Λοιπον κι εγω θεωρητικη κατευθυνση ειμαι και θα ηθελα να εκφρασω μια απορια μου.Συνεχως ακουω οτι η μεταφραση στην Αντιγονη ειναι πολυ δυσκολη.Εχοντας διδαχθει το μαθημα αυτο τη φετινη χρονια μπορω να πω πως εμενα μου φανηκε παρα πολυ ευκολη εως και γελοια.Δν κουραζομουν καθολου να την αποστηθισω και γενικως δν ειχα κανενα απολυτως προβλημα με τη μεταφραση.Δηλαδη για να σας δωσω να καταλαβετε πολυ πιο δυσκολη μου φαινοταν η μεταφραση στα Αρχαια Κατευθυνσης,στο Λυσια ειδικα δυσκολευτηκα παρα πολυ ενω Δημοσθενη μου φανηκε παρα πολυ ευκολη η μεταφραση(πολλοι λενε και το χω ακουσει και απο καθηγητες μου οτι πιο ευκολη θεωρειται η μεταφραση στην Κατευθυνση παρα στην Γενικη Παιδεια)παρα στην Αντιγονη.Ξερω γω ρε παιδια?Τι να πω?Γιατι εμενα μου φανηκε οτι η μεταφραση στην Αντιγονη ηταν πανευκολη σε αντιθεση με πολλους αλλους που λενε οτι ειναι παλουκι ακομα δν εχω καταλαβει.Για τα σχολια δε αυτα κι αν δεν με δυκολεψαν καθολου.Πανευκολα ηταν,οπως και η γραμματικη εννοειται και τα λεξιλογικα.Το μονο πραγμα που μπορει να την πατησεις κατε με ειναι το συντακτικο που μπορει να σου βαλουν καποια δυσκολη λεξη και εκει να χασεις καποια μορια.Τελικα στις εξετασεις του Ιουνιου το συντακτικο ηταν πανευκολο προκειμενου να βοηθησουν τα παιδια της Θετικης και της Τεχνολογικης που ισως να δυσκολευονταν.Βεβαια μιλαει καποιος που ειναι Θεωρητικη και σαφως η Αντιγονη ηταν πιο ευκολη για μας σε αντιθεση με τους μαθητες των αλλων Κατευθυνσεων.Αλλα και παλι πιστευω οτι και αυτοι οι μαθητες με λιγο διαβασμα μπορουν ανετα να γραψουν ενα βαθμο γυρω στο 14 με 15 σε αυτο το μαθημα.Γιατι η Αντιγονη ειναι μαθημα που διαβαζεται,δν ειναι Μαθηματικα που αν δεν εχεις εξασκηθει ολη τη χρονια,αν δν εχεις κατσει να λυσεις ασκησεις,αν δν εχεις μαθει τις αποδειξεις δν μπορεις να γραψεις τιποτα.Μαθαινεις απεξω μεταφραση,ερμηνευτικα ακομη και να μην τα ξερεις μπορεις να παρεις καποιες μοναδες με αυτα που ξερεις απο τη μεταφραση,λεξιλογικα σιγουροι βαθμοι κι απο κει περα γραμματικη και συντακτικο τα παλευεις κι οσες πιο πολλες μοναδες μπορεις να εξασφαλισεις τοσο το καλυτερο.Αυτα.