doctorkoukoulas
Νεοφερμένος
Γεια ειμαι αποφοιτη εχω κολλήσει σε μια ασκηση και θα ηθελα βοηθεια η ασκηση ειναι: Δίνεται μιγαδικος ετσι ωστε |z-i+1|=2
I) Να βρεθει ο γεωμετρικος τόπος των εικόνων του z
ΙΙ) Να βρεθουν οι μιγαδικοι αριθμοι του προαναφερθεντος γεωμετρικου τοπυ με το μικροτερο και το μεγαλυτερο μετρο.
Αυτη ειναι δεν ξερω γιατι αλλα εχω κολλησει πολυ....ευχαριστω!
i) κύκλος με κέντρο Κ(-1,1) και ρ=2 (θεωρία)
ιι) κάνε ένα σχήμα και πες ότι οι εικόνες τους είναι τομές του κύκλου με την ευθεία ΟΚ , η πρώτη τομή είναι αυτή με μέτρο ελάχιστο , η 2η με μέτρο μέγιστο (κάνε το σχήμα και θα με καταλάβεις ) , όσο για να τους βρεις ... τον κύκλο τον ξέρεις , την ευθεία ΟΚ την βρίσκεις καθώς Ο(0,0) και Κ(-1,1)
-----------------------------------------
βεβαια μπορουσε να το κανει με <<θετω>> 6ριζα_του_χ=u κτλπ αλλα εφω οντος με το σπασιμο του -2 ειναι πιο γρηγορο.!
και άμα τα πάει στο νοσοκομείο για να γίνουν καλά (de l' hopital )ακόμα πιο γρήγορο ^2
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
i) κύκλος με κέντρο Κ(-1,1) και ρ=2 (θεωρία)
ιι) κάνε ένα σχήμα και πες ότι οι εικόνες τους είναι τομές του κύκλου με την ευθεία ΟΚ , η πρώτη τομή είναι αυτή με μέτρο ελάχιστο , η 2η με μέτρο μέγιστο (κάνε το σχήμα και θα με καταλάβεις ) , όσο για να τους βρεις ... τον κύκλο τον ξέρεις , την ευθεία ΟΚ την βρίσκεις καθώς Ο(0,0) και Κ(-1,1)
και άμα τα πάει στο νοσοκομείο για να γίνουν καλά (de l' hopital )ακόμα πιο γρήγορο ^2
δεν εχουμε κανει de l'hopital και πιθανοτατα ουτε το παλικαρι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
soares
Νεοφερμένος
κανεις ?
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
doctorkoukoulas
Νεοφερμένος
δεν εχουμε κανει de l'hopital και πιθανοτατα ουτε το παλικαρι
δεν πειράζει , αργότερα :iagree: , απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ...
x οταν λεει να βρεθει ο γεομτρικος τοπς των σημειω Μ(Χ,Υ) ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ |3Z-6-4i|=6 με z=(x-y)+(y+2)i απλως βαζω οπου ζ στην πρωτη το ισον του ζ της δευτερτης εξισωσης και λυνω μεχρι να μου βγει πχ καποια ευθεια ?σωστα?
κανεις ?
κάν' το έτσι και πες μας το αποτέλεσμα
βέβαια μπορείς να βγάλεις το 3 απ' έξω και να γίνει |z-2-4/3i| =2
δηλαδή (x-y-2)^2 + (y+2-4/3)^2=4 , από εδώ όμως έχω μια τραγική υποψία ότι θα σου βγει έλλειψη μετατοπισμένη με μια γωνία , για αυτό κάν' το όπως λες , να δούμε αν είναι πιο απλό
mixas!!
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν πειράζει , αργότερα :iagree: , απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ...
κάν' το έτσι και πες μας το αποτέλεσμα
βέβαια μπορείς να βγάλεις το 3 απ' έξω και να γίνει |z-2-4/3i| =2
δηλαδή (x-y-2)^2 + (y+2-4/3)^2=4 , από εδώ όμως έχω μια τραγική υποψία ότι θα σου βγει έλλειψη μετατοπισμένη με μια γωνία , για αυτό κάν' το όπως λες , να δούμε αν είναι πιο απλό
Δεν ειναι πιο απλο...παντως βγαινει η ελειψη η υπερβολη με δυσκολια κυκλος,γιατι εχει τετραγωνα!!
doctorkoukoulas
Νεοφερμένος
2ον δεν καταλαβαίνεις μιγαδικούς ή συναρτήσεις (ή και τα δύο)
και στα δύο αντικείμενα θα είσαι μπάχαλο λίγο στην αρχή , αλλά μιγαδικούς τελείωσες λογικό (άρα αν είσαι , έχεις πρόβλημα) , τώρα συναρτήσεις προσπάθησε να μπεις λίγο στο νόημα , πες το πρόβλημά σου στον καθηγητή σου , θα σε βοηθήσει ... επίσης και εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε αν μας ρωτήσεις κάτι...
πάνω απ' όλα , όπως σου είπαν , ηρεμία !!! ο πανικός δε βοηθάει καθόλου, ειδικά στο συγκεκριμένο μάθημα
soares
Νεοφερμένος
εστω z,y ανηκουν R και οι μιγαδικοι z1=(x-2)+(y+1)i και z2=1+2i
αν z1.z2 ειναι φανταστικος ,να βρεθει ο γεωμτερικος τοπος νων σημειων M(X,Y)
αν για το μιγαδικο z ειναι z=(2a-1)+(a-2)i και ο α μεταβαλλεται στο R ,να αποδειξετε οτι οι εικονες των z ανηκουν σε ευθεια
εδω το πιο ευκολο δεν ειναι να θεσουμε 2α-1=χ , α-2=y και να βρουμε το α κανουμε αντικατασταστη και λογικα πρεπει να ειναι ετοιμη ?
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
AXA ευχαριστω ,αλλα επειδη γραφω αυριο εχω μια δυο αποριουλες
εστω z,y ανηκουν R και οι μιγαδικοι z1=(x-2)+(y+1)i και z2=1+2i
αν z1.z2 ειναι φανταστικος ,να βρεθει ο γεωμτερικος τοπος νων σημειων M(X,Y)
αν για το μιγαδικο z ειναι z=(2a-1)+(a-2)i και ο α μεταβαλλεται στο R ,να αποδειξετε οτι οι εικονες των z ανηκουν σε ευθεια
εδω το πιο ευκολο δεν ειναι να θεσουμε 2α-1=χ , α-2=y και να βρουμε το α κανουμε αντικατασταστη και λογικα πρεπει να ειναι ετοιμη ?
για το 1ο παρε την γνωστη συνθηκη για τους φανταστικους και απλα κανε πραξεις
για το 2ο οπως τα εχεις θεσει απαλοιφη του α το οποιο μεταβαλλεται
soares
Νεοφερμένος
δηλαδη τι -z1=z2 συζηγης ?
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
soares
Νεοφερμένος
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
melenios
Νεοφερμένος
bour1992
Νεοφερμένος
ΝΔΟ:
A)
i)
ii) και
B) Να βρεθεί ο γεωμετρικός τόπος των εικόνων των μιγαδικών καθώς και το είδος του τριγώνου που σχηματίζουν.
Έχω λύσει το i και το πρωτο απο το ii.
Όταν πάω να δείξω ότι βρίσκω ότι αλλά δεν ξέρω πως να το προχωρίσω.
Στο Β η απάντηση ειναι οτι οι γ.τ. είναι 3 κυκλοι με Κ(0,0), ρ=1 και το τρίγωνο ισόπλευρο?
mina14
Νεοφερμένος
coheNakatos
Δραστήριο μέλος
Δίνονται οι μιγαδικοί με και
ΝΔΟ:
A)
i)
ii) και
B) Να βρεθεί ο γεωμετρικός τόπος των εικόνων των μιγαδικών καθώς και το είδος του τριγώνου που σχηματίζουν.
Έχω λύσει το i και το πρωτο απο το ii.
Όταν πάω να δείξω ότι βρίσκω ότι αλλά δεν ξέρω πως να το προχωρίσω.
Στο Β η απάντηση ειναι οτι οι γ.τ. είναι 3 κυκλοι με Κ(0,0), ρ=1 και το τρίγωνο ισόπλευρο?
αυτο το ερωτημα θα το βρεις απο το
ανεπτυξε την ταυτοτητα οσο για το Β εισαι σωστος
stratos_man
Εκκολαπτόμενο μέλος
παιδια εχω προβλημα!λυνω ασκησεις κ εχω κολλησει...πως βρισκουμε το οριο στο μηδεν του 1 δια ημιτονο απολυτο χ?με φραξιμο?παρακαλω βοηθηστε αν γνωριζετε(ειμαι καινουριο κ δεν ξερω πως να γραφω τις ασκησεις συγνωμη!)
ναι μ.επιφραγμενη αφου βλεπεις αριθμο/ημιτονο και κλασικα (σχεδον παντα) ειναι 0
mina14
Νεοφερμένος
ναι μ.επιφραγμενη αφου βλεπεις αριθμο/ημιτονο και κλασικα (σχεδον παντα) ειναι 0
ευχαριστω αλλα πως?να ονομασω το απολυτο ασ πουμε ω κ να λυσω?
Stefanoskarras92
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.