Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρα κατά του ρατσισμού. Πιστεύω πως η αξία ή η ηθική ποιότητα ενός ανθρώπου δεν κρίνεται σε καμία περίπτωση από την καταγωγή του. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέρφια, μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα, έχουμε περίπου τις ίδιες ανάγκες κτλ. Πιστεύω πως ζούμε σε μια εποχή όπου ο καθένας αποκτά ή όχι το σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων όχι για τα χρήματα, τη δουλειά ή την καταγωγή του, αλλά για το χαρακτήρα του. Υπάρχουν π.χ. αλλοδαποί τους οποίους συμπαθώ και Έλληνες που δε συμπαθώ. 'Οσο αφορά τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, εφόσον δεν είναι προκλητικοί, είναι κατά τη γνώμη μου δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν στην προσωπική τους ζωή.
Σχετικά με τους μετανάστες:Ένα κράτος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει την ευημερία και την ασφάλεια των γηγενών κατοίκων του, καθώς και των νόμιμων μεταναστών. Μακάρι όλοι όσοι αναγκάζονται να εγκαταλειψουν τη χώρα τους να μπορούσαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και να βρουν στέγη και εργασία. Κάτι τέτοιο όμως είναι ανέφικτο και θα διασάλευε την ευημερία και την ασφάλεια όσων μένουν ήδη στην Ελλάδα (πράγμα που έχει ήδη συμβεί, όπως δείχνουν οι εντάσεις που προκλήθηκαν πριν μερικούς μήνες σε περιοχές της Αθήνας και της Πάτρας). Γι' αυτό ακριβώς είναι αναγκαίο να έχει ένα κράτος σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Πρέπει δηλαδή καθε χώρα να δέχεται έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών,στους οποίους θα μπορεί να εξασφαλίσει στέγαση, εργασία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και φυσικά τα σύνορα θα πρέπει να φυλάγονται καλά για να μην επιτραπούν εισροές ματαναστών. Τους τελευταίους μήνες είδα στην τηλεόραση σκηνες που πραγματικά με σόκαραν, με μετανάστες να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και αγανακτισμένους κατοίκους κάποιων περιοχών να λένε λόγια σκληρά. ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ; Ένα θα πω: μερικοί από αυτούς που είναι στην εξουσία έχουν πολλά κρίματα στο λαιμό τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.