manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος
Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια
Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά.
Λέει δείξτε οτι ο ζ δεν ειναι πραγματικός και έχει (1+iz)^v=(2+ι)/(1+2i),το v είναι αριθμός.
Αν z πραγματικός τότε
Όμως αν z = 0 η αρχική γίνεται :
ATOΠΟ
Άρα ο z δεν είναι πραγματικός
Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια
Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά.
Και η άλλη ιz1ι=ιz2ι,αυτο ήταν ισουητα με μετρα.Δείξτε Z ανήκει R,Αν Z=[(z1+z2)/(z1-z2)]^2
Όμοια
Άρα
Επομένως ο z είναι πραγματικός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metalmaniac
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος
thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει?
Σωστά:no1:
Zorc
Νεοφερμένος
1) f(α)=g(α)=0
2)
Να αποδειξετε οτι:
α)
β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο .
Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο...
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος
α)Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες
1) f(α)=g(α)=0
2)
Να αποδειξετε οτι:
α)
Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο...
Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως:
και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε:
ομως ισχυει
άρα ! ομοιως και για την g!!
manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος
α)
Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως:
και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε:
ομως ισχυει
άρα ! ομοιως και για την g!!
Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν.
promath12358
Νεοφερμένος
Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες
1) f(α)=g(α)=0
2)
Να αποδειξετε οτι:
α)
Καλημέρα
Για δες αυτό
Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι
Στη συνέχεια έχουμε τα εξής:
και
οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε:
.
Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και
Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α.
(Πολύ προχωρημένο θέμα)
Καλή χρονιά
Να είσαι καλά
promath 12358
Zorc
Νεοφερμένος
geo-oiko
Νεοφερμένος
ν.δ.ο. αντιστρεφεται.
προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x)
bour1992
Νεοφερμένος
Έστω τότε
Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε
manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος
f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER
ν.δ.ο. αντιστρεφεται.
προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x)
άρα η f είναι "1-1".
giwtou
Νεοφερμένος
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες
giwtou
Νεοφερμένος
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks:Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν.
stratos_man
Εκκολαπτόμενο μέλος
// σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..!
Bkid
Νεοφερμένος
Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x)
// σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..!
/f-g/<=/x^2*g/ αρα
-/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο.
Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος
αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων:Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x)
οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση)
αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε
και παιρνοντας τα ορια εχουμε:
και
άρα απο κριτηριο παρεμβολης
Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις!
-----------------------------------------
Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks:/f-g/<=/x^2*g/ αρα
-/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο.
Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1].
ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ).
Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου.
Bkid
Νεοφερμένος
Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι:
i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1].
ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ).
Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου.
ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle)
για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει
Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 224 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thepigod762
- Mariosm.
- soulatso
- oteletampis
- phleidhs
- Hased Babis
- nearos
- AggelikiGr
- sir ImPeCaBlE
- veiNqh
- Scandal
- alekos
- Debugging_Demon
- just some guy
- xristosgkm
- ismember
- Apocalypse
- arrow25
- rempelos42
- ggl
- GStef
- QWERTY23
- xrisamikol
- Σωτηρία
- nikoletaz57
- _Aggelos123
- Mariam38
- SlimShady
- strsismos88
- Georgekk
- Lia 2006
- igeorgeoikonomo
- marian
- tsiobieman
- constansn
- Xristosdimitra
- Panagiotis849
- ρενακι 13
- Memetchi
- eukleidhs1821
- Nikkkpat
- Unboxholics
- korlef
- kwstaseL
- Thanos_D
- the purge
- T C
- Giii
- Papachrist
- liaiscool
- Αννα Τσιτα
- globglogabgalab
- Pharmacist01
- thanahss
- abcdefg12345
- nicole1982
- thecrazycretan
- kvstas92
- KingOfPop
- maria301
- papa2g
- stefan
- Κλημεντίνη
- TonyMontanaEse
- Athens2002
- Alexecon1991
- Μάρκος Βασίλης
- Cortes
- το κοριτσι του μαη
- calliope
- ale
- panagiotis G
- Kleanth
- aggelosst9
- BioChemical
- spring day
- nucomer
- Georgia110
- LeoDel
- pink_panther
- Alexandros973
- marsenis
- den antexw allh apotyxia
- KaterinaL
- kiyoshi
- drosos
- Λαμπρινηη
- Bill22
- Chrysablac.
- giorgosp97
- Βλα
- Monster Hunter
- jul25
- xxxtolis
- Stroka
- nicks1999
- totiloz
- Earendil
- mitsakos
- tasost
- lnesb
- ssalex
- Vasilina93
- alan09
- Livaja10
- χημεια4λαιφ
- Viedo
- UncleJ
- Kostakis45
- Infrared
- Zgian
- pepatogourounaki
- hirasawayui
- GeoCommand
- Eleni54
- American Economist
- EiriniS20
- ΘανάσοςG4
- stamoul1s
- Αριάνα123
- uni77
- Libertus
- tasoss
- PanosCh002
- Unseen skygge
- Νικόλας Ραπ.
- cel123
- The Limit Does Not Exist
- don_vito
- suaimhneas
- Αλκης Κ.
- alexrami
- Baggelitsa36
- Νομικάριος13
- spinalgr1990
- d_th
- Adolfo valencia
- Πα.Κ
- Vasilis25
- Johnman97
- Steffie88
- rekcoR
- gwgw_5
- fockos
- Mariahj
- roud
- kostas83
- Cpt.Philips
- Makis45
- Χρησλου
- Panos_02
- Vold
- tymvorixos
- GiorgosAsi
- Neos167
- theodoraooo
- George187
- Άρτεμις Α.
- Μαρία2222
- christos87
- Idontknoww
- jimis2001
- Metamorph
- Γατόπαρδος.
- Johnsk
- mitsos14
- johnsiak
- Elel
- Dreamer_SW
- Γιαννης1987Θεσσ
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.