Ελπίζω να μην άλλαξε από πέρυσι που έδωσα. Μπαίνετε 2 άτομα και μέσα είναι κανονικά 2 εξεταστές, σε μένα ήταν 3 για κάποιον λόγο. Συστήνεστε σας ονομάζουν canidate A και Β και σου κάνουν ελάχιστες ερωτήσεις για τον εαυτό σου οι οποίες συνήθως συνδέονται με το θέμα που θα συζητήσετε μαζί. π.χ. εμένα με ρώτησαν από που κατάγομαι και αν η πόλη μου έχει προβλήματα με πολεοδομία, πράσινο,συγκοινωνίες, κάτι που συζητήσαμε και μετά. Τώρα για το μετά δε θυμάμαι ακριβώς πως πήγε. Σου δίνουν ένα θέμα που έχει 4-5 κομματάκια, π.χ. να συζητήσεις για έναν σεφ που θες στο εστιατόριο σου και αυτοί σου δίνουν τα βιογραφικά 4 ή 5 σεφ. Διαβάζεις γρήγορα αυτούς που σου αναθέτουν κρατάς σημειώσεις και μετά από λίγο πρέπει να τα παρουσιάσεις με δικά σου λόγια στον συνυποψήφιο (σα να μη βρίσκεται ο εξεταστής εκεί, απλά εσύ του λες διάβασα γι'άυτό και γιαυτό). Καλό είναι να μην επαναλαμβάνεις τα λόγια που σου έδωσαν και να είσαι όσο πιο φυσικός στην περιγραφή σου. Φυσικά δεν επιτρέπεται να κοιτά κάποιος από το διπλανό του όσο μιλάει. Μετά αν θυμάμαι καλά σας βάζουν να αποφασίσετε ποια πιστεύετε πως είναι η κατάλληλη επιλογή, π.χ. να καταλήξετε σε έναν σεφ και οι δύο. Μην σε πιάσει ξεροκεφαλία,αν δεν καταλήγετε σε κάποιον μπορείς να κάνεις υποχώρηση. Τέλος έρχεται ο δεύτερος εξεταστής και σας συστήνεται σαν κάποιο επισημο πρόσωπο, π.χ. τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου και σας κάνει ερωτήσεις για την επιλογή σας.
Άρα αν και μπορεί να μη στα είπα όλα το ζουμί είναι να πάρεις ένα θέμα και να το λιώσεις, βρίσκοντας συνέχεια συνώνυμες λέξεις και διαφορετικά επιχειρήματα για να στηρίξεις την άποψη σου. Το κακό είναι ότι εξαρτάσαι και από την απόδοση του άλλου υποψήφιου. π.χ. εγώ είχα πεσει σε μια κοπελίτσα που την είχε πιασει αμοκ, ετρεμε και δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη.Άντε να καταλάβω τι μου έλεγε για τους δικούς της υποψήφιους και να τα σημειώσω ώστε να διαλέξω ποιον προτιμώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.