Στην ελληνικη συνειδηση η ιατρικη και η νομικη εχουν την πρωτοκαθεδρια. Ειναι ,βλεπετε, βαθια ριζωμενη η πεποιθηση οτι αυτα τα 2 επαγγελματα απευθυνονται σε εξυπνα ατομα (λες και τα υπολοιπα απευθυνονται σε ντουβαρια

!!!). Ολοι, η εστω οι περισσοτεροι θεωρουν οτι με το να γινεις γιατρος και δικηγορος θα πετυχεις, θα γινεις καλυτερος απο το γειτονα, θα αποκτησεις κυρος, λεφτα και γιατι οχι και ενα λαμπρο μελλον οντασ ο αυριανος επιστημονασ....Στη συνεχεια η σκιταλη περναει στα πολυτεχνεια τα οποια κατα τη γνωμη τους απευθυνονται σε λαμπρα μυαλα και ατομα με υψηλο i-Q ενω, δε ξεχνουν να προσθεσουν στη λιστα με τα επιτυχημενα επαγγελματα τισ καθηγητικες σχολες οι οποιες μεχρι προτινοσ σου εξασφαλιζαν μια σιγουρη θεση εργασιασ (εγω προσωπικα ακομα θυμαμαι τη γιαγια μου να μου λεει ν γινω δασκαλιτσα για να διοριστω γρηγορα και να εχω τ κεφαλι μου ησυχο

). Οσο για τα υπολοιπα επαγγελματα λογοσ δε γινεται

Τελος παντων, για ν μην τα πολυλογω, οταν βγηκαν οι βασεις και περασα δημοσιογραφια (αυτο που παντα ηθελα) οι γονεισ μου συγκλονιστηκαν

και αρχισαν το κηρυγμα : -απ'ολες τισ σχολες αυτη βρηκες? -θα μεινεις ανεργη, οι εφημεριδες κλεινουν, οι δημσιογραφοι απολυονται και αλλα πικροχολα σχολια

Τελικα, αυτο που καταλαβα ειναι οτι στην Ελλαδα τα μονα που μετρανε ειναι τα κλισε επαγγελματα καθωσ ο,τι σχετιζεται με κατι αλλο ειναι αξιοκατακριτο απο το μεγαλυτερο μελλον της κοινωνιασ. Ασ αλλαξουμε λιγο την νοοτροπια και τη κοσμοθεωρια μασ και ασ καταλαβουμε οτι το επαγγελμα το επιλεγουμε για εμασ οχι για το τι θα πει ο γειτονασ