Θα διαφωνησω μαζι σου οτι μονο οι Ελληνες εχουν διακριτη προφορα. Ο φιλος μου ειναι Αγγλος, γενημμενος στην Αγγλια κτλ κτλ, κ μου εχει πει πολλες φορες οτι οπως οι Ελληνες εχουμε χαρακτηριστικη προφορα, ετσι εχουν κ οι Γαλλοι, κ οι Γερμανοι, κ οι Ιταλοι κ ολοι! Μπορει να καταλαβει απο την προφορα τι εθνικοτητα ειναι το ατομο που μιλαει, κ μεταξυ μας, κι εμεις μπορουμε. Οποτε ειμαι Αγγλια, μου εχει τυχει πολλες φορες να μιλησω σε ατομο αγγλικα κ μετα να πω εισαι ελληνας? κ να ειναι οντως. Επισης, ευκολα καταλαβαινεις γερμανους, ρωσους, ινδους, ιταλους κτλ. Μεχρι κ Αμερικανους.
Παραλληλα, μεχρι κ καθηγητες στην Αγγλια στα πανεπιστημια, που ειναι απο αλλη χωρα, εχουν περιεργη προφορα. Πιστευω παιδια ειναι κ στον ανθρωπο. Μερικη βελτιωση μπορει να επελθει, απο τη μακροχρονη παραμονη σε ξενη χωρα, αλλα αν δεν το εχεις δεν μπορεις να γινεις κ αψογος.
Απο κει κ περα, προσωπικα θα ηθελα να κανω μαθημα με ατομο που εχει σωστη προφορα, για να με βοηθησει κ μενα να γινω καλυτερη. Γι'αυτο θα προτιμουσα ασυζητητι εναν αγγλο καθηγητη απο εναν Ελληνα, κι ας ξερει ο Ελληνας καλυτερα τη μητρικη μου ωστε να μπορει να μου δωσει παραδειγματα. Ισως αυτο βοηθαει τα παιδια σε μικρο ακομα επιπεδο. Οσο ομως μεγαλωνουμε, μπορουμε πιστευω να αντιληφθουμε τις εννοιες κ στα Αγγλικα. Αν δλδ μου πει ο καθηγητης αυτο ειναι participle κ δεν ξερω τι σημαινει κ με τι αντιστοιχει στα ελληνικα, κ ειμαι 18 χρονων, καλυτερα να αφησω τ αγγλικα κ να πιασω τη γραμματικη του Τριανταφυλλιδη