mostel Πολύ δραστήριο μέλος Ο Στέλιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.203 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:02 Ο mostel έγραψε: #141 25-05-08 14:02 To edit φαίνεται ... Στέλιος ΥΣ: Η ισότητα γενικά δεν είναι λάθος πάντως. Δηλαδή ισχύει και : . Δεν είναι μικρότερο ΚΑΙ ίσο, αλλά μικρότερο ή ίσο. Δεν είναι δεσμευτικό το ίσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:04 Ο miv έγραψε: #142 25-05-08 14:04 Δεν ξέρω, ή έκαναν πουλάκια τα μάτια μου ή μας δουλεύεις. Ναι, δεν είναι δεσμευτικό, απλά περιττό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εννοειται οτι είναι διάζευξη, δε μπορεί να είναι και ίσο και άνισο ταυτόχρονα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:07 Ο djimmakos: #143 25-05-08 14:07 Α είναι λάθος... Μην γελάτε δεν είμαι και ο καλύτερος μαθητής στα μαθηματικά. 19 βγάζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:10 Ο miv έγραψε: #144 25-05-08 14:10 Όχι, η λύση που έδωσα σωστή είναι, αλλά τα νούμερα που δίνει είναι μαθηματικώς αδύνατα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. lakis Νεοφερμένο μέλος Ο ΑιμίλιοΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 15:54 Ο lakis έγραψε: #145 25-05-08 15:54 !?????????Τι ισότητες βρε?Δεν καταλαβαινω μια!!???!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:36 Ο miv έγραψε: #146 25-05-08 16:36 Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
To edit φαίνεται ... Στέλιος ΥΣ: Η ισότητα γενικά δεν είναι λάθος πάντως. Δηλαδή ισχύει και : . Δεν είναι μικρότερο ΚΑΙ ίσο, αλλά μικρότερο ή ίσο. Δεν είναι δεσμευτικό το ίσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:04 Ο miv έγραψε: #142 25-05-08 14:04 Δεν ξέρω, ή έκαναν πουλάκια τα μάτια μου ή μας δουλεύεις. Ναι, δεν είναι δεσμευτικό, απλά περιττό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εννοειται οτι είναι διάζευξη, δε μπορεί να είναι και ίσο και άνισο ταυτόχρονα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:07 Ο djimmakos: #143 25-05-08 14:07 Α είναι λάθος... Μην γελάτε δεν είμαι και ο καλύτερος μαθητής στα μαθηματικά. 19 βγάζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:10 Ο miv έγραψε: #144 25-05-08 14:10 Όχι, η λύση που έδωσα σωστή είναι, αλλά τα νούμερα που δίνει είναι μαθηματικώς αδύνατα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. lakis Νεοφερμένο μέλος Ο ΑιμίλιοΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 15:54 Ο lakis έγραψε: #145 25-05-08 15:54 !?????????Τι ισότητες βρε?Δεν καταλαβαινω μια!!???!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:36 Ο miv έγραψε: #146 25-05-08 16:36 Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Δεν ξέρω, ή έκαναν πουλάκια τα μάτια μου ή μας δουλεύεις. Ναι, δεν είναι δεσμευτικό, απλά περιττό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εννοειται οτι είναι διάζευξη, δε μπορεί να είναι και ίσο και άνισο ταυτόχρονα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:07 Ο djimmakos: #143 25-05-08 14:07 Α είναι λάθος... Μην γελάτε δεν είμαι και ο καλύτερος μαθητής στα μαθηματικά. 19 βγάζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:10 Ο miv έγραψε: #144 25-05-08 14:10 Όχι, η λύση που έδωσα σωστή είναι, αλλά τα νούμερα που δίνει είναι μαθηματικώς αδύνατα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. lakis Νεοφερμένο μέλος Ο ΑιμίλιοΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 15:54 Ο lakis έγραψε: #145 25-05-08 15:54 !?????????Τι ισότητες βρε?Δεν καταλαβαινω μια!!???!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:36 Ο miv έγραψε: #146 25-05-08 16:36 Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Α είναι λάθος... Μην γελάτε δεν είμαι και ο καλύτερος μαθητής στα μαθηματικά. 19 βγάζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 14:10 Ο miv έγραψε: #144 25-05-08 14:10 Όχι, η λύση που έδωσα σωστή είναι, αλλά τα νούμερα που δίνει είναι μαθηματικώς αδύνατα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. lakis Νεοφερμένο μέλος Ο ΑιμίλιοΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 15:54 Ο lakis έγραψε: #145 25-05-08 15:54 !?????????Τι ισότητες βρε?Δεν καταλαβαινω μια!!???!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:36 Ο miv έγραψε: #146 25-05-08 16:36 Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Όχι, η λύση που έδωσα σωστή είναι, αλλά τα νούμερα που δίνει είναι μαθηματικώς αδύνατα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lakis Νεοφερμένο μέλος Ο ΑιμίλιοΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 14 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 15:54 Ο lakis έγραψε: #145 25-05-08 15:54 !?????????Τι ισότητες βρε?Δεν καταλαβαινω μια!!???!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:36 Ο miv έγραψε: #146 25-05-08 16:36 Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
!?????????Τι ισότητες βρε?Δεν καταλαβαινω μια!!???!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:36 Ο miv έγραψε: #146 25-05-08 16:36 Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Λέμε τα επιστημονικά μας εμείς! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:43 Ο djimmakos: #147 25-05-08 16:43 Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Περιμένετε γιατί με μπερδέψατε και εμένα τώρα. Αν υψώσουμε και τα 2 μέλη στο τετράγωνο βγαίνει ημ^2χ + συν^2χ = 25. Εσύ miv που το βρήκες αυτό 2ημχσυνχ = 24; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikosclick Νεοφερμένο μέλος Ο nikosclick αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 55 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:50 Ο nikosclick: #148 25-05-08 16:50 Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Ταυτότητες.... (ημχ + συνχ)^2= (ημχ)^2 + (συνχ)^2 +2ημχ συνχ. Το (ημχ)^2 + (συνχ)^2 δίνει 1, οπότε αν το πάμε στο άλλο μέλος το 25 γίνεται 24. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 16:54 Ο djimmakos: #149 25-05-08 16:54 Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kristal Εκκολαπτόμενο μέλος Ο Αποστόλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 381 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:26 Ο Kristal έγραψε: #150 25-05-08 17:26 Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από djimmakos: Α είναι η ταυτότητα ( α + β)^2 = α^2 + 2αβ + β^2. Τώρα κατάλαβα. Απλώς δεν μου πήγαινε με τίποτα το μυαλό ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η ταυτότητα. Τις πιο πολλές συναντάμε αυτή α^2 + β^2 = ( α - β) ( α + β) Click για ανάπτυξη... με - αναμεσα στα α^2 και β^2... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
djimmakos Διάσημο μέλος Ο Μήτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 2.790 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 17:37 Ο djimmakos: #151 25-05-08 17:37 σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
σωστό και αυτό Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 25 Μαΐου 2008 στις 18:06 Ο miv έγραψε: #152 25-05-08 18:06 Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Όταν λέμε υψώνουμε το μέλος σε δύναμη δεν εννοούμε υψώνουμε σε δύναμη κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Υψώνουμε ολόκληρο το μέλος. ημχ+συνχ=5 => =25 (δηλαδή 5 τετράγωνο)<=> + 2sincos + =25 <=> (γνωρίζουμε από τη βασική τριγωνομετρική ταυτότητα ότι + =1) Αρα: 1+2ημχσυνχ=25 <=> 2ημχσυνχ=24 <=> ημχσυνχ=12 Με sin=ημίτονο και cos=συνημίτονο. Μονο που η άσκηση δεν είναι καθόλου μαθηματικά σωστή. Ο τετραγωνισμός που έκανα (η μόνη δυνατή λύση δηλαδή) ήταν εντελώς αυθαίρετος, γιατί κανονικά έπρεπε να διασφαλίζεται οτι ημχ+συνχ είναι θετικός, διαφορετικά ΔΕΝ τετραγωνίζεις με ισοδυναμία. Έπρεπε να δίνει κάποιο διάστημα, ας πούμε οτι η γωνία ανήκει στο [0,π/2], αλλιώς είναι μαθηματικά λάθος. Εγώ απλώς έβγαλα την ισοδυναμία πριν τον τετραγωνισμό κι έβαλα απλή συνεπαγωγή για να φαίνεται πιο σωστό. Επειδή ζητάει υπολογισμό, αν βγάλεις την ισοδυναμία δεν τρέχει και τίποτα. Αν όμως ήταν αποδεικτική και έβγαζες την ισοδυναμία θα ήταν λάθος γιατί δεν θα μπορούσες να γυρίσεις στη δεδομένη σχέση. Και δεύτερον, αυτό που είπα, τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα. Δεν υπάρχει ημχ+συνχ=5 για καμία πραγματική τιμή του χ. Και φυσικά, επίσης, δεν υπάρχει ημχσυνχ=12 για καμία πραγματική τιμή του. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zip_unzip Εκκολαπτόμενο μέλος Ο zip_unzip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει από Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 354 μηνύματα. 27 Μαΐου 2008 στις 14:47 Ο zip_unzip: #153 27-05-08 14:47 Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Anarki: Αριθμοί της μορφής , όπου και (πραγματικοί). Click για ανάπτυξη... δεν καταλαβαίνω τα σύμβολα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ Νεοφερμένο μέλος Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 73 μηνύματα. 28 Μαΐου 2008 στις 12:25 Ο ΛΑΓΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΙΟΣ: #154 28-05-08 12:25 παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
παιδια χαλαρώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε ούτε στατιστική ούτε μιγάδικους ακόμη!η στατιστική κατά την γνώμη μου δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον κομμάτι όσο άλλες περιοχές των μαθηματικών πχ ολοκληρώματα ή η θεωρία αριθμών!για τους μιγαδικούς θα σας πω μόνο ότι δημιουργήθηκαν ώστε να μπορεί να λυθεί η εξίσωση χ στο τετράγωνο ίσον με μέιον ένα !μην βιάζεστε ακόμη όλα στην ώρα τους Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΩΤΕΙΝΗ Νεοφερμένο μέλος Η φωτεινή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 8 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 13:32 Η ΦΩΤΕΙΝΗ έγραψε: #155 30-05-08 13:32 Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Επεξεργάστηκε από συντονιστή: 1 Ιανουαρίου 2011 miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από miv: Αυτα με τους επόμενους αριθμούς δεν είναι και καμιά εξυπνάδα. Αρκεί να βρεις την πρόοδο. Και τα τελευταία πάνε με διαιρετότητα. Click για ανάπτυξη... σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Αρχική Δημοσίευση από simos24: μπλιαχχχ.........λυπαμαι δεν μου αρεσουν καθολου τα μαθηματικα,γριφοι....κατι σε ποδοσφαιρο δεν εχει? σορρυ φωτεινη!! Click για ανάπτυξη... μη ζητάς συγγνώμη γνώμη σου είναι και συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο είναι ωραίο . απλώς δε μου αρέσουν οι φανατισμοί και οι χουλιγκανισμοί. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv Επιφανές μέλος Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.275 μηνύματα. 30 Μαΐου 2008 στις 19:21 Ο miv έγραψε: #156 30-05-08 19:21 Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από ΦΩΤΕΙΝΗ: σίγουρα απλώς έβαλα κάποια π.χ. για να γίνεται συζήτηση βασικά μεθοδικότητα και λογική χρειάζονται πιστεύω .θετική κατεύθυνση είσαι???καλή επιτυχία στις εξετάσεις !!! Click για ανάπτυξη... Τεχνολογική, αλλά είναι το ίδιο. Θετική ποτέ γιατί δεν ανέχομαι ούτε μία ώρα τη ρουφιάνα τη Χημεία... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MetalMare Νεοφερμένο μέλος Ο Κωστας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Γ' γυμνασίου. Έχει γράψει 5 μηνύματα. 31 Μαΐου 2008 στις 10:20 Ο MetalMare: #157 31-05-08 10:20 εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
εγω βασικα νομιζω οτι ειναι αυτοσ που ετρογε ψαρι για μεσημεριανο!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 10:31 Η VeiLShadowS: #158 01-06-08 10:31 Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: ioanna2007 georgetherrr ssalex NekMet uparxhgoss Lia 2006 MarcoReus ρενακι 13 Maynard Αννα Τσιτα Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γειά σας & Καλό μήνα Χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια Έχω προσπαθήσει να λύσω - ίσα με 10 φορές:stars: - την παρακάτω εξίσωση και σχεδόν κάθε φορά βρίσκω άλλο αποτέλεσμα ή μου βγαίνει αδύνατη Μπορεί να μου δώσει κάποιος αναλυτικά τη λύση της ?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων:thanks: Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mixalis91 Νεοφερμένο μέλος Ο Μιχάλης...heh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Νέα Σμύρνη (Αττική). Έχει γράψει 36 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 11:52 Ο Mixalis91: #159 01-06-08 11:52 Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 6 7 8 9 10 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 62 Επόμενη First Προηγούμενη 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 8 από 62 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Νομίζω πως κατάλαβα πως λύνεται.... α)Περιορισμοί κλασσικα. .. β)στο α' μέρος απλοποιούμε τ 1ο κλάσμα και βγαίνει x-1/3-x γ)Μετά απλοποιούμε παρονομαστές και μεταφέρουμε τ πάντα στο 1ο μέλος δ)Αν ήμουν σωστός θα βγει 2x^3 - 2x^2 - 14x +14=0 ε)Παραγοντοποίηση ωστε ν έχουμε 2χ^2(χ-1)+14(χ-1)=ο στ)μετά (2χ^2+14)(χ-1)=0 ζ)το πρώτο πάντα >0 ενώ το δευτερο χ=/=1 από περιορισμούς... η)Αδύνατη Εξίσωση Παρεπιμπτόντως αυτο είναι το πρώτο μ post οπότε...εεε..καλώς σας βρήκα Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VeiLShadowS Νεοφερμένο μέλος Η VeiLShadowS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα. 1 Ιουνίου 2008 στις 14:03 Η VeiLShadowS: #160 01-06-08 14:03 Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μιχάλη, σε ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.