manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος

Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια
Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά.
Λέει δείξτε οτι ο ζ δεν ειναι πραγματικός και έχει (1+iz)^v=(2+ι)/(1+2i),το v είναι αριθμός.
Αν z πραγματικός τότε
Όμως αν z = 0 η αρχική γίνεται :
ATOΠΟ
Άρα ο z δεν είναι πραγματικός
Xαιρεται είμαι new member,Kαι θα ήθελα βοήθεια
Moλις βρήκα 2 ασκήσεις απο ενα απλαιοτερο βιβλίο και εχω κολήσει.Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά.
Και η άλλη ιz1ι=ιz2ι,αυτο ήταν ισουητα με μετρα.Δείξτε Z ανήκει R,Αν Z=[(z1+z2)/(z1-z2)]^2
Όμοια
Άρα
Επομένως ο z είναι πραγματικός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
metalmaniac
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος

thnx Μπορούμε να το λύσουμε και έτσι?Δηλαδή ν πούμε z=z(συζυγής)kαι σπασουμε το κάσμα με δύναμη στον αριθμητή-δύναμη στον παρονομαστή και να καταλύξουμε σε κάτι που ισχύει?
Σωστά:no1:
Zorc
Νεοφερμένο μέλος

1) f(α)=g(α)=0
2)
Να αποδειξετε οτι:
α)
β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο
Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο...
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος

α)Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες
1) f(α)=g(α)=0
2)
Να αποδειξετε οτι:
α)
β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο.
Θα εκτιμουσα αν καποιος μου εδινε μια διευκρινηση για το α ερωτημα. Οτι και να κανω το αποδεικνυω με το λαθος τροπο...
Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως:
άρα

manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος

α)
Απο την πρωτη σχεση απο τις 2 σχεσεις του 2) παιρνουμε πως:
και χρησιμοποιωντας τις ιδιοτητες των οριων στη δευτερη απο τις σχεσεις στο 2) εχουμε:
ομως ισχυει
![]()
άρα! ομοιως και για την g!!
![]()
Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σε
promath12358
Νεοφερμένο μέλος

Έστω οι συναρτησεις f,g ορισμενες στο lR οι οποιες ικανοποιουν τις συνθηκες
1) f(α)=g(α)=0
2)
Να αποδειξετε οτι:
α)
β) Οι f,g ειναι συνεχεις στο σημειο.
Καλημέρα
Για δες αυτό
Η κάθε μια από τις συναρτήσεις του δεύτερου μέλους έχουν όριο για
Στη συνέχεια έχουμε τα εξής:
οπότε από το κριτήριο της παρεμβολής έχουμε:
Έχουμε λοιπόν τελικά ότι και
Για
(Πολύ προχωρημένο θέμα)
Καλή χρονιά
Να είσαι καλά
promath 12358
Zorc
Νεοφερμένο μέλος

geo-oiko
Νεοφερμένο μέλος

ν.δ.ο. αντιστρεφεται.
προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x)
bour1992
Νεοφερμένο μέλος

Έστω
Αυτό ισχύει γιατι αν
manos66
Εκκολαπτόμενο μέλος

f:R->R, f(x)+e^f(x)=2x-2005 xER
ν.δ.ο. αντιστρεφεται.
προσπαθω να δειξω οτι ειναι 1-1 αλλα εχω προβλημα με το e^f(x)
άρα η f είναι "1-1".
giwtou
Νεοφερμένο μέλος

blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

για την περιμετρο προσθετεις τις 3 πλευρες
giwtou
Νεοφερμένο μέλος

:thanks:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι οντως μεγα λαθος... Ευχαριστω πολυ κυριε Μανο:thanks::thanks:Δεν μπορούμε να "σπάσουμε" σεκαι
διότι δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν.
![]()
stratos_man
Εκκολαπτόμενο μέλος

// σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..!
Bkid
Νεοφερμένο μέλος

Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x)
// σημαινει σε απολυτο και στο δευτερο απολυτο το 2 ειναι και καλα στο τετραγωνο..!
/f-g/<=/x^2*g/ αρα
-/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο.
Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3
ledzeppelinick
Πολύ δραστήριο μέλος

αν δεν κανω λαθος αξιοποιουμε την ιδοτητα των απολυτων:Αν για καθε XeR ειναι /f(x)-g(x)/ <= /x2g(x)/ και lim x-->0 g(x)=3 νβ το Lim x-->0 f(x)
αρα αφου
και
άρα απο κριτηριο παρεμβολης
Υ.Γ.: δεν ειμαι καθολου σιγουρος για την ορθοτητα της λυσης γιατι το αποτελεσμα βγηκε πολυ ευκολα οποτε εχω πολλες επιφυλαξεις!

-----------------------------------------
Πολυ σωστο! Τωρα ειμαι σιγουρος για την ορθοτητα!! Αυτο ειχα ξεχασει../f-g/<=/x^2*g/ αρα
-/x^2*g/<=f-g<=/x^2*g/ επειδη το lim της g στο 0 κανει 3 τοτε η g κοντα στο 0 ειναι θετικη!Αρα το x^2*g>=0 οποτε βγαζουμε το απολυτο.
Αρα -χ^2*g+g<=f<=χ^2*g+g βγαζουμε κοινο παραγοντα το g κανουμε κρ παρεμβολης και προκυπτει οτι limf=3
 Ευχαριστω φιλε μου!!:thanks:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

i)Για τη συναρτηση g(x)=f(
ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ).
Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου.

Bkid
Νεοφερμένο μέλος

Εστω η συναρτηση f, η οποια ειναι παραγωγισιμη στο R και ισχυει f(x)=(x-1)f() για καθε x στο R. Να δειξετε οτι:
i)Για τη συναρτηση g(x)=f() ισχυει το θεωρημα Rolle στο [0,1].
ii)Υπαρχει ενα τουλαχιστον ξ στο (0,1) τετοιο ωστε f'(ξ)=g(ξ).
Μη μου τη λυσετε, πειτε μου ισα ισα το πρωτο βημα και τα υπολοιπα αφηστε τα πανω μου.![]()
ε για το 1 θα βρεις το g(0) και το g(1) και αρκει να ειναι ισα(εκει ειναι η ουσια του rolle)
για το 2 θα λαβεις υποψιν το ερωτημα 1 και θα σου βγει
Αν θες στο γραφω με ασπρη γραμματοσειρα και οπυ κολλησεις το μαρκαρεις και βλεπεις την απαντηση...Πες μου ο,τι θες εσυ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
- 
				Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 231 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ChrisG152
 - giorgos5002
 - giannis06
 - Panagiwths12
 - mikke
 - hristosdab
 - trifasikodiavasma
 - haji
 - thepigod762
 - Mariosm.
 - soulatso
 - oteletampis
 - phleidhs
 - Hased Babis
 - AggelikiGr
 - sir ImPeCaBlE
 - veiNqh
 - Scandal
 - alekos
 - Debugging_Demon
 - just some guy
 - xristosgkm
 - ismember
 - Apocalypse
 - arrow25
 - rempelos42
 - ggl
 - GStef
 - QWERTY23
 - xrisamikol
 - Σωτηρία
 - nikoletaz57
 - _Aggelos123
 - Mariam38
 - SlimShady
 - strsismos88
 - Georgekk
 - Lia 2006
 - igeorgeoikonomo
 - marian
 - tsiobieman
 - constansn
 - Xristosdimitra
 - Panagiotis849
 - ρενακι 13
 - Memetchi
 - eukleidhs1821
 - Nikkkpat
 - Unboxholics
 - korlef
 - kwstaseL
 - Thanos_D
 - the purge
 - T C
 - Giii
 - Papachrist
 - liaiscool
 - Αννα Τσιτα
 - globglogabgalab
 - Pharmacist01
 - thanahss
 - abcdefg12345
 - nicole1982
 - thecrazycretan
 - kvstas92
 - KingOfPop
 - maria301
 - papa2g
 - stefan
 - Κλημεντίνη
 - TonyMontanaEse
 - Lathy
 - Alexecon1991
 - Μάρκος Βασίλης
 - Cortes
 - το κοριτσι του μαη
 - calliope
 - ale
 - panagiotis G
 - Kleanth
 - aggelosst9
 - BioChemical
 - spring day
 - nucomer
 - Georgia110
 - LeoDel
 - pink_panther
 - Alexandros973
 - marsenis
 - den antexw allh apotyxia
 - KaterinaL
 - kiyoshi
 - drosos
 - Λαμπρινηη
 - Bill22
 - Chrysablac.
 - giorgosp97
 - Βλα
 - Monster Hunter
 - jul25
 - xxxtolis
 - Stroka
 - nicks1999
 - totiloz
 - Earendil
 - mitsakos
 - tasost
 - lnesb
 - ssalex
 - alan09
 - Livaja10
 - χημεια4λαιφ
 - Viedo
 - UncleJ
 - Kostakis45
 - Infrared
 - Zgian
 - pepatogourounaki
 - hirasawayui
 - GeoCommand
 - Eleni54
 - American Economist
 - EiriniS20
 - ΘανάσοςG4
 - stamoul1s
 - Αριάνα123
 - uni77
 - Libertus
 - tasoss
 - PanosCh002
 - Unseen skygge
 - Νικόλας Ραπ.
 - cel123
 - The Limit Does Not Exist
 - don_vito
 - suaimhneas
 - Αλκης Κ.
 - alexrami
 - Baggelitsa36
 - Νομικάριος13
 - spinalgr1990
 - d_th
 - Adolfo valencia
 - Πα.Κ
 - Vasilis25
 - Johnman97
 - Steffie88
 - rekcoR
 - gwgw_5
 - fockos
 - Mariahj
 - roud
 - kostas83
 - Cpt.Philips
 - Makis45
 - Χρησλου
 - Panos_02
 - Vold
 - tymvorixos
 - GiorgosAsi
 - Neos167
 - theodoraooo
 - George187
 - Άρτεμις Α.
 - Μαρία2222
 - christos87
 - Idontknoww
 - jimis2001
 - Metamorph
 - Γατόπαρδος.
 - Johnsk
 - mitsos14
 - johnsiak
 - Elel
 - Dreamer_SW
 - Γιαννης1987Θεσσ

- 
				 Φορτώνει...

- 

Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. 
 Αρχική Forum

Ρωτήστε κάτι

Προσωπικές Συζητήσεις

Πανελλαδικές

Αγγελίες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Λίστα Αποκλεισμένων

Υπεύθυνοι του Forum

e-steki