Τι πιστεύετε για την πατρίδα μας;

Διώνη

Νεοφερμένος

Η Διώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
χαχαχαχα, για πηγαινε ρωτα καναν αγγλο αν ειναι περηφανος για το Big Ben χαχαχαχα, οσο για το γιατι εγινε η επανασταση επιμενω σ αυτο που ειπα αρχικα κ σε προσκαλω να διαβασεις μερικα βιβλια σχετικα για να δεις απο μονη σου. Οι Αρματωλοι, που εμεις τους θεωρουμε ηρωες, ηταν ΠΡΩΗΝ κλεφτες που επειδη ηξεραν καλα τα βουνα ειχαν προσληφθει απο την Οθωμανικη αυτοκρατορια για να πιανουν τους Κλεφτες. Μαλιστα, πολλοι ηρωες της επαναστασης (βλ. κολοκοτρωνης) ειχαν θητησει κ ως κλεφτες κ ως αρματωλοι (δες στη βικιπαιδεια, που βεβαια δεν ειναι κ η καλυτερη ιστορικη πηγη, αλλα σ αυτην εχεις προσβαση τωρα. Αλλιως υπαρχουν πολλα βιβλια ιστοριας που μπορεις να τα επιβεβαιωσεις αυτα)
Αυτο θα μας φαει εμας τους Ελληνες. Η αδυναμια μας να δεχτουμε πως εν τελει λαθος τα ειχαμε μαθει, ας τα μαθουμε τωρα σωστα.

Δεν βλέπω το πώς αναιρούν τα παραπάνω που είπες τον ηρωισμό που επέδειξαν τελικά οι αγωνιστές του 21, ανάλογο με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία που απαιτείται σε κάθε επανάσταση. Και ποτέ μία επανάσταση δεν είναι αναίμακτη, αλλά προϋποθέτει θάρρος, γενναιότητα και θυσίες, πράγματα που κάθε αγωνιστής τα γνωρίζει εξ αρχής. Πολλά τα θύματα του πολέμου από όλες τις αντίπαλες πλευρές. Και μόνο αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν και πέθαναν για ένα ιδανικό, είτε αυτό το ονομάσεις οικογένεια είτε πατρίδα είτε ελευθερία, αξίζουν, νομίζω, για να αφιερώσεις μία στιγμή να κοιτάξεις πίσω στην ιστορία με δέος και να σωπάσεις για ένα δευτερόλεπτο, δείχνοντας το σεβασμό σου σε ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία τους και ,είτε το είχαν σκεφτεί τότε είτε όχι, εσύ τώρα έχεις κεκτημένο κάτι που αποκτήθηκε με δικούς τους αγώνες και το δικό τους αίμα. Αλίμονο αν οι λαοί ξεχάσουν την ιστορία τους και πάψουν να τιμούν τους αγώνες των προγόνων τους. Είναι σαν να μηδενίζουμε τα πάντα και να ισοπεδώνουμε εμείς οι ίδιοι τις αρχαιοελληνικές αξίες, για τις οποίες τόσες συζητήσεις κάνουμε σχετικά με το πόσο διαφέρει η παρακμάζουσα κοινωνία μας από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό - χωρίς να θέλω να τον εξιδανικεύσω-, για να καταλήξουμε πως κατά συνέπεια δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Αν λοιπόν οι Τούρκοι γιορτάζουν και είναι υπερήφανοι για τη κατάληψη της Πόλης - επεκτατικός πόλεμος- γιατί εμείς να μη γιορτάζουμε και να πασχίζουμε να ξεχάσουμε τη ανάκτηση της ελευθερίας μας - απελευθερωτικός αγώνας-? Και όμως τελικά μάλλον δεν έχουμε και τόσο σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, γιατί αυτοί έβαζαν πάνω από όλα την πατρίδα και το σύνολο της πόλης και είχαν αξίες και ιδανικά. Φαίνεται πως η ιστορία και η πάροδος του χρόνου τους διέψευσε, για να έρθουμε σήμερα εμείς οι νεοέλληνες να αποδείξουμε στον Αριστοτέλη πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και η αρετή είναι μια κενή έννοια, κάτι που δεν μπορούσε να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τόσες χιλιάδες χρόνια πριν... Τελικά η πείρα αυτά αποδεικνύει. Όσο για το Big Ben που σχολίασες, δεν ξέρω πραγματικά αν συνιστά στοιχείο υπερηφάνειας για τους Άγγλους, ένας Παρθενώνας όμως σίγουρα θα ήταν. Όχι από άποψη ανωτερότητας, αλλά από άποψη σεβασμού και δέους μπροστά σε ένα δημιούργημα του πολιτισμού που συνέλαβε και πραγμάτωσε ο άνθρωπος τόσα χρόνια πριν, όταν οι άνθρωποι είχαν ακόμη όραμα.

Α, και ίσως τελικά συμφωνήσω στο ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, γιατί δε θεωρώ αντιπροσωπευτικό δείγμα Ελλήνων τους πολιτικούς και τους κεφαλαιοκράτες που έκαναν περιουσίες πατώντας επί πτωμάτων, αλλά εμένα, εσένα, το διπλανό μας. Και ναι λοιπόν, αν εμείς δεν αισθανόμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, δεν τιμούμε τον αγώνα του 21, τότε κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο και δεν έχει καν νόημα, ακόμα και ίδιο DNA να είχαμε με τον Πλάτωνα και τον Κολοκοτρώνη -δυο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες από διαφορετικές εποχές, αλλά με εξίσου αξιοσέβαστη προσφορά- .Γιατί πάνω από την καταγωγή βρίσκεται η συνείδηση του καθενός. Ξέρω ένα παιδί που είναι Ε

Ξέρω ένα παιδί που είναι Ελληνογερμανός, γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά αισθάνεται αποκλειστικά Γερμανός και φανατικός μάλιστα. Ό,τι αποτελέσματα DNA και αν του παρουσιάσεις η συνείδησή του δε θα αλλάξει ποτέ, ούτε θα αισθανθεί υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή του. Σε τέτοιες περιπτώσεις απλώς παραδίνεις τα όπλα. Με καταναγκασμό ή με επιχειρήματα δε γίνεται κανείς ούτε Έλληνας, ούτε Γερμανός ούτε τίποτα άλλο. Απλά αν απαρνηθούμε και τα τελευταία πράγματα που διασώζουν λίγη υπερηφάνεια για αυτή τη χώρα, αν δεχτούμε ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι, ότι η έννοια πατρίδα ή ελευθερία βρίσκεται μόνο στο χώρο των ιδεών, ότι το όραμα, η ελπίδα, το όνειρο είναι αυταπάτη και ουτοπία, τότε ας την εγκαταλείψουμε όλοι αυτή τη χώρα που αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών μας και ανάξια της παρουσίας μας. Αφού όλοι είμαστε ατομικιστές, ας την αφήσουμε να βυθιστεί, γιατί στο κάτω κάτω ο αγώνας που πιθανόν θα δίναμε είναι ασήμαντος και ανάξιος λόγου και σεβασμού. Να προσέξουμε μόνο μήπως καθώς βυθίζεται το πλοίο δεν προλάβουμε να πηδήξουμε και χαθούμε μαζί με τη ματαιότητα της προσπάθειας να γλιτώσουμε και να διασώσουμε την πατρίδα(?) μας. Γιατί στο κάτω κάτω οι επόμενες γενιές ούτε που θα θυμούνται ότι πέρασαν κάποια στιγμή από τη Γη και οι Έλληνες, αφού η λέξη από μόνη της δεν έχει νόημα. Έτσι δεν είναι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

xdf21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο xdf21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 191 μηνύματα.
χαχαχαχα, για πηγαινε ρωτα καναν αγγλο αν ειναι περηφανος για το Big Ben χαχαχαχα,
Tι σχεση μπορει να εχει ενα ρολόι με ιστορια λιγων αιωνων σε συγκριση με το αρχιτεκτονικο θαυμα της Ακροπολης των 2500 ετων?? Μην τρελαθουμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο αναγνώστης

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Ο αναγνώστης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Tι σχεση μπορει να εχει ενα ρολόι με ιστορια λιγων αιωνων σε συγκριση με το αρχιτεκτονικο θαυμα της Ακροπολης των 2500 ετων?? Μην τρελαθουμε...

καμια απολυτως, η κοπελα πανω ειπε πως οπως οι Αγγλοι ειναι περιφανοι για το Μπιγκ Μπεν κ οι Γαλλοι για τον πυργο του Αιφελ ετσι ειμαστε κ εμεις για την Ακροπολη...κ απλα γελασα, καθως φυσικα ειναι ανεδαφικο εντελως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διώνη

Νεοφερμένος

Η Διώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
καμια απολυτως, η κοπελα πανω ειπε πως οπως οι Αγγλοι ειναι περιφανοι για το Μπιγκ Μπεν κ οι Γαλλοι για τον πυργο του Αιφελ ετσι ειμαστε κ εμεις για την Ακροπολη...κ απλα γελασα, καθως φυσικα ειναι ανεδαφικο εντελως.

Αυτό που εννοούσα είναι ότι ο κάθε λαός πρέπει να είναι υπερήφανος για τον πολιτισμό του. Ανέφερα ενδεικτικά το Βρετανικό μουσείο με τα εκθέματα που φιλοξενεί από όλο τον κόσμο - και όσον αφορά αυτό η συζήτηση είναι μεγάλη και μιας άλλης στιγμής-, το Stonhenge -η αυθεντικότητα του οποίου αμφισβητείται- , θα μπορούσα να μιλήσω για τον Πύργο του Λονδίνου, το ανάκτορο κ.α. Ανέφερα το Big Ben, ακριβώς για να τονίσω ότι αν αυτό προβάλλεται ως αξιοθέατο του Λονδίνου -είναι το πρώτο πράγμα που μας έδειξε ο ξεναγός μέσα στο Λονδίνο με λεπτομερή ιστορικά στοιχεία της κατασκευής και του ύψους του-, αν λοιπόν κάτι τέτοιο αποτελεί στοιχείο υπερηφάνειας για τους Άγγλους -διαφορετικά δε θα το επιδείκνυαν στους τουρίστες-, εμείς γιατί να μην είμαστε υπερήφανοι για το κορυφαίο και απαράμιλλης αξίας μνημείο του πολιτισμού μας , τον παρθενώνα - και πολλά άλλα-? Φαίνεται πως όταν είσαι αρνητικά προκατειλημμένος απέναντι σε μια απάντηση όλα λίγο πολύ θα τα βρεις ανεδαφικά. Ξέρεις όμως τί είναι το πιό παράδοξο-ανεδαφικό από όλα και για αυτό καταλήξαμε σε αυτό το σημείο της συζήτησης? Το γεγονός ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την πολιτιστική μας κληρονομιά, επειδή δε συνιστά προσωπικό κατόρθωμα. Αν ήταν έτσι, θα διαγράφαμε ό,τι έχει πραγματώσει ο άνθρωπος από την αρχή της ύπαρξής του, θα καίγαμε το παρελθόν και θα έγραφε ο καθένας φιλοσοφία, μαθηματικά , φυσική από την αρχή. Και ξέρεις ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα? Δε θα φτάναμε ποτέ σε κάτι αξιομνημόνευτο και δε θα είχαμε προσφέρει ποτέ τίποτα παραπάνω στις επόμενες γενιές από λίπασμα για τα φυτά τους. Και φυσικά το συμπέρασμα θα είναι λανθασμένο αν ξεκινάς από λάθος δεδομένα.
Και δε νομίζω να θεωρήσει κανείς ότι υποτιμώ την αξία του Παρθενώνα, καθώς όπως σου έχω ήδη απαντήσει, αν δεν είναι οι Άγγλοι υπερήφανοι για το Μπιγκ Μπεν, θα ήταν πάντως για τον Παρθενώνα. Διαφορετικά, γιατί άραγε δεν επιστρέφουν τα ελγίνεια μάρμαρα και τα κρατούν φυλαγμένα -αν και έχει αποδειχτεί ότι ο βαθμός διάβρωσης που έχουν υποστεί,εξαιτίας του τρόπου συντήρησής τους, είναι εξαιρετικά υψηλός!- μην τυχόν εμείς δεν τα φυλάξουμε σωστά?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Βανίλια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 933 μηνύματα.
Βλέπω ότι η κάθε μία (αναγνώστης, Διώνη) έχει τα δίκια της. Δηλαδή πιστεύω ότι απ'την μία, αναγνώστη, είσαι λίγο υπερβολική, δηλαδή δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα, αλλά έτσι όπως παρουσιάζεις τα πράγματα έχεις δίκιο, απ'την άλλη, Διώνη, είσαι αρκετά κάθετη σε αυτά που λες -ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει- αλλά παρ'όλα αυτά εγώ συμφωνώ, εν μέρη. Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να σας κρίνω, ούτε έχω τέτοιο δικαίωμα, εξ άλλου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τα πιστεύω του, είτε αυτό σημαίνει περηφάνια για τους Έλληνες πριν από εμάς(δεν λέω προγόνους:P), είτε όχι περηφάνια, δεν ξέρω πως να το ονομάσω.. Δεν είναι κακό, λογικό και σεβαστό ναι:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διώνη

Νεοφερμένος

Η Διώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
Βλέπω ότι η κάθε μία (αναγνώστης, Διώνη) έχει τα δίκια της. Δηλαδή πιστεύω ότι απ'την μία, αναγνώστη, είσαι λίγο υπερβολική, δηλαδή δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα, αλλά έτσι όπως παρουσιάζεις τα πράγματα έχεις δίκιο, απ'την άλλη, Διώνη, είσαι αρκετά κάθετη σε αυτά που λες -ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει- αλλά παρ'όλα αυτά εγώ συμφωνώ, εν μέρη. Μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να σας κρίνω, ούτε έχω τέτοιο δικαίωμα, εξ άλλου ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τα πιστεύω του, είτε αυτό σημαίνει περηφάνια για τους Έλληνες πριν από εμάς(δεν λέω προγόνους:P), είτε όχι περηφάνια, δεν ξέρω πως να το ονομάσω.. Δεν είναι κακό, λογικό και σεβαστό ναι:D

Έχεις δίκιο iliaki. Μπορεί να φαίνομαι απόλυτη στις απόψεις μου, αλλά ok, ο καθένας έχει τα πιστεύω του και είναι σεβαστά. Εγώ ήθελα απλώς να εκφέρω τη γνώμη μου, όχι να την επιβάλλω. Στο κάτω κάτω όλα είναι σχετικά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Αν το ύφος μου ήταν κάπως αυστηρό είναι γιατί στις μέρες μας είναι σύνηθες το φαινόμενο να ταυτίζουμε τη φιλοπατρία με τον εθνικισμό και να σπεύδουμε να την αποδώσουμε στο φανατισμό, την πλύση εγκεφάλου, την ημιμάθεια και άλλα παρόμοια. Έχουμε φτάσει δηλαδή στο σημείο να φοβόμαστε να δηλώσουμε υπερήφανοι για την πατρίδα μας ή να χαρακτηρίσουμε τους αρχαίους Έλληνες προγόνους μας. Αν γυρίσει ένας Αλβανός/Άγγλος και σου πει "Είμαι από την Αλβανία/Αγγλία και είμαι υπερήφανος για αυτό", θα τον χαρακτηρίσεις υπερεθνικιστή? Προσωπικά, σέβομαι περισσότερο τους ανθρώπους που τιμούν την καταγωγή τους, θυμούνται και αγαπούν την πατρίδα τους ακόμη και αν δεν ζουν σε αυτή. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος να γνωρίσουν και να αγαπήσουν άλλους πολιτισμούς και άλλες χώρες, αλλά όσους ανθρώπους και αν αγαπήσεις στη ζωή σου, η μητέρα δεν είναι αυτή που θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά σου?- και ο πατέρας, μην τον αδικούμε:)- Τη μητέρα σου -για να επιμείνω στον παραλληλισμό:P μπορείς να την κρίνεις, να την κατακρίνεις, να συγκρούεσαι μαζί της, αλλά ποτέ δε θα πάψεις να την αγαπάς -εκτός κι αν είναι η Μήδεια-. Η πατρίδα λοιπόν είναι και μητέρα και παιδί σου, γιατί σε γεννάει, σε διαμορφώνει, αλλά τελικά το πόσο θα αγωνιστείς για να τη βελτιώσεις θα καθορίσει την εξέλιξη της και το αν οι επόμενες γενιές θα σε τιμούν ή θα σε καταριούνται για το κληροδότημα που τους άφησες. Τί να πω? Ίσως τελικά να είμαι λίγο παραπάνω συναισθηματική, και το συναίσθημα αντενδείκνυται στη σημερινή απρόσωπη εποχή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
Συμφωνω μαζι σου.Πρεπει να γινουμε ενα αλλα πιστευω πως αυτο οσο και να το θελουμε δεν μπορει να γινει.Ενταξει ο απλος κοσμακης δεν εχει προβλημα, ολοι μαζι κανουν διαδηλωσεις και διεκδικουν τα δικαιωματα τους!Το θεμα ειναι να υπαρχει ισοτητα και ειναι το βασικοτερο,ειδικα σε μια τετοια εποχη πρεπει να λαμβανονται υποψη και οι απλοι αλλα και οι δυνατοι(αυτοι που ειναι στην εξουσια),να μην αποστασιοποιειτε ο ενας απο τον αλλον και να καταλαβαινει ο ενας τον αλλον...και κυριως οι δυνατοι τους μικροτερους...μονο ετσι θα ξεπερασουμε το προβλημα μας ειδικα σε τοσο δυσκολους καιρους οπως αυτοι που δυανυουμε.Βεβαια,η ισοτητα δεν υπαρχει οπως ειναι φυσικο αρα λοιπον ειμαστε αξιοι της μοιρας μας...κατα την γνωμη μου.Ελπιζω να αλλαξουν τα πραγματα συντομα για το δικο μας καλο!:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Admiral

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Admiral αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Εχω δυο πολυ καλες φιλες οι οποιες φοιτουν στο παιδαγωγικο Θεσσαλονικης, κανουν μαθημα με την κα Ρεπουση (οι ενημερωμενοι καταλαβαινουν) και επειδη ετσι κ αλλιως εχουν μια προδιαθεση αντι-εθνικιστικη βρηκαν την υγεια τους. Εγω βεβαια βρηκα τον μπελα μου γιατι στις ολονυχτιες συζητησεις μας αναφερουν πραγματα που εχουν ακουσει απο την Ρεπουση. Ενα απο αυτα ειναι οτι η Ελληνικη Επανασταση ηταν εργο των μεγαλων δυναμεων, ενα αλλο οτι το 40' οτι καναμε το καναμε με βοηθεια απο τους Αγγλους και τα λοιπα. Επειδη εχω παρει ομως και εγω τις πληροφοριες μου, ξερετε που εντασσεται στην παγκοσμια ιστορια η 7ετης Δικτατορια στην Ελλαδα? Ειναι ενα συμβαν του ψυχρου πολεμου. Δηλαδη, οι Αμερικανοι για να μην παει η Ελλαδα με τη Ρωσια εστησαν τη Χουντα, και οταν πια δεν τους συνεφερε την ξεστησαν! Ουτε πολυτεχνεια, ουτε λαοι, ουτε πετρουλες.

Ειμαι λοιπον προθυμος να κανω μια συμφωνια με τους απανταχου προοδευτικους. Ας δεχτω πως ολες οι λαμπρες σελιδες της πολεμικης μας ιστοριας ηταν παρενεργειες των παγκοσμιων σχεδιων. Αρκει να δεχτειτε και εσεις οτι ολα οσα μας πασαρουν ως λαικους αγωνες ειναι επισης στημενα. Η αλλη περιπτωση ειναι να δεχτω εγω οτι οι λαϊκοι αγωνες υποκινηθηκαν μονο απο την αγνη λαϊκη αγανακτηση, και εσεις θα συμφωνησετε οτι το 1821, 1940 κλπ ειμασταν απλα μαγκες! Παντως η μονοπλευρη αντιμετωπιση οτι ολα οσα καυχιουνται οι συντηρητικοι ηταν στημενα και οσα καυχιουνται οι αριστεροι ηταν αυθεντικα, ειναι το λιγοτερο γελοια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Goseithor

Διάσημο μέλος

Ο Νότα στο Διάστημα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 2,217 μηνύματα.
Οι Ελληνες, το εθνος μας, εχει αποδειξει απο παλαιοτατων χρονων πως ειναι ικανο να φερει σε περας οποιοδηποτε προβλημα που τυχαινε ν'αντιμετωπισει. Νιωθω υπερηφανος που 'μαι Ελλην εχοντας πισω μου ολο αυτο το ενδοξο παρελθον και ιστορια, χαιρομαι για την καταγωγη και την αγαπω οσο τιποτ' αλλο κι αυτο το νιωθω περισσοτερο οταν θυμαμαι οτι οι προγονοι μας που ηταν υποδουλωμενοι 400 ολοκληρα χρονια κατω απο τον πανισχυρο κλοιο των Τουρκων, βρηκαν τη δυναμη, οταν δεν ειχαν καλα καλα να φανε, να κανουν επανασταση για να απελευθερωσουν τη μανα πατριδα ετσι ωστε εγω και εσεις να πηγαινουμε εξω βολτες στην πανεμορφη χωρα μας διχως καμια εγνοια...
Οι Ελληνες εχουν αποδειξει πως οταν ενωνονται κανουν θαυματα! αλλα αυτο το στοιχειο εκλειπει στις μερες μας και αυτος ειναι ο λογος που εχουν καταληξει τα γεγονοτα ετσι... Τρωγομαστε σαν τα κοκκορια αντι να 'μαστε αγαπημενοι και να σκεφτομαστε το μελλον αυτης χωρας, πως θα ξεπερασουμε τα προβληματα που μας περιγυριζουν...
Καποιοι επιτηδιοι μαλιστα, εκει ψηλα στις κυβερνησεις, μας πανε απο το κακο στο χειροτερο που με τα συμφεροντα τους εχουν κανει τη χωρα αυτη, τον λικνος του πολιτισμου, να σερνεται και να ζηταει βοηθεια χανοντας την αξιοπρεπεια του!
Σε λιγο ομως τα ινια αυτης της χωρας θα τα εχουμε εμεις αδερφια και θα πρεπει να δρασουμε με ολα τα οπλα μας που σιγουρα κατεχουμε αλλα ειχαν καλυφτει μεχρι τωρα απο την κανια που κρυβαμε, εναντιων ολων που θελουν τι κακο και την αποτυχια μας...
Εγω πιστευω πως μπορουμε να τα καταφερουμε αδερφια αλλα για να γινει αυτο πρεπει πρωτα απ'ολα να γινουμε ενα!
Το ανδρο του πολιτισμου πρεπει να λαμψει ξανα!
Εσεις τι λετε;

ναι είμαστε υπερήφανοι για τη χώρα μας..είμαστε το άνδρο του πολιτισμού μπράβο μας...!!!!είμαστε οι καλύτεροι...ξέρετε ότι επιστημονικα αποδεδειγμένα έχουμε ένα κύτταρο περισσότερο απο όολες τις χώρες ε?...συγχαρητήρια και πάλι...είμαι τόσο αισιόδοξος για αυτην την χώρα..γτ να μην είμαι...τόση αισιοδοξία γύρω μας...μπράβο μας"το λίκνο του πολιτισμού"...είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους πριν χιλιάδες χρόνια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johnnie2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η Ελλάδα έχει πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρονια....Ναι Φυσικά και είμαστε αυτοι που έδωσαν εξ ολοκλήρου τις βασεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού της τότε γνωστής γης αλλά αυτό ήταν τότε..δυστυχώς τώρα είμαστε ένα τίποτε στο κόσμο τον οποίο εμείς οι ίδιοι θεσαμε τις βάσεις για να είναι αυτός που είναι...Δεν είναι τραγική ειρωνεία???Κάποτε είμασταν το παν και τώρα το τίποτα!Δεν θέλω να εμβαθύνω περισσότερο γιατί θα μου χρειαστουν άπειρες σελίδες.Απλώς θέλω να πώ ότι σαν Ελληνες είμαστε προσκολημένοι στο παρελθόν μας..Στα τότε χρόνια της ακμής...και απαρνιόμαστε το μέλλον μας και συνεχώς το δίχνουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Εχω δυο πολυ καλες φιλες οι οποιες φοιτουν στο παιδαγωγικο Θεσσαλονικης, κανουν μαθημα με την κα Ρεπουση (οι ενημερωμενοι καταλαβαινουν) και επειδη ετσι κ αλλιως εχουν μια προδιαθεση αντι-εθνικιστικη βρηκαν την υγεια τους. Εγω βεβαια βρηκα τον μπελα μου γιατι στις ολονυχτιες συζητησεις μας αναφερουν πραγματα που εχουν ακουσει απο την Ρεπουση. Ενα απο αυτα ειναι οτι η Ελληνικη Επανασταση ηταν εργο των μεγαλων δυναμεων, ενα αλλο οτι το 40' οτι καναμε το καναμε με βοηθεια απο τους Αγγλους και τα λοιπα. Επειδη εχω παρει ομως και εγω τις πληροφοριες μου, ξερετε που εντασσεται στην παγκοσμια ιστορια η 7ετης Δικτατορια στην Ελλαδα? Ειναι ενα συμβαν του ψυχρου πολεμου. Δηλαδη, οι Αμερικανοι για να μην παει η Ελλαδα με τη Ρωσια εστησαν τη Χουντα, και οταν πια δεν τους συνεφερε την ξεστησαν! Ουτε πολυτεχνεια, ουτε λαοι, ουτε πετρουλες.

Ειμαι λοιπον προθυμος να κανω μια συμφωνια με τους απανταχου προοδευτικους. Ας δεχτω πως ολες οι λαμπρες σελιδες της πολεμικης μας ιστοριας ηταν παρενεργειες των παγκοσμιων σχεδιων. Αρκει να δεχτειτε και εσεις οτι ολα οσα μας πασαρουν ως λαικους αγωνες ειναι επισης στημενα. Η αλλη περιπτωση ειναι να δεχτω εγω οτι οι λαϊκοι αγωνες υποκινηθηκαν μονο απο την αγνη λαϊκη αγανακτηση, και εσεις θα συμφωνησετε οτι το 1821, 1940 κλπ ειμασταν απλα μαγκες! Παντως η μονοπλευρη αντιμετωπιση οτι ολα οσα καυχιουνται οι συντηρητικοι ηταν στημενα και οσα καυχιουνται οι αριστεροι ηταν αυθεντικα, ειναι το λιγοτερο γελοια.

Δε μου είχες δώσει δείγματα ως τώρα τέτοιου τρόπου σκέψης.Με εκπλήσεις ευχάριστα.+1.

Βtw,η Ρεπούση είναι εκεινη που πρότεινε να μαθαίνουν τα παιδιά πως στη Σμύρνη το '22 παρατηρούταν συνοστισμός,right?ΝΑ τη χαίρονται.
ΥΓ)Εχω φιλους τουρκους,δεν είμαι εθνικιστής,η ανοησία με εξοργίζει.

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως η Ελλάδα έχει πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρονια....Ναι Φυσικά και είμαστε αυτοι που έδωσαν εξ ολοκλήρου τις βασεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού της τότε γνωστής γης αλλά αυτό ήταν τότε..δυστυχώς τώρα είμαστε ένα τίποτε στο κόσμο τον οποίο εμείς οι ίδιοι θεσαμε τις βάσεις για να είναι αυτός που είναι...Δεν είναι τραγική ειρωνεία???Κάποτε είμασταν το παν και τώρα το τίποτα!Δεν θέλω να εμβαθύνω περισσότερο γιατί θα μου χρειαστουν άπειρες σελίδες.Απλώς θέλω να πώ ότι σαν Ελληνες είμαστε προσκολημένοι στο παρελθόν μας..Στα τότε χρόνια της ακμής...και απαρνιόμαστε το μέλλον μας και συνεχώς το δίχνουμε.


Αναρωτιεμαι γιατι παιδια 17 χρονων γραφουν τετοια πράγματα.Τι είναι για σένα η Ελλαδα που ήταν ζωντανή,πότε και απο τι πέθανε?ΟΙ αιγυπτιοιοι κινεζοι,οι σουμεριοι,οι ιαπωνες,οι μαγια,καφε πίναν?Μη μου πείς...ξέρεις ποσοι προκομμένοι Ελληνες αγωνιστές υπάρχουν?Δεν κράτανε τουφεκια,αλλα στο ένα χερι δάνειο και στο άλλο το αριστείο των παιδιών τους.Ειρωνία ειναι που τα παιδιά δε μαθαίνουν να εκτιμάνε.Εγω δε νιώθω ένα τίποτα,εσυ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

johnnie2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Αναρωτιεμαι γιατι παιδια 17 χρονων γραφουν τετοια πράγματα.Τι είναι για σένα η Ελλαδα που ήταν ζωντανή,πότε και απο τι πέθανε?ΟΙ αιγυπτιοιοι κινεζοι,οι σουμεριοι,οι ιαπωνες,οι μαγια,καφε πίναν?Μη μου πείς...ξέρεις ποσοι προκομμένοι Ελληνες αγωνιστές υπάρχουν?Δεν κράτανε τουφεκια,αλλα στο ένα χερι δάνειο και στο άλλο το αριστείο των παιδιών τους.Ειρωνία ειναι που τα παιδιά δε μαθαίνουν να εκτιμάνε.Εγω δε νιώθω ένα τίποτα,εσυ?

Κοίτα ο καθείς έχει την άποψη του και δεν θέλω να λογομαχήσω.Με αυτά που έχουμε περάσει σαν οικογένεια έχω αναπτύξει μια απέχθεια για την χώρα μου.Είμαστε επαναπατριζόμενοι.Εχει 15 χρόνια που ήρθαμε από Αγγλία.Οι γονείς μου έχουνε τελειώσει ΤΑ πανεπιστήμια στην Αγγλία έχουνε κάνει τα μεταπτυχιακα τους και όλα τους.Και αποφάσισαν να παρατήσουν τα πάντα εκεί(στρωμένη δουλειά,οικονομική άνεση,γνωριμίες κ.τ.λ. )και να έρθουν στην πολυπόθητη πατρίδα τους επιτέλους.Και τι κατάλαβαν?Καταριούνται την ώρα και την στιγμή που το έκαναν.Θέλεις να σου πω γιατι?Γιατί τα πτυχία τους δεν αναγνωρίστηκαν πλήρως σε αυτήν την χώρα γιατι τότε η Ελλάδα πιστοποιούσε πτυχία μόνο από 2 πανεπιστήμια της Αγγλίας,γιατί δεν θεωρήθικαν Ελληνες στην αρχή αλλά Εγγλέζοι και μετά από 10 χρόνια παραμονής τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θεωρούνται Ελληνες,γιατι η Ελλάδα δεν τους βοήθησε καθόλου στην επαγγελματική αποκατάστασή τους,γιατι,γιατί ειναι αμέτρητες οι τρικλοποδιές που μας έβαλε η Ελλάδιτσα.Και το αποτέλεσμα ειναι να δουλεύει ο πατέρας μου σε δυο δουλειές από το πρωί μεχρι τα μεσάνυχτα,να τρέχει και η μητέρα μου έχοντας καρκίνο δεξιά και αριστερά να ασχοληθεί με το αντικείμενο που έχει σπουδασει και δεν βρίσκει θέση επειδή δεν αναγνωρίστηκε το πτυχίο της,να ζουμε σε μια κατάσταση που μερικές φορές φαγητό να φάμε δεν έχουμε!Και μετά από τόσα χρόνια δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην Αγγλία,δεν υπάρχει νόημα.Και γιατί με εξοργίζει η όλη αυτή η κατάσταση των παιδιών της ηλικίας μου να ξερουν ότι έχουν αβέβαιο μέλλον και να μην κάνουν τιποτα ουσιαστικό απλώς να λένε "Ελα μωρά χαλάρωσε όλα θα πάνε μια χαρά".ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ???Με τον καφέ που θα πίνεις όλη την ζωή σου λιώνωντας σε μια καφετέρια???Μου προκαλεί λύπηση αυτό που επικρατεί...Και αυτό που καίει τους γονείς μου είναι ότι τα είχαν ΟΛΑ στην Αγγλία αλλά οχι την Ελλάδα και τώρα που εχουν την Ελλάδα δεν έχουμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!Και θα απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση σου.Σαν Ελλην,ναι,νιώθω ένα τίποτα...Εάν τώρα εσένα εάν σε γεμίζει η όλη κατάσταση δικό σου θέμα.Συγνώμη αλλά εμένα οι αξίες που μου έχουν εμφυτεύσει οι γονείς μου δεν έχουν σχέση με την αδιαφορία,την αδρανότητα,την παρακμή.Εγω προσπαθώ για το καλύτερο και πάντα θα το επιζητώ καταβάλοντας όση προσπάθεια και αν χρειαστεί γιατί εγώ δεν φοβάμαι την εργασία,αλλά το καθισιό και την απραξία.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Κοίτα ο καθείς έχει την άποψη του και δεν θέλω να λογομαχήσω.Με αυτά που έχουμε περάσει σαν οικογένεια έχω αναπτύξει μια απέχθεια για την χώρα μου.Είμαστε επαναπατριζόμενοι.Εχει 15 χρόνια που ήρθαμε από Αγγλία.Οι γονείς μου έχουνε τελειώσει ΤΑ πανεπιστήμια στην Αγγλία έχουνε κάνει τα μεταπτυχιακα τους και όλα τους.Και αποφάσισαν να παρατήσουν τα πάντα εκεί(στρωμένη δουλειά,οικονομική άνεση,γνωριμίες κ.τ.λ. )και να έρθουν στην πολυπόθητη πατρίδα τους επιτέλους.Και τι κατάλαβαν?Καταριούνται την ώρα και την στιγμή που το έκαναν.Θέλεις να σου πω γιατι?Γιατί τα πτυχία τους δεν αναγνωρίστηκαν πλήρως σε αυτήν την χώρα γιατι τότε η Ελλάδα πιστοποιούσε πτυχία μόνο από 2 πανεπιστήμια της Αγγλίας,γιατί δεν θεωρήθικαν Ελληνες στην αρχή αλλά Εγγλέζοι και μετά από 10 χρόνια παραμονής τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θεωρούνται Ελληνες,γιατι η Ελλάδα δεν τους βοήθησε καθόλου στην επαγγελματική αποκατάστασή τους,γιατι,γιατί ειναι αμέτρητες οι τρικλοποδιές που μας έβαλε η Ελλάδιτσα.Και το αποτέλεσμα ειναι να δουλεύει ο πατέρας μου σε δυο δουλειές από το πρωί μεχρι τα μεσάνυχτα,να τρέχει και η μητέρα μου έχοντας καρκίνο δεξιά και αριστερά να ασχοληθεί με το αντικείμενο που έχει σπουδασει και δεν βρίσκει θέση επειδή δεν αναγνωρίστηκε το πτυχίο της,να ζουμε σε μια κατάσταση που μερικές φορές φαγητό να φάμε δεν έχουμε!Και μετά από τόσα χρόνια δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην Αγγλία,δεν υπάρχει νόημα.Και γιατί με εξοργίζει η όλη αυτή η κατάσταση των παιδιών της ηλικίας μου να ξερουν ότι έχουν αβέβαιο μέλλον και να μην κάνουν τιποτα ουσιαστικό απλώς να λένε "Ελα μωρά χαλάρωσε όλα θα πάνε μια χαρά".ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ???Με τον καφέ που θα πίνεις όλη την ζωή σου λιώνωντας σε μια καφετέρια???Μου προκαλεί λύπηση αυτό που επικρατεί...Και αυτό που καίει τους γονείς μου είναι ότι τα είχαν ΟΛΑ στην Αγγλία αλλά οχι την Ελλάδα και τώρα που εχουν την Ελλάδα δεν έχουμε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ!Και θα απαντήσω και στην τελευταία ερώτηση σου.Σαν Ελλην,ναι,νιώθω ένα τίποτα...Εάν τώρα εσένα εάν σε γεμίζει η όλη κατάσταση δικό σου θέμα.Συγνώμη αλλά εμένα οι αξίες που μου έχουν εμφυτεύσει οι γονείς μου δεν έχουν σχέση με την αδιαφορία,την αδρανότητα,την παρακμή.Εγω προσπαθώ για το καλύτερο και πάντα θα το επιζητώ καταβάλοντας όση προσπάθεια και αν χρειαστεί γιατί εγώ δεν φοβάμαι την εργασία,αλλά το καθισιό και την απραξία.....
Αγορι μου...δε θα απαντησω σχετικα με τους δικους μου γονεις,γιατι ειναι λεπτο θεμα,καθενας εχει τις δυκολιες του, με ολη τη σημασια της λέξης.Το λαθος σου είναι πως γενικεύεις με βαση τις προσωπικες σου εμπειριες,και μιλας για τη χωρα σου,της οποιας ολοι είμαστε πολιτες,με το πρωτο πληθυντικο,σε φρασεις τυπου "Ειμαστε ενα τιποτα"Για σκεψου το εξής:Αν οι γονεις σου ηταν Αγγλοι και σπουδαζαν Ελλαδα,η Αγγλια θα δεχοταν τους τιτλους σπουδων τους με ανοιχτες αγκάλες?Δεν νομιζω.Κι οι Αγγλοι ενα τιποτα ειναι?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johnnie2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Αγορι μου...δε θα απαντησω σχετικα με τους δικους μου γονεις,γιατι ειναι λεπτο θεμα,καθενας εχει τις δυκολιες του, με ολη τη σημασια της λέξης.Το λαθος σου είναι πως γενικεύεις με βαση τις προσωπικες σου εμπειριες,και μιλας για τη χωρα σου,της οποιας ολοι είμαστε πολιτες,με το πρωτο πληθυντικο,σε φρασεις τυπου "Ειμαστε ενα τιποτα"Για σκεψου το εξής:Αν οι γονεις σου ηταν Αγγλοι και σπουδαζαν Ελλαδα,η Αγγλια θα δεχοταν τους τιτλους σπουδων τους με ανοιχτες αγκάλες?Δεν νομιζω.Κι οι Αγγλοι ενα τιποτα ειναι?

Βασικά όπως θα ήταν λογικό δεν νομίζω να περίμενες να σου εξηγήσω το κάθε κουσούρι της Ελλάδας με λεπτομέρειες.Απλώς σου παραθέτω κάποια τρανταχτά σημειά που πίσω από αυτά συνεπάγονται όλα τα υπολοιπα.Δεν νομίζω να θες να συνεχίσουμε την κουβέντα γιατι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χαλάσουμε τις καρδιές μας τζαμπα και δεν θα καταλήξουμε πουθενά ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Βασικά όπως θα ήταν λογικό δεν νομίζω να περίμενες να σου εξηγήσω το κάθε κουσούρι της Ελλάδας με λεπτομέρειες.Απλώς σου παραθέτω κάποια τρανταχτά σημειά που πίσω από αυτά συνεπάγονται όλα τα υπολοιπα.Δεν νομίζω να θες να συνεχίσουμε την κουβέντα γιατι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χαλάσουμε τις καρδιές μας τζαμπα και δεν θα καταλήξουμε πουθενά ;)

Δεν εχω προβλημα να συνεχιστεί αν θελήσεις πάντως.Τετοιου είδους "ρατσισμός" υπάρχει σε μεγαλυτερο βαθμό σε εκείνες που ονομάζουμε ανεπτυγμένες χώρες.Εχε το υπ'οψην σου.Το εθνικοσοσιαλιστικό Κομμα της Γερμανίας,Nazionalistische Partei,ξέρεις πως λεγόταν συντομογραφικά?Nazi.Θα σου θυμίζει κάτι.Μιλαμε για καταστάσεις πολυ πιο αγριες απο την αναγνωριση σπουδων.(Αν πρεπει ή οχι να γινει άλλο κεφάλαιο)Ο παγκόσμιος πόλεμος φυσικά ειναι ιστορια 70 χρόνων,πιστεύεις όμως πως πολλοί Γερμανοί ειναι ετοιμοι να δεχθούν τα ελληνικά πτυχία ως ισότημα?Μην βιαστεις να τα υποβαθμίσεις...Στη Γαλλια οι μετανάστες ξεσηκώνονται καθε τρεις και λίγο,οχι μόνο δεν αναγνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ στους Ρόμα,αλλα ξεκίνησαν επιχείρηση σκούπα για να τους διώξουν,με αφορμη επισόδεια στα οποία εκείνοι δε συμμετείχαν!Στις ΗΠΑ,αν ανακαλύφθει πως καποιος μετανάστης εχει οικογενεια σε αλλη χωρα,του βγαζουν εισιτηρειο χωρις επιστροφη για εκεί,και δεν ενδιαφέρονται καν για το αν εφτασε η όχι.Ολα αυτά,ενώ τα τρία τέταρτα του κόσμου πεινάνε οχι επειδή δεν αναγνωριστηκαν σπουδες (χωρις να θέλω να μειωσω το προβλημα σου-ξερω απο αυτα),αλλα επειδη δεν υπαρχει βλαστος σταχιου σε ακτινα τριών χιλιομέτρων!)Στη Χιλή,τους ανθρακωρύχους που εγκλωβίστηκαν για ένα κομμάτι ψωμί,θα τους βγάλουν μετα απο μήνες!Στη μέση Ανατολή,περπατάς και σκάει βόμβα πάνω σου!Στην Κίνα και τη βόρεια Κορέα,εκφράζεις την αντίθεση σου σχετικά με τον τρόπο που ζεις,και πριν σε σκοτώσουν,σε βασανίζουν,έτσι για να τους θυμάσαι.Στην ανατολική Ευρωπη,όλοι οι νέοι έχουν ένα όραμα,να ξεφύγουν απο εκει και να πάνε οπου τους βγάλει.Εσύ επιμένεις ακόμη να απαξιώνεις το δικό σου τόπο?Γραφειοκρατεία θα βρεις.Ρουσφέτια θα βρεις.Οργάνωση δε θα βρεις.Κοιτα τα πράγματα σφαιρικά όμως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μιχάλης9867

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νάξος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 895 μηνύματα.
προσωπικα αγαπω απεραντα την ΕΛΛΑΔΑ ,οχι την κυβερνηση ουτε τους πολιτικους της ουτε τιποτα απο ολα οσα συνιστουν το ''κρατος''
ειμαι περηφανος που ειμαι ελληνας και ξερω οτι αυτην την στιγμη βρισκομαστε σε πολυ κακη κατασταση ,ομως θεωρω χρεος μου να ΜΗΝ ξεχασω την ιστορια της ,τον πολτισμο της τα ηθη και τις παραδοσεις της ,να τα μαθω και να τα προαγω,α;υτο οπως καταλαβαινετε απαιτει προσπαθεια και ενδιαφερον,οχι απραξια.
απ την αλλη ειναι κακο να καταργιεσαι που σαι ελληνας ,αλλα γνωριζω οτι τοσο απεραντη ειναι η γραφειοκρατεια που πολλες φορες ειναι και παραλογη και πληγωνει τους ιδιους τους ελληνες.

πληροφοριακα εχετε καταλαβει οτι ολη αυτην την γραφειοκρατεια την ''κληρονομησαμε'' απο το τουρκικο καθεστως ,οπως επισης και τα ''σημερινα φακελακια'' ηταν ενας τροπος συνηθισμενος για την διεκπεραιωση διαφορων κρατικων διαδικασιων μεταξυ πολιτων -τουρκικου κρατους?εχουν περασει απο δω τοσοι και τοσοι ,μας χαρισαν μοναδικη εφευρετικοτητα και επινοητικοτητα αλλα και πολλα αλλα κακα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Όχι,δεν είμαι περήφανος.Δεν καταλαβαίνω καν την έννοια της "εθνικής υπερηφάνιας".Τι,να είμαι περήφανος που έτυχε να γεννηθώ Έλληνας?Γιατί,εγώ το προκάλεσα?Άλλωστε η περηφάνια έχει συγκεκριμένο ορισμό,είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν αναγνωρίζονται οι κόποι μας.Στην περίπτωση της "εθνικής υπερηφάνιας" ο εθνικά υπερήφανος νιώθει περήφανος για πράγματα που έκαναν άλλοι.Δεν έχει νόημα να νιώθεις περήφανος για πράξεις άλλων,όσο κοντά σου και αν είναι αυτοί,ακόμα και αν είναι οικογένεια.Περήφανος νιώθεις για τα δικά σου κατορθώματα.Για τα κατορθώματα των άλλων μπορείς να νιώσεις σεβασμό,θαυμασμό,ή να έχεις τους άλλους ως πρότυπα,όχι όμως να είσαι περήφανος.Αν νιώθω σεβασμό/θαυμασμό για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το αρχαιοελληνικό ήθος?Ναι,νιώθω.Θαυμασμό και σεβασμό όμως νιώθω και για ένα σωρό πολιτισμού και ανθρώπους μη ελληνικούς,για παράδειγμα για τον κινεζικό πολιτισμό ή για τον Νίτσε.Αγαπώ την πατρίδα μου,όχι επειδή γεννήθηκα εδώ,επειδή είμαι "Έλληνας" και λοιπά πατριωτικά,αλλά επειδή είναι ο τόπος που μεγάλωσα,ζω,εδώ ζουν όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ (οικογένεια,φίλοι) και όλα μου τα βιώματα και οι εμπειρίες είναι συνυφασμένες μ'αυτόν τον τόπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

johnnie2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Όχι,δεν είμαι περήφανος.Δεν καταλαβαίνω καν την έννοια της "εθνικής υπερηφάνιας".Τι,να είμαι περήφανος που έτυχε να γεννηθώ Έλληνας?Γιατί,εγώ το προκάλεσα?Άλλωστε η περηφάνια έχει συγκεκριμένο ορισμό,είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν αναγνωρίζονται οι κόποι μας.Στην περίπτωση της "εθνικής υπερηφάνιας" ο εθνικά υπερήφανος νιώθει περήφανος για πράγματα που έκαναν άλλοι.Δεν έχει νόημα να νιώθεις περήφανος για πράξεις άλλων,όσο κοντά σου και αν είναι αυτοί,ακόμα και αν είναι οικογένεια.Περήφανος νιώθεις για τα δικά σου κατορθώματα.Για τα κατορθώματα των άλλων μπορείς να νιώσεις σεβασμό,θαυμασμό,ή να έχεις τους άλλους ως πρότυπα,όχι όμως να είσαι περήφανος.Αν νιώθω σεβασμό/θαυμασμό για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το αρχαιοελληνικό ήθος?Ναι,νιώθω.Θαυμασμό και σεβασμό όμως νιώθω και για ένα σωρό πολιτισμού και ανθρώπους μη ελληνικούς,για παράδειγμα για τον κινεζικό πολιτισμό ή για τον Νίτσε.Αγαπώ την πατρίδα μου,όχι επειδή γεννήθηκα εδώ,επειδή είμαι "Έλληνας" και λοιπά πατριωτικά,αλλά επειδή είναι ο τόπος που μεγάλωσα,ζω,εδώ ζουν όλοι οι άνθρωποι που αγαπώ (οικογένεια,φίλοι) και όλα μου τα βιώματα και οι εμπειρίες είναι συνυφασμένες μ'αυτόν τον τόπο.

Υποκλίνομαι....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
παιδιά συγχωρέστε με αλλά δεν θα πω και τα καλύτερα λόγια για τους Έλληνες(Έλληνας είμαι)
Εχω την εντύπωση ότι πολλοί Έλληνες είναι εθνικιστές και αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο αφού καλλιεργείται ο εθνικισμός μέσα στα σχολεία.Με το μάθημα της ιστορίας οι μαθητές δεν γίνονται πατριώτες αλλά εθνικιστές στις περισσότερες περιπτώσεις.Εγω προσωπικά στο μάθημα της ιστορίας ένιωθα ότι οι Έλληνες είναι οι καλοί και οι άλλοι είναι οι κακοί(οι έλληνες ήταν καλοί και οι τούρκοι ήταν οι κακοί, ο μέγας αλέξανδρος ήταν καλός που έκανε επεκτατικό πόλεμο ,οι αλλοι δεν ήταν καλοί,ο μέγας αλέξανδρος δεν σκότωσε , δεν κατέκτησε περιοχές με τη βία).
Οι έλληνες (όχι όλοι, εννοείται αυτό) συνέχεια περηφανευόμαστε για τους προγόνους μας δεν έχουμε έναν υγιή πατριωτισμό.Αυτός που περηφανεύεται για τους προγόνους του είναι σαν να περηφανεύεται για κάτι που δεν του ανήκει.Για αυτό το λόγο ότι αξίζει τώρα βρίσκεται κάτω απο το χώμα(σαν τις πατάτες):D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διώνη

Νεοφερμένος

Η Διώνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 89 μηνύματα.
ναι είμαστε υπερήφανοι για τη χώρα μας..είμαστε το άνδρο του πολιτισμού μπράβο μας...!!!!είμαστε οι καλύτεροι...ξέρετε ότι επιστημονικα αποδεδειγμένα έχουμε ένα κύτταρο περισσότερο απο όολες τις χώρες ε?...συγχαρητήρια και πάλι...είμαι τόσο αισιόδοξος για αυτην την χώρα..γτ να μην είμαι...τόση αισιοδοξία γύρω μας...μπράβο μας"το λίκνο του πολιτισμού"...είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους πριν χιλιάδες χρόνια...

Διακρίνω μια έντονη ειρωνεία στα λόγια σου και βέβαια όλοι είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή πορεία της Ελλάδας, αλλά αυτό σε σημαίνει ότι πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα. Φυσικά δεν είπε κανείς ότι θα είμαστε υπερήφανοι για τους αρχαίους Έλληνες και θα επαναπαυτούμε σε αυτό. Όμως όλα είναι μια συνέχεια και αν θέλεις τι γνώμη μου η πρόκληση κάθε λαού είναι να θυμάται, να τιμά, να στέκεται αντάξιος και να ξεπερνά το παρελθόν του. Οκ η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά στη σύγχρονη εποχή, θυμηθείτε όμως όλοι εσείς που απαξιείτε να δηλώσετε Έλληνες ότι πρόκειται για ένα κράτος που καλά καλά δε έχει συμπληρώσει 200 χρόνια ζωής μετά την Τουρκοκρατία. Που είναι 10.000.000 και έχει αναδείξει τόσους επιστήμονες και καλλιτέχνες ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ. Παραδεχτείτε κάποια στιγμή ότι δεν έχουμε ούτε πραγματικούς συμμάχους -παρά μόνο γείτονες με εχθρικές διαθέσεις- και ως μηδαμινή δύναμη κατά συνέπεια είμαστε έρμαιο της αμερικανικής- ευρωπαϊκής πολιτικής. Και όταν τα Σκόπια πασχίζουν να κατοχυρώσουν το όνομα Μακεδονία και υπερηφανεύονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προφανώς για να έχουν αργότερα εδαφικές διεκδικήσεις, όταν η Τουρκία πανηγυρίζει ακόμη κάθε χρόνο για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από το 1453!, εμείς ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες. Κι όταν αυτή η χώρα έχει δοξαστεί με στίχους ποτισμένους από τον ανθρώπινο πόνο και τη γνήσια φιλοπατρία, όταν ο Σολωμός έβλεπε τη μαύρη πέτρα της πατρίδας του ολόχρυση και το ξερό της χορτάρι, ας βγει ο καθένας να πει ότι τόσοι αγώνες πήγαν χαμένοι ότι όλα είναι ένα τίποτα και ότι το παρελθόν δεν έχει τίποτα αξιομνημόνευτο. Επιτρέψτε μου μόνο να μην αφήνω τον εαυτό μου να λησμονήσει τους στίχους του Ρίτσου "Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο."
Κι αν όλα αυτά φαντάζουν ξένα και ανυπόστατα για κάποιους, σκεφτείτε ότι δεν έχουν και τόσα χρόνια που γράφτηκαν, κι αν δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτούς τους στίχους, τουλάχιστον ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και να μην τους μάθουμε στα παιδιά μας. Κι εγώ ως σύγχρονη Ελληνίδα είμαι οργισμένη για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μου. Κι εγώ θέλω να φύγω και να πάω στο εξωτερικό μήπως εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα. Δε θα ανεχτώ όμως να βλέπω από τους Γερμανούς το άγαλμα της Αφροδίτης να κάνει κ_λ_δάχτυλο. Και υπάρχει μέσα μου μια ισχνή φωνή που μου λέει ότι υπάρχει ελπίδα αρκεί να αγωνιστεί ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί. Μα κι αν εγκαταλείψω τελικά την πατρίδα μου, ποτέ όμως δε θα την ξεχάσω και προπαντός ποτέ δε θα βεβηλώσω τη μνήμη όσων είχαν το θάρρος να αγωνιστούν για αυτή. Και αν το ιδανικό είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα -πιστεύω όλοι συμφωνούμε- ο κόσμος αυτός όμως δε θα πρέπει να είναι πολιτισμικός οδοστρωτήρας και για τουλάχιστον κάποιους αιώνες ακόμη παραμένει χιμαιρικός. Δεν υποτιμώ κανέναν λαό -και ο καθένας έχει μαύρες σελίδες στην ιστορία του- γιατί λοιπόν να απαξιώνω τη δική μου πατρίδα? Πάρτε χαμπάρι επιτέλους ότι ένα έθνος διαλύεται μόνο όταν τα παιδιά του χάουν την πίστη του σε αυτό. Και βέβαια το έθνος δεν είναι κάτι απρόσωπο , είμαι εγώ, εσύ, ο Έλληνας της Αγγλίας. Ποιό το νόημα όμως να προσπαθώ να σας πείσω ότι είστε Έλληνες, νομίζετε ότι θα βγει κανένας Γερμανός να πει ότι ντρέπεται για την πατρίδα του? Και όμως, η Γερμανία γέννησε το Χίτλερ και αυτό δε δα είχε καμία απολύτως σημασία αν δεν υπήρχαν και σήμερα ακόμη υποστηρικτές της ναζιστικής ιδεολογίας. Συγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος, αλλά ήθελα να πω πολλά και παρασύρθηκα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top