όσο για τις μικρές εταιρίες software τα περισσότερα προγράμματα τους δεν αξίζουν ούτε για κατέβασμα, όπως και τα ελληνικά τραγούδια
Τέλος αν δεν υπήρχε η πειρατεία, όλα αυτά που κατεβάζω δεν θα τα αγόραζα, άρα δεν βλέπω από που χάνουν λεφτά οι εταιρείες...
Αν δεν θα τα αγόραζες, σημαίνει οτι είναι άχρηστα για σένα για αυτά που προσφέρουν, οπότε γιατί τα κατεβάζεις;
Έχω κατεβάσει και κατεβάζω, αλλα δεν προσπαθώ να βγάλω φθηνές δικαιολογίες. Και επίσης ότι θέλω να φτιάξω αν είναι να έχω κάποιο όφελος απο αυτό θα το φτιάξω με προγράμματα που μου αφήνουν την ελευθερία να το κάνω. Τουλάχιστον δεν προσπαθώ να κερδίσω κάτι χρησιμοποιώντας παράνομα κάποιο πρόγραμμα.
Τέλος σε προκαλώ να σχηματίσεις δική σου άποψη και να πείς τι παραπάνω χρειάζεσαι απο το MS Office που πρέπει να το κατεβάζεις πειρατικό, σε αντίθεση με το OpenOffice. Και μην απαντήσεις απλά "είναι άθλιο".
Και για λίγη ιστορία, ούτε το OpenOffice,oύτε το GIMP είναι αντιγραφή κάποιου (όχι λιγότερο απο οτι το ms office ή το photoshop ήταν αντιγραφή απο παλιότερα προγράμματα). Δεν χρησιμοποιούν στο ελάχιστο τον ίδιο κώδικα.
A και συγκεκριμένους λόγους που αποκαλείς το GIMP τετρασάθλιο.