Έχω τελειώσει μαθηματικός και στη συνέχεια έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις στην πληροφορική στο ΕΚΠΑ όπου και πέρασα και περάτωσα επιτυχώς τις σπουδές μου.
Το τμήμα αν και καλό όσον αφορά την αναγνώρισή του στο εξωτερικό, το προσωπικό (στην πλειοψηφία του τουλάχιστον), στην έρευνα κλπ κλπ κλπ, είναι απαράδεκτο (προσωπική άποψη) όσον αφορά το περιεχόμενο σπουδών του.
Όπως λέει και η ονομασία του τμήματος δεν είναι καθαρά πληροφορικής αλλά πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Μα θα μου πείτε οι τηλεπικοινωνίες έχουν σχέση με πληροφορική. Εντάξει και η βιολογία έχει σχέση (βλέπε γενετικοί αλγόριθμοι).
Στο τμήμα αυτό θα αναλωθείτε από πάρα πολλές ώρες φυσικής, ηλεκτρονικής, οπτικής, μετάδοση σημάτων, εργαστήρια όπου θα μετράτε εντάσεις ρεύματος και θα γειώνετε καλώδια, άσχετα με αυτό που λέμε προγραμματισμός. Αν αυτά σας αρέσουν, παράλληλα με την πληροφορική, τότε δηλώστε το ασυζητητή.
Πολλές φορές αναρωτήθηκα, γιατί διαβάζω τώρα για ευθύγραμμη ομαλή κίνηση και για ροπές δυνάμεων; Γιατί λύνω ασκήσεις με κάτοπτρα; |Γιατί είμαι σε εργαστήριο και μελετάω το πως δουλεύει η τηλεόραση και δεν είμαι σε εργαστήριο να φτιάχνω προγράμματα; Εγώ πληροφορική ήθελα!
Γνώμη μου πάντα έτσι; Σε κάποιον μπορεί να αρέσει αυτό το mixed. Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου!
Τώρα αν με ρωτήσετε ποιό τμήμα θα πρότεινα για πληροφορική, με κλειστά μάτια το τμήμα της ΑΣΟΕΕ!
Δυστυχώς στις κατατακτήριες δεχόταν μόνο αποφοίτους πληροφορικής ΤΕΙ και δεν είχα το δικαίωμα να δώσω εξετάσεις σε αυτό...