Συλλογή ασκήσεων και τεστ στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Ρε παιδια το 2ο πώς λυνεται!!!!Εχει κατι αιωνες αλυτο....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδια το 2ο πώς λυνεται!!!!Εχει κατι αιωνες αλυτο....

θέτω x = 2t και η εξίσωση γίνεται

η συνέχεια όπως το πρώτο ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

wow!να φανταστειτε εχω 3 μαθηματικους να ψαχνονται πανω σαυτο!Βεβαια δεν εδωσα το πρωτο ερωτημα αλλα...εμεις να μαστε καλα!Ευχαριστω πολυ.

Ακριβώς επειδή και εγώ φοβάμαι τη γεωμετρική λύση μου για το γ ερώτημα,μπορείτε να ποστάρετε και τη δική σας λύση?γιατί βλέπω οτι η συγκεκριμένη ανισότητα παίζει πολύ..(ευχαριστώ εκ των προτέρων).

Έστω 0 < x < 1
Θ.Μ.Τ. στα [0 , x] και [x , 1]
Με τη βοήθεια ότι η f΄ είναι γν. αύξουσα και έπειτα από πράξεις έχουμε :
f (x) < x [f (1) - f (0)] + f (0).

και το "=" ισχύει μόνο για x = 0 ή 1.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Έστω συνάρτηση f : R-->R παραγωγίσιμη με γιά κάθε x1, x2 με και

Θεωρούμε τη συνάρτηση

i) Να δείξετε ότι η F είναι παραγωγίσιμη και να βρείτε την F'.

ii) Να μελετήσετε την F ως προς την κυρτότητα.

iii) Έστω g: R-->R με g(R)=(R) όπου g(x)=F'(x). Να δείξετε ότι η g αντιστρέφεται και ότι η είναι γνησίως αύξουσα.

iv) Αν η γραφική παράσταση της g(x) διέρχεται από τα σημεία Α(1,0) και Β(2,3) να βρείτε το εμβαδόν τού χωρίου

που περικλείεται από τη γραφική παράσταση της , τον άξονα x'x και τις ευθείες x=0 και x=3.

Για το ιν) ισχυει : g(1) = 0 , g(2) = 3 , g^-1(0) = 1 , g^-1(3) = 2 και
olokl(0->3)g^-1(t)dt = olokl(1->2)g(t)dt ?
εκτος κ αν κάνω λαθος

Η συνάρτηση f είναι παραγωγίσιμη στο R , με f (0) < f'(x) < f (1), για κάθε x πραγματικό.
α) Ν.δ.ο. η f είναι γν. αύξουσα στο R.
β) Ν.δ.ο. η f έχει ακριβώς μια ρίζα η οποία βρίσκεται στο (-1 , 0).
γ) Ν.δ.ο. υπάρχουν x1 , x2 στο (-1 , 1) διαφορετικά μεταξύ τους, τέτοια ώστε

F'(X)=f(x)+x/2-1

α)Από θμτ στο [0,1] έχω:υπάρχει ξ1ε(0,1) ώστε f'(ξ1)=f(1)-f(0).Αρα αν θέσω στη δοθέισα σχέση όπου χ το ξ1 έχω οτι f'(ξ1)<f(1)<=>f(1)-f(0)<f(1)<=>f(0)>0.Συνεπώς f'(x)>f(0)>0.Αρα η f γνησίως αύξουσα.

β)Η f είναι γνησίως αύξουσα και άρα 1-1.Συνεπώς η εξίσωση f(x)=0 έχει το πολύ μια ρίζα.Από θμτ στο [-1,0] έχω:υπάρχει ξ2ε(-1,0) ώστε f'(ξ2)=f(0)-f(-1).Αν θέσω πάλι στη δοθείσα σχέση όπου χ το ξ2 έχω οτι f'(ξ2)>f(0)<=>f(0)-f(-1)>f(0)<=>f(-1)<0.Από bolzano στο [-1,0](και σε συνδιασμό με το οτι η f είναι 1-1) προκύπτει το ζητούμενο.

γ)εστω χο η ρίζα του παραπάνω ερωτήματος.Από θμτ στο [-1,χ0] έχω:υπάρχει χ2ε(-1,χο)υποσύνολο του (-1,1) ώστε f'(χ2)=f(χ0)-f(-1)/χ0+1.Από θμτ στο [χ0,1] έχω:υπάρχει χ1ε(χ0,1) ώστε f'(χ1)=f(1)-f(χ0)/1-χ0.Αν τοποθετήσω ση σχέση προς αποδειξη τα παραπάνω f'(χ1) και f'(χ2) θα προκύψει το ζητούμενο(λαμβάνοντας βέβαια υπ'οψιν οτι f(x0)=0)

το οτι ι φ και η αντιστροφη της εχουν την ιδια μονοτονιια ειναι εντος??
και αν ναι πως το αποδικν. εφοσον χρειαζεται?
-----------------------------------------
το οτι ι φ και η αντιστροφη της εχουν την ιδια μονοτονιια ειναι εντος??
και αν ναι πως το αποδικν. εφοσον χρειαζεται?

επισης πως υπολογιζω παραγωγο ολοκληρςματοσ με τα δυο ακρα μεταχλητα(π.χ. χ+1καιχ+2)

Μονο αυτοι οι δυο αξονες μπορει να ειναι? y=x και y=-x?

γ)εστω χο η ρίζα του παραπάνω ερωτήματος.Από θμτ στο [-1,χ0] έχω:υπάρχει χ2ε(-1,χο)υποσύνολο του (-1,1) ώστε f'(χ2)=f(χ0)-f(-1)/χ0+1.Από θμτ στο [χ0,1] έχω:υπάρχει χ1ε(χ0,1) ώστε f'(χ1)=f(1)-f(χ0)/1-χ0.Αν τοποθετήσω ση σχέση προς αποδειξη τα παραπάνω f'(χ1) και f'(χ2) θα προκύψει το ζητούμενο(λαμβάνοντας βέβαια υπ'οψιν οτι f(x0)=0)

Δεν μπόρεσα να το βγάλω ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεις.Δεν βγαίνει ίσο με 2.Πώς το έκανες?

βγαινει φιλε μου οπως το ειπε το παιδι αφου φ(Χ0)=0 δε το παρατηρησες μαλλον αυτο πραγματικα ο george ειναι φοβερος η λυση του ηταν ακριβως αυτη που θελει να δει ο εξεταστης με ενθουσιασες γιωργο μανο μπραβο για την ασκηση σου φοβερη οτι πρεπει για πανελληνιες απο βοηθημα τη βρηκες?

μια ερωτηση: αν ολοκληρωσω τη δοθεισα απο 0 ως 1 βγαινει οτι οι τιμες της f ειναι απο f(0) ως f(1).τοτε πως γινεται η f να ειναι γνησιως αυξουσα στο R ;

βγαίνει f (0) < f (1) - f (0) < f (1)

Α. Ν.δ.ο. ln(x+1) < x, για κάθε x > 0.
B. Δίνεται η συνάρτηση

α. Να υπολογιστούν τα όρια

β. Να μελετηθεί η f ως προς τη μονοτονία και να βρεθεί το σύνολο τιμών της.

γ. Ν.δ.ο.

της πλακας ειναι μανο λυστην εσυ

Α.Έστω η συνάρτηση g(x)=ln(x+1)-x ,x>0
Παραγωγίζουμε ως προς χ,οπότε:
g'(x)= -1
Βρίσκουμε ότι η παράγωγος μηδενίζεται μόνο για χ=0,το οποίο απορρίπτεται, γιατί x>0. Άρα η g'(x) διατηρεί πρόσημο.
g'(x)<0<=> -1<0<=><1<=>(επειδή x+1>0,πολλαπλασιάζουμε την ανίσωση με x+1)
1<x+1<=>χ>0
Άρα η συνάρτηση g(x) είναι γνησίως φθίνουσα,οπότε: χ>0<=>g(x)<=ln1=0
Άρα ln(x+1)-x<0<=>ln(x+1)<x
B.=0-0=0
=(επειδή το όριο είναι της μορφής και επειδή υπάρχουν τα όρια των παραγώγων αριθμητή και παρανομαστή,εφαρμόζουμε κανόνα de l'hospital) =(για τους ίδιους λόγους ξαναεφαρμόζουμε DLH)=1

β....(συνεχίζεται!!:P)" />" />

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back