Ευχαριστώ πολύ! Εγώ αγχωθεί γιατί ακούω παιδιά να έχουν τελειώσει Πρωταγόρα και να έχουν φτάσει στο 30 στα λατινικά... Ενώ εγώ είμαι στο 3ο κείμενο του Πρωταγόρα και στο 26 στα λατινικά... Βέβαια η καθηγήτρια μου που τυχαίνει να είναι και μητέρα μου μου λέει να μην έχω τέτοια αγχοι καθώς η ίδια έχει βγάλει ένα πρόγραμμα... Αλλά και πάλι δε μπορώ να πω ότι καθησυχαζομαι...
Ο Πρωταγόρας, καίτοι το πρώτο εκ των φιλοσοφικών κειμένων με το οποία ερχόμαστε σε επαφή, είναι κατ' εμέ
το πλέον απαιτητικό, σύνθετο και πολυεπίπεδο από τα προς εξέτασιν έργα. Ουσιαστικά, ο μέσος και κατά κανόνα αμύητος σε φιλοσοφικά ζητήματα μαθητής καλείται ξαφνικά να εξετάσει την πορεία της σκέψης δύο σπουδαίων διανοητών με αφιστάμενες αλλά και συγκλίνουσες απόψεις ως προς τα ίδια ζητήματα. Ένα τέτοια έργο, επομένως, που αφ' εαυτού είναι στρυφνό εξαιτίας του περιεχομένου του, δεν μπορεί να το ξεπετάξει κανείς τόσο εύκολα, πολλώ δε μάλλον στα 17 του. Τι κρατάτε λοιπόν εσείς; Αφενός ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διαχείρισή του (θεωρείται και SOS

), αφετέρου ότι όποιος έχει ήδη τελειώσει με τον Πρωταγόρα έχει κάνει πασαλείμματα.
Όσο για τα Λατινικά, ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Σταθερό διάβασμα, κατανόηση και ο βαθμός είναι εξασφαλισμένος.
Εσείς θα είστε στοχοπροσηλωμένοι, προσεκτικοί και αδιάφοροι απέναντι στους κομπασμούς των άλλων. Οι Πανελλήνιες δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά αντοχής. (Τι σου κάνει όμως το ίντερνετ μετά τις έντεκα...

)