ssalex
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Τεσπα, κάνω την αρχή:
AΣΚΗΣΗ 1
Να βρείτε τα ώστε να ισχύει η σχέση:
ΥΓ: H άσκηση αυτή είναι καθαρά ύλη πρώτης Λυκείου παρόλο που παρόμοια της ή ιδία (δε θυμόταν ο μαθηματικός μου) είχε πέσει στις Πανελλήνιες και έκαψε πολλά παιδιά..
Όποιος θέλει τη λύση, pm
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος
Μα να μην μπορω να λυσω μια ασκηση Α' Λυκειου;;
djimmakos
Διάσημο μέλος
Γιατι να αισθανομαι τοσο ηλιθιος μεσα σ' αυτο το φορουμ;
Μα να μην μπορω να λυσω μια ασκηση Α' Λυκειου;;
Δεν είσαι ο μόνος, πιστεψέ με :p
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
a^2 + b^2 + 1 + 4 - 2a + 4b =a^2 - 2a + 1 + b^2 + 4b + 4=(a-1)^2 + (b+2)^2=0 <=> a-1=0 και b+2=0 <=> a=1 και b=-2.
ξερω πολυ τσαπατσουλικα τα εγραψα αλλα πιστεω βγαζετε οτι εγινε διασπαση του 5 σε 4 και 1 ,σχηματιστηκαν αναπτυγματα ταυτοτητων,μετα αθροισματα τετραγωνων κλπ..
πανελληνιες?
chris_90
Διάσημο μέλος
Μην το γελας, εγω δεν μπορουσα να τη λυσω (η ειχα την ιδεα οτι δεν μπορoυσα να τη λυσω, δεν ξερω) :pπανελληνιες?
Οταν ξεκινας μια ασκηση με το σκεπτικο "δεν θα τη λυσω, ειμαι χαζος" δεν την λυνεις δεν πα να σε ρωταει "ποσο κανει 1+1"...
Dodos-7
Εκκολαπτόμενο μέλος
Paradise4all
Νεοφερμένος
ssalex πήγα να πετάξω το χαρτί όπου είχα λύση την άσκηση και το μάτι μου έπεσε πάνω σ' ένα αναγραμματισμό ! Στην αρχή λέω α = 2,5 - β αλλά από κάτω όταν το αντικατέστησα έγραψα (β - 2,5)^3 (...). Μην ανυσηχείς όμως το κακό είναι μόνο εκεί ! Γιατί ενώ το έγραψα αντίστροφα, στις πράξεις το υπολόγισα ΣΩΣΤΑ !
Παρακαλώ διόρθωσέ το ! ...
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Άσκηση by me:
Αν και ισχύει:
,
Να δειχθεί ότι:
djimmakos
Διάσημο μέλος
Θέμα προετοιμασίας για όσους δώσουν μαθηματική εταιρία...
Άσκηση by me:
Αν και ισχύει:
,
Να δειχθεί ότι:
Δεν έχω κάνει ακόμα ανισότητες, την επόμενη εβδομάδα είπανε ότι θα μπούμε...
Μπορεί κάποιος να μου στείλει με πμ τη λύση;
Μ' εξήγηση please :p
lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.geogebra.org/en/wiki/index.php/Βασικές_ανισότητες
djimmakos
Διάσημο μέλος
Χρήσιμο είναι να αποθηκεύσουν(καί να μην την αφήσουν στην αποθήκη!) τα παιδιά την παρακάτω σελίδα.
https://www.geogebra.org/en/wiki/index.php/Βασικές_ανισότητες
:thanks::thanks:
Πολύ χρήσιμο!!
Αν και δεν καταλαβαίνω τι λέει..:p
chris_90
Διάσημο μέλος
lostG
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ελπίζω να μην θεωρηθεί λύση αλλά υπόδειξη αφού πρώτος εγώ την είχα πέσει στον manos66 γιατί έτρεχε καί έλυνε τις ασκήσεις πριν τις πιάσουν τα παιδιά.
Καί η παρακάτω σελίδα καλή είναι.
https://www.geogebra.org/en/wiki/index.php/Βασικές_ταυτότητες
chris_90
Διάσημο μέλος
-----------------------------------------
Και δεν καταλαβαινω που κολλανε οι ανισωσεις cauchy πως τις λενε (πρωτη φορα τις ακουω και τις βλεπω) με την ασκηση... :p
nfk
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναυσικά
Δραστήριο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Μπορεί να συνεχιστεί ως εξής:
(x^2+2x+1+1)(x^2-2x+1+1)=
[(x+1)+1][(x-1)+1)
Aυτή εδώ δε λες...
Λοιπόν:
= (x+1)(x+1)
= (x-1)(x-1)
Άρα <=>
Μετά δε καταλαβαίνω ούτε εγώ τι έκανε..:p
djimmakos
Διάσημο μέλος
kiriakoskiriakos
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 22 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- nearos
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.