Η πίστη μου σε θεό άρχισε να μειώνεται από τα 14 μου περίπου, και τώρα τείνει να εξαφανιστεί.

Ό,τι προκάλεσε την δημιουργία του σύμπαντος μας (ένα εξωτικό κβαντικό φαινόμενο ίσως; δεν έχω ιδέα), που λογικά είναι ένα από δισεκατομμύρια σύμπαντα, δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει εμάς. Ό,τι προκάλεσε την δημιουργία του σύμπαντος μας, δε νομίζω να είχε καν κάποιο σκοπό ή 'νοημοσύνη'
Είναι δύσκολο για μένα να πιστέψω ότι, κάτι/κάποιος που είχε την μεγαλοφυϊα να φτιάξει τόσο σύνθετους φυσικούς νόμους, σχεδίασε και εμάς, σχεδίασε το DNA όλων των οργανισμών, και μετά δεν μπήκε καν στον κόπο να σταματήσει πολέμους, αρρώστιες και πείνα.
Οι ιστοριούλες στις θρησκείες μου φαίνονται πια αρκετά αστείες (no offence)

Το ότι ένα ον, τόσο μεγαλοφυές που σχεδίασε μερικά GB DNA για την πλάκα, το καλύτερο που σκέφτηκε ήταν να στείλει τον 'γιο' του, για να εκτελεστεί και να μας 'σώσει' δε με πείθει ιδιαίτερα. (και όχι π.χ. να κάνει κάτι πολύ πιο χρήσιμο, όπως να μας μάθει ιατρική ή μεθόδους για να εξαλειφθεί η πείνα)
Και να λέμε ότι έχουμε 'σωθεί' με το που έγινε αυτό, και 'ο θεός μας αγαπάει', αλλά πού και πού γίνεται και ένας Β παγκόσμιος και σκοτώνει 100.000.000 για την πλάκα, είναι λίγο τραγικό.