Εε επειδη και εγω ειμουν ενας απο τους αρκετους που ειχαν θετικη στη δευτερα και περασαν απο το διλλημα της επιλογης κατευθυνσης στην Τριτη νομιζω εχω μερικα πραγματακια να πω πανω στο θεμα....Αρχικα ομως , σχετικα με οσα εχουν γραφτει πριν , ηθελα να πω οτι καμια κατευθυνση δε μπορει να χαρακτηρηστει ''ευκολη'' ή ''δύσκολη''...Το θεμα ειναι καθαρα υποκειμενικο...Ο τροπος μελετης και η δυνατοτητα κατανοησης διαφερει απο μαθητη σε μαθητη...Ακομα θεωρω πως αν παρ'ολα αυτα θα μπορουσε κανεις να συγκρινει σε επιπεδο δυσκολιας τις 2 κατευθυνσεις , θα ηταν αποκλειστικα και μονο καποιος που τις εχει κανει και τις 2 στη Γ λυκειου....Εικασιες σχετικες με τη φυση της χημειας π.χ. που διαβασα, απο την εμπειρια του μαθηματος γενικης παιδιας της Β λυκειου δε μπορουν να γινουν σε καμια περιπτωση.
Τωρα σχετικα με το θεμα:
Και οι 2 κατευθυνσεις πιστευω οτι εχουν τα καλα και τα κακα τους.....Προσωπικα διαλεξα τελικα την θετικη , κυριως επειδη το τμημα στο σχολειο μου τυχαινε να ειναι πολυ δυνατοτερο απο το αντιστοιχο της τεχνολογικης....Βεβαια ποτε δεν ειχα στο μυαλο μου σχολες του 3ου πεδιου..Ωστοσο την επιλογη μου την εκανα και βαση των μαθηματων: Εφοσον ηξερα οτι θα παω πολυτεχνειο, η βιολογια και η χημεια ειναι μαθηματα που δε θα ξαναεβλεπα μπροστα μου, σε αντιθεση με τον προγραμματισμο....Οποτε πηρα θετικη και για την γενικοτερη παιδια μωρε.....
Τωρα πρακτικα μιλωντας, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ παντα θεωρω οτι θα εβγαζα πιο πολλα μορια αν πηγαινα τεχνολογικη...Αυτο επειδη το καθαρο 20αρι στην βιολογια γραφοταν παααρα πολυ δυσκολα και το εγραψαν ελαχιστοι σε σχεση με αυτο του αοδε που το ειδα απο πολλους.....
Η χημεια ειναι πανευκολο μαθημα , οπως εχω ακουσει και για τον προγραμματισμο...Η βιολογια της θετικης για μενα ηταν το πιο δυσκολο απο τα 6 που εδινα φετος......Αντιθετα με καποια πραγματα που ακουστηκαν πριν ειναι ενα παρα πολυ απαιτητικο μαθημα που συνδιαζει κριτικη ικανοτητα με παπαγαλια.......Γ αυτο πιστευω πως πρεπει να το σκεφτει αρκετα ο καθενας και να κανει πολλες συζητησεις με σχετικο κοσμο πριν κανει την επιλογη του αυτη......Εγω τελικα την εβγαλα καθαρη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.