Αλεξακις
Νεοφερμένο μέλος
Μας δινουν f(x)=4 με 1≤x

Αφου f(x)=y ==> y=4, σημαινει οτι το x δεν βρισκεται αναμεσα σε αυτο,οποτε ειναι 0?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Yamcha
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχουμε τη συναρτηση f:A=[1,3) --->f(A)=4 η οποια ειναι μια ευθεια παραλληλη στον χ αξονα και με αρχη το σημειο 1 και τελος που τεινει στο 3 και καθε σημειο Μ(χ,f(x)) της γραφικης παρασταστης της ευθειας εχει τεταγμενη y=4.Δεν ειναι φυσικη,αλλα μπορει καποιος να εχει καποια ιδεα απο αλγεβρα.
Μας δινουν f(x)=4 με 1≤x
Αφου f(x)=y ==> y=4, σημαινει οτι το x δεν βρισκεται αναμεσα σε αυτο,οποτε ειναι 0?
Το πεδιο ορισμου της φ ειναι καθε χ που ειναι μεγαλυτερο ισο με το 1 και μικροτερο του 3 , καθε χ που ανηκει στο πεδιο ορισμου της φ αντιστοιχει στο στοιχειο y=4
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Η μια λυση ειναι α και η αλλη β.Παιδια μια ερωτηση : για να λυσουμε την εξισωση χ στη δευτερα - (α+β)χ + αβ = 0 πρεπει να κανουμε διακρινουσα. Μπορειτε να μου πειτε το αποτελεσμα που βρηκατε κανοντας διακρινουσα ;
Ευχαριστω εκ των προτερων![]()

∆ίνεται η ακολουθία µε Sν = 2 (3(υψωμένο στη ν) -1)
α) Να βρείτε το Sν-1
β) Να βρείτε το αν
γ) Να βρείτε το αν+1
δ) Να αποδείξετε ότι αυτή είναι γεωµετρική πρόοδος και να βρείτε τον λ και τον α1.
ε) Πόσους όρους της πρέπει να πάρουµε, για να έχουµε άθροισµα 484;
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
παρακαλω όποιος μπορεί ας τη λύσει!
∆ίνεται η ακολουθία µε Sν = 2 (3(υψωμένο στη ν) -1)
α) Να βρείτε το Sν-1
β) Να βρείτε το αν
γ) Να βρείτε το αν+1
δ) Να αποδείξετε ότι αυτή είναι γεωµετρική πρόοδος και να βρείτε τον λ και τον α1.
ε) Πόσους όρους της πρέπει να πάρουµε, για να έχουµε άθροισµα 484;
Στον τύπο του αθροίσματος
Οι όροι είναι ν=5
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Ρε παιδια στις παραμετρικες οταν α=0 και εχει μοναδικη λυση την χ = .... στον αριθμητη και στον παρονομαστη του κλασματος τι βαζουμεε;;;
δε πολυκαταλαβα αλλα ριξε μια ματια εδω
https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6.html
εδω---> https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Σε ευχαριστωωωωδε πολυκαταλαβα αλλα ριξε μια ματια εδω
https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6.html
εδω---> https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html
Να σαι καλα

Loreley
Περιβόητο μέλος
Δίνεται η εξίσωση (λ^2-1)χ=λ^2-3λ-4 , όπου λ είναι μία πραγματική παράμετρος.
Και εγώ κάνω:
(λ-1)(λ+1)χ=λ^2-1λ-2λ-4
(λ-1)(λ+1)χ=λ(λ-1)-2(λ+2)
το κάνω σωστά;
δες το λινκ παραπανω με τις παραμετρικες!Παιδιά, βοηθήστε λίγο, κόλλησα:
Και εγώ κάνω:
(λ-1)(λ+1)χ=λ^2-1λ-2λ-4
το κάνω σωστά;
Loreley
Περιβόητο μέλος
δες το λινκ παραπανω με τις παραμετρικες!
το είδα, αλλά ρωτάω για να είμαι σίγουρη

Dias
Επιφανές μέλος
Το λ² - 3λ - 4 γίνεται (λ+1).(λ-4)Δίνεται η εξίσωση (λ²-1)χ=λ²-3λ-4
mixalisbarca
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά, βοηθήστε λίγο, κόλλησα:
Και εγώ κάνω:
(λ-1)(λ+1)χ=λ^2-1λ-2λ-4
το κάνω σωστά;
Παίρνεις περιπτώσεις:
λ²-1=0 συν.
λ=+-1
αν λ διάφορο του 1 και του -1 τότε...χ=λ-4/λ-1
αν λ=1 τότε...βγαίνει αδύνατη
αν λ=-1 τότε...βγαίνει ταυτότητα
ΥΓ: Διορθώστε με αν έχω λάθος...
Loreley
Περιβόητο μέλος
Παίρνεις περιπτώσεις:
λ²-1=0 συν.
λ=+-1
αν λ διάφορο του 1 και του -1 τότε...
αν λ=1 τότε...
αν λ=-1 τότε...
Το ξέρω, εγώ ρωτάω αν έχω κάνει σωστά την παραγοντοποίηση

mixalisbarca
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ξέρω, εγώ ρωτάω αν έχω κάνει σωστά την παραγοντοποίηση![]()
Α,οκ...

Εξίσωση β' βαθμού είναι και αφόυ Δ>0 και βρεις τις ρίζες τότε α(λ-λ1)(λ-λ2)
Loreley
Περιβόητο μέλος
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Να έχουν τον ίδιο συντελεστή διεύθυνσης λ1 = λ2 (π.χ. y = 3x+6 και y = 3x-1).Στις συναρτήσεις, για να είναι μια ευθεία ε1//ε2 τι πρέπει να ισχύει?
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Να έχουν τον ίδιο συντελεστή διεύθυνσης λ1 = λ2 (π.χ. y = 3x+6 και y = 3x-1).
![]()
Ευχαριστώ πολύ Δία!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Μήτσος10
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Lathy
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki