χαρη στον αλεξανδρο Γ' δεν χρωσταμε την υπαρξη μας. τα ΜΜΕ και τα σχολεια καθε αλλο παρα ανθελληνικα συναισθηματα καλλιεργουν. απο κει και περα, αν μπορεις, αποδειξε το με αποσπασματα καναλιων και σχολικων βιβλιων. ο αλεξανδρος, ως κατακτητης εκανε σφαγες πληθυσμων, ακομα και μεσα στα πλαισια της "πολιτισμικης του επεκτασης".
τα επιτευγματα της αρχαιας ελλαδας ειναι πολιτιστικη κληρονομια για ολο τον κοσμο, οχι μονο για τους "εκλεκτους" της ελλαδας. με αυτη τη λογικη, ως λαος καθομαστε στις υποθετικες δαφνες μας.
η αρχαια ελλαδα εχει να επιδειξει πολυ πιο σημαντικα επιτευγματα απο τις κατακτησεις του αλεξανδρου Γ' του Μακεδονα
Υ.Γ. εμενα προσωπικα με αηδιαζει η σκεψη και μονο οτι καποια ατομα μπηκαν στην τρυπα να συγκρινουν τα εργα και τις ιδεες ανθρωπων. δεν ειναι ενα top 100, γαμωτο, ειναι πολυ παραπανω, και ολη η ιδεα, εκτος βεβαια απο τις παρουσιασεις, του ανταγωνισμου μας παει πολυ πισο.
-----------------------------------------
ρώτα απʼ όλα πώς μπορείς να αποκαλείς τον Μέγα Αλέξανδρο ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ? Αφού είχε μητέρα και πατέρα Έλληνες, και γεννήθηκε στην χώρα που ήταν περισσότερο Ελληνική απʼ όλες τις άλλες ελληνικές πόλεις τότε. Στην Μακεδονία. Αν οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνιες, τότε γιατί πίστευαν στο δωδεκάθεο? Γιατί μιλούσαν ελληνικά? Γιατί είχαν τους ίδιους ήρωες με τους υπόλοιπους Έλληνες? Σύμπτωση ε? Και κάτι άλλο… Πού είχαν στήσει οι Αρχαίοι Έλληνες την κατοικία των θεών τους? Στον Όλυμπο… Ξέρεις κατά πού πέφτει ο Όλυμπος? Στην Μακεδονία κύριε… Ξέρεις πώς αποκαλούσαν οι μεγαλύτεροι εχθροί μας, οι Πέρσες, τους Μακεδόνες? «Έλληνες στρατιώτες με κράνη σαν ασπίδα»… Οι ίδιοι οι εχθροί μας, αποκαλούσαν τους Μακεδόνες ΕΛΛΗΝΕΣ! Τι άλλο θες για να πειστείς δηλαδή?
εσυ μπορεις να στηριξεις καπου τα λεγομενα σου;
Ναι, μπορώ. Έχω πάρει πληροφορίες από ιστορικά βιβλία.