Εξέλιξη ή Δημιουργία Θεού;

Εξέλιξη ή Δημιουργία;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 340)
  • Προήρθαμε από εξέλιξη προγόνου, κοινού με τους πιθήκους

  • Προήρθαμε από δημιουργία θεού

  • Άλλο

  • Δεν ξέρω


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Και γιατί αυτή η "άκτιστη αιτία" να είναι ο Θεός; Γιατί να μην είναι μια ιδιότητα της ανυπαρξίας;
Είναι σαν να μου λες ότι Α+Β=Γ επειδή Α=Γ-Β και Α=Γ-Β επειδή έτσι είναι και δε γίνεται να είναι Α=Γ-2Β.
Και σταματήστε να λέτε ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι αναπόδεικτη. Κοτζάμ απολιθώματα έχουν βρεθεί, γενετικές ομοιότητες και κοινά χαρακτηριστικά. Μη μου πείτε ότι τα έπλασε ο Σατανάς για να μας παραπλανήσει...
Tι ειναι μια ιδιοτητα της ανυπαρξιας?Μπορει μια ιδιοτητα της ανυπαρξιας να δημιουργησει κατι κτιστο?Απο ενα 0 μπορει να παμε στο 1?Η μονοσημαντη θεωρια της εξελιξης ειναι λαθος.Δεν αντιλεγω στην εξελικτικη θεωρια αλλα με μια ορθη ερμηνεια της.Οχι για να παρανοηθει υλιστικα.Και ναι δεν εχει αποδειχτει η εξελικτικη θεωρια γι αυτο αλλωστε μιλαμε για θεωρια και οχι αρχη της εξελιξης.Τα απολιθωματα μας δινουν στοιχεια για καποια ζωα πριν κατι χρονια που υποτιθεται οτι ειναι προγονοι του ανθρωπου, δεν αποδεικνυει τιποτα, αλλωστε μιλαμε για ανθρωπολογια και παλαιοντολογια και οχι για μαθηματικα.

Είναι πολύ υποκριτικό κατά τη γνώμη μου να υπάρχουν ορισμένοι οπαδοί της θρησκείας που από τη μία δε δέχονται ορισμένες επιστημονικές θέσεις και από την άλλη ερμηνεύουν κατά πώς τους βολεύει τα όσα γράφει η Βίβλος για να πείσουν όσους στηρίζονται στην Επιστήμη. Αναφέρομαι σε αυτόν που έγραψε το κείμενο.

Δεν την ερμηνευουν οπως τους συμφερει αλλωστε καθε σοβαρος θεολογος κληρικος δεν αμφισβητει τα πορισματα της επιστημης.Το παπαδαριο μπορει.Ο συγγραφεας αυτου του κειμενου αλλωστε ειναι επιστημονας οχι κληρικος.

Τα βακτήρια και τα έντομα ΕΙΝΑΙ ουσιώδη. Αν δεν υπήρχαν αυτά, δε θα υπήρχε κανένας άλλος οργανισμός. Όχι μόνο επειδή απετέλεσαν την αρχή της ζωής, αλλά επειδή είναι απαραίτητα για να λειτουργεί το παγκόσμιο οικοσύστημα. Εξάλλου είναι φανερό πως οι άνθρωποι που έγραψαν τη Βίβλο, επειδή δεν είχαν επίγνωση της πηγής των ασθενειών, θεωρούσαν πως οι αρρώστιες που ταλανίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αποτέλεσμα της πτώσεως των πρωτοπλάστων...
Εχω ξαναπει χιλιαδες φορες οτι η Βιβλος δεν ειναι επιστημονικο αναγνωσμα ή εγχειριδιο Ιατρικης ή Φυσικης.Σε αυτο περιεχονται και τα βακτηρια και οι μικροοργανισμοι οπου εννουνται με τα αλλα ζωα που περιγραφονται στη Γενεση.Μπορει ενα ζωο να ζησει χωρις μικροοργανισμους στο περιβαλλον τους? Επισης, ειχαν καμμια επιστημονικη γνωση αυτοι που εγραφαν τη Βιβλο για να σου αναλυσουν και πως γινονται οι ασθενειες?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Λοιπόν εγώ με το που είδα το θέμα ήξερα πως αργά ή γρήγορα θα καταλήγαμε σε ειρωνίες και αστειάκια με αποτέλεσμα ένα τόσο σοβαρό και συνάμα ενδιαφέρον θέμα να καταντήσει ''πανηγυράκι''. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποια πράγματα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Θεωρώ δεδομένο πως όλοι μας ξέρουμε ή έστω έχουμε ακούσει για την περιβόητη Θεωρία της Εξέλιξης μέσω της Φυσικής Επιλογής του Δαρβίνου.Μία αμφιλεγόμενη θεωρία.Άλλοι πιστεύουν πως ισχύει και άλλοι πως όχι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η ''θεωρία'' της Βίβλου την οποία και πάλι νομίζω πως όλοι μας ξέρουμε.Ο Θεός δημιούργησε τους πρωτόπλαστους από τους οποίους και προήλθαμε όλοι μας (πάντα σύμφωνα με τη θεωρία μιλάω.Δεν εκφράζω άποψη ακόμα). ΄Ώρα λοιπόν να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις για να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα (όχι πως είμαι δε θέση να τις κάνω. Απλά θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω όλες τις γνώσεις μου πάνω στο θέμα.Αν κάνω κάποιο λάθος, ευχαρίστως διορθώστε με.)
Αυτά λοιπόν στα οποία θα ήθελα να αναφερθώ είναι στοιχεία τα οποία αν και απλά φαίνεται πως μας μπερδέυουν όλους.Καταρχάς, με τον όρο ''λάσπη'' ή τέλος πάντων με τον όρο που χρησιμοποιείται στη Βίβλο σαφώς και δεν εννεοείται το γνωστό σε όλους μας μίγμα.Επίσης, ο Κήπος της Εδέμ/Παράδεισος σαφώς και δεν είναι ένας κήπος με ωραία και εξοτικά φυτά, με ζώα και με ποτάμια κια καταράκτες που... ''κρέμεται'' από τον ουρανό.Ακόμη, το μήλο και το φίδι, η πτώση αλλά και η μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του ανθρώπου είναι στοιχεία, επιτρέψτε μου τον όρο, φανταστικά. Τί εννοώ: Εννοώ πως σαφώς και ο άνθρωπος δε δημιουργήθηκε από λάσπη.Σαφώς και δε ζούσε σε έναν κήπο με όλα τα αγαθά και μετά από τη εξαπάτησή του από ένα φίδι και τη βρώση ενός φρούτου ''έπεσε'' χάνοντας αυτή τη ζωή.Αν λαμβάνουμε αυτά τα στοιχεία ως βάσιμα δεδομένα, τότε μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως όλοι μας είμαστε προιόντα αιμομιξίας.
Η Εκκλησιαστική όμως Διδασκαλία, δε θέλει να περάσει αυτά τα μηνύματα, τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ.Δε θέλει να μας πει πως εξαιτίας ενός φιδιού και ενός μήλου χάσαμε τον παράδεισο.Όλα αυτά τα στοιχεία είναι αλληγορικά.Δηλαδή, θέλει να μας περάσει το μήνυμα πως ο άνθρωπος αρχικά δημιουγήθηκε από το Θεό και είχε όλη την εύνοιά του.Όταν όμως υπέκυψε στον πειρασμό, έχασε αυτήν την πλήρη εύνοια και ''έπεσε''.Θέλει δηλαδή να περάσει με τρόπο απλό και κατανοητό μηνύματα.Ας μη ξεχνάμε πως ο Χριστιανισμός ως πίστη δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους με Master και 4 ξένες γλώσσες. Αλλά απευθύνεται και σε απλούς και αμόρφωτους ανθρώπους (βλ. μαθητές του Χριστού). Να γιατί ο Χριστός μιλούσε με παραβολές. Για να μπορεί ο κόσμος να τον καταλαβαίνει και να κατανοεί το μήνυμα που ήθελε να περάσει.
Άρα ας σταματήσουν τα σχόλια τύπου ''λάσπη'', και ας δούμε τί πραγματικά μετράει από αυτήν την Ιστορία, γιατί περί Ιστορίας πρόκειται.
Εγώ προσωπικά, λέγοντας όλα αυτά, δε δηλώνω την υποστήριξή μου προς τον Χριστιανισμό. Ούτε και λέω πως εγώ έχω κατανοήσει το πλήρες νόημά του.
Απλά, μου αρέσει, όταν εξετάζω ένα θέμα, να το εξετάζω όσο περισσότερο γίνεται, αντικειμενικά. Εμμένω λοιπόν στην αρχική μου δήλωση, δηλ. στο ''άλλο'' καθώς η Θρησκεία και η Επιστήμη νομίζω πως είναι δύο ''πράγματα'' ασύγκριτα. Το τί πιστεύει από εκεί και πέρα ο καθένας είναι πρόβλημα δικό του. Είναι θέμα των Θρησκευτικών του πεποιθήσεων, της γενικής μόρφωσής του αλλά και γενικά της συμπεριφοράς του.
Αυτά λοιπόν ήθελα να παραθέσω εγώ. Αν πιστεύετε πως έχω άδικο ή εν πάση περιτπώσει αν έχετε διαφορετική άποψη, ευχαρίστως να την ακούσω και να συζητήσουμε.Άλλωστε γι' αυτό ανοίχθηκε αυτό το θέμα :P

δεν ηταν ενα μηλο αλλα ο καρπος της γνωσης και ναι κρυωνται αλληγοριες μεσα .....

η ολη ιστορια μας διδασκει οτι δεν πρεπει νε μορφωνομαστε οχι να μην τρομε μηλα σαφως εχεις απολυτο δικιο .....

μονο που αυτη η αλιγορια εμενα δεν μου αρεσει:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

AlexanderV

Νεοφερμένος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 118 μηνύματα.
Η ανθρωποι σίγουρα προήλθαν από εξέλιξη. Το σύμπαν μας όμως ίσως προήλθε από δημειουργεία. Ψήφισα "άλλο" καθώς είναι συνδιασμός τρόπων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orestes

Δραστήριο μέλος

Ο Ορέστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 680 μηνύματα.
Κανονικά 100% δεν ξέρω έπρεπε να είναι το poll..Δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά... Υποθέσεις κάνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

who

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,616 μηνύματα.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά προσωπικά, δε θα με τιμούσε ιδιαίτερα να πιστεύω ότι προήλθα από την εξέλιξη μιας αμοιβάδας (βέβαια, σε μερικά είδη ανθρώπων που είχα την τύχη (?) να συναναστραφώ, αυτή η θεωρία ταιριάζει γάντι στην προσωπικότητά τους, βλ. μυαλό και συναισθήματα μονοκύτταρου οργανισμού).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

booker

Νεοφερμένος

Ο χρηστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
αν η θεωρια περι θεικης δημιουργιας δε μου επιτρεπει να την αμφισβητησω προτιμω την επιστημονικη που με κανει να αναρωτιεμαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
δεν ηταν ενα μηλο αλλα ο καρπος της γνωσης και ναι κρυβονται αλληγοριες μεσα .....

η ολη ιστορια μας διδασκει οτι δεν πρεπει νε μορφωνομαστε οχι να μην τρωμε μηλα σαφως εχεις απολυτο δικιο .....

μονο που αυτη η αλιγορια εμενα δεν μου αρεσει:D
Δεν εχει καμμια σχεση η μορφωση με το δεντρο της γνωσης στη Γενεση, ελεος.Συμφωνα με τη Γενεση, οποιος θελει τη πιστευει βεβαια, ισχυει:
Ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα για να είναι «ελεύθερα» όντα, ικανά να κάνουν επιλογές, ικανά να διαλέγουν ανάμεσα στο καλό και το κακό. Προκειμένου ο Αδάμ και η Εύα να είναι πράγματι «ελεύθεροι» - θα έπρεπε να έχουν επιλογή.
Είναι απίθανο τρώγοντας ο Αδάμ και η Εύα το φρούτο να τους έδωσε περισσότερη γνώση ή μορφωση. Ήταν η πράξη της ανυπακοής που άνοιξε τα μάτια του Αδάμ και της Εύας, να μαθουν την συνεπεια των πραξεων τους, το καλο και το κακο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Tι ειναι μια ιδιοτητα της ανυπαρξιας?Μπορει μια ιδιοτητα της ανυπαρξιας να δημιουργησει κατι κτιστο?Απο ενα 0 μπορει να παμε στο 1?Η μονοσημαντη θεωρια της εξελιξης ειναι λαθος.Δεν αντιλεγω στην εξελικτικη θεωρια αλλα με μια ορθη ερμηνεια της.Οχι για να παρανοηθει υλιστικα.Και ναι δεν εχει αποδειχτει η εξελικτικη θεωρια γι αυτο αλλωστε μιλαμε για θεωρια και οχι αρχη της εξελιξης.Τα απολιθωματα μας δινουν στοιχεια για καποια ζωα πριν κατι χρονια που υποτιθεται οτι ειναι προγονοι του ανθρωπου, δεν αποδεικνυει τιποτα, αλλωστε μιλαμε για ανθρωπολογια και παλαιοντολογια και οχι για μαθηματικα.

Όπως μιλάμε και για θεωρία της Σχετικότητας. Ναι, θα μου πεις, ούτε κι αυτή είναι αποδεδειγμένη. Αλλά η Εξέλιξη συμβαίνει. Και αφού συμβαίνει (την έχουμε δει να συμβαίνει), δε βλέπω το λόγο να ανατρέξω σε περίπλοκες ιστορίες σχετικά με 6 μέρες της Δημιουργίας, που αντιστοιχούν σε γεωλογικούς αιώνες και σε ένα ον που βρίσκεται παντού αλλά δε το αντιλαμβανόμαστε και το λένε Θεό, προκειμένου να εξηγήσω την προέλευσή μας. Για τις οποίες δεν έχουμε ούτε καν ενδείξεις ότι υπάρχουν.

Αν θεωρείς την ύπαρξη του Θεού αποδεδειγμένη μία φορά, θεωρώ την εξέλιξη αποδεδειγμένη 100000000000 φορές. Είναι κάτι που συμβαίνει ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε.

Τις ερωτήσεις που κάνεις τις έχω κι εγώ. Απλά θα το θεωρούσα αφελές εκ μέρους μου αν ανέτρεχα σε ένα βιβλίο που μοιάζει με συλλογή μύθων, που έχει στοιχεία παρμένα από τρίτες πηγές, που έχει αμφίβολη προέλευση και που ισχυρίζεται πως λέει την απόλυτη αλήθεια, είτε κυριολεκτώντας, είτε μιλώντας μεταφορικά.

Αν δε δέχεσαι τα απολιθώματα, δε φταίει η θεωρία της Εξέλιξης. Πολύ θα ήθελα να ακούσω την ερμηνεία σου για το πλήθος των κρανίων διαφόρων ανθρωποειδών που έχουν βρεθεί.

Δεν την ερμηνευουν οπως τους συμφερει αλλωστε καθε σοβαρος θεολογος κληρικος δεν αμφισβητει τα πορισματα της επιστημης.Το παπαδαριο μπορει.Ο συγγραφεας αυτου του κειμενου αλλωστε ειναι επιστημονας οχι κληρικος.

Εγώ πάλι το συγγραφέα του κειμένου αυτού τον εντόπισα σε κάποιο blog.
Οι σοβαροί θεολόγοι κληρικοί είναι είδος υπό εξαφάνιση, και απειλούμενο από την αλίευση του προς κέρδος της Εκκλησίας.

Εχω ξαναπει χιλιαδες φορες οτι η Βιβλος δεν ειναι επιστημονικο αναγνωσμα ή εγχειριδιο Ιατρικης ή Φυσικης.Σε αυτο περιεχονται και τα βακτηρια και οι μικροοργανισμοι οπου εννουνται με τα αλλα ζωα που περιγραφονται στη Γενεση.Μπορει ενα ζωο να ζησει χωρις μικροοργανισμους στο περιβαλλον τους? Επισης, ειχαν καμμια επιστημονικη γνωση αυτοι που εγραφαν τη Βιβλο για να σου αναλυσουν και πως γινονται οι ασθενειες?

Αφού λοιπόν η Βίβλος δεν είναι επιστημονικό ανάγνωσμα ή εγχειρίδιο Βιολογίας ή Φυσικής, ας μην ερμηνεύεται με βάση επιστημονικά συμπεράσματα.

Εγώ πάλι δεν έχω δει πουθενά να αναφέρονται μικροοργανισμοί...

Όχι φυσικά, δεν είχαν καμιά επιστημονική γνώση, γι' αυτό και έπλασαν αυτή την ωραία ιστοριούλα για να εξηγήσουν στον κόσμο και στους εαυτούς τους το πώς προκαλούνται οι ασθένειες.

Δεν εχει καμμια σχεση η μορφωση με το δεντρο της γνωσης στη Γενεση, ελεος.Συμφωνα με τη Γενεση, οποιος θελει τη πιστευει βεβαια, ισχυει:
Ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα για να είναι «ελεύθερα» όντα, ικανά να κάνουν επιλογές, ικανά να διαλέγουν ανάμεσα στο καλό και το κακό. Προκειμένου ο Αδάμ και η Εύα να είναι πράγματι «ελεύθεροι» - θα έπρεπε να έχουν επιλογή.
Είναι απίθανο τρώγοντας ο Αδάμ και η Εύα το φρούτο να τους έδωσε περισσότερη γνώση ή μορφωση. Ήταν η πράξη της ανυπακοής που άνοιξε τα μάτια του Αδάμ και της Εύας, να μαθουν την συνεπεια των πραξεων τους, το καλο και το κακο.

Είναι εξίσου απίθανο να περπατήσει κάποιος χωρίς εξοπλισμό στα νερά, να θεραπεύσει έναν τυφλό, να αναστήσει και να αναστηθεί, να πέσουν τα τείχη μιας πόλης από βουητά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Τις ερωτήσεις που κάνεις τις έχω κι εγώ. Απλά θα το θεωρούσα αφελές εκ μέρους μου αν ανέτρεχα σε ένα βιβλίο που μοιάζει με συλλογή μύθων, που έχει στοιχεία παρμένα από τρίτες πηγές, που έχει αμφίβολη προέλευση και που ισχυρίζεται πως λέει την απόλυτη αλήθεια, είτε κυριολεκτώντας, είτε μιλώντας μεταφορικά.
Δεν μπορουμε να αποδειξουμε οτι υπαρχει θεος αλλα ουτε οτι δεν υπαρχει, εγω αυτο που εκανα ειναι να αποδειξω οτι ειναι η ατοπη η ερωτηση ""απο που δημιουργηθηκε ο θεος?"".Το τι υπηρχε πριν το Bing Bang εγκειται στην πιστη του καθε ανθρωπου.Αλλοι λενε θεος, αλλοι τιποτα , αλλοι ιπταμενοι γαιδαροι κλπ.Για να μην μακρηγορησουμε εχω πει και εχω δειξει απο προηγουμενα ποστς μου οτι δεν αμφισβητω την θεωρια της εξελιξης, αλλα την αντιλαμβανομαι διαφορετικα.


Αν δε δέχεσαι τα απολιθώματα, δε φταίει η θεωρία της Εξέλιξης. Πολύ θα ήθελα να ακούσω την ερμηνεία σου για το πλήθος των κρανίων διαφόρων ανθρωποειδών που έχουν βρεθεί
Ξαναναφερω οτι:
Τα απολιθωματα,κρανια κλπ μας δινουν στοιχεια για καποια ζωα πριν κατι χρονια που υποτιθεται οτι ειναι προγονοι του ανθρωπου, δεν αποδεικνυει τιποτα, αλλωστε μιλαμε για ανθρωπολογια και παλαιοντολογια και οχι για μαθηματικα.

Όπως μιλάμε και για θεωρία της Σχετικότητας. Ναι, θα μου πεις, ούτε κι αυτή είναι αποδεδειγμένη. Αλλά η Εξέλιξη συμβαίνει. Και αφού συμβαίνει (την έχουμε δει να συμβαίνει), δε βλέπω το λόγο να ανατρέξω σε περίπλοκες ιστορίες σχετικά με 6 μέρες της Δημιουργίας, που αντιστοιχούν σε γεωλογικούς αιώνες και σε ένα ον που βρίσκεται παντού αλλά δε το αντιλαμβανόμαστε και το λένε Θεό, προκειμένου να εξηγήσω την προέλευσή μας. Για τις οποίες δεν έχουμε ούτε καν ενδείξεις ότι υπάρχουν.
Δεν αμφισβητω καμμια επιστημονικη θεωρια φιλε. Αλλωστε φαινετε απο ποστ οτι τις χρησιμοποιω για να αποδειξω μερικα πραγματα που πιστευω.Οτι γραφεται στην Αγια Γραφη εγκειται στη πιστη του καθε ανθρωπου, οποιος θελει τα πιστευει,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Δεν εχει καμμια σχεση η μορφωση με το δεντρο της γνωσης στη Γενεση, ελεος.Συμφωνα με τη Γενεση, οποιος θελει τη πιστευει βεβαια, ισχυει:
Ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα για να είναι «ελεύθερα» όντα, ικανά να κάνουν επιλογές, ικανά να διαλέγουν ανάμεσα στο καλό και το κακό. Προκειμένου ο Αδάμ και η Εύα να είναι πράγματι «ελεύθεροι» - θα έπρεπε να έχουν επιλογή.
Είναι απίθανο τρώγοντας ο Αδάμ και η Εύα το φρούτο να τους έδωσε περισσότερη γνώση ή μορφωση. Ήταν η πράξη της ανυπακοής που άνοιξε τα μάτια του Αδάμ και της Εύας, να μαθουν την συνεπεια των πραξεων τους, το καλο και το κακο.
δεν ειπα οτι <<εμαθαν περισσοτερα ο Αδαμ και η Ευα αφου εφαγαν τον καρπο της γνωσης>> αλλα οτι οι ιδρυτες τις θρησκειας (εβρα'ι'κης)ειχαν αυτο στο μυαλο τους οταν <<εδοσαν>> αυτο το ονομα σε αυτο το δεντρο αυτο εξυπηρετουσε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
δεν ειπα οτι <<εμαθαν περισσοτερα ο Αδαμ και η Ευα αφου εφαγαν τον καρπο της γνωσης>> αλλα οτι οι ιδρυτες τις θρησκειας (εβρα'ι'κης)ειχαν αυτο στο μυαλο τους οταν <<εδοσαν>> αυτο το ονομα σε αυτο το δεντρο αυτο εξυπηρετουσε.
Ειπες να μην μορφωνομαστε και γω σου ανταπανταω οτι οταν εννοει γνωση εννοει τη γνωση καλου κακου και ελευθερης επιλογης των ανθρωπινων οντων και οχι τη γνωση κατ ορισμον
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

halvas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 1,074 μηνύματα.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά προσωπικά, δε θα με τιμούσε ιδιαίτερα να πιστεύω ότι προήλθα από την εξέλιξη μιας αμοιβάδας (βέβαια, σε μερικά είδη ανθρώπων που είχα την τύχη (?) να συναναστραφώ, αυτή η θεωρία ταιριάζει γάντι στην προσωπικότητά τους, βλ. μυαλό και συναισθήματα μονοκύτταρου οργανισμού).

Γιατί δε σε τιμάει; Ποιος είσαι δηλαδή; Ο Θεός;:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Ειπες να μην μορφωνομαστε και γω σου ανταπανταω οτι οταν εννοει γνωση εννοει τη γνωση καλου κακου και ελευθερης επιλογης των ανθρωπινων οντων και οχι τη γνωση κατ ορισμον
δεν έλεγε πουθενά καρπός του κακοί ή της γνώσης του κακού

αν δεν ήθελε κανένας να το παρεξηγήσουν οι πιστοί μπορούσε να δώσει μια διευκρίνηση και όχι να υποδύεται την Πυθία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

who

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο who αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 1,616 μηνύματα.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
δεν έλεγε πουθενά καρπός του κακοί ή της γνώσης του κακού

αν δεν ήθελε κανένας να το παρεξηγήσουν οι πιστοί μπορούσε να δώσει μια διευκρίνηση και όχι να υποδύεται την Πυθία
Τι να εξηγησει δηλαδη?Ολοι ξερουν οτι εννοει την γνωση καλου κακου.Αλλωστε η Αγια γραφη ειναι γεματο συμβολισμους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Τι να εξηγησει δηλαδη?Ολοι ξερουν οτι εννοει την γνωση καλου κακου.Αλλωστε η Αγια γραφη ειναι γεματο συμβολισμους
ναι και τι να εξηγουσε η Πυθεια οταν ελεγε στον Κυρο οτι αν χτυπουσε τους περσες ενα κρατος θα καταστροφει;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
ναι και τι να εξηγουσε η Πυθεια οταν ελεγε στον Κυρο οτι αν χτυπουσε τους περσες ενα κρατος θα καταστροφει
Ενταξει, προφανως μπορεις να ξεχωρισεις την μαντεια και τον γριφο απο εναν συμβολισμο που προσπαθει να εξηγησει πραγματα σε απλους ανθρωπους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VAGGKALL1

Δραστήριο μέλος

Ο VAGGKALL1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 404 μηνύματα.
Ενταξει, προφανως μπορεις να ξεχωρισεις την μαντεια και τον γριφο απο εναν συμβολισμο που προσπαθει να εξηγησει πραγματα σε απλους ανθρωπους
οχι δεν ξεχωρίζω τίποτα οι θρησκείες λένε τους δυσκολότερους γρίφους
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Και κρύβουν τα πιο δυσνόητα κίνητρα επίσης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Falcon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο - αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 363 μηνύματα.
Βασικά οι 2 θεωρίες δημιουργίας δεν συγκρούονται...

Υπάρχει και η πιθανότητα η δημιουργία του υλικού Σύμπαντος (κατά μια εκδοχή με τη μεγάλη έκρηξη) να είναι το επακόλουθο της πτώσης.

Τι εννοώ: Σύμφωνα με τη Γένεση ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 δημιουργικές περιόδους. Τον έφτιαξε άφθαρτο. Όταν επήλθε η πτώση του ανθρώπου, τότε όλος ο κόσμος εξέπεσε μαζί τους στο επίπεδο της φθαρτότητας.

Δηλαδή η Γένεση ουσιαστικά περιγράφει τη δημιουργία του άφθαρτου σύμπαντος, ενώ η επιστήμη συνεχίζει και περιγράφει τη δημιουργία του υλικού. Ο καθένας δηλαδή στα δικά του χωράφια θερίζει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top