mts_ Νεοφερμένο μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Μαραθώνας (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:08 Ο mts_ έγραψε: #2.681 25-08-09 18:08 Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Boom Επιφανές μέλος Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12.275 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:10 Ο Boom έγραψε: #2.682 25-08-09 18:10 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. mts_ Νεοφερμένο μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Μαραθώνας (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:22 Ο mts_ έγραψε: #2.683 25-08-09 18:22 Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από theodora: αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Click για ανάπτυξη... έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. χρηστοσ17 Νεοφερμένο μέλος Ο χρηστοσ17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:29 Ο χρηστοσ17: #2.684 25-08-09 18:29 ευχαριστω theodora και παλι!!! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από mts_: έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Click για ανάπτυξη... τι βγαινει ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 20:39 Ο 18vasilis: #2.685 25-08-09 20:39 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... με αντικαθιστάς και έχεις μετά από πράξεις(κάνε εσύ) με συμπλήρωση τετραγώνων (να τις κάνεις εσύ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 21:48 Ο Cr0ne έγραψε: #2.686 25-08-09 21:48 Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Boom Επιφανές μέλος Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12.275 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:10 Ο Boom έγραψε: #2.682 25-08-09 18:10 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. mts_ Νεοφερμένο μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Μαραθώνας (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:22 Ο mts_ έγραψε: #2.683 25-08-09 18:22 Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από theodora: αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Click για ανάπτυξη... έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. χρηστοσ17 Νεοφερμένο μέλος Ο χρηστοσ17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:29 Ο χρηστοσ17: #2.684 25-08-09 18:29 ευχαριστω theodora και παλι!!! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από mts_: έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Click για ανάπτυξη... τι βγαινει ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 20:39 Ο 18vasilis: #2.685 25-08-09 20:39 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... με αντικαθιστάς και έχεις μετά από πράξεις(κάνε εσύ) με συμπλήρωση τετραγώνων (να τις κάνεις εσύ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 21:48 Ο Cr0ne έγραψε: #2.686 25-08-09 21:48 Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mts_ Νεοφερμένο μέλος Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Μαραθώνας (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:22 Ο mts_ έγραψε: #2.683 25-08-09 18:22 Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από theodora: αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Click για ανάπτυξη... έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. χρηστοσ17 Νεοφερμένο μέλος Ο χρηστοσ17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:29 Ο χρηστοσ17: #2.684 25-08-09 18:29 ευχαριστω theodora και παλι!!! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από mts_: έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Click για ανάπτυξη... τι βγαινει ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 20:39 Ο 18vasilis: #2.685 25-08-09 20:39 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... με αντικαθιστάς και έχεις μετά από πράξεις(κάνε εσύ) με συμπλήρωση τετραγώνων (να τις κάνεις εσύ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 21:48 Ο Cr0ne έγραψε: #2.686 25-08-09 21:48 Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... Αρχική Δημοσίευση από theodora: αφου w e I παιρνεις w=-wσυζηγη Click για ανάπτυξη... έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χρηστοσ17 Νεοφερμένο μέλος Ο χρηστοσ17 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 18:29 Ο χρηστοσ17: #2.684 25-08-09 18:29 ευχαριστω theodora και παλι!!! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από mts_: έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Click για ανάπτυξη... τι βγαινει ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 20:39 Ο 18vasilis: #2.685 25-08-09 20:39 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... με αντικαθιστάς και έχεις μετά από πράξεις(κάνε εσύ) με συμπλήρωση τετραγώνων (να τις κάνεις εσύ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 21:48 Ο Cr0ne έγραψε: #2.686 25-08-09 21:48 Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
ευχαριστω theodora και παλι!!! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από mts_: έγραψα οτι χρησιμοποιώντας συζυγίες φτάνω μέχρι κάποιο σημείο και κολλάω ΚΑΙ ΟΧΙ ότι είμαι εντελώς άσχετος και ότι δεν ξέρω να χρησιμοποιώ συζυγίες..όποιος θέλει να βοηθήσει ας την λύσει με συζυγίες και να ποστάρει τα βήματα παρακαλώ.. Click για ανάπτυξη... τι βγαινει ? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 20:39 Ο 18vasilis: #2.685 25-08-09 20:39 Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... με αντικαθιστάς και έχεις μετά από πράξεις(κάνε εσύ) με συμπλήρωση τετραγώνων (να τις κάνεις εσύ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 21:48 Ο Cr0ne έγραψε: #2.686 25-08-09 21:48 Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από mts_: Καλησπέρα!! Έχω κολλήσει στην παρακάτω άσκηση: Να βρεθεί ο γ.τ των Μ(z), αν ισχύει και Λύνεται αν θέσω τον z, αλλά όταν πάω να την λύσω με συζυγίες φτάνω σε κάποιο σημείο και μετά κολλάω..Μια βοήθεια παρακαλώ!! Click για ανάπτυξη... με αντικαθιστάς και έχεις μετά από πράξεις(κάνε εσύ) με συμπλήρωση τετραγώνων (να τις κάνεις εσύ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 21:48 Ο Cr0ne έγραψε: #2.686 25-08-09 21:48 Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:03 Ο 18vasilis: #2.687 25-08-09 22:03 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/1-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... ο παρονομαστής είναι στο 1 ή στο (λ+1);;; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:09 Ο Cr0ne έγραψε: #2.688 25-08-09 22:09 Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Οπα το εχω γραψει και λαθος ειναι λ+1 ΔΙΑ λ-i (οχι 1-i που ηταν πριν) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikosb Νεοφερμένο μέλος Ο nikosb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 64 μηνύματα. 25 Αυγούστου 2009 στις 22:20 Ο nikosb έγραψε: #2.689 25-08-09 22:20 P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
P = i^1 * i^2 ........... i^18 =? Moυ βγαινει λαθος... απο του μπαρλα σελ 30 ασκ 18 edit ok το βρηκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
valia_92 Νεοφερμένο μέλος Η βαλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Κασσάνδρεια (Χαλκιδική). Έχει γράψει 84 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 00:51 Η valia_92 έγραψε: #2.690 26-08-09 00:51 γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. 18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
18vasilis Νεοφερμένο μέλος Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 64 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 28 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 08:22 Ο 18vasilis: #2.691 26-08-09 08:22 Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από valia_92: γεια σας.. ειχα ρωτησει και πιο πριν αλλα κανεις δεν μ απαντησε. ριξτε μια ματια pleaseeee ολο και καποιος θα την καταφερει: "Αν ισχύουν z1+z2+z3=0 και |z1|+|z2|+|z3|=ρ>0 να δείξετε ότι ,ν ανήκει " ευχαριστω~ Click για ανάπτυξη... για ξανα κοίτα την άσκηση που δίνεις νομίζω πως κάτι γράφεις λάθος ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:12 Ο manos66 έγραψε: #2.692 26-08-09 10:12 Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Cr0ne: Καλησπερα, να η απορια μου: Να δειξετε οτι ο γεωμετρικος τοπος C των εικονων του μιγαδικου z για τον οποιο ισχυει z=λ+1/λ-i, λ ανηκει R, ειναι κυκλος που διερχεται απο την αρχη των αξονων Ο. Αυτο που σκεφτηκα ειναι απαλοιφη της παραμετρου λ αλλα δεν ειχε επιτυχια, μετα σκεφτηκα πως για να περναει απ την αρχη των αξονων ο κυκλος η μια λυση θα ειναι η z=0 αρα λ=-1 αλλα αυτο δεν βοηθησε σε τιποτα. (μπορει και να ειναι λαθος η σκεψη) Ευχαριστω για τον χρονο σας Click για ανάπτυξη... Διαιρώντας κατά μέλη Αντικαθιστώντας το λ στη σχέση του y προκύπτει ... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cr0ne Νεοφερμένο μέλος Ο Cr0ne αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:14 Ο Cr0ne έγραψε: #2.693 26-08-09 10:14 Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση, κυριολεκτικα με σωζετε!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gimli Νεοφερμένο μέλος Ο gimli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 54 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 10:34 Ο gimli έγραψε: #2.694 26-08-09 10:34 ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aLe3ouLa Πολύ δραστήριο μέλος Η Αλεξάνδρα δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά της. Είναι 35 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.427 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:36 Η aLe3ouLa έγραψε: #2.695 26-08-09 11:36 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... Καλημέρα! => => -> = Άρα: 1+z=z => 1= 0 --> απορρίπτεται 1+z=-z => 2*z=-1 -> z=-1/2 => χ+ ψι = -1/2 +0i χ=-1/2 => Re(Z) = - 1/2 Νομίζω έτσι λύνεται. :what:Δεν είμαι 100% σίγουρη Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
greggr Νεοφερμένο μέλος Ο Γρηγόρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:50 Ο greggr έγραψε: #2.696 26-08-09 11:50 Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σχεδον όπως το λέει η Αλεξάνδρα..... Αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τις έλυνα θυμάμαι ότι τυπικά δεν είναι στην ύλη μια ρίζα σε μιγαδικό αριθμό (π. του 1+i). Οπότε στην αρχή που τα πας στα δυο μέλη πρέπει πρώτα να πάρεις μέτρα και μετά να βγάλεις την δύναμη..... Προσέχετε κάτι τέτοια γιατί είναι λίγο πονηρά και μπορεί να χάσετε μονάδες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 11:52 Ο hale έγραψε: #2.697 26-08-09 11:52 Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από gimli: ΚΑΛΗΜΕΡΑ... .Αν για το μιγαδικό z ισχύει (1+z)^ν - z^ν = 0 , όπoυ νεN με ν>1, να δειξετε ότι Re(z) = - 1 /2 Click για ανάπτυξη... (1+z)^ν - z^ν = 0 <=> (1+z)^v = z^v <=> |1+z|^v = |z|^v <=> |1+z| = |z| <=> |1+z|^2 = |z|^2 <=> (1+z)*(1+zσυζ) = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z+z*zσυζ = z*zσυζ <=> 1+zσυζ+z = 0 <=> zσυζ+z = -1 <=> 2Re(z) = -1 <=> Re(z) = -1/2 Ξέρουμε ότι Re(z) = (z+zσυζ)/2 <=> z+zσυζ = 2Re(z) zσυζ = z συζυγές Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DJLouis Νεοφερμένο μέλος Ο DJLouis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 13:55 Ο DJLouis έγραψε: #2.698 26-08-09 13:55 Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hale Δραστήριο μέλος Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 616 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:11 Ο hale έγραψε: #2.699 26-08-09 14:11 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 133 134 135 136 137 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 135 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Αφου η f είνα 1-1 άρα είναι γνησίως μονότονη οπότε έχουμε f(2[x^3]+x) = f(4-x) <=> 2x^3 + x = 4 - x <=> 2x^3 + 2x - 4 = 0 <=> x^3 +x - 2 = 0 και λύνεις αυτή την εξίσωση. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 26 Αυγούστου 2009 στις 14:15 Ο ledzeppelinick: #2.700 26-08-09 14:15 Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από DJLouis: Καλησπέρα παιδια θελω βοηθεια με αλλη μια ασκησουλα..... ΛΠΝ.... Έστω f:R->R για την οποία ισχύει f(f(χ))+[f(x)]^3=2χ+3 , για κάθε χER Α)Ν.Δ.Ο η f είναι "1-1" Β)Να λύσετε την εξίσωση: f(2[χ^3]+χ)=f(4-χ) Και ποιο μετα αν μπορει καποιος εχω κ μια απορεια πανο σε καποια μεθοδολογια.... ΤΥ!!!! Click για ανάπτυξη... Σε τετοιες ασκησεις δουλευεις με τον ''ορισμο'' της ''1-1'' και καταληγεις στο ζητουμενο. δηλαδη: Α)Εστω χ1,χ2 εR τετοια ωστε f(x1)=f(x2) => f(f(x1))=f(f(x2)) [αν α=β τοτε f(a)=f(b)] επισης εχουμε f(x1)=f(x2) => [f(x1)]^3=[f(x2)]^3. Προσθετωντας τις δυο αυτες σχεσεις που καταληξαμε εχουμε: f(f(χ1))+[f(x1)]^3= f(f(χ2))+[f(x2)]^3 που απο την δοθεισα σχεση ισοδυναμει με 2χ1+3=2χ2+3 => 2χ1=2χ2 => χ1=χ2 άρα απο τον ''ορισμο'' της ''1-1'' η f ειναι ''1-1'' Β)αφου η f ειναι ''1-1'' τοτε η εξισωση γραφεται 2(χ^3)+χ=4-χ και λυνεις αυτη την εξισωση Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.