Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Ασφαλως υπαρχουν αντιφασεις.Το ενα ειναι μαυρο και το αλλο ειναι ασπρο.Και δν υπαρχει θεος τελος.Δν υπαρχει καμια αποδειξη οτι υπαρχει.Ο μονος λογος που ισως να πιστευουμε ειναι απο φοβο και μονο απο φοβο.

Φαίνομαι φοβισμένος?
Hell yeahνο νο προφεσορα, παρεξηγησις οσμισομαι (<-πως γραφεται?) πιστεω στο ΘΕΟ και αποδεχομαι την θεωρια του δαρβινου, εσεις λοιπον που βρισκετε τις αντφασεις, θελω να μου τις πειτε, εγω δεν βρισκω απολυτως καμια, και εχω μελετησει και τη θεωρια και τη π.-κ. διαιηθκη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SICX
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Ο Δαρβίνος υπέθεσε πως οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσσονται προϊόντος του χρόνου. Η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης είναι η φυσική επιλογή ενώ η ζωή εξελίσσεται μέσω αυτής εδώ και 4, περίπου, δισεκατομμύρια χρόνια. Το 99% των ειδών που έζησαν στη γη έχει εξαφανιστεί ενώ ο άνθρωπος είναι και αυτός προϊόν της εξέλιξης. Όλοι οι οργανισμοί συνδέονται βιολογικά ως απόγονοι ενός κοινού προγόνου.
Ε, δεν τα λες και ίδια.
Κι επειδή θα ξεκινήσεις να μιλάς για συμβολισμούς κι άλλα τέτοια ξαναλέω ό,τι είπα πριν: Μην τα βάζεις δίπλα-δίπλα, δεν έχει νόημα και δεν οδηγεί πουθενά. Το δεύτερο άλλωστε έχει αποδειχτεί. Θες λοιπόν να αποδεχτείς και τα δύο; Μαγκιά σου. Θες μόνο το ένα, ή και κανένα; Επίσης. Αλλά το να λες ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις είναι μάλλον ηλίθιο.

SICX
Διάσημο μέλος

σαντοου αυτη τη συζητηση ακριβως κναμε και πριν δυο μερες αν θυμασαι...οποτε ας μην κουραζομαστε αλλο..
Dalian
Περιβόητο μέλος

Υπάρχουν κυριολεκτικά άπειρες θεωρίες, από τις οποίες καμιά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα... οπότε γιατί τσακωνόμαστε συνέχεια για κάτι που κανείς μας δεν γνωρίζει με σιγουριά? Μόνο υποθέσεις κάνουμε (και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε). <<Εν οιδα, οτι ουδεν οιδα.>>

Είναι δύσκολο για μένα να πιστέψω ότι, κάτι/κάποιος που είχε την μεγαλοφυϊα να φτιάξει τόσο σύνθετους φυσικούς νόμους, σχεδίασε και εμάς, σχεδίασε το DNA όλων των οργανισμών, και μετά δεν μπήκε καν στον κόπο να σταματήσει πολέμους, αρρώστιες και πείνα.
Οι ιστοριούλες στις θρησκείες μου φαίνονται πια αρκετά αστείες (no offence)

Και να λέμε ότι έχουμε 'σωθεί' με το που έγινε αυτό, και 'ο θεός μας αγαπάει', αλλά πού και πού γίνεται και ένας Β παγκόσμιος και σκοτώνει 100.000.000 για την πλάκα, είναι λίγο τραγικό.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

Εγώ π.χ. απορρίπτω την ύπαρξη οποιουδήποτε θεού και έχω ήδη εξηγήσει το γιατί.Θα ήθελα ν'ακούσω και τους άλλους που απορρίπτουν τον θεό να μιλήσουν για άλλους θεούς...
Guest 772419
Επισκέπτης

Γιατί πάντα όσοι μιλάτε για ανυπαρξία θεού περιορίζεστε μονάχα στον χριστιανικό θεό?Ο χριστιανικός θεός δεν υπάρχει εκ φύσεως,εξ'αιτίας των ιδιοτήτων που του αποδίδονται.Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας Γιαχβέ,που δεν έστειλε ποτέ κανέναν Χριστό στη Γη,αυτά καταρρίπτονται εξ'αιτίας των εσωτερικών τους παραλογισμών.Αλλά ο Γιαχβέ δεν είναι ο μοναδικός θεός που θα μπορούσε να υπάρχει.
Εγώ π.χ. απορρίπτω την ύπαρξη οποιουδήποτε θεού και έχω ήδη εξηγήσει το γιατί.Θα ήθελα ν'ακούσω και τους άλλους που απορρίπτουν τον θεό να μιλήσουν για άλλους θεούς...
Εχεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι δεν υπάρχει ο Γιαχβέ,γιατί και εγω είμαι Χριστιανός αλλά αυτα που λες πρέπει να υποστηρίζεις και με υπαρκτά αποδεικτικά στοιχεία.Πες ακόμα και αυτά που παρατηρείς στο Σύμπαν υπάρχουν κάποια στοιχεία στο Σύμπαν που να δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν Υπάρχει ο Ιησούς Χριστός ή ακόμα και απο κοινωνικά γεγονότα ή από κάποιες άλλες συγκυρίες ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mercury
Επιφανές μέλος

Εχεις κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι δεν υπάρχει ο Γιαχβέ,γιατί και εγω είμαι Χριστιανός αλλά αυτα που λες πρέπει να υποστηρίζεις και με υπαρκτά αποδεικτικά στοιχεία.Πες ακόμα και αυτά που παρατηρείς στο Σύμπαν υπάρχουν κάποια στοιχεία στο Σύμπαν που να δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν Υπάρχει ο Ιησούς Χριστός ή ακόμα και απο κοινωνικά γεγονότα ή από κάποιες άλλες συγκυρίες ?
Λυπάμαι φίλες μου,αλλά το βάρος της απόδειξης της ύπαρξης θεού πέφτει σε αυτόυς που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις,όχι σε αυτούς που την αρνούνται.
Είναι σαν εγω να λέω "Ξέρετε κάτι:1+1=3".
Θα μου απαντήσετε:"Αποδειξέ το"
Δεν μπορώ να πώ εγω μετά:"Αποδειξέ μου πως δεν ισχύει",καθώς εγώ έκανα τον ισχυρισμό in the first place.
Στο Σύμπαν πουθενά δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνυεί πως υπάρχει κάποιος θεός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Samaritan
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
EternalDreamer
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεός θα έλεγα είναι προσωπικό ον, ακόμα κι αν μας δημιουργεί πολλές αμφιβολίες: Αν υπάρχει Θεός, από που προέρχονται όλα τα κακά; Αν δεν υπάρχει, από που προέρχεται το κάθε καλό;
Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι αν υπάρχει θεός, αυτός είναι σίγουρα πανάγαθος?
Civilara
Περιβόητο μέλος

Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

Ναι, πιστεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Είμαι σίγουρος ότι Υπάρχει και ότι είναι Πανάγαθος και Παντοδύναμος αλλά δεν μπορώ να πείσω κάποιον άλλο άνθρωπο για την ύπαρξη Του.
Εσύ πώς έχεις πειστεί για την ύπαρξή του;
Τι εννοείς ψυχή;
jimissss
Νεοφερμένο μέλος

Klaou2
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επισης οντως δεν υπαρχει σωστο ή λαθος, καλο ή κακο, εγω παιρνω οπλο και σκοτωνω οποιον βρω, ειναι σωστο λαθος και γιατι? Η αντιληψη του ανθρωπου και οι κανονες που εχει θεσει οριζουν το καλο και το κακο οχι κατι αντικειμενικο. Δεν υπαρχει ορισμος...
Πραγματικα ενα βιβλιο για τους δυσπιστους (στα λογικα επιχειρηματα), αλλα και για τους λατρες της επιστημης ειναι το:
Συνημμένα
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

And I’m losin’ my faith, but I’m gainin’ the pain
The end is near, now I just wait for the day
And I pray that God has mercy on my soul
Yeah, I pray that God has mercy on my soul…
EternalDreamer
Νεοφερμένο μέλος

Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι αν υπάρχει θεός, αυτός είναι σίγουρα πανάγαθος?
Από τη στιγμή που είναι προσωπικό ον, μπορεί να είναι ό,τι θέλει ο καθένας, ό,τι χρειάζεται ο καθένας...και δεν είπα με καμία βεβαιότητα ότι είναι πανάγαθος.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

Οπ τι εγινε εδω ξαναζωντανεψε το τοπικ αυτο?Πριν καιρο λοιπον ειχα δει αυτο το βιντεο απο το zeitgeist (https://www.youtube.com/watch?v=Cug1HM5RgDQ&feature=channel&list=UL με τον ιδιο τιτλο συνεχιζει σε part 3 και part 4).Απλα θα ηθελα οσοι πιστευουν βεβαια στον θεο να μου πουν μονο αν συμφωνουν με οσα λεει το βιντεο η οχι.![]()
Dude,μην εμπιστεύεσαι τις βλακείες που λέει το Zeitgeist.Η κυριότερη πηγή του για τις θρησκείες είναι αυτή η τύπισσα,που δεν διαφέρει και πολύ απ'τον Λιακόπουλο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- Alessandra Eliza
- Maynard
- thecrazycretan
- Hased Babis
- constansn
- ΚΤr
- Frozensun
- giannhs2001
- Startx0
- iiTzArismaltor_
- tsiobieman
- Mammy Nun
- dmav
- Scandal
- Giorgkalo
- carnage
- Νομάρχης
- suaimhneas
- phleidhs
- Nala
- kiyoshi
- ggl
- American Economist
- Wonderkid
- cannot_log_in
- hello1234
- χημεια4λαιφ
- Obi-Wan Kenobi
- charmander
- Maria_Xagorari
- Philologist
- Meow
- Nick0007
- Appolon
- floydiantree
- Αντικειμενικός
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- Libertus
- Darkking
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.