Selestian
Δραστήριο μέλος

Λιγο ψαξιμο στο Google δεν βλαπτει.Για να βρω τι μου αρέσει όμως πρέπει να έχω γνώση. Πως να απορίψω το Πολυτεχνείο αν δεν έχω ιδέα για το τι ακριβως είναι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Λιγο ψαξιμο στο Google δεν βλαπτει.![]()
Κοίτα έχω πάρει και το <ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ> μπας και με διαφωτήσει αλλα..... έχω ακόμη απορίες σχετικά με τις ευκαιρίες που μπορεί να έχει κάποιος που τελειώνει τη σχολή.
Πιο συγκεκριμένα για ηλεκρολόγος Μηχανικός σκέφτομαι γιατί όπως είδα έχει πολλές ειδικότητες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Τι ακριβώς εννοείς?
Το μείον του ελληνικού πανεπιστημίου είναι ότι αν εισαχθείς σε σχολή, θα τη βγάλεις. Όμως το πολυτεχνείο απαιτεί λιώσιμο στα μαθηματικά και τη φυσική. Αν εσύ μέχρι πρότινως δεν είχες μεράκι τις επιστήμες που σχετίζονται με αυτό και λόγω μιας πιθανής ατυχίας στρέφεσαι εκεί, δε νομίζω να το αγαπήσεις και ιδιαίτερα. Πιο λογικό ήταν να ψαχτείς για οδοντιατρική ας πούμε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

Κοίτα έχω πάρει και το <ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ> μπας και με διαφωτήσει αλλα..... έχω ακόμη απορίες σχετικά με τις ευκαιρίες που μπορεί να έχει κάποιος που τελειώνει τη σχολή.
Πιο συγκεκριμένα για ηλεκρολόγος Μηχανικός σκέφτομαι γιατί όπως είδα έχει πολλές ειδικότητες!
Στην Ελλάδα δεν έχει (ό,τι ειδικότητα μηχανικού και να έχει). Οι μηχανικοί βιώνουν την πλήρη απαξίωση και θα την βιώνουν για πολλά χρόνια ακόμη.
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Το μείον του ελληνικού πανεπιστημίου είναι ότι αν εισαχθείς σε σχολή, θα τη βγάλεις. Όμως το πολυτεχνείο απαιτεί λιώσιμο στα μαθηματικά και τη φυσική. Αν εσύ μέχρι πρότινως δεν είχες μεράκι τις επιστήμες που σχετίζονται με αυτό και λόγω μιας πιθανής ατυχίας στρέφεσαι εκεί, δε νομίζω να το αγαπήσεις και ιδιαίτερα. Πιο λογικό ήταν να ψαχτείς για οδοντιατρική ας πούμε.
Αρχικά έβαλα στοχο την Ιατρική γιατι έχει τα περισσότερα μόρια και έτσι ακόμα και αν δεν την έφτανα, θα είχα πολλές επιλογές. Ακριβώς αυτό έγινε. Για το πολυτεχνείο δεν είχα ποτέ πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβως πραγματεύεται.
nPb
Επιφανές μέλος

κάπου σε χάνω τι θες να πεις ακριβώς...
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

τολμηρέ, σε ενδιαφέρει η Ιατρική λόγω υψηλών μορίων;
κάπου σε χάνω τι θες να πεις ακριβώς...
Θέλω να πω ότι ο στόχος μου ήταν να βγάλω όσο το δυνατόν περισσότερα μόρια, έτσι ώστε να έχω επιλογές.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Αρχικά έβαλα στοχο την Ιατρική γιατι έχει τα περισσότερα μόρια και έτσι ακόμα και αν δεν την έφτανα, θα είχα πολλές επιλογές. Ακριβώς αυτό έγινε. Για το πολυτεχνείο δεν είχα ποτέ πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβως πραγματεύεται.
Πολυτεχνείο είναι πολλά και διάφορα. Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Χημικοί Μηχανικοί και ούτω καθεξής. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις να σκεφτείς που είσαι καλός στα μαθήματα, τι σε ενδιαφέρει, τι πραγματεύεται η κάθε σχολή, τι επαγγελματικά δικαιώματα δίνει η κάθε μία και να βάλεις σε φθίνουσα σειρά τις σχετικές σχολές που κίνησαν το ενδιαφέρον σου.
Evi235
Νεοφερμένο μέλος

ας απαντησει καποιος γιατι τα διλημματα μεγαλωνουν
fockos
Επιφανές μέλος

σχολή με πολύ στενό ευρός επαγγελματικών προοπτικών. Μην την προτιμήσεις προτιμησε μια σχολή στην οποία θα μπορείς να ασχοληθείς με πολλά πράγματα.ποια ειναι η γνωμη σας για τους μηχανικους περιβαλλοντος?
toi_toi
Πολύ δραστήριο μέλος

Evi235
Νεοφερμένο μέλος

Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος

miro2
Δραστήριο μέλος

Η σχολη αγρονομος και τοπογραφος μηχανικος ειναι καλη σχολη??? εννοω εχει ενδιαφερον και προτιστως εχει επαγγελματικη αποκατασταση?? χρειαζομαι αμεση απαντηση.. ευχαριστω
οσο αφορα το ενδιαφερον φανταζομαι καταλαβαινεις οτι αυτο ειναι υποκειμενικο...δες προγραμμα σπουδων...
(αν παντως πηγαινες για πολιτ.μηχανικος και δεν το πιανεις, να δηλωσεις δαγκωτο τοπογραφων)
Polkiu
Πολύ δραστήριο μέλος

Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Civilara
Περιβόητο μέλος

Στην Ελλάδα τα μόνα πολυτεχνεία που υπάρχουν είναι το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο ΚΡΗΤΗΣ, όλα τα άλλα είναι τμήματα πανεπιστημίων, αυτό έχει κάποια διαφορά?
Όχι.
Τολμηρος
Νεοφερμένο μέλος

Τότε γιατί κάθε πολυτεχνική σχολή να μην είναι ανεξάρτητη? Τι ρόλο παίζει αυτό?
Iliaso
Περιβόητο μέλος

stathis1214
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.