Sadie Moody
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Δεν θα έλεγα ότι φοβάμαι τον θάνατο σαν διαδικασία αυτή καθ' αυτή, σαν γεγονός είναι κάτι το αναπόφευκτο και φυσικό επακόλουθο της προοδευτικής ανάπτυξης και γήρανσης του ατόμου. Δεν με φοβίζει η στιγμή του θανάτου. Περισσότερο μου προκαλεί άγχος το άγνωστο, η μετά το θάνατο κατάστασή μου. Και με θλίβει η προοπτική του να μην υφίστανται πράγματα ουσιώδη που με γεμίζουν χαρά, όπως η μουσική ή το φως.
Δεν είναι σίγουρο πως θα πεθάνεις από γηρατειά και γενικά δεν πεθαίνουν όλοι από φυσικά αίτια. Επίσης μπορεί το άγχος σου να είναι ανούσιο. Δεν ξέρεις πως σίγουρα υπάρχει «μετά».

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sadie Moody
Νεοφερμένο μέλος

Δεν είναι σίγουρο πως θα πεθάνεις από γηρατειά και γενικά δεν πεθαίνουν όλοι από φυσικά αίτια. Επίσης μπορεί το άγχος σου να είναι ανούσιο. Δεν ξέρεις πως σίγουρα υπάρχει «μετά».![]()
Δεν στέκομαι τόσο πολύ στο πότε και πως θα πεθάνω. Είτε είναι αύριο είτε σε 80 χρόνια από σήμερα, πάλι δεν θα φοβόμουν τη διαδικασία του θανάτου. Περισσότερο με θλίβει η απουσία των δύο στοιχείων που προανέφερα. Αν και βέβαια, εφόσον θα βρίσκομαι σε κατάσταση μη ύπαρξης, προφανώς δεν θα έχω συνείδηση για να αντιληφθώ την έλλειψή τους. Όπως είπε και ο Επίκουρος: "Όπου είμαι εγώ, δεν είναι ο θάνατος. Όπου είναι ο θάνατος, δεν είμαι εγώ."

toxotis1991
Εκκολαπτόμενο μέλος

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Δεν στέκομαι τόσο πολύ στο πότε και πως θα πεθάνω. Είτε είναι αύριο είτε σε 80 χρόνια από σήμερα, πάλι δεν θα φοβόμουν τη διαδικασία του θανάτου. Περισσότερο με θλίβει η απουσία των δύο στοιχείων που προανέφερα. Αν και βέβαια, εφόσον θα βρίσκομαι σε κατάσταση μη ύπαρξης, προφανώς δεν θα έχω συνείδηση για να αντιληφθώ την έλλειψή τους. Όπως είπε και ο Επίκουρος: "Όπου είμαι εγώ, δεν είναι ο θάνατος. Όπου είναι ο θάνατος, δεν είμαι εγώ."
εμενα με φοβιζει η στιγμη αυτη. η στιγμη που θα παψω πια να νιωθω, να μυριζω, να βλεπω, να αγγιζω.
Sadie Moody
Νεοφερμένο μέλος

μη λες μεγαλα λογια
Δεν έχω πρόθεση να το παίξω φιλόσοφος, ούτε να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις. Απλά επειδή το θέμα με κεντρίζει, έχω διαβάσει αρκετά γύρω από αυτό και έχω κάποιες προσωπικές πεποιθήσεις και στάσεις απέναντί του.

Δεν έχω πρόθεση να το παίξω φιλόσοφος, ούτε να κάνω βαρύγδουπες δηλώσεις. Απλά επειδή το θέμα με κεντρίζει, έχω διαβάσει αρκετά γύρω από αυτό και έχω κάποιες προσωπικές πεποιθήσεις και στάσεις απέναντί του.
τι εχεις διαβασει;
το θεμα ειναι οτι δε ξερεις καθολου τελικως αν θα φοβηθεις τη "διαδικασια" μιας και εκεινες τις στιγμες θα συνηδειτοποιεις οτι η ζωη σου τελειωσε σε πολυυυ μεγαλυτερο βαθμο απο οτι το συνηδειτοποιεις (η οχι) τωρα.
_ann_
Εκκολαπτόμενο μέλος

το να λυπαται καποιος καποιον το βρισκω ασχημο.προτιμω τη συμπονοια αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση νομιζω το "λυπαμαι" ειναι η καταλληλη λεξη.
Franco
Εκκολαπτόμενο μέλος

Kαι να τον φοβάμαι, αξίζει;
Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως δεν ζήσω όπως θέλω
Αυτό ακριβώς. :no1:
(ναι, έκανα quote μήνυμα 8 μηνών, υπάρχει κανένα πρόβλημα;

amalfi
Δραστήριο μέλος

η γνωση και βαθια συνειδητοποιηση του επερχομενου τελους ειναι ο μεγαλος συμμαχος μας για να ζησουμε μια αληθινη ζωη - η οποια θα καταληξει σ εναν ωραιο θανατο
ο Θανατος προηγειται της Γεννησης
Falcon
Εκκολαπτόμενο μέλος

για μενα ειναι δεδομενο οτι δεν υπαρχει κατι μετα (οτι ΟΛA τελειωνουν -οσον αφορα την υπαρξη μας)
ο Θανατος προηγειται της Γεννησης
Κατά μία ερμηνεία οι δυο τοποθετήσεις σου είναι συγκρουόμενες. Προσωπικά, δε θα συμφωνήσω με την πρώτη.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα δούμε.
grigoris91
Πολύ δραστήριο μέλος

[πιο μετα βλεπουμε]
mourkos
Εκκολαπτόμενο μέλος

φοβάμαι όμως μη ξυπνήσω στα καλά καθούμενα μέσα στο φέρετρο ενώ με χουν είδη θάψει.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος

Δεν γίνεται αυτό!!
grigoris91
Πολύ δραστήριο μέλος

Soul of Sin
Εκκολαπτόμενο μέλος

mairi kaplani
Νεοφερμένο μέλος

lifeisgood
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.