juste un instant
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 991793
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xristosss
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 991793
Επισκέπτης

Σε σχόλιο μιας δημοσίευσης που βρήκα στο ίντερνετ διάβασα ότι ένας μαύρος, καθώς ήταν έξω, συναντά στο δρόμο ένα παιδί ηλικίας 7 ετών (γι' αυτό διευκρίνησα την ηλικία) και το παιδί αυτό -υπό τη συνοδεία των γονιών του- είπε στον μαύρο κάτι σαν το εξής (δεν το θυμάμαι ακριβώς): «Εε Πακιστανέ, πήγαινε πλύσου, είσαι βρωμιάρης». Το θύμα δεν αντέδρασε, απ' ό,τι διάβασα. Οι γονείς του θύτη επίσης δεν αντέδρασαν. Και ρωτάω: το θύμα ή ο/οι μάρτυρας/ες τι πρέπει να κάνουν σ' αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι πέρα από το ρατσιστικό σχόλιο έχουμε να κάνουμε με παιδί; Σαφώς και πρέπει να καταδικάζεται ο ρατσισμός, αλλά πώς να αντιδράσει κανείς ψύχραιμα σε μια τέτοια περίπτωση, πέρα από το να αγνοήσει το γεγονός;Καλύτερα πες μάς τι είπε η έκανε στο περίπου διότι αυτό είναι πολύ γενικό
The Mountain
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε σχόλιο μιας δημοσίευσης που βρήκα στο ίντερνετ διάβασα ότι ένας μαύρος, καθώς ήταν έξω, συναντά στο δρόμο ένα παιδί ηλικίας 7 ετών (γι' αυτό διευκρίνησα την ηλικία) και το παιδί αυτό -υπό τη συνοδεία των γονιών του- είπε στον μαύρο κάτι σαν το εξής (δεν το θυμάμαι ακριβώς): «Εε Πακιστανέ, πήγαινε πλύσου, είσαι βρωμιάρης». Το θύμα δεν αντέδρασε, απ' ό,τι διάβασα. Οι γονείς του θύτη επίσης δεν αντέδρασαν. Και ρωτάω: το θύμα ή ο/οι μάρτυρας/ες τι πρέπει να κάνουν σ' αυτή την περίπτωση, δεδομένου ότι πέρα από το ρατσιστικό σχόλιο έχουμε να κάνουμε με παιδί; Σαφώς και πρέπει να καταδικάζεται ο ρατσισμός, αλλά πώς να αντιδράσει κανείς ψύχραιμα σε μια τέτοια περίπτωση, πέρα από το να αγνοήσει το γεγονός;
Την λες στους γονείς και όχι στο παιδί.
Dreamer_SW
Διάσημο μέλος

Το παιδί ότι ακούει λέει, ότι βλέπει κάνει. Εάν οι γονείς είχαν άλλη αντίληψη, σίγουρα θα του μιλούσαν ....
Είναι τι πρότυπα και τι αξίες μεταδίδεις στα παιδιά.
Guest 991793
Επισκέπτης

Αυτό μου ήρθε πρώτα στο μυαλό, αλλά μετά σκέφτηκα ότι, αν ήμουν εγώ το θύμα στην προαναφερθείσα περίπτωση, θα χαστούκιζα το σκατό τους και θα έβριζα και τους ίδιους μετά. Τέλος πάντως, μάλλον άδικα συγχύστηκα (για την ακρίβεια ένιωσα μια αηδία για το ανθρώπινο γένος). Ο ρατσισμός πρέπει να αποδοκιμάζεται απ' όπου κι αν προέρχεται. Στην προκειμένη περίπτωση, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι γονείς.Την λες στους γονείς και όχι στο παιδί.
Ευχαριστώ και τους τρεις για τις απαντήσεις και για όποιες ενδεχομένως ακολουθήσουν! Εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Νίκος22
Εκκολαπτόμενο μέλος

Unseen skygge
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.