Αλεξακις
Νεοφερμένος
Μας δινουν f(x)=4 με 1≤x
Αφου f(x)=y ==> y=4, σημαινει οτι το x δεν βρισκεται αναμεσα σε αυτο,οποτε ειναι 0?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Yamcha
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχουμε τη συναρτηση f:A=[1,3) --->f(A)=4 η οποια ειναι μια ευθεια παραλληλη στον χ αξονα και με αρχη το σημειο 1 και τελος που τεινει στο 3 και καθε σημειο Μ(χ,f(x)) της γραφικης παρασταστης της ευθειας εχει τεταγμενη y=4.Δεν ειναι φυσικη,αλλα μπορει καποιος να εχει καποια ιδεα απο αλγεβρα.
Μας δινουν f(x)=4 με 1≤x
Αφου f(x)=y ==> y=4, σημαινει οτι το x δεν βρισκεται αναμεσα σε αυτο,οποτε ειναι 0?
Το πεδιο ορισμου της φ ειναι καθε χ που ειναι μεγαλυτερο ισο με το 1 και μικροτερο του 3 , καθε χ που ανηκει στο πεδιο ορισμου της φ αντιστοιχει στο στοιχειο y=4
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Η μια λυση ειναι α και η αλλη β.Παιδια μια ερωτηση : για να λυσουμε την εξισωση χ στη δευτερα - (α+β)χ + αβ = 0 πρεπει να κανουμε διακρινουσα. Μπορειτε να μου πειτε το αποτελεσμα που βρηκατε κανοντας διακρινουσα ;
Ευχαριστω εκ των προτερων
∆ίνεται η ακολουθία µε Sν = 2 (3(υψωμένο στη ν) -1)
α) Να βρείτε το Sν-1
β) Να βρείτε το αν
γ) Να βρείτε το αν+1
δ) Να αποδείξετε ότι αυτή είναι γεωµετρική πρόοδος και να βρείτε τον λ και τον α1.
ε) Πόσους όρους της πρέπει να πάρουµε, για να έχουµε άθροισµα 484;
vimaproto
Πολύ δραστήριο μέλος
παρακαλω όποιος μπορεί ας τη λύσει!
∆ίνεται η ακολουθία µε Sν = 2 (3(υψωμένο στη ν) -1)
α) Να βρείτε το Sν-1
β) Να βρείτε το αν
γ) Να βρείτε το αν+1
δ) Να αποδείξετε ότι αυτή είναι γεωµετρική πρόοδος και να βρείτε τον λ και τον α1.
ε) Πόσους όρους της πρέπει να πάρουµε, για να έχουµε άθροισµα 484;
Στον τύπο του αθροίσματος βάζω ν=1 και βρίσκω S1=α1=4, v=2 και S2=α1+α2=16, ν=3 και S3=α1+α2+α3=52. Αρα α1=4, α2=12, α3=36 Τότε α2/α1=12/4=3 και α3/α2=36/12=3. Είναι γεωμετρική πρόοδος με α1=4 και λ=3
Οι όροι είναι ν=5
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Ρε παιδια στις παραμετρικες οταν α=0 και εχει μοναδικη λυση την χ = .... στον αριθμητη και στον παρονομαστη του κλασματος τι βαζουμεε;;;
δε πολυκαταλαβα αλλα ριξε μια ματια εδω
https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6.html
εδω---> https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Σε ευχαριστωωωω Να σαι καλαδε πολυκαταλαβα αλλα ριξε μια ματια εδω
https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6.html
εδω---> https://o-mathimatikos-sou.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html
Loreley
Περιβόητο μέλος
Δίνεται η εξίσωση (λ^2-1)χ=λ^2-3λ-4 , όπου λ είναι μία πραγματική παράμετρος.
Και εγώ κάνω:
(λ-1)(λ+1)χ=λ^2-1λ-2λ-4
(λ-1)(λ+1)χ=λ(λ-1)-2(λ+2)
το κάνω σωστά;
δες το λινκ παραπανω με τις παραμετρικες!Παιδιά, βοηθήστε λίγο, κόλλησα:
Και εγώ κάνω:
(λ-1)(λ+1)χ=λ^2-1λ-2λ-4
το κάνω σωστά;
Loreley
Περιβόητο μέλος
δες το λινκ παραπανω με τις παραμετρικες!
το είδα, αλλά ρωτάω για να είμαι σίγουρη
Dias
Επιφανές μέλος
Το λ² - 3λ - 4 γίνεται (λ+1).(λ-4)Δίνεται η εξίσωση (λ²-1)χ=λ²-3λ-4
mixalisbarca
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά, βοηθήστε λίγο, κόλλησα:
Και εγώ κάνω:
(λ-1)(λ+1)χ=λ^2-1λ-2λ-4
το κάνω σωστά;
Παίρνεις περιπτώσεις:
λ²-1=0 συν.
λ=+-1
αν λ διάφορο του 1 και του -1 τότε...χ=λ-4/λ-1
αν λ=1 τότε...βγαίνει αδύνατη
αν λ=-1 τότε...βγαίνει ταυτότητα
ΥΓ: Διορθώστε με αν έχω λάθος...
Loreley
Περιβόητο μέλος
Παίρνεις περιπτώσεις:
λ²-1=0 συν.
λ=+-1
αν λ διάφορο του 1 και του -1 τότε...
αν λ=1 τότε...
αν λ=-1 τότε...
Το ξέρω, εγώ ρωτάω αν έχω κάνει σωστά την παραγοντοποίηση
mixalisbarca
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ξέρω, εγώ ρωτάω αν έχω κάνει σωστά την παραγοντοποίηση
Α,οκ...
Εξίσωση β' βαθμού είναι και αφόυ Δ>0 και βρεις τις ρίζες τότε α(λ-λ1)(λ-λ2)
Loreley
Περιβόητο μέλος
Το λ² - 3λ - 4 γίνεται (λ+1).(λ-4)
Ευχαριστώ
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Να έχουν τον ίδιο συντελεστή διεύθυνσης λ1 = λ2 (π.χ. y = 3x+6 και y = 3x-1).Στις συναρτήσεις, για να είναι μια ευθεία ε1//ε2 τι πρέπει να ισχύει?
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Να έχουν τον ίδιο συντελεστή διεύθυνσης λ1 = λ2 (π.χ. y = 3x+6 και y = 3x-1).
Ευχαριστώ πολύ Δία!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- akis_95
- nearos
- cment
- Fanimaid123
- Satan Claus
- eva987
- _Aggelos123
- Cat lady
- Γιούρα
- spring day
- ggl
- tsiobieman
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- eukleidhs1821
- Georgekk
- SlimShady
- Scandal
- Lia 2006
- Alexandros36k
- 69lover
- TonyMontanaEse
- Unboxholics
- Arvacon
- rafaela11
- Hara_2
- manos66
- Ryuzaki
- Giii
- Athens2002
- barkos
- ssalex
- anastasiakan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.