Φίλε Crookshanks,
Πρώτ' απ' όλα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να εκφράσεις την άποψή σου όσον αφορά την απάντησή μου.Σε ευχαριστώ καθώς μέσα από το διάλογο δημιουργούνται ορθές απόψεις και διορθώνονται πιθανά λάθη.Παρόλα αυτά, θα ήθελα να εκφράσω ξανά τη δική μου άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.
Θα αρχίσω δίνοντας σου τα συγχαρητήριά μου για το ότι αρίστευσες (καθώς όπως λες πήρες έναν υπολογιστή).Δεν διαφωνώ με την άποψή σου πως το Internet αποτελεί μέσο διεύρυνσης των πνευματικών οριζόντων ενός ατόμου.Αν διαφωνούσα άλλωστε, δε θα είχα εγγραφεί στο παρόν website.Εξακολουθώ όμως να είμαι τελείως αντίθετος με την τακτική της προσφοράς ενός Η/Υ στους αριστούχους.Σε καμία περίπτωση, για μένα τουλάχιστον, ο υπολογιστής δεν αποτελεί ανταμοιβή των κόπων ενός πραγματικού αριστούχου.Ίσα ίσα θα έλεγα πως αποτελεί έμμεση μορφή ''ψηφοθηρίας'', αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...Επίσης εξακολουθώ να πιστεύω πως το 99% των αριστούχων είναι άριστοι παπαγάλοι, πράγμα που τους καθιστά πνευματικά κατώτερους ακόμα και από έναν μαθητή του 10 (χωρίς παρεξήγηση).Αλλά αναγνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι να αποστηθίσεις ακόμα και τα σημεία στίξης του βιβλίου.Χαριτολογώντας θα έλεγα πως αν το κράτος πράγματι ήθελε να βοηθήσει τους συγκεκριμένους μαθητές, θα έπρεπε να διορίσει κατάλληλους καθηγητές στα σχολεία, οι οποίοι θα καταπολεμήσουν τις ψυχώσεις που έχουν αυτόι οι μαθητές.
Από την άλλη βέβαια, δεν αρνούμαι πως υπάρχουν και οι ''αληθινοί'' αριστούχοι - όπως π.χ εσύ, και δεν το λέω αυτό για να σε ''πάρω με το καλό'' - άλλωστε δεν έχω ανάγκη κάτι τέτοιο - το λέω επειδή φαίνεσαι παιδί σωστό, με αξίες και ιδανικά, από τις απαντήσεις σου.Αν λοιπόν το κράτος ήθελε να προσφέρει ένα δώρο σε αυτούς τους μαθητές, ας τους χορηγούσε μία ετήσια συνδρομή σε ένα μουσείο το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται όποτε θέλουν και φυσικά, δωρεάν.Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις όπως αυτή αλλά δε θα ήθελα να αναφερθώ καθώς μετά πάμε σε τομο

.Αυτά λοιπόν είχα να πω όσον αφορά την απάντησή σου.Παρέθεσα τη άποψή μου χωρίς να αναιρώ φυσικά τη δική σου.Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.
Όσον αφορά την απάντηση του Ηλία, νομίζω πως δεν αξίζει να αναφερθώ καν.Δε εξετάζω τις επιδόσεις αυτών των υπολογιστών.Το θέμα άλλωσε δε είναι αυτό.Εξετάζω όμως την πράξη.Ηλία αν θέλεις να μιλήσεις για hardware και λοιπά, πρέπει να υπάρχουν ανάλογα θέματα.Αλλιώς, ξανά διάβασε σε παρακαλώ το θέμα.
Ευχαριστώ.