manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:14 Ο manos66 έγραψε: #2.981 10-09-09 18:14 Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά. Λέει δείξτε οτι ο ζ δεν ειναι πραγματικός και έχει (1+iz)^v=(2+ι)/(1+2i),το v είναι αριθμός. Click για ανάπτυξη... Αν z πραγματικός τότε Όμως αν z = 0 η αρχική γίνεται : ATOΠΟ Άρα ο z δεν είναι πραγματικός Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά. Και η άλλη ιz1ι=ιz2ι,αυτο ήταν ισουητα με μετρα.Δείξτε Z ανήκει R,Αν Z=[(z1+z2)/(z1-z2)]^2 Click για ανάπτυξη... Όμοια Άρα Επομένως ο z είναι πραγματικός Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. metalmaniac Νεοφερμένο μέλος Ο metalmaniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 53 μηνύματα. 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:27 Ο metalmaniac: #2.982 10-09-09 18:27 thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 19:33 Ο manos66 έγραψε: #2.983 10-09-09 19:33 Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Click για ανάπτυξη... Σωστά:no1: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 03:51 Ο Zorc έγραψε: #2.984 11-09-09 03:51 Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 04:18 Ο ledzeppelinick: #2.985 11-09-09 04:18 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:24 Ο manos66 έγραψε: #2.986 11-09-09 10:24 Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά. Λέει δείξτε οτι ο ζ δεν ειναι πραγματικός και έχει (1+iz)^v=(2+ι)/(1+2i),το v είναι αριθμός. Click για ανάπτυξη... Αν z πραγματικός τότε Όμως αν z = 0 η αρχική γίνεται : ATOΠΟ Άρα ο z δεν είναι πραγματικός Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά. Και η άλλη ιz1ι=ιz2ι,αυτο ήταν ισουητα με μετρα.Δείξτε Z ανήκει R,Αν Z=[(z1+z2)/(z1-z2)]^2 Click για ανάπτυξη... Όμοια Άρα Επομένως ο z είναι πραγματικός Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metalmaniac Νεοφερμένο μέλος Ο metalmaniac αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 53 μηνύματα. 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:27 Ο metalmaniac: #2.982 10-09-09 18:27 thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 19:33 Ο manos66 έγραψε: #2.983 10-09-09 19:33 Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Click για ανάπτυξη... Σωστά:no1: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 03:51 Ο Zorc έγραψε: #2.984 11-09-09 03:51 Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 04:18 Ο ledzeppelinick: #2.985 11-09-09 04:18 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:24 Ο manos66 έγραψε: #2.986 11-09-09 10:24 Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 19:33 Ο manos66 έγραψε: #2.983 10-09-09 19:33 Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Click για ανάπτυξη... Σωστά:no1: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 03:51 Ο Zorc έγραψε: #2.984 11-09-09 03:51 Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 04:18 Ο ledzeppelinick: #2.985 11-09-09 04:18 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:24 Ο manos66 έγραψε: #2.986 11-09-09 10:24 Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από metalmaniac: thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει? Click για ανάπτυξη... Σωστά:no1: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 03:51 Ο Zorc έγραψε: #2.984 11-09-09 03:51 Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 04:18 Ο ledzeppelinick: #2.985 11-09-09 04:18 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:24 Ο manos66 έγραψε: #2.986 11-09-09 10:24 Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 04:18 Ο ledzeppelinick: #2.985 11-09-09 04:18 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:24 Ο manos66 έγραψε: #2.986 11-09-09 10:24 Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:24 Ο manos66 έγραψε: #2.986 11-09-09 10:24 Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από ledzeppelinick: α) Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως: και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε: ομως ισχυει άρα ! ομοιως και για την g!! Click για ανάπτυξη... Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
promath12358 Νεοφερμένο μέλος Ο promath12358 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 74 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:32 Ο promath12358: #2.987 11-09-09 10:32 Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Zorc: Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες 1) f(α)=g(α)=0 2) Να αποδειξετε οτι: α) β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο . Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο... Click για ανάπτυξη... Καλημέρα Για δες αυτό Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για το μηδέν, οπότε έχουμε σαν συμπέρασμα ότι Στη συνέχεια έχουμε τα εξής: και οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε: . Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και Για είναι πλέον προφανής η συνέχεια των δυο συναρτήσεων στο α. (Πολύ προχωρημένο θέμα) Καλή χρονιά Να είσαι καλά promath 12358 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zorc Νεοφερμένο μέλος Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άνω Λιόσια (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:28 Ο Zorc έγραψε: #2.988 11-09-09 11:28 Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Οντως δεν το σκεφτηκα με αυτη τη λογικη. Σας ευχαριστω πολυ ολους σας. Ειστε απαιχτοι.:thanks:Ναι ηταν οντως προχωρημενο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
geo-oiko Νεοφερμένο μέλος Ο geo-oiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:26 Ο geo-oiko έγραψε: #2.989 11-09-09 12:26 f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bour1992 Νεοφερμένο μέλος Ο bour1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Λευκάδα (Λευκάδα). Έχει γράψει 60 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:40 Ο bour1992 έγραψε: #2.990 11-09-09 12:40 Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Σκέφτηκα αυτό Έστω τότε Αυτό ισχύει γιατι αν τοτε Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos66 Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 61 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 379 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:53 Ο manos66 έγραψε: #2.991 11-09-09 12:53 Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από geo-oiko: f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER ν.δ.ο. αντιστρεφεται. προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x) Click για ανάπτυξη... άρα η f είναι "1-1". Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:28 Η giwtou έγραψε: #2.992 11-09-09 14:28 ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
ξέρω οτι είμαι απαράδεκτη για αυτό που θα ρωτήσω... μήπως μπορεί κανείς να μου πει πως βρίσκουμε την περίμετρο και το εμβαδον ενος ορθογωνίου τριγώνου?????? νομίζω οτι για εμβαδον είναι βαση*ύψος/2 αλλα δεν ειμαι σιγουρη!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blacksheep Πολύ δραστήριο μέλος Ο ΓιαννηςΤουφεξης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1.436 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:30 Ο blacksheep: #2.993 11-09-09 14:30 εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
εμβαδον =βασηχ υψος δια 2 μονο μου η μια καθετη πλευρα ειναι και υψος για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giwtou Νεοφερμένο μέλος Η Γιώτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 14:31 Η giwtou έγραψε: #2.994 11-09-09 14:31 ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ευχαριστω πολύ!!! με έσωσες!!!!! :thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:39 Ο ledzeppelinick: #2.995 11-09-09 16:39 Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από manos66: Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε και διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν. Click για ανάπτυξη... Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stratos_man Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Stratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Άλιμος (Αττική). Έχει γράψει 170 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 17:59 Ο stratos_man: #2.996 11-09-09 17:59 Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:20 Ο Bkid έγραψε: #2.997 11-09-09 18:20 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ledzeppelinick Πολύ δραστήριο μέλος Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Πολίχνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.194 μηνύματα. 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 18:32 Ο ledzeppelinick: #2.998 11-09-09 18:32 Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ChrisG152 giorgos5002 giannis06 Panagiwths12 mikke hristosdab trifasikodiavasma haji thepigod762 Mariosm. soulatso oteletampis phleidhs AggelikiGr sir ImPeCaBlE veiNqh Scandal alekos Debugging_Daemon just some guy xristosgkm ismember Apocalypse arrow25 rempelos42 ggl GStef QWERTY23 xrisamikol Σωτηρία nikoletaz57 _Aggelos123 Mariam38 SlimShady strsismos88 Georgekk Lia 2006 igeorgeoikonomo marian tsiobieman constansn Xristosdimitra Panagiotis849 ρενακι 13 Memetchi eukleidhs1821 Nikkkpat Unboxholics korlef kwstaseL Thanos_D the purge T C Giii Papachrist liaiscool Αννα Τσιτα globglogabgalab Pharmacist01 otinanai123 abcdefg12345 nicole1982 thecrazycretan kvstas92 KingOfPop maria301 papa2g stefan Κλημεντίνη TonyMontanaEse Lathy Alexecon1991 Μάρκος Βασίλης Cortes το κοριτσι του μαη calliope ale panagiotis G Kleanth aggelosst9 BioChemical spring day nucomer Georgia110 LeoDel pink_panther Alexandros973 marsenis den antexw allh apotyxia KaterinaL kiyoshi drosos Λαμπρινηη Bill22 Chrysablac. giorgosp97 Βλα Monster Hunter jul25 xxxtolis Stroka nicks1999 totiloz Earendil mitsakos tasost lnesb ssalex alan09 Livaja10 χημεια4λαιφ Viedo UncleJ Kostakis45 Infrared Zgian pepatogourounaki hirasawayui GeoCommand Eleni54 American Economist EiriniS20 ΘανάσοςG4 stamoul1s Αριάνα123 uni77 Libertus tasoss PanosCh002 Unseen skygge Νικόλας Ραπ. cel123 The Limit Does Not Exist don_vito suaimhneas Αλκης Κ. alexrami Baggelitsa36 Νομικάριος13 spinalgr1990 d_th Adolfo valencia Πα.Κ Vasilis25 Johnman97 Steffie88 rekcoR gwgw_5 fockos Mariahj roud kostas83 Cpt.Philips Makis45 Χρησλου Panos_02 Vold tymvorixos GiorgosAsi Neos167 theodoraooo George187 Άρτεμις Α. Μαρία2222 christos87 Idontknoww jimis2001 Metamorph Γατόπαρδος. Johnsk mitsos14 johnsiak Elel Dreamer_SW Γιαννης1987Θεσσ Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από stratos_man: Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x) // σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..! Click για ανάπτυξη... αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων: οπου θ ενας θετικος αριθμος (εδω εχω αμφιβολια για την ορθοτητα διοτι δεν εχουμε απλα αριθμο αλλα συναρτηση) αρα αφου ειναι παντα θετικο εχουμε και παιρνοντας τα ορια εχουμε: και άρα απο κριτηριο παρεμβολης Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις! ----------------------------------------- Αρχική Δημοσίευση από Bkid: /f-g/<=/x^2*g/ αρα -/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο. Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3 Click για ανάπτυξη... Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει.. Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rania. Πολύ δραστήριο μέλος Η Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.788 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:14 Η Rania. έγραψε: #2.999 12-09-09 16:14 Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 148 149 150 151 152 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 573 Επόμενη First Προηγούμενη 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 150 από 573 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bkid Νεοφερμένο μέλος Ο Bkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 68 μηνύματα. 12 Σεπτεμβρίου 2009 στις 16:56 Ο Bkid έγραψε: #3.000 12-09-09 16:56 Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αρχική Δημοσίευση από Rania.: Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι: i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1]. ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ). Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου. Click για ανάπτυξη... ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle) για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.