Ναι. Το έχω κάνει πάμπολλες φορές, δεν διανοείσαι τι έκανα στο θρησκευτικό καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
LOL Χαχα Μουχαχα

Λες να είχαμε τον ίδιο;
Και κάτι που απευθύνεται σε όλους αυτούς που βγάλανε 20....:
1) Κύριοι πιστεύετε αξίζεται τα 20αρια σας?
2) Αν ο φυσικός σας σας έλεγε ότι τα κινητά έχουν ραδιενέργεια (το οποίο είναι μαλακια και το ξέρετε), θα του απαντούσατε ευγενικά ότι κάνει λάθος?
3) Αν μετά την ευγενική σας παρατήρηση συνέχιζε να θέλει να διδάξει τους υπόλοιπους ότι τα κινητά έχουν ραδιενέργεια θα του παραθέτατε με επιχειρήματα γιατί έχει άδικο?
4) Αν μετά την παράθεση των επιχειρημάτων σας εκείνος συνέχιζε αυθαίρετα να επιμένει θα του μιλάγατε ίσως πιο έντονα για να τον κάνετε να καταλάβει ότι έχει ΑΔΙΚΟ ρισκάρωντας προφανώς τον καλό βαθμό σας?
1) Σε κάποια μαθήματα ναι, σε κάποια όχι, ωστόσο σε όσα δεν το άξιζα θα συμπλήρωνα πως αν εγώ έπαιρνα χαμηλότερο βαθμό οι άλλοι θα έπρεπε να μείνουν. Κάτι που οι καθηγητές, για να μην έχουν το "βάσανο" του ίδιου μαθητή στην ίδια χρονιά, το αποφεύγουν.
2) Θα του απαντούσα ευγενικότατα, όπως θα απαντούσα και στους γονείς και τους φίλους μου, ότι κάνει λάθος.
3) Αν μου έδινε το λόγο. Αν δεν μου τον έδινε (που συνήθως μου τον δίνουν γιατί ξέρουν ότι δε θέλω να πω καμιά μπούρδα), θα κρατούσα και όλη την τάξη μέσα στο διάλειμμα, όταν θα τελείωνε ο καθηγητής.
4) Δεν είναι στη φύση μου να μιλάω έντονα αλλά ακόμα και έντονα να μιλάω διατηρώ ευγενικό τόνο και δεν κρατώ κακία σε κανέναν (εκτός αν μου λένε να το βουλώσω ή προσβάλλουν εμένα ή ό,τι άλλο).
Γενικώς αν καταλάβω πως ο καθηγητής είναι ένας στενόμυαλος γεροξεκούτης που δε φέρει αντίρρηση, δε θα το τραβήξω όσο γίνεται γιατί ούτως ή άλλως δε θα αλλάξει γνώμη - τη γνώμη μου την είπα και ακούστηκε, από κει και πέρα ας κρίνουν οι άλλοι. Και γενικώς κρατώ πάντα μια φιλική σχέση με όποιον καθηγητή είναι διατεθειμένος να έρθει πιο κοντά στους μαθητές, αφού το μάθημα πρέπει να είναι ευχάριστο και η σχολική αίθουσα ένα μέρος ανταλλαγής ιδεών και κοινωνικής συνδιάλεξης.
Δεν είμαι με κάποιου το μέρος.
Αυτό που λες "γιατί να μην μιλάς αν δεν συμφωνείς", σίγουρα κάποιοι κομπλεξικοί καθηγητές που θεωρούν και τους εαυτούς τους αυθεντίες, θα το εκλάμβαναν ως "αντιμιλώ", και θα είχε και την ανάλογη επίπτωση στην βαθμολογία....
Εγώ που "αντιμιλούσα" αν και στο διαγωνισμα στο 1 τετραμηνο πήρα 20 εκείνος μου έβαλε 12. Αιτιολογία στον πατέρα μου: Νομίζει ότι ξέρει παραπάνω από εμένα, και αντέγραψε στο διαγωνισμα (κι ας με είχε βάλει να καθομαι μόνος μου στην έδρα)
Αν είναι έτσι όπως τα λες τα πράγματα και δεν αντέγραψες τότε μην κολλάς εκεί. Ο καθηγητής, αν είναι στριμμένος, δε θα αλλάξει εύκολα γνώμη. Αλλά σκέψου, μήπως υπάρχει η
πιθανότητα κι εσύ να συμπεριφέρθηκες λίγο αγενώς; Όχι μόνο ο καθηγητής, αλλά ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ο οποίος είναι διατεθειμένος να συζητήσει ήρεμα και να διεξάγει διάλογο πολιτισμένα, θα κρίνει αρνητικά την αγένεια και τον πολύ έντονο τόνο. Φυσικά, ξαναλέω πως αν ο καθηγητής είναι στριμμένος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον αγνοήσεις, και αν πιστεύεις πως η βαθμολογία σου είναι άδικη να απευθυνθείς στο διευθυντή (αν δεν είναι κι αυτός στριμμένος, αλλιώς... τρέχα γύρευε στη διεύθυνση της Δ/θμιας). Ασφαλώς και σε κάθε περίπτωση είναι καταδικαστέα η συμπεριφορά του (εκτός αν ήσουν εντελώς παλιοχαρακτήρας αλλά δε φαίνεσαι τέτοιος

)
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ που βγάλαν καθαρό 20 και τονίζω δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο για κανέναν, ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους του 19, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ αλλά επειδή έκαναν τα πάντα για κάποιο βαθμό, είτε αυτό λέγεται "Πιάνω κουβέντα με τον καθηγητή για να του δείξω ότι ενδιαφέρομαι, είτε λέγεται: "κύριε έκανα αυτην την σούπερ ντουπερ δύσκολη ασκηση μονος μου , μπορείτε να την ελενξετε (κι ας ξέρει ότι είναι σωστή), είτε λέγεται "σας ευχαριστούμε κύριε γι αυτά που μας μαθαίνεται κτλ κτλ κτλ."
Στο σχολείο μου έπαιρνες πανεύκολα βαθμούς.. Το 20 όμως θα το έπαιρνε "ο γλυφτης" κι ας έγραφε χειρότερα στα διαγωνίσματα..
Στο σχολείο μου όσοι βγάζουν σε κάθε χρόνο 20 το αξίζουν. Θα συμφωνήσω μαζί σου στα περισσότερα από όσα έχεις συμπεριλάβει στα εισαγωγικά, εκτός από το πρώτο. Όταν κάποιος πιάσει κουβέντα με έναν καθηγητή μπορεί να μην το κάνει για να του δείξει ότι ενδιαφέρεται, αλλά γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται.
Εννοείται φιλικά, κι έλεγα κι εγώ αν υπάρχει κάποιο σημείο όπου διαφωνούμε!