ntidiva:
1). αντικειμενικά οι πολιτικές επιστήμες, προσφέρουν την ανεργία όπως και οι άλλες επιστήμες...
2). καμία επιστήμη ΔΕΝ σε εξασφαλίζει και ειδικά στην εποχή μας, που μπορεί να μην πάρουμε και σύνταξη ποτέ ή και να μην κάνουμε και οικογένεια, λόγω παγκόσμιας ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικών-προσωπικών προβλημάτων,...

(στο εξωτερικό δεν είναι all fun and games)
3). οι επαγγελματικές προοπτικές εξαρτώνται και από σένα την ίδια, πως με τόσο μαζικό κοινότυπο πτυχίο (του πολιτικού επιστήμονα) θα ξεχωρίσεις στον κλάδο σου...δηλ., πόσο θα το ψάξεις, πόσο θες να επιμορφωθείς και μετά το πτυχίο, με ποια άλλη επιστήμη θα μπορούσες να το συνδυάσεις...κ.α.
4). μην σε απασχολεί από τώρα η δουλειά, εδώ δεν με απασχολεί εμένα που κοντεύω να αποφοιτήσω
γιατί
5).
τα πράγματα είναι τόσο ρευστά, που κάθε μέρα μαθαίνω και εγώ νέα πράγματα για την αγορά εργασίας και αναθεωρώ επαγγελματικές προτιμήσεις ή ψάχνω για τον τρόπο βελτίωσης της αποδοτικότητας του πτυχίου μου αλλά τώρα...που γνωρίζω την επιστήμη μου από μέσα..εσύ που δεν έχεις ιδέα τι ψάχνεις;

Εδώ δεν έχουν ιδέα όσοι σπουδάζουν μια x επιστήμη...
Αναφορικά με το 5, για να καταλάβεις πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στον τομεά "εργασία", να ξέρεις ότι κάθε χρόνο γίνονται νομικές τροποποιήσεις σε εργασιακούς κλάδους αλλά και φυτρώνουν νέα μεταπτυχιακά. Πρόσφατα έμαθα, πως στην επιστήμη μου, υπάρχει ο νέος ερευνητικός κλάδος της Μαθηματικής Βιολογίας (με νεοσύστατα μεταπτυχιακά στην Ευρώπη και ΗΠΑ) και πλέον σαν συνεπής τελειόφοιτος, μέσα στις άκρες έχω μια άποψη για το τι μπορεί να είναι από άποψη θεματολογίας, λόγω τόσων χρόνων σπουδών μου. Όταν ξεκίνησα τις σπουδές δεν είχα ιδέα και δεν μπορούσα να καταλάβω τις προοπτικές της επιστήμης μου, γιατί την έβλεπα πεζά όπως και πολλοί φοιτητές, δηλ., πόσα μαθήματα περνάμε ανά εξάμηνο (ώστε να τα "ξεφορτωθούμε"). Του χρόνου για παράδειγμα, μπορεί να βγει κάτι άλλο πάνω στην επιστήμη μου, και να είμαι πάλι στον...ύπνο! Η πλειοψηφία φοιτητών και αποφοίτων δηλώνει άγνοια και αδιαφορία για τις εξελίξεις της επιστήμης τους και πώς αυτές μπορούν να συνδυαστούν με συνεχείς μετεκπαιδεύσεις με την αγορά εργασίας, εφόσον δεν το ψάχνει. Και μετά βγαίνουν σαν ανάπηρα στην αγορά εργασίας. Δοξα τω θεώ αγγλικά ξέρουμε και google έχουμε. Αρκεί ένα κλικ να κάνουμε...
Από μόνο του ένα πτυχίο Πανεπιστημίου είναι χαρτί για τύλιγμα σουβλακίων και πιτόγυρου...