Τώρα λύνω ασκήσεις μαθηματικών χωρίς πίεση χρόνου και μόλις τελειώνω μια άσκηση μπάινω λίγο στο ischool και αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον απαντάω.
αυτό είναι το θέμα...ότι λύνεις ασκήσεις, σταματάς για το pc, και μετά συνεχίζεις...
δεν θεωρείς ότι χάνεται η συγκέντρωσή σου? μην το βλέπεις σαν ένα μικρό διάλειμμα...είναι καλύτερα να διαβάσεις 2-3 ώρες(όσο μπορεί ο καθένας, εγώ πάνω από 3 συνεχόμενα δεν έβγαζα) και μετά να κάνεις λίγη ώρα διάλειμμα, παρά κάθε τόσο να σηκώνεσαι...
και όταν δεν θα έχεις τόσο πολύ χρόνο και θα βαριέσαι να διαβάσεις, ενώ θα πρέπει, η ανάγκη να κάτσεις στον υπολογιστή θα είναι πιο έντονη, και αν είναι στο δωμάτιο σου και δη ανοιχτός τότε δύσκολα θα συγκρατηθείς...αν είναι σε κάποιο άλλο χώρο(πχ σαλόνι, δωμάτιο γονιών, ή δωμάτιο αδερφιών, τότε θα ακούσεις και μια φωνή "Πάλι εδώ πήγαινε να διαβάσεις" και δε θα είναι τόσο εύκολο κάθε 15-30 λεπτά να σηκώνεσαι για να ελέγχεις κάτι στον υπολογιστή.
+συμφωνώ με αυτό που λέει ο alexpant για τα βράδια...σίγουρα θα σε παρασύρει και θα ξενυχτίσεις, ενώ είναι προτιμότερο να κοιμηθείς...
σίγουρα είναι θέμα αυτοελέγχου, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξουν κρίσιμες στιγμές μέσα στη χρονιά που δεν θα μπορεί κανείς να συγκρατηθεί...
η προσωπική μου άποψη πάντα...
Τι κατεύθυνση ήσουν;
Όσον αφορά αυτό με τον υπολογιστή ... ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να αλλάξεις μέρος τον υπολογιστή; Τώρα το καλοκαίρι ή από τον Σεπτέμβρη και μετά;
τεχνολογική είμαι...
εγώ τον είχα αλλάξει από πρώτη λυκείου(μου τον είχαν αλλάξει δηλαδή, εγώ δεν ήθελα

) γιατί έδινα αγγλικά και γερμανικά και γινόταν και η αδερφή μου φοιτήτρια και θα τον χρειαζόταν και αυτή περισσότερο...οπότε πήγε στο σαλόνι...
δεν ξέρω πότε είναι η κατάλληλη εποχή...αντικειμενικά να σκεφτείς, αν θεωρείς ότι και τώρα σου τρώει την ώρα και σε αποσπά από το διάβασμά σου, τότε αλλαξέ το από τώρα...όπως θα έλεγε και η μάνα μου(και κάθε γονέας φαντάζομαι) "έχεις χρόνια μπροστά σου να ασχοληθείς με αυτά!!"