Για τον ορθολογισμό μου δεν είσαι σε θέση να κρίνεις. Εξάλλου η ορθολογική σκέψη είναι κάτι που χαρακτηρίζει την επιστήμη μου και την έχω καλλιεργήσει καλά. Αυτό το έχουν κρίνει άλλοι σε πολύ πιο ψηλό επίπεδο από εσένα. Απλά είμαι πιεστικά αντίθετος με τις απόψεις σου. Επιπλέον, σε όλο το συλλογισμό μου, χρησιμοποιώ πάντα τη τακτική: υπόθεση - επιχειρηματολογία επάνω σε αυτήν - συμπέρασμα. Επίσης, παραθέτω χειροπιαστά παραδείγματα που δεν εννοείτε να σχολιάσετε όλοι εσείς οι δογματικοί οπαδοί της οπισθοδρόμησης που θέλετε να σύρετε μαζί σας υποχρεωτικά και όλους τους νέους αυτού του τόπου. Επιπλέον, για την εμπάθεια σας έχω απαντήσει και παραπάνω. Δεν εκφράζω εμπάθεια αλλά απέχθεια. Ελπίζω να σου είναι σαφής η διαφορά. Η εμπάθεια θα με έκανε να προτείνω να απαγορευτούν τα αρχαία και ως μάθημα επιλογής όχι να καταργηθούν ως υποχρεωτικό στα γυμνάσια. Για πολλοστή φορά καλώ τους θιασώτες τους παρελθόντος να πουν στα παιδάκια που μας ακούν τι ακριβώς δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν αν δεν μάθαιναν αρχαία. Η ουσία της ερώτησης μου είναι στη λέξη <ακριβώς> Αν σταματήσετε τη καραμέλα και δώσετε <συγκεκριμένα> παραδείγματα ίσως προχωρήσουμε σε εποικοδομητική συζήτηση.
Σχετικά με το Υ.Γ σου: Καταρχήν σε παραπέμπω στο άρθρο 4 των όρων χρήσης του forum. Για τη ποιότητα του δείγματος που δεν αποτελεί ούτε τον αριθμό των μαθητών ενός γυμνασίου έχω απαντήσει σε προηγούμενο post μου. Αν θέλεις ικανοποιητικό δείγμα για τη προτίμηση των νέων στα αρχαία, παρέπεμψα και παραπέμπω ξανά σε αξιόπιστη στατιστική. Στο πόσες σχολές υπάρχουν και πόσες από αυτές ασχολούνται με τα αρχαία Ελληνικά. Αυτό δείχνει ατράνταχτα την ανάγκη της κοινωνίας στη δεδομένη εποχή για την εμβάθυνση στα αρχαία. Επιπλέον, αξιόπιστη στατιστική της πλειοψηφίας των μαθητών μπορεί να εξαχθεί από την απλή σύγκριση των βάσεων των αντίστοιχων σχολών.
Σωρευτικά:
"Είναι ξεχωριστή γλώσσα, διότι προσφέρεται για απέραντη συντακτική και γραμματική ανάλυση, συμβάλλει στην επιστήμη της γλωσσολογίας, οξύνει τις νοητικές προσλαμβάνουσες και ικανότητες, συν ότι βοηθά στην καλλιέργεια του γλωσσικού «αισθήματος». Είναι κληρονομιά της χώρας και του έθνους μας. Είναι απαραίτητη η γνώση τους για την προαγωγή και διεύρυνση στη γνώση του πολιτισμού μας, της προϊστορίας (και της νεώτερης), είναι αλληλένδετη με τη φιλοσοφία, και πολλά άλλα όχι άμεσης πρακτικής σημασίας για εσάς θέματα. Είναι απαραίτητη για τη μελέτη της πολλών ειδών αρχαίας ελληνικής ποίησης, η οποία συνδέεται με την καλλιέργεια του πνεύματος, όπως άλλωστε και η νεώτερη. Είναι εκλεπτυσμένη, «σύμμετρη» και ιδιαίτερη γλώσσα, και, μόνο το τελευταίο αρκεί για να κατανοήσει κάποιος την προσφορά της μέχρι και στην καθομιλουμένη και καταγραφόμενη."
"Η υποχρεωτική διδασκαλία δεν αποκλείει κανέναν από την επαφή με το αντικείμενο, και συμβάλλει έτσι ώστε να αναγνωρίσει κανείς τις δημιουργούμενες ακόμη κλίσεις του, και να τις καλλιεργήσει μετέπειτα, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην προαγωγή της επιστήμης, ή των εξαρτώμενων/συνδεόμενων επιστημών, πράγμα το οποίο λόγω της τάσης να ακολουθούμε την πλέμπα, ενδεχομένως να μην είχε συμβεί (= απώλεια για την επιστήμη)."
"Έχουμε ανάγκη από γνώσεις επί παντός επιστητού, με ιδιαίτερη μελέτη σε ό,τι καθένας μας αγαπά."
Επιχειρήματα τα οποία εκ προθέσεως παραβλέψατε, είτε απαντήσατε διαστρεβλώνοντας εσκεμμένα όσα/μέρος όσων αναφέρω.
Υγ. Το τί κάνει καθένας από εμάς στην προσωπική του ζωή και το τί «καυχιέται» ότι κατόρθωσε, ας το κρατήσει για την παρτάρα του. Η ασχετοσύνη σας αναφορικά με τη γλώσσα, και η πρόοδός σας, παράλληλα, στον τομέα ενδιαφέροντός σας, ουδόλως μάς ενδιαφέρει - καθόλου κύρος δεν προσδίδει στις θέσεις σας. Κάλλιστα μπορεί καθένας μας να αραδιάσει προσωπικά επιτεύγματα, και να κάνουμε αναμέτρηση. Ο στόχος της συζήτησης, όμως, είναι άλλος.
Aggressive, αντιπαραθέσου. Δε μπορείς;