Βοήθεια/Απορίες στην Άλγεβρα

Καλησπερα,

αυριο γραφω τεστ στα πολυωνυμα μονο στο 2.1 ( οχι τις διαιρεσεις και τα παρα κατω) εχω δυσκολια στο πως λυνουμε ενα πολυωνυμο με κ και λ μεσα του. Δεν ειπαρχει καθολου στο βιβλιο κατι τετιο σαν παραδειγμα. Αν μπορουσατε να με βοηθησετε καπως.. :'( Λυνω αυτη την στιγμη (προσπαθω) την ασκηση= 2 σελ. 65 Β ομαδα

Να βειτε τους πραγματικους αριθμους α, β, για τους οποιους το πολυωνυμο Ρ(χ) = 3χ^3 + αχ^2 + βχ-6 εχει ριζες το -2 και το -3

Ευχαρηστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δες αφου σ λεει εχει ριζες το -2 και το -3 σημαινει οτι το P(-2)=0 και P(-3)=0
και λυνεις μετα συστημα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως λυνω το συστημα? Δεν εχω ξαναλυσει ? :( Δεν ειμαι πολυ καλη στην αλγεβρα. Αν γινετε οσο πιο απλα για να τα καταλαβω.:no1:

Ευχαριστω!!

οταν λεμε P(-2)=0 εννουμε οπου χ θα βαλεις το -2 δηλ
P(-2)=0

P(-2)=0
3(-2)^3+α(-2)^2-2β-6=0
3(-8)+4α-2β-6=0
-24+4α-2β-6=0
-30+4α-2β=0
-15+2α-β=0 (1)

P(-3)=0
3(-3)^3+α(-3)^2-3β-6=0
3(-27)+9α-3β-6=0
-81+9α-3β-6=0
-87+9α-3β=0 (2)

Και λυνεις (1),(2) σε συστημα

εχω μια ασκηση στα πολυωνυμα και δεν μπορω να λυσω το β), δεν μπορω να παραγοντοποιησω το Q(x). Για δειτε

δεν παραγοντοποιειτε γιατι Δ<0

δεν παραγοντοποιειτε γιατι Δ<0

αρα η ασκηση που εδωσα λυνεται? η εχει γινει καποιο λαθος?
μπορει καποιος να μου πει πως θα λυσω το β)?

αρα κανω τη διαιρεση οπως λεει στο α) και για να λυσω το β) παιρνω το υπολοιπο που βρηκα και το βαζω ισο με μηδεν και λυνω το συστημα για να βρω τα α,βεIR. Σωστα καταλαβα?

Ναι σωστά, βέβαια δεν είναι ακριβώς σύστημα.
Το υπόλοιπο βγαίνει (α-36)χ+β+60
Άρα λες πως α-36=0 Κ β+60=0
α=36 β=-60

ok και εγω αυτα βρηκα! Αρα την ελυσα σωστα!!!!

Ρε παιδιά δεν μου βγαίνει το παρακάτω σύστημα.
Ας μου το λύσει κάποιος please..

{x}^{2} + {y}^{2} = 9
5x + 5y = 9

Βασικά μπορεί να λυθεί μονο με μεθοδο αντικατάστασης απά την δεύτερη στην πρώτη[2ου βαθμου].Αν αντικαταστήσεις το x^2 θα σου βγει ενα τριώνυμο με αρνητική διακρίνουσα απα αδύνατο!{Εκτώς βέβαια αν εχεις κάνει κάποιο λάθος στα νούμερα}

Λοιπον η ασκηση ειναι η εξης:

Γνωριζουμε απο τη φυσικη οτι οταν ενα σωμα βαρυ αφηνεται ελευθερο απο υψος διανυει στο πρωτο δευτερολεπτο της πτωσης του 4,9 μετρα και σε καθε επομενο δευτερολεπτο διανυει 9,8 μετρα περισσοτερα απο το προηγουμενο.Να βρειτε το υψος απο το οποιο επεσε το σωμα στο εδαφος, οταν γνωριζουμε οτι ο χρονος της πτωσης του ειναι 10 δευτερολεπτα.

Αν μπορειτε δωστε μια βοηθεια.

Σκέψου ότι η αριθμητική πρόοδος είναι η ακολουθία στην οποία κάθε όρος ισούται με τον προηγούμενο αυξανόμενος κατά ενα σταθερό ρυθμό (σωστά το είπα; ) :p

Δηλαδή εδώ θα έχεις:

4,9 + (4,9+9,8)+(14,7+9,8)+ (24,5+9,8) και πάει λέγοντας..

Ελπίζω να βοήθησα!

Επίσης ελπίζω να είμαι σωστός!

Η απόσταση που διανύει κάθε δευτερόλεπτο είναι αριθμητική πρόοδος με

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Ετσι το ειχα βγαλει κ γω αλλα ειχα καποιες αμφιβολιες!

κ εγω ετσι νομιζω..μονο με την μεθοδο τησ αντικαταστασησ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατα τη γνωμη μου η ωραιοτερη ασκηση στους λογαριθμους:

να λυθει στο η εξισωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

φαινεται δυσκολη...

εχει μια δυσκολια ναι. να πω οτι βρισκεται στο σχολικο βιβλιο σελιδα 148 (ασκηση 7).προσπαθειστε την αξιζει τον κοπο.και μετα εχω αλλη μια επισης πολυ καλη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back