ίσως να βοηθούσε το να φτιάχνεις δικούς σου τρόπους απομνημόνευσης, πχ να διαβάζεις συγκεκριμένες φράσεις με κάποιον ρυθμό της επιλογής σου (σε φάση τραγουδιστά), ή κάτι άλλο που έχω ακούσει από τρίτους, όταν έχεις να θυμηθείς διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, πραγμάτων κλπ να τα κάνεις εικόνα. ας πούμε, σε κάποιο κεφάλαιο της βιολογίας, αν δεν κάνω λάθος, καλείσαι να απομνημονεύσεις τους τύπους ανθρώπων που δεν μπορεί να τους χορηγηθεί ένα χ φάρμακο ή κάτι παρόμοιο (το είχα ακούσει από φίλη που ήταν υγείας, εγώ ουδεμία σχέση έχω με βιολογία), μπορείς να φανταστείς ότι φιλοξενείς στο σαλόνι σου έναν εκπρόσωπο κάθε κατηγορίας πχ μια έγκυο γυναίκα, έναν διαβητικό άντρα κλπ. Ή, άλλο παράδειγμα, αν έχεις να απομνημονευσεις τρία διαφορετικά πράγματα, μπορείς να φανταστείς ότι έχεις τρία ντουλάπια και κάθε ντουλάπι περιέχει ένα από αυτά τα πράγματα.
(δεν έχω δοκιμάσει κάτι από αυτά, μου τα έχει αναφέρει μια φίλη μου που τα χρησιμοποιούσε και απλώς τα αναφέρω σε περίπτωση που μπορούν να βοηθήσουν κι εσένα.)