Επειδή γενικά με έχουν καλύψει τα παιδιά, το βασικό που θα ήθελα να αλλάξει είναι το ενδιαφέρον των καθηγητών προς το μάθημά τους και η ποιότητα του μαθήματος.
Ορισμένοι καθηγητές πραγματικά μου δίνουν την εντύπωση ότι βαριούνται που ζούνε. Με το ζόρι λένε καλημέρα και κάνουν μάθημα του στυλ 'άντε να ξεπετάξω το μάθημα να τελειώνω με τα κ@λ@παιδα'. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι θεωρούν το μάθημά τους αγγαρεία. Και αυτή η συμπεριφορά δεν οφείλεται απαραίτητα στη συμπεριφορά των μαθητών.
(αυτή τη χρονιά ήμουν στο πιο ήσυχο τμήμα της α', τα παιδιά γενικά διάβαζαν, όμως συνάντησα αρκετές φορές τέτοια συμπεριφορά. Αν διαβάζει κάποιος από συμμαθητής μου μπορεί να κατάλαβε ποιος είμαι!!!)
Εντάξει, άνθρωποι είναι και οι καθηγητές αλλά τέτοια αντιμετώπιση, ειδικά αν επαναμβάνεται πολλές φορές εξευτελίζει το μάθημα.
Kαι κάτι άλλο. Σίγουρα υπάρχουν και μαθητές που δε διαβάζουν μόνο για βαθμούς. Θα ήθελα οι καθηγητές να δίνουν και κάποιες δύσκολες ασκήσεις για τους μαθητές που δείχνουν ενδιαφέρον για ένα μάθημα ή να δείχνουν κάτι που είναι εκτός της σχολικής ύλης. πχ στη φυσική να δίνεται μια 'άσκηση της εβδομάδας' που είναι σύνθετη και απαιτεί φαντασία. Αυτό περίπου γινόταν σε εμάς στην άλγεβρα και στη φυσική και μπορώ να πω ότι απολαμβάνω να λύνω τέτοιες όμορφες ασκήσεις.
(Ευτυχώς υπάρχει και το νετ)
Φίλε Bkid δεν ξέρω αν είναι πολιτικό ζήτημα.
Όμως και εγώ έχω βρεθεί σε παρόμοιο δίλημμα με αυτό που περιγράφεις στο τέλος.
Να κάτσω να κάνω κατάληψη και να πηγαίνω μόνο φρο ή να πάω κατά της κατάληψης γιατί δεν το θεωρούσα σωστό; (ήταν ξεκάθαρο ότι έγινε μόνο για να χάσουμε μάθημα). Τελικά επέλεξα το 2ο, αν και αυτή τη χρονιά θα είμαι υπέρ.
Το περιβάλλον του σχολείου ενθαρρύνει τη φιλοσοφία 'γράψε τους άλλους και το σχολείο και κοίτα να βγάλεις την ύλη στο φρο'. Ε και γιατί να κάτσω να χάσω τζάμπα ώρες στο σχολείο αφού προχωράω στο φροντιστήριο; Όλοι εκεί βασίζονται.
Αυτά από μένα.

-----------------------------------------
Όλη αυτή η κατάσταση με αηδίαζε στην αρχή αλλά τώρα το έχω συνηθίσει...