Dreamkiller
Νεοφερμένος
Δίνεται η συνάρτηση αν και αν
Να βρεθούν τα αν
Η συνάρτηση που έβαλα είναι με πολλαπλό τύπο, αλλά δεν ξέρω πώς να τον γράψω με Latex.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreamkiller
Νεοφερμένος
Dreamkiller
Νεοφερμένος
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
α+1/α>=2 ομοίως β+1/β >=2 γ=1/γ >=2 . Προσθέτω κατά μέλη και
α+β+γ+1/α+1/β+1/γ>=6 ή 3+1/α+1/β+1/γ>=6 και τελικά 1/α+1/β+1/γ>=3
Σημ. ένας αριθμός στο τετράγωνο είναι μη αρνητικός δηλ. θετικός ή μηδέν
Το >= μεγαλύτερο ή ίσο
-----------------------------------------
Για να είναι μια δύναμη =1 πρέπει η βάση της να είναι =1 ή η βάση να είναι διάφορη του μηδενός και ο εκθέτης =0.
Οταν η βάση =1 έχει ρίζες 1 και 4. οταν ο εκθέτης είναι μηδέν έχει ρίζες 3 και 4. Το ζητούμενο είναι 1+3+4=8 (Το 4 κοινό)
Dreamkiller
Νεοφερμένος
Για να είναι μια δύναμη =1 πρέπει η βάση της να είναι =1 ή η βάση να είναι διάφορη του μηδενός και ο εκθέτης =0.
Οταν η βάση =1 έχει ρίζες 1 και 4. οταν ο εκθέτης είναι μηδέν έχει ρίζες 3 και 4. Το ζητούμενο είναι 1+3+4=8 (Το 4 κοινό)
Ολόσωστα αυτά που λες, ξέχασες όμως μία ρίζα.
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
1+1 =2 διότι εμείς το είπαμε να κάνει 2. θα μπορούσε να κάνει 2* ή 5' .Δεν ξέρω αν το κατάλαβες. οπως στη γεωμετρία το αίτημα του Ευκλείδη "από σημείο εκτός ευθείας διέρχεται μία μόνο ευθεία παράλληλη σαυτή"αποδειξτο
Ποια είναι αυτή; Ο 4 εμφανίζεται και στη βάση και στον εκθέτη. Δεν ζητάει να προσθέσουμε τις ρίζες αλλά τους πραγματικούς αριθμούς που επαληθεύουν την εξίσωση.Ολόσωστα αυτά που λες, ξέχασες όμως μία ρίζα.
Dreamkiller
Νεοφερμένος
Ποια είναι αυτή; Ο 4 εμφανίζεται και στη βάση και στον εκθέτη. Δεν ζητάει να προσθέσουμε τις ρίζες αλλά τους πραγματικούς αριθμούς που επαληθεύουν την εξίσωση.
Είναι η περίπτωση η βάση να είναι -1 και ο εκθέτης άρτιος ή μηδέν.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Αν , , , να δείξετε ότι abc=1...
Όποιος μπορεί παρακαλώ ας με βοηθήσει..Την έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές αλλά δεν βγαίνει
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Πρέπει:
συνέχεια στο επόμενο post
συνέχεια....
ουφ, προβλήματα με LATEX.... τέλος πάντων, για να εξηγήσω, το πάω κάπως κατευθείαν από ένα σημείο και μετά καθώς έκανα βλακεία στο Latex. Υπάρχει πάντως μία διαφορά τετραγώνων με α=2 και β= ρίζα2 + ρίζα3. Υψωσέ τα ανάλογα στο τετράγωνο και φτάνεις στο σημείο που αρχίζει το 2ο ποστ.
Συγγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά ήταν η δεύτερη φορά που χρησιμοποιούσα latex. Που θα πάει, θα το μάθω!!
Farewell
djimmakos
Διάσημο μέλος
Έχουμε και λέμε:
Πρέπει:
συνέχεια στο επόμενο post
συνέχεια....
ουφ, προβλήματα με LATEX.... τέλος πάντων, για να εξηγήσω, το πάω κάπως κατευθείαν από ένα σημείο και μετά καθώς έκανα βλακεία στο Latex. Υπάρχει πάντως μία διαφορά τετραγώνων με α=2 και β= ρίζα2 + ρίζα3. Υψωσέ τα ανάλογα στο τετράγωνο και φτάνεις στο σημείο που αρχίζει το 2ο ποστ.
Συγγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά ήταν η δεύτερη φορά που χρησιμοποιούσα latex. Που θα πάει, θα το μάθω!!
Farewell
Έβγαλες το 2 από το γινόμενο στην υπόρριζη ποσότητα του β για να είναι θετικός..Και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις τώρα και το έκανα και την έλυσα
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Έβγαλες το 2 από το γινόμενο στο β για να είναι θετικός..Και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις τώρα
Excuse me? Δε σε κατάλαβα..
Έβγαλες το 2 από το γινόμενο στην υπόρριζη ποσότητα του β για να είναι θετικός..Και εγώ αυτό σκέφτηκα μόλις τώρα και το έκανα και την έλυσα
Όχι φίλε μου δεν έκανα κάτι τέτοιο, και δε μπορώ να πω ακόμα πως κατάλαβα για ποιό πράγμα μιλάς. Απλή διαφορά τετραγώνων είναι.
djimmakos
Διάσημο μέλος
Excuse me? Δε σε κατάλαβα..
Το β δεν υφίσταται γιατί η υπόρριζη ποσότητα είναι αρνητική έτσι όπως είναι γραμμένη στην άσκηση..Εσύ πήρες κάτι άλλο το οποίο είναι το σωστό
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Το β δεν υφίσταται γιατί η υπόρριζη ποσότητα είναι αρνητική έτσι όπως είναι γραμμένη στην άσκηση..Εσύ πήρες κάτι άλλο το οποίο είναι το σωστό
Αααα τώρα κατάλαβα τι εννοείς!Άλλο ''β'' κοιτούσα εγώ.
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Λάθος δεν είναι η εκφώνηση;
Ναι γι' αυτο δεν μου εβγαινε εμένα :p
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
(x²+y²)(x²-y²)=24 (x²+y²)(x+y)(x-y)=24 6*3(x-y)=24 x-y=4/3Γεια σε όλους.
Την παρακάτω άσκηση τη βρήκα στο βιβλίο "Η Άλγεβρα στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες" του Σωκράτη Ρωμανίδη. Δεν είναι δύσκολη, απλά θέλει λίγη φαντασία.
Αν για τους πραγματικούς αριθμούς και έχουμε ότι
, και
να υπολογίσετε το .
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Και όμως υφίσταται... για ξανα δες το β καλά...
djimmakos
Διάσημο μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Το β έτσι όπως είναι (στην εκφώνησή μου) δεν υφίσταται γιατί είναι αρνητικός..Πάρε την υπόρριζη ποσότητα μικρότερη του μηδενός και προσπάθησε να δείξεις ότι ισχύει
H ρίζα του 3 είναι γύρω στο 1.7 σωστά? 1.7 + 2 = 3.7 (περίπου πάντα). Ρίζα του 3.7 = 1.9 περίπου. 2 - 1.9 = θετικός. Γιατί λοιπόν δεν υφίσταται?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- nearos
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.