RebeccaforJimani
Εκκολαπτόμενο μέλος

Να συμπληρώσω λοιπόν. Ceid Πάτρας. Από τις καλύτερες για μένα αλλά είναι Πάτρα που δεν θες οπότε άστο.
Για το ΤΕΙ Αθήνας μπορώ να σου πω ότι συναγωνίζεται άνετα πανεπιστήμια σε επίπεδο σπουδών (και υπερτερεί σε υποδομές) οπότε μην σε απασχολεί το ότι είναι ΤΕΙ. Έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στον κλάδο και γενικά μαθαίνεις αρκετά από προγραμματισμό. Γενικά είναι καλή επιλογή (κάποιοι το βάζουν και πρώτο, ενώ πιάνουν και ΕΚΠΑ πχ). Εγώ θα σου πρότεινα πρώτα ΟΠΑ και μετά ΤΕΙ Αθήνας. Μακριά από ΕΚΠΑ. Μακριά.
Εσύ ή έχεις απωθημένο που δεν πέρασες ceid ή το έμαθες μετά και σκυλομετάνιωσες που δεν ήρθες ή έχεις φίλους ceidaδες και κοπέλα ceidού. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια υποστήριξη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τόσο extreme περιστατικά γίνονται σε πολύ περιορισμένο αριθμό μαθημάτων που είναι εντελώς ανούσια..Είναι όντως πολύ δύσκολη σχολή Ρεβέκκα. Αλλά μερικά μαθήματα τα περνάς και πίνοντας καφεδάκι, όχι φτύνοντας αίμα, όταν βάζουν τους μεταπτυχιακούς για επιτήρηση...
Περισσότερο σε μαθήματα των πρώτων ετών κυρίως και κάποιων επιλογής που είναι τρία πουλάκια κάθονταν μπορείς να πεις ότι γίνεται αυτό.
Σκέψου ότι βγαίνουν άτομα που πραγματικά δεν έχουν ιδέα από τον υπολογιστήΤο θέμα είναι όμως να ξέρεις και τίποτα, όχι να βγεις απ τη σχολή και να μην μπορείς να ανοίξεις τον υπολογιστή. Εξάλλου πιστεύω ότι τα μαθήμτα στα οποία αναφέρεσαι είναι ένα μικρό ποσοστό.![]()

Χρήσιμα πράγματα για το πως λειτουργεί ο υπολογιστής (βλέπε αρχιτεκτονική υπολογιστών για παράδειγμα που μαθαίνεις για ιεραρχίες μνήμης, λειτουργίες δίσκων κλπ) θα μάθεις, αλλά μην νομίζεις ότι έχουν σχέση για το πως θα φτιάξεις τον υπολογιστή σου (πχ ελλατωματική ραμ, καμμένη μητρική κλπ).Το τελευταίο το μαθαίνεις στην πράξη στο σπίτι σου, και παρακάλα μην το πάθεις ποτέ μέσα σε εξεταστική

Για προγραμματισμό τα εφόδια που θα πάρεις από το πανεπιστήμιο είναι να μάθεις να σχεδιάζεις σωστά τα προγράμματα σου,Γεια σας. Λοιπόν ερώτησης. Ποια σχολή Πληροφορικης προτείνετε κυρίως να ασχολείται με προγραμματισμό;
Κυρίως Αθήνα θέλω. Και τει ευπροσδεκτα
Εχω διαβάσει καλές "κριτικες" για το τμήμα στο εκπα αλλα με χαλάει αυτο το "τηλεπικοινωνιών" στο όνομα. Το τμήμα στο οπα έχω διαβασει ότι είναι καλό είδα το πρόγραμμα σπουδών και μάρεσε, αλλα έχω κάποιους ενδοιασμούς ακόμα, δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή βρίσκεται σε μια οικονομική σχολη μαλλον.. Από την άλλη για την πληροφορική στο παπει δεν ξέρω τπτ! οπως για το τει αθηνας. χμμμ τα δυο τελευταια είναι καλά;
να μάθεις έννοιες όπως η αντικειμενοστράφια και να μάθεις να χρησιμοποιείς στο σχεδιασμό σου,
να μάθεις τις δομές δεδομένων και πως να τις χρησιμοποιείς ώστε τα προγράμματα σου να είναι αποδοτικά και να μην χρειάζονται υπερβολικό χρόνο και μνήμη για να τρέξουν και κάποια αλληλεπίδραση με γλώσσες προγραμματισμού.
Αυτές είναι κάποια ερεθίσματα που θα σου δώσει το πανεπιστήμιο.Αν δεν ασχοληθείς και μόνη σου μην περιμένεις ότι θα σου ανοίξουν το κεφάλι να στα βάλουν μέσα και θα αρχίσεις ξαφνικά να προγραμματίζεις.
Μη σε προβληματίζουν οι έννοιες, θα δεις ότι είναι πολύ απλά στην πράξη.
Επίσης τα περισσότερα πράγματα ακόμα και στο hardware γίνονται προγραμματιστικά κυρίως, οπότε τον προγραμματισμό θα τον βλέπεις μπροστά σου ακόμα και σε μαθήματα hardware για παράδειγμα.
Κριτικές θα ακούσεις πολλές καλές και κακές για όλα τα τμήματα.Για Αθήνα και τα δύο που αναφέρεις είναι αξιόλογα.
Για το εκπα που αναφέρεις (αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσαι στην πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών) η σχολή έχει γίνει 5ετούς φοιτήσεως, οπότε όσο να ναι είναι κι ένα συν επιπλέον.Τώρα για μαθήματα του κλάδου τηλεπικοινωνιών, δε ξέρω κατά πόσο σου αρέσουν αυτά, αλλά μαθηματικά είναι αυτά.
Σε αρκετές σχολές πληροφορικής από ότι βλέπω έχουν μαθήματα γενικής παιδείας (ποιος είχε αυτή τη λαμπρή ιδέα ήθελα να ξερα).Έχει ειπωθεί και από άλλον εδώ μέσα που την έχει τελειώσει ότι δεν επικεντρώνουν τόσο σε προγραμματισμό (πώς άλλωστε, όταν κάνουν ιστορία των Βαλκανίων). Και γενικά από τελειόφοιτους της σχολής δεν ακούω τα καλύτερα λόγια. Το μόνο που ζηλεύω είναι οι τηλεδιαλέξεις.
Οι τηλεδιαλέξεις κι εμένα μου φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες! (ελπίζω να μπορείς να κάνεις pause μόνο

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Για τον προγραμματισμό σε hardware ισχύει, αλλά η αγορά εδώ δε ζητάει τέτοια πράγματα, και νομίζω ότι η ιδέα που έχει η Αλεξάνδρα για τον προγραμματισμό δεν ακολουθεί αυτή τη λογική.
kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε καμία περίπτωση το ΕΚΠΑ δεν έχει 5 χρόνια. Το ότι θέλει 5 χρόνια για να μπει στο ΤΕΕ και έχει κόντρα με το ΕΜΠ πρώτη φορά το ακούω.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και λέω εγώ ότι και στο ΟΠΑ το ίδιο πράγμα μπορείς να πεις με τα οικονομικά.
Επίσης και να γίνει 5ετούς φοίτησης στο ΕΚΠΑ (που δεν θα γίνει), είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μπει στο ΤΕΕ (βλέπε ΣΕΜΦΕ).
Zed
Διάσημο μέλος

Η Οικονομία έχει και μία άλφα χρησιμότητα, δεδομένου ότι το τμήμα βρίσκεται σε Οικονομικό Πανεπιστήμιο και δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού αυτών των δύο επιστημών. Η Ιστορία πραγματικά δεν κολλάει με τίποτα. Όσο για τα 5 έτη στο ΕΚΠΑ, ναι το λένε ότι το επιδιώκουν για να έχουν μετά πάτημα για ΤΕΕ.
Κάποιος παραπάνω είπε: "δεν επικεντρώνουν τόσο σε προγραμματισμό (πώς άλλωστε, όταν κάνουν ιστορία των Βαλκανίων)".
Και λέω εγώ ότι και στο ΟΠΑ το ίδιο πράγμα μπορείς να πεις με τα οικονομικά.
Επίσης και να γίνει 5ετούς φοίτησης στο ΕΚΠΑ (που δεν θα γίνει), είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μπει στο ΤΕΕ (βλέπε ΣΕΜΦΕ).
Αυτό που λέει η Woochoo. Άμα πας έξω, μπορεί πχ να πας σε λογιστικό γραφείο να ασκήσεις το επάγγελμά σου. Την ιστορία δε θα στην ζητήσουν. Γνώσεις περί οικονομικών όμως σίγουρα θα χρειαστείς.
Εσύ ή έχεις απωθημένο που δεν πέρασες ceid ή το έμαθες μετά και σκυλομετάνιωσες που δεν ήρθες ή έχεις φίλους ceidaδες και κοπέλα ceidού. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια υποστήριξη!![]()
ΧΑΧΑΧΑ! Έχω φίλους

kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άλλα αυτό. Εγώ λέω ότι όσο δεν επικεντρώνουν στον προγραμματισμό από το ΕΚΠΑ λόγο της ιστορίας, άλλο τόσο δεν επικεντρώνουν στον προγραμματισμό στο ΟΠΑ λόγο των οικονομικών.Αυτό που λέει η Woochoo. Άμα πας έξω, μπορεί πχ να πας σε λογιστικό γραφείο να ασκήσεις το επάγγελμά σου. Την ιστορία δε θα στην ζητήσουν. Γνώσεις περί οικονομικών όμως σίγουρα θα χρειαστείς.(
Επίσης την ceid την θεωρώ και εγώ την καλύτερη σχολή πληροφορικής στην Ελλάδα.
giannists
Νεοφερμένο μέλος

Να ξέρεις πως αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, νομίζω πως είναι η σχολή που ζητάς με μεγάλη βεβαιότητα.
Επιπλέον, ως πανεπιστήμιο έχει μεγάλη αναγνωρισημότητα στο εξωτερικό (θα σε βοηθήσει στα μεταπτυχιακά σου αυτό) και προσφέρει και την εναλλακτική του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι άριστα οργανωμένη σχολή (μέχρι και ηλεκτρονική εγγραφή θα σου κάνουν όταν με το καλό βγούν οι βάσεις), ενώ από επιστημονικό προσωπικό είναι τέλεια (όπως άλλωστε και κάθε σοβαρή σχολή, όπως αυτές που προαναφέρατε κι εσείς). Νομίζω πως για Πληροφορική είναι από τις καλύτερες εναλλακτικές. Δε θα σου πρότεινα σε καμία περίπτωση περιφέρεια (όπως πχ Πάτρα, από όπου κατάγομαι δηλαδή) γιατί η αγορά εργασίας εκεί δεν έχει καμία σχέση με αυτή που συνάντησα όταν ήρθα εδώ (θεωρώ δεδομένο γι'αυτό το συλλογισμό ότι αν αποφοιτήσεις από την Πάτρα θα θελήσεις και να απορροφηθείς από εκεί λόγω της χαοτικά καλύτερης ποιότητας ζωής). Επιπλέον, επειδή διακρίνω μία τάση των στελεχών των επιχειρήσεων να έχουν βιογραφικά είτε από την Αθήνα είτε από το εξωτερικό, θα σου πρότεινα να παραμείνεις στην πόλη σου και εν τέλει να επιλέξεις το Ο.Π.Α. (ασοεε που λέμε κι εμείς οι ντόποιοι)!
Σου εύχομαι τα καλύτερα, καλύ προετοιμασία και πολλή τύχη. Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείς για τις πανελλήνιες, ιδίως την τύχη!
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στείλε μου πμ γιατί πλέον δε μπορώ να παρακολουθώ το θέμα, ώστε να ανταλλάξουμε μαιλ και να συζητήσουμε.
nikostoul
Νεοφερμένο μέλος

(εκπαίδευση, βασεις κ.τ.λ.)
Ευχαριστω εκ των προτέρων

nPb
Επιφανές μέλος

έχεις ψάξει σχετικά ή απλά σε γοητεύει το pc;
η επιστήμη της πληροφορικής, ενημερωτικά, απέχει έτη φωτός από αυτό που έχεις δει ως πληροφορική έως τώρα...
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Έχω μάθει πως η σχολή είναι 4ο πεδίο και ότι πρέπει να πάρω μάθημα γενικής παιδείας μαθηματικά και επιλογής σχέδιο. Σχέδιο γραμμικό ή ελεύθερο;
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

nikostoul
Νεοφερμένο μέλος

woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Όλοι οι κλάδοι σήμερα περνούν κρίση και φυσικά και η Πληροφορική. ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να σου εγγυηθεί ότι περνώντας στο α ή β τμήμα θα βρεις δουλειά με καλά λεφτά. Παρ'όλα αυτά η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και η πληροφορική ήταν και θα είναι επιστήμη του μέλλοντος.
Αν μπορέσεις να μου πεις και πως έχεις την ενασχόληση με τους Η/Υ στο μυαλό σου ίσως να βγάλουμε κάποια άκρη
Evris7
Πολύ δραστήριο μέλος

Προφανώς, για να τον ενδιαφέρει θα το έχει ψάξει το θέμα και θα του αρέσει αυτή η επιστήμη. Αν ρωτούσε και πιο συγκεκριμένα πράγματα, πιθανότατα να μπορούσαμε να του απαντήσουμε κι εμείς αντίστοιχα πιο συγκεκριμένα.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

nikostoul
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 79 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- tomftw
- Marilini
- lain
- Mapz
- Hased Babis
- panaman
- vkat
- Helen06
- Johnny12
- Mathitis_tou_15
- Jesse_
- infection54
- bababogia
- liana
- MIT_fan
- ivannag
- antonis97
- GeorgePap2003
- thecrazycretan
- Nic Papalitsas
- george777
- marioushi
- emilyfan85
- Nala
- jim2015
- Gravix
- Pastramis
- markip
- QWERTY23
- Giii
- Steliosgkougkou
- chris2799
- Scandal
- vds3
- lnesb
- Stroka
- tsiobieman
- snowy
- rempelos42
- Alexandr0s7
- Jimmy20
- Αννα1
- ggl
- constansn
- GeorgeKarag
- ale
- Dionyshs1
- paulkin94
- Anestis123
- Devid
- Georgekk
- Demlogic
- Arvacon
- dimlevi
- kristinbacktoschool
- PsychoGR
- angelaRet
- DonaeB
- marian
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.