γνωστά)
χ= 3/4 ή χ=1/4

και μετά συνεχίζουμε όπως λέει ο p@g
εχεις ενα λαθος
το ||4χ-2|+2| ειναι παντα θετικο..... διοτι και το |4χ-2| να ειναι 0 του προσθετεις 2 αρα ειναι θετικο
αρα το ||4χ-2|+2|=3 <=> |4χ-2|+2=3<=>|4χ-2|=1<=> 4χ=+-1 + 2
βεβεα μετα το διορθωσες αλλα ειναι λαθος και που το πηρες απο την αρχη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back