SparklingGrey Διάσημο μέλος Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.244 μηνύματα. 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 02:29 Ο SparklingGrey: #341 31-12-13 02:29 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Ερωτήσεις vol. 1 (όπως βλέπετε, άρχισα επανάληψη): Στη γραμματική γράφει ότι η δεικτική αντωνυμία hic, haec, hoc είναι σχετική με το α΄ πρόσωπο, η iste, ista, istud σχετική με το β΄ πρόσωπο και η ille, illa, illud σχετική με το γ΄ πρόσωπο. Τι εννοεί "σχετική" με το εκάστοτε πρόσωπο; Δε θα 'πρεπε όλες να είναι "σχετικές" με το γ' πρόσωπο; Click για ανάπτυξη... Μάθε εσύ τις κλίσεις και άσε τις λεπτομέρειες. #sistima_panellinion_ftw Δε θα σου ζητηθεί μεταγραφή ελληνικού κειμένου στα λατινικά, επομένως πρακτικά δε σε ενδιαφέρουν αυτά. Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω. Είχα κάνει την ίδια ακριβώς ερώτηση σε καθηγητή, αλλά δε θυμάμαι τι απάντηση έλαβα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Tribbiani Νεοφερμένο μέλος Ο Tribbiani αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 92 μηνύματα. 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:40 Ο Tribbiani: #342 31-12-13 12:40 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Το σχολικό βιβλίο ειναι χρήσιμο μόνο για χαρτί τουαλέτας. Πάρτε βοήθημα. Για ΄μενα το καλύτερο είναι απ' τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Click για ανάπτυξη... Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. SparklingGrey Διάσημο μέλος Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.244 μηνύματα. 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 13:21 Ο SparklingGrey: #343 31-12-13 13:21 Αρχική Δημοσίευση από Tribbiani: Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Click για ανάπτυξη... Ασκήσεις πολλές τύπου πανελληνίων δεν έχουν. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με θέματα πανελληνίων β' λυκείου για κάτι τέτοιο ή να βρεις προτεινόμενα θέματα διαγωνισμάτων από τα διάφορα φιλολογικά blogs. (ή απλώς να κάτσεις να κλίνεις όλους τους κλιτούς τύπους των κειμένων ή/και να αντικαθιστάς χρονικά κάθε ρήμα-μετοχή-απαρέμφατο) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 06:10 Ο tropical έγραψε: #344 02-01-14 06:10 Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 13:01 Ο cha0s έγραψε: #345 02-01-14 13:01 Αρχική Δημοσίευση από tropical: Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Click για ανάπτυξη... Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 15:17 Ο tropical έγραψε: #346 02-01-14 15:17 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από jj!: Ερωτήσεις vol. 1 (όπως βλέπετε, άρχισα επανάληψη): Στη γραμματική γράφει ότι η δεικτική αντωνυμία hic, haec, hoc είναι σχετική με το α΄ πρόσωπο, η iste, ista, istud σχετική με το β΄ πρόσωπο και η ille, illa, illud σχετική με το γ΄ πρόσωπο. Τι εννοεί "σχετική" με το εκάστοτε πρόσωπο; Δε θα 'πρεπε όλες να είναι "σχετικές" με το γ' πρόσωπο; Click για ανάπτυξη... Μάθε εσύ τις κλίσεις και άσε τις λεπτομέρειες. #sistima_panellinion_ftw Δε θα σου ζητηθεί μεταγραφή ελληνικού κειμένου στα λατινικά, επομένως πρακτικά δε σε ενδιαφέρουν αυτά. Μακάρι να μπορούσα να σου απαντήσω. Είχα κάνει την ίδια ακριβώς ερώτηση σε καθηγητή, αλλά δε θυμάμαι τι απάντηση έλαβα. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tribbiani Νεοφερμένο μέλος Ο Tribbiani αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 92 μηνύματα. 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:40 Ο Tribbiani: #342 31-12-13 12:40 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Το σχολικό βιβλίο ειναι χρήσιμο μόνο για χαρτί τουαλέτας. Πάρτε βοήθημα. Για ΄μενα το καλύτερο είναι απ' τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Click για ανάπτυξη... Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. SparklingGrey Διάσημο μέλος Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.244 μηνύματα. 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 13:21 Ο SparklingGrey: #343 31-12-13 13:21 Αρχική Δημοσίευση από Tribbiani: Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Click για ανάπτυξη... Ασκήσεις πολλές τύπου πανελληνίων δεν έχουν. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με θέματα πανελληνίων β' λυκείου για κάτι τέτοιο ή να βρεις προτεινόμενα θέματα διαγωνισμάτων από τα διάφορα φιλολογικά blogs. (ή απλώς να κάτσεις να κλίνεις όλους τους κλιτούς τύπους των κειμένων ή/και να αντικαθιστάς χρονικά κάθε ρήμα-μετοχή-απαρέμφατο) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 06:10 Ο tropical έγραψε: #344 02-01-14 06:10 Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 13:01 Ο cha0s έγραψε: #345 02-01-14 13:01 Αρχική Δημοσίευση από tropical: Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Click για ανάπτυξη... Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 15:17 Ο tropical έγραψε: #346 02-01-14 15:17 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Το σχολικό βιβλίο ειναι χρήσιμο μόνο για χαρτί τουαλέτας. Πάρτε βοήθημα. Για ΄μενα το καλύτερο είναι απ' τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Click για ανάπτυξη... Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SparklingGrey Διάσημο μέλος Ο SparklingGrey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3.244 μηνύματα. 31 Δεκεμβρίου 2013 στις 13:21 Ο SparklingGrey: #343 31-12-13 13:21 Αρχική Δημοσίευση από Tribbiani: Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Click για ανάπτυξη... Ασκήσεις πολλές τύπου πανελληνίων δεν έχουν. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με θέματα πανελληνίων β' λυκείου για κάτι τέτοιο ή να βρεις προτεινόμενα θέματα διαγωνισμάτων από τα διάφορα φιλολογικά blogs. (ή απλώς να κάτσεις να κλίνεις όλους τους κλιτούς τύπους των κειμένων ή/και να αντικαθιστάς χρονικά κάθε ρήμα-μετοχή-απαρέμφατο) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 06:10 Ο tropical έγραψε: #344 02-01-14 06:10 Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 13:01 Ο cha0s έγραψε: #345 02-01-14 13:01 Αρχική Δημοσίευση από tropical: Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Click για ανάπτυξη... Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 15:17 Ο tropical έγραψε: #346 02-01-14 15:17 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από Tribbiani: Mήπως ξέρεις αν έχει μπόλικες ασκήσεις για εξάσκηση; Ή μόνο κείμενο-μετάφραση-λεξιλόγιο και 1-2 απλές ασκήσεις; Click για ανάπτυξη... Ασκήσεις πολλές τύπου πανελληνίων δεν έχουν. Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με θέματα πανελληνίων β' λυκείου για κάτι τέτοιο ή να βρεις προτεινόμενα θέματα διαγωνισμάτων από τα διάφορα φιλολογικά blogs. (ή απλώς να κάτσεις να κλίνεις όλους τους κλιτούς τύπους των κειμένων ή/και να αντικαθιστάς χρονικά κάθε ρήμα-μετοχή-απαρέμφατο) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 06:10 Ο tropical έγραψε: #344 02-01-14 06:10 Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 13:01 Ο cha0s έγραψε: #345 02-01-14 13:01 Αρχική Δημοσίευση από tropical: Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Click για ανάπτυξη... Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 15:17 Ο tropical έγραψε: #346 02-01-14 15:17 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 13:01 Ο cha0s έγραψε: #345 02-01-14 13:01 Αρχική Δημοσίευση από tropical: Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Click για ανάπτυξη... Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 15:17 Ο tropical έγραψε: #346 02-01-14 15:17 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από tropical: Εγώ που έχω στην κατοχή μου και τα δύο τεύχη του βοηθήματος αυτού του εκδοτικού οίκου, σας ενημερώνω ότι δεν βρίθει ασκήσεων (περιέχει απλώς κάποιες λίγες), αλλά είναι πλήρες από πλευράς θεωρίας και αναλύει το κάθε κεφάλαιο όσο χρειάζεται για να γίνει κατανοητό. Επιπροσθέτως εμπεριέχει όλες τις απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού εγχειριδίου. Πάντως το βοήθημα είναι απολύτως αναγκαίο, καθώς όπως ελέχθη προηγουμένως το βιβλίο του οργανισμού έχει μικρή χρησιμότητα και πολλές ελλείψεις. Click για ανάπτυξη... Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tropical Νεοφερμένο μέλος Ο tropical αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα. 2 Ιανουαρίου 2014 στις 15:17 Ο tropical έγραψε: #346 02-01-14 15:17 Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από cha0s: Τα λατινικά δεν είναι μαθηματικά, για να λύνεις όσες περισσότερες ασκήσεις μπορείς. Μετάφραση, γραμματική, συνατκτικό. 3 απλά πράγματα που δε χρειάζονται εξάσκηση, αλλά διάβασμα ξανά και ξανά. Click για ανάπτυξη... Μα δε διαφωνώ. Απλώς τα παιδιά παραπάνω ρώτησαν εάν υπάρχουν πολλές ασκήσεις στο εν λόγω βοήθημα, γι'αυτό κι εγώ έκανα μνεία σε αυτές. Εγώ είμαι πλήρως καλυμμένος με το βοήθημα. Μόνον η γραμματική χρειάζεται ίσως μια γραπτή εξάσκηση για την απομνημόνευση των τύπων, αλλά εμάς προσωπικά μας μοιράζουν στο σχολείο -ως δουλειά για το σπίτι- φωτοτυπίες με ασκήσεις, οπότε ούτως ή άλλως εξασκούμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manosp97 Νεοφερμένο μέλος Ο manosp97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 20:58 Ο manosp97 έγραψε: #347 16-01-14 20:58 Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Καλησπέρα σας. Σε μια άσκηση μου ζητάνε να γράψω μια πτώση από τα τριτόκλητα προσηγορικά όνόματα του κειμένου. Τα προσηγορικά θεωρούνται όλα τα ουσιαστικά εκτός κύρια ονόματα; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 16 Ιανουαρίου 2014 στις 21:48 Η λοιπόν έγραψε: #348 16-01-14 21:48 ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
ναι. καλή επιτυχία Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mάιρα Διάσημο μέλος Η Mάιρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.355 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:05 Η Mάιρα έγραψε: #349 04-02-14 18:05 Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 Ο jj! έγραψε: #350 04-02-14 18:40 Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Αρχική Δημοσίευση από ch0c0lαtε.co0kiε: Σχετικά με τους αρχικούς χρόνους των ρημάτων, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τους διαβάζω έτσι ώστε να μην τους μπερδεύω; Επίσης υπάρχει κάνα "μυστικό" για να τους θυμάμαι κιόλας; Όσες φορές και αν τους γράψω μόνο για την επόμενη μέρα τους θυμάμαι και αυτό όχι τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Γενικά έχω ένα θέμα με την μνήμη. Ξεχνάω οτιδήποτε δεν με πολύ ενδιαφέρει και τόσο. Click για ανάπτυξη... Well, τα περισσότερα ρήματα της ίδια συζυγίας έχουν τις ίδιες καταλήξεις: πχ. για την 1η συζυγία: amo, amavi, amatum, amare||libero, liberavi, liberatum, liberare Τώρα κολπάκια δεν υπάρχουν, εκτός κι αν βρεις δικό σου tempo Ξέρω 'γω, να τονίζεις τις λέξεις και να προσθέτεις λέξεις όπως το "και" [πχ. amo, amavi, amatum και amare]. Εξαρτάται πώς σε βολεύει Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 4 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:44 Η Dogie έγραψε: #351 04-02-14 18:44 Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Το θέμα είναι να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύει η γλώσσα... μετά τα υπόλοιπα είναι εύκολα... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
λοιπόν Νεοφερμένο μέλος Η λοιπόν αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 90 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:58 Η λοιπόν έγραψε: #352 05-02-14 17:58 Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας. Συμφωνώ Περισσότερα... Back Top
Η μόνη δυσκολία στα λατινικά είναι η αποστήθιση των αρχικών χρόνων. Συμφωνώ!!!!! Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dogie Πολύ δραστήριο μέλος Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1.093 μηνύματα. 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:45 Η Dogie έγραψε: #353 05-02-14 18:45 Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το πιο εύκολο πράγμα είναι... ή έστω από τα ευκολότερα.... Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 18:37 Ο jj! έγραψε: #354 05-04-14 18:37 Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:19 Η Emilouko έγραψε: #355 05-04-14 19:19 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s Περιβόητο μέλος Ο cha0s δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.614 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 19:58 Ο cha0s έγραψε: #356 05-04-14 19:58 Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από jj!: Στη β' λυκείου είναι αντικείμενο εξέτασης οι δευτερεύουσες προτάσεις; Click για ανάπτυξη... Δε νομίζω Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:12 Ο jj! έγραψε: #357 05-04-14 20:12 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Αχα. Εισάγωγη,εκφορά,ρόλος. Η καθηγήτρια πέρσι μας είχε κάνει κ σύμπτυξη σε μετοχή. Click για ανάπτυξη... Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus Συντονιστής Ο Libertus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11.534 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:15 Ο Libertus έγραψε: #358 05-04-14 20:15 Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ. Χρήστες Βρείτε παρόμοια Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα: aggela30 Τρελας123 P.Dam. athinoula Gogosps Scholar SlimShady giorgos78 constansn Ness Helen06 augustine Abiogenesis Praxis jj! hirasawayui francies_nolan spring day lepipini angies Schlimazel the.m024 το κοριτσι του μαη nicole1982 SoyN Alexecon1991 PanosBat Super woman oups Απροσάρμοστη xakounaamatata margik Sherlockina Maynard User2350 Scandal Zelina buffon85 Vvi kostas1233 ManiLaw Φορτώνει... Μοιραστείτε: Facebook X Bluesky LinkedIn Reddit Pinterest Tumblr WhatsApp Email Μοιραστείτε Link ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Emilouko Περιβόητο μέλος Η Γιούκου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5.143 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 20:55 Η Emilouko έγραψε: #359 05-04-14 20:55 Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014 Προηγούμενη 1 ... Πήγαινε στη σελίδα Πάμε 16 17 18 19 20 21 22 Επόμενη First Προηγούμενη 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Επόμενη Last Σελίδα: 18 από 22 Πήγαινε στη σελίδα Πάμε Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Αρχική Δημοσίευση από Libertus: Εισαγωγή, εκφορά και ρόλος μπορούν να ζητηθούν, δηλαδή όσα ήδη γνωρίζετε χωρίς να έχετε διδαχθεί αναλυτικά τη θεωρία των δευτερυουσών που βρίσκεται στο βιβλίο της Γ'. Εάν έχετε κάνει και είδη του cum, μαθαίνετε τη θεωρία τους. Σύμπτυξη σε μετοχή όχι, αν είναι δυνατόν. Click για ανάπτυξη... Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Αρχική Δημοσίευση από jj!: Μάλιστα Καλά εντάξει. Τα φετινά κείμενα έχουν λίγες δευτερεύουσες και νομίζω ότι όλες εκφέρονται με οριστική (δηλώνουν πραγματικό γεγονός/αντικειμενικότητα), οπότε klein. Η καθηγήτριά μας, όμως, δε μας έχει πει τίποτα σχετικά με το τι μπαίνει στις εξετάσεις Για τι εξετάσεις, τι μπαίνει ως άσκηση στο συντακτικό, πέρα από τη συντακτική αναγνώριση λέξεων; (για β' λυκείου πάντα ) Click για ανάπτυξη... Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj! Τιμώμενο Μέλος Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13.512 μηνύματα. 5 Απριλίου 2014 στις 21:07 Ο jj! έγραψε: #360 05-04-14 21:07 Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε. Τελευταία επεξεργασία: 5 Απριλίου 2014
Αρχική Δημοσίευση από Emilouko: Εμείς στο σχολείο στη Β' Λυκείου την κάναμε.Μαζί με την ανάλυση μετοχής. Ενεργητική σε παθητική,ανάλυση μετοχής, λατινισμός/ άρση λατινισμού. Βασικά αυτά θυμάμαι. Click για ανάπτυξη... Όσον αφορά το λατινισμό/την άρση λατινισμού, θα μας ζητήσουν να δικαιολογήσουμε το συντακτικό φαινόμενο; π.χ. "Εξηγήστε γιατί έχουμε άρση λατινισμού στην πρόταση αυτή" --->Γιατί το ειδικό απαρέμφατο εξαρτάται από παθητικό τύπο (πχ. λεκτικού) ρήματος που βρίσκεται σε προσωπική σύνταξη, το υποκείμενο του (του απαρεμφάτου) εννοείται σε πτώση ονομαστική, αφού ταυτίζεται με το υποκείμενο του ρήματος. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο εξέτασης του φαινομένου Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.