Προφανώς και τον έχω δει τον οδηγό σπουδών, γι'αυτό και απέρριψα το εν λόγω πρόγραμμα. Αν ήθελα να δουλεύω στο low level με C να είσαι σίγουρη ότι θα ερχόμουν στο καποδιστριακό χωρίς δεύτερη σκέψη. Όπως κι αν ήθελα ν'ασχοληθώ με τη θεωρητική πληροφορική, ασχέτως αν και το ΟΠΑ έχει σχετικό κύκλο γιατί όπως είναι προφανές, δε μπορούν όλοι να τα κάνουν όλα.
Δε μ'ενδιαφέρει το πανεπιστήμιο, στο είπα και πριν, να συγκρίνεις το ΕΚΠΑ με το Carnegie έχει νόημα, να συγκρίνεις το ΕΚΠΑ με το ΟΠΑ είναι εντελώς trivial μεταξύ μας. Αν έχω να διαλέξω ανάμεσα στα καλά εγχώρια τμήματα (πχ. ΕΚΠΑ, ΟΠΑ και CS Π. Κρήτης), θα κοιτούσα αποκλειστικά και μόνο τα μαθήματα. Ε, πως να το κάνουμε, κάθε πρόγραμμα κάνει focus σε κάτι διαφορετικό. Κι αυτο που ξέρω ειναι οτι το focus του ΕΚΠΑ, ΔΕΝ ειναι ο service ή ο business oriented προγραμματισμός. Αν φυσικά ενδιαφέρει τη φίλη μας κάτι τέτοιο...
Δεν παρέθεσες απλώς τη λίστα, θα έλεγα μάλλον ότι προσπαθείς να αποπρανατολίσεις τελείως τα κριτήρια της κοπελιάς. Γιατί αν κάτσει να κοιτάξει αυτές τις ανούσιες σε προπτυχιακό επίπεδο, λίστες, τότε θα πάει στο ΗΜΜΥ. Κι αν πάει στο ΗΜΜΥ δεν θα γίνει προγραμματίστρια ούτε σε 20 χρόνια. Η υπευθυνότητα με την οποία οφείλει ο καθένας να συμβουλεύει τους νεότερους ειναι κάτι που πρέπει να τον απασχολεί, δε νομίζεις; Το να αραδιάζεις international rankings δεν έχει και πολύ ουσιαστικό νόημα ούτε για τον προπτυχιακό φοιτητή, ούτε για το μελλοντικό επαγγελματία. Αν θέλεις ν'ασχολείσαι μ'αυτα βρες ένα forum με υποψήφιους διδάκτορες και καθηγητές πανεπιστημίων που πραγματικά διαθέτουν ουσιαστικό ενδιαφέρον γι'αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.