Ομοφυλόφιλοι: Γάμος και Υιοθεσία

Γάμος και υιοθεσία ομοφυλόφιλων: Υπέρ ή κατά;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 303)
  • Είμαι ΥΠΕΡ και του γάμου και της υιοθέτησης παιδιών

    Ψήφοι: 157 51.8%
  • Είμαι ΥΠΕΡ του γάμου αλλά ΚΑΤΑ της υιοθέτησης παιδιών

    Ψήφοι: 75 24.8%
  • Είμαι ΚΑΤΑ του γάμου αλλά ΥΠΕΡ της υιοθέτησης παιδιών

    Ψήφοι: 6 2.0%
  • Είμαι ΚΑΤΑ και στα δύο

    Ψήφοι: 56 18.5%
  • Δεν έχω γνώμη.

    Ψήφοι: 9 3.0%

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Ξεχνάς κατι σημαντικό.
Οι παιδόφιλοι και οι νεκρόφιλοι δεν εχουν συγκατάθεση του αλλουνου για τις σχεσεις που θα κανουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,085 μηνύματα.
Ξεχνάς κατι σημαντικό.
Οι παιδόφιλοι και οι νεκρόφιλοι δεν εχουν συγκατάθεση του αλλουνου για τις σχεσεις που θα κανουν.
Και πέρα από αυτό, είναι ποταπό να συγκρίνονται οι υγιέστατες σχέσεις και τα αισθήματα δύο ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, με τα σεξουαλικά βίτσια και τις διαστροφές. :iagree:

ομοφυλο-φιλία με παιδο-κόπρο-νέκρο-φιλία
... κολλάει και το "ετεροφυλο-" στο λογικότατο παζλ :D

-petros
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Και πέρα από αυτό, είναι ποταπό να συγκρίνονται οι υγιέστατες σχέσεις και τα αισθήματα δύο ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, με τα σεξουαλικά βίτσια και τις διαστροφές. :iagree:

ομοφυλο-φιλία με παιδο-κόπρο-νέκρο-φιλία
... κολλάει και το "ετεροφυλο-" στο λογικότατο παζλ :D

-petros

Είναι όντως.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Πηγή: Σύνταγμα της Ελλάδος, αρθρο 3, παράγραφος 1, απόσπασμα


Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου η Ελλάδα έχει 120 χιλιάδες μουσουλμάνους, αφύσικους, ανώμαλους και "εκτός του φυσιολογικού" πολίτες. Και μην κάνεις τον κόπο να μου πεις άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Είναι ακριβώς το ίδιο και κάθε άλλος ισχυρισμός καταργεί το ρόλο της θρησκείας, της σεξουαλικότητας, της ιδεολογίας, της άποψης ως απολύτως ισότιμα χαρακτηριστικά του ατόμου. Στην Ελλάδα το πλέον αναμενόμενο είναι η ψήφος στα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα. Όσοι, λοιπόν, ψηφίζουν τα υπόλοιπα 20 που κατεβαίνουν παρεκκλίνουν του φυσιολογικού. Στην Ελλάδα το πλέον αναμενόμενο είναι ότι νέοι κάτω των 40 την Κυριακή το πρωί θα προτιμήσουν να κοιμηθούν απ΄το να πατήσουν το πόδι τους στο ναό. Όσοι, λοιπόν, το πατάνε, παρεκκλίνουν του φυσιολογικού. Στην Ελλάδα το πλέον αναμενόμενο είναι να χορέυουν γύφτικα τα σαββατόβραδα στα σκυλάδικα. Όσοι, λοιπόν, πάνε Μέγαρο, παρεκκλίνουν του φυσιολογικού. Στην Ελλάδα το πλέον αναμενόμενο είναι κάποιος να εχει πτυχίο πανεπιστημίου. Οι μη έχοντες παρεκκλίνουν του φυσιολογικού. Δηλαδή όσοι δεν ταυτίζονται πλήρως με την πλειοψηφούσα μάζα, ή τουλάχιστον με την εικόνα που αυτή θέλει να δείχνει, είτε αυτο συμβαίνει ακούσια, είτε κατόπιν επιλογής, αντιμετωπίζονται ως ανώμαλοι-παραφυσικοί. Κοινωνιολογικά, αυτό είναι ο ορισμός της ξενοφοβίας λόγω ενδόμυχων κόμπλεξ.


Orestes, άλλο παραφιλία, άλλο σεξουαλικότητα. Η κτηνοβασία, η παιδοφιλία κλπ. δεν έχουν να κάνουν με την ομοφυλοφιλία. Απ'οσο ξέρω, τα δύο πρώτα, όπως και οι άλλες παραφιλίες, διακατέχονται από διάφορες νευρωτικές τάσεις και συνδέονται άμεσα με καταπατήσεις δικαιωμάτων άλλων έμβιων όντων που κολάζονται και από το νόμο και από την ηθική.
Σορρυ αλλα και συ κουραζεις, χωρις να ορισεις ενα ορισμο του φυσιολογικου.Διαφωνω οτι οι αποκλισεις απο τις επικρατουσες τασεις ειναι μη φυσιολογικες , γιατι καταληγει σε ενα μοντελο ανθρωπου homo normalis Αν και συ ανεφερες κυριως επιλογες και οχι συμπεριφορες, επιλογη στη θρησκεια επιλογη στη διασκεδαση , ενω η συμπεριφορα ειναι ο τροπος με τον οποιο καποιος αντιμετωπιζει τους αλλους , η αντιδραση σε
κοινωνικες περιστασεις και σε ερεθισματα.Η επικρατεστερη ταση και φυσιολογικη συμπεριφορα ενος ανθρωπου απεναντι σε εναν πτωμα ειναι η αηδια, ενος νεκροφιλου θα ναι σεξουαλικο.
Αν το παραδειγμα που ανεφερα ειναι ατυχες καντε μονοι σας τους συλλογισμους.

ΥΓ Για μενα φυσιολογικη συμπεριφορα ειναι υποκειμενικος συνδιασμος.Αλλα δεν χωρανε προτασεις τυπου, "" η ομοφυλοφιλια ειναι φυσιολογικη και παει τελος" ή ""ποιος οριζει τι ειναι φυσιολογικο", καθως καθε ανθρωπος οριζει μονος τι ειναι κατι φυσιολογικο.

November, λες οτι τις περισσότερες φορές (φυσικά και όχι όλες), το φυσιολογικό συμπίπτει με το επικρατέστερο. Πρώτον, μάθε ότι το φυσιολογικό σπανίως είναι μόνο ένα...
Δεύτερον, λες ότι αν διαχωρίσουμε τα επικρατέστερα από τα φυσιολογικά, τα επικρατέστερα θα γίνουν ανώμαλα; Γ α μ ώ τη μαθηματική λογική σου δηλαδή...
Που εχει λαθος η λογικη μου δηλαδη, διορθωσε με. Συμφωνα με τον απολυτο διαχωρισμο μεταξυ επικρατεστερου και φυσιολογικου το ενα γινετε x το αλλο y
-----------------------------------------
Πηγούλα; Μηπως είναι αυτό?

Δεν θα τη χαρακτηριζα ιδιαιτερα αξιοπιστη, ειδικα αφου διαβασα αυτο

αποσπασμα:

In 1973, the weight of empirical data, coupled with changing social norms and the development of a politically active gay community in the United States, led the Board of Directors of the American Psychiatric Association to remove homosexuality from the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM).

για το empirical data που λεει δειτε παραπανω τη μελετη της Hooker, οριστε και αποσπασμα


Hooker administered three projective tests (the Rorschach, Thematic Apperception Test [TAT], and Make-A-Picture-Story [MAPS] Test) to 30 homosexual males and 30 heterosexual males recruited through community organizations. The two groups were matched for age, IQ, and education. None of the men were in therapy at the time of the study.

Unaware of each subject's sexual orientation, two independent Rorschach experts evaluated the men's overall adjustment using a 5-point scale. They classified two-thirds of the heterosexuals and two-thirds of the homosexuals in the three highest categories of adjustment. When asked to identify which Rorschach protocols were obtained from homosexuals, the experts could not distinguish respondents' sexual orientation at a level better than chance.
Hooker concluded from her data that homosexuality is not a clinical entity and that homosexuality is not inherently associated with psychopathology.
Οχι δεν ειναι αυτο.Αν βαλεις τις πρωτες σειρες του αρθρου στο google(οπως μαλλον εκανες εσυ) θα σου βγαλει πολλα site, συ επελεξες βεβαια αυτο.
Και καλα μονο σε ενα empirical data απο μια γιατρο κατεληξαν και το απεσυραν ενω υπηρχαν τοσες αντιθετες ερευνες?Για το τι πιστευω το χω υπογραμμισει στη παραθεση.Μια αλλη δικια μου πηγη ειναι αυτη https://www.traditionalvalues.org/modules.php?sid=2299
Επισης δεν καταλαβα τι εγινε στην ερευνα, μπορει να την εξηγησει καποιος και να μου πει αν βγαινει κανα τελικο συμπερασμα απο αυτο.
Οι πηγες μας βεβαια συγκρουονται, και δεν νομιζω βεβαια να καταληξουμε καπου.
-----------------------------------------
΅Εισαι πολυ απολυτος και παρερμηνευεις καποια πραγματα...ξαναεξηγησα παραπανω περι των λοιπον παραφιλιων..κανεις δεν ειπε οτι ειναι φυσιολογικα ή ουτε τα εγκρινει κανεις...ελεος...
Ουτε εγω ειπα οτι καποιος ειπε οτι οι παραφιλιες ειναι φυσιολογικες, αυτο βγαινει σαν λεκτικο αποτελεσμα απο το θεωρημα ""ολες οι συμπεριφορες ειναι φυσιολογικες αφου ολα τα επιτρεπει η φυση"" το τι παρανοησεις εχουν βγει απο αυτη την απλη φραση ειναι απιστευτες(προτασεις τυπου""μην εξισωνεις την ομοφυλοφιλια με τις παραφιλιες")
Τα αρθρα αυτα ειναι παααρα πολλα και χρειαζεται μεγαλη μελετη πανω σε αυτα...Δεν πεταω πραγματα στον αερα...απλα εσυ εισαι πολυ μικρος για να ξερεις τι ειναι χρωμοσωμικη ανωμαλια..οποτε μην κατηγορεις εμενα επειδη δεν το ξερεις οκ?Χρωμοσωμικη ανωμαλια ειναι μεταλλαξεις οι μεγαλες σε εκταση αλλαγες στην ακολουθια και τον αριθμο των βασεων στο γονιδιωμα ενος οργανισμου..Βιολογια κατευθυνσης Γ Λυκειου...δεν ειπα οτι οφειλεται αποκλειστικα στο συγκεκριμενο τυπο μεταλλαξεων αλλα πολυ πιθανον εννοειται πως υπαρχει πολυ πιο πολυπλοκη εξηγηση σε αυτο την οποια ακομα και οι ειδικοι δεν εχουν σαφη εικονα γι' αυτο μιας και ακομα εξεταζεται.. δεν ειμαι Βιολογος..αυτα που ακουω και κρινω σωστα λεω...
Πιστευω θα καταλαβω ενα επιστημονικο αρθρο που να λεει για γενετικο υποβαθρο της ομοφυφιλοφιλιας και χωρις να χω ιδιαιτερες γνωσεις για τη βιολογια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

In Flames

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο In Flames αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 954 μηνύματα.
Επίσης τι πιθανότητες έχει να μην γίνει ομοφυλόφιλο και εκείνο ???

πραγματικα ειναι κατι που δεν μας αφορα...
ενα ατομο καταλαβαινει την ομοφυλοφιλια του απο μικρη ηλικια συνηθως...
οσες πιθανοτητες εχει να εμφανισει ομοφυλοφιλια με ετεροφυλοφιλους γονεις, τοσες εχει και με ομοφυλοφιλους...

και στην τελικη δε με ενδιαφερει και δεν πιστευω να παιζει ρολο αν οι γονεις ενος παιδιου εχουν πεος ή γυναικειο αιδοιο στη διαμορφωση της προσωπικοτητας του...
και αυτα περι προτυπων και τα λοιπα φανταζουν αστεια...
ανθρωπος που δινει σωστα προτυπα ειναι αυτος που αγωνιζεται για τα ανωτερα ιδανικα ....για αξιες με ζωη...και σιγουρα δεν ειναι τετοιοι ολοι αυτοι που ασκουν ναζιστικη πολεμικη στους ομοφυλοφιλους...


In Flames Gn...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ μικρό για να ορίσω το τι είναι φυσιολογικό για τους άλλους. Όπως θα έπρεπε να θεωρούσες κι εσύ το δικό σου, november rain, αν είχες τη στοιχειώδη αυτογνωσία.

Παρ'ολα αυτά, αφού κάποιοι επέλεξαν να μιλήσουν για Ψυχιατρική, περιμένω ακόμη τη νευρολογική/οργανική εξήγηση της-έστω-διαταραχής αυτής. Γιατί προφανώς ενας γιατρός όταν πρώτα μιλάει για ιατρική και μετά πιάνει ψυχοκοινωνιολογία, απέναντι στην επιστήμη του πρώτα απ'ολα, κάνει φάουλ. Κι αν, άμεσα τουλάχιστον, δεν το κάνει ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό, δίνει ερέθισμα να το κάνουν διάφοροι αστοιχείωτοι που ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη και χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αποσπασματικής επιστήμης, ψευδεπιστήμης, παραμυθιών, φιλοσοφίας και ατελείωτων copypaste από διάφορα σημεια του Web, προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να στοιχειοθετήσουν άποψη. Όσοι, λοιπόν, επηρεάζουν συνειδήσεις, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Οχι δεν ειναι αυτο.Αν βαλεις τις πρωτες σειρες του αρθρου στο google(οπως μαλλον εκανες εσυ) θα σου βγαλει πολλα site, συ επελεξες βεβαια αυτο.
Και καλα μονο σε ενα empirical data απο μια γιατρο κατεληξαν και το απεσυραν ενω υπηρχαν τοσες αντιθετες ερευνες?Για το τι πιστευω το χω υπογραμμισει στη παραθεση.Μια αλλη δικια μου πηγη ειναι αυτη https://www.traditionalvalues.org/modules.php?sid=2299
Επισης δεν καταλαβα τι εγινε στην ερευνα, μπορει να την εξηγησει καποιος και να μου πει αν βγαινει κανα τελικο συμπερασμα απο αυτο.
Οι πηγες μας βεβαια συγκρουονται, και δεν νομιζω βεβαια να καταληξουμε καπου.
-----------------------------------------

Οχι, έψαξα "homosexuality and psychiatry" και βρήκα αυτό το κείμενο και αυτό που παρέθεσα εγώ.

Εν συντομια:
Αυτη στο πείραμά της πηρε 30 ομο και 30 ετερο που ζουσαν φυσιολογικά στην κοινωνία, δηλαδή δεν πήγαιναν σε ψυχολόγους, και τους έκανε διάφορα τεστ (ψυχολογικα, νοημοσύνης κτλ). Αυτοί που βαθμολόγησαν ήταν ειδικοί οι οποίοι όμως δε γνώριζαν ποιοι ήταν ομο και ποιοι ετερο. Ε και στο τέλος οταν ζητησε αυτη απο τους ειδικους να πουν ποιοι ειναι ομο και ποιοι ετερο μπορουσα μονο βασει της τυχης να τους βρουν, δηλαδη δε διεφεραν ουσιαστικα σε αυτα που εξεταστηκαν. Ε και κατεληξε στο οτι η ομοφυλοφιλια δεν εχει αμεση σχεση με την ψυχοπαθολογια, δηλαδη ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν ειναι απο μονος του ψυχικη διαταραχη.



Απ'οσο διαπιστωνω οι πηγες που βρισκεις αυτα που ποσταρεις ειναι ολες θρησκευτικου χαρακτηρα και αμερικανικες (κακος, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ συνδιασμος). Δε θα τις χαρακτηριζα ιδιαιτερα αξιοπιστες...
Σαφως και υπηρχαν αντιδρασεις απο τους ακτιβιστες το λεει και στην πηγη που εδωσα, αλλα μου φαινονται υπερβολικα ολα αυτα. Αν δεν υπηρχαν ιατρικες ερευνες οπως αυτη που σας εδειξα δεν θα ηταν δυνατο να το βγαλουν ετσι απλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

A propos

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,664 μηνύματα.
Εm δύσκολο είναι να το καταλάβεις ότι είναι λίγο ""Mπουσική"" ιδεολογία. Και μόνο το traditionalvalues καταμαρτυρά πολλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Emmanuella

Νεοφερμένος

Η Εμμανουέλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 54 μηνύματα.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με ανθρώπους που στις σχέσεις τους προτιμούν άτομα του ίδιου φύλου..Είναι γεγονός πως στις μέρες μας οι ομοφυλόφιλοι δεν γίνονται αποδεκτοί από πολλούς οι οποίοι τους κατακρίνουν και δεν είναι λίγες οι φορές που τους συμπεριφέρονται με το χειρότερο τρόπο ή ακόμη μπορεί να καταφύγουν και στην άσκηση βίας!!Από μέρος μου τέτοιου είδους taboo και προκαταλήψεις έχουν ξεπεραστεί.Πραγματικά η διαφορετικότητα προκαλεί όμως είμαστε όλοι άνθρωποι.Έχοντας ελεύθερη βούληση και κριτική ικανότητα κάνουμε την επιλογή μας σχετικά με αυτόν/ή που θα σταθεί διπλα μας!Στην τελική καθένας στο κρεβάτι του κάνει ότι θέλει..!!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
τον εαυτό μου πολύ μικρό για να ορίσω το τι είναι φυσιολογικό για τους άλλους. Όπως θα έπρεπε να θεωρούσες κι εσύ το δικό σου, november rain, αν είχες τη στοιχειώδη αυτογνωσία.

Παρ'ολα αυτά, αφού κάποιοι επέλεξαν να μιλήσουν για Ψυχιατρική, περιμένω ακόμη τη νευρολογική/οργανική εξήγηση της-έστω-διαταραχής αυτής. Γιατί προφανώς ενας γιατρός όταν πρώτα μιλάει για ιατρική και μετά πιάνει ψυχοκοινωνιολογία, απέναντι στην επιστήμη του πρώτα απ'ολα, κάνει φάουλ. Κι αν, άμεσα τουλάχιστον, δεν το κάνει ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό, δίνει ερέθισμα να το κάνουν διάφοροι αστοιχείωτοι που ουδεμία σχέση έχουν με την επιστήμη και χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αποσπασματικής επιστήμης, ψευδεπιστήμης, παραμυθιών, φιλοσοφίας και ατελείωτων copypaste από διάφορα σημεια του Web, προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να στοιχειοθετήσουν άποψη. Όσοι, λοιπόν, επηρεάζουν συνειδήσεις, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους
, έψαξα "homosexuality and psychiatry" και βρήκα αυτό το κείμενο και αυτό που παρέθεσα εγώ.

Εν συντομια:
Αυτη στο πείραμά της πηρε 30 ομο και 30 ετερο που ζουσαν φυσιολογικά στην κοινωνία, δηλαδή δεν πήγαιναν σε ψυχολόγους, και τους έκανε διάφορα τεστ (ψυχολογικα, νοημοσύνης κτλ). Αυτοί που βαθμολόγησαν ήταν ειδικοί οι οποίοι όμως δε γνώριζαν ποιοι ήταν ομο και ποιοι ετερο. Ε και στο τέλος οταν ζητησε αυτη απο τους ειδικους να πουν ποιοι ειναι ομο και ποιοι ετερο μπορουσα μονο βασει της τυχης να τους βρουν, δηλαδη δε διεφεραν ουσιαστικα σε αυτα που εξεταστηκαν. Ε και κατεληξε στο οτι η ομοφυλοφιλια δεν εχει αμεση σχεση με την ψυχοπαθολογια, δηλαδη ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν ειναι απο μονος του ψυχικη διαταραχη.



Απ'οσο διαπιστωνω οι πηγες που βρισκεις αυτα που ποσταρεις ειναι ολες θρησκευτικου χαρακτηρα και αμερικανικες (κακος, ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ συνδιασμος). Δε θα τις χαρακτηριζα ιδιαιτερα αξιοπιστες...
Σαφως και υπηρχαν αντιδρασεις απο τους ακτιβιστες το λεει και στην πηγη που εδωσα, αλλα μου φαινονται υπερβολικα ολα αυτα. Αν δεν υπηρχαν ιατρικες ερευνες οπως αυτη που σας εδειξα δεν θα ηταν δυνατο να το βγαλουν ετσι απλα.
Εm δύσκολο είναι να το καταλάβεις ότι είναι λίγο ""Mπουσική"" ιδεολογία. Και μόνο το traditionalvalues καταμαρτυρά πολλά.
Λοιπον κατ αρχη η Ψυχιατρικη δεν ειναι ενας απλος κλαδος της νευρολογιας ειναι ανεξαρτητη και αυτονομη επιστημη.Μοιαζουν με την ψυχολογια, η μια μελεταει την συμπεριφορα του ατομου ή μια τις διαταραχες και προσπαθει να τις θεραπευσει, και οι δυο μελετανε την ψυχη, συμπεριφορα οπως θελετε πειτε το.
Οι ψυχιατρικες διαταραχες συμφωνα με την επιστημη ειναι ενας συνδιασμος γενετικων ανωμαλιων, περιβαλλοντος και βιωματων.Οταν ομως μιλαμε για γενετικη προδιαθεση σε καμμια περιπτωση δεν θα εννοησουμε τα γονιδια ή αλλο ,οπως συσσωμο το school θα υποθεσει.Για παραδειγμα η σχιζοφρενια και ολες οι διαταραχες δεν οφειλονται σε καποιο γονιδιο αλλα σε μια δυσλειτουργια του ιπποκαμπου τμημα του εγκεφαλου που ελενχει τη μνημη, αυτο σε συνδιασμο με βιωματα ενδεχεται να βοηθησει την αναπτυξη σχιζοφρενιας στο ατομο.Μιλωντας για ομοφυλοφιλια εχουν ανιχνευτει διαφορες στον εγκεφαλο μεταξυ ετεροφυλοφιλου και ομοφυλοφιλου ανδρα και κατ επεκταση γυναικας.
https://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=704563
https://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post_20.html
https://advancedinvention.com/wp-content/plugins/global-
Τωρα για την αλλη ερευνα εμενα μου φαινετε υπερβολικα απλη και δεν νομιζω οτι κρινεται ικανο να αποδειξει κατι.
Μπορει να δειχνει απλως οτι οι ομοφυλιφιλοι ειναι φυσιολογικοι με τους ετεροφυλοφιλους σε θεματα iq , τιποτα αλλο.
Οι συντηρητικες που συνηθως ειναι θρησκευτικες σελιδες ειναι λογικο να αντιμετωπιζουν αυτο το φαινομενο με πιο σκεπτικιστικο κριτικο πνευμα απο οτι οι αλλες σελιδες του χαζοχαρουμενου προοδευτισμου, δημιουργοι των οποιων ειναι αιωνιοι επαναστατες και εφηβοι.Ξαναλεω παντως οτι ςχουν βγει παμπολλα βιβλια για την ΑΡΑ σε μερικες πηγες που παραθετω νομιζω μπορει να δειτε μερικα αν τα χει.
Μιλωντας για διαταραχη κοινωνικης συμπεριφορας στην ομοφυλοφιλια
μπορουμε να αναφερουμε τον εντονο θυληπρεπισμο(δεν ειμαι επηρεασμενος απο τα ΜΜΕ για να προλαβω μερικους, προκυπτει ψυχολογικα και μερικες φορες μισογυνισμο.


ΥΓ Παντως τελικα νομιζω ο ορος φυσιολογικη συμπεριφορα ειναι πολυ αντικειμενικος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Η Ψυχιατρική είναι κλάδος της Νευρολογίας. Η Ψυχολογία είναι καθαρά φιλοσοφική, ανθρωπιστική επιστήμη. Κατ'αρχάς δε μελετούν καν το ίδιο πράγμα και φυσικά και από άποψη διάγνωσης και απο άποψη θεραπείας και από άποψη γενικότερης φιλοσοφίας, ακολουθούν εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Ο ένας ειναι γιατρός, ο άλλος είναι επιστήμονας της φιλοσοφίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panp27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panp27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Ένας απο τους βασικούς νόμους της φύσης (φυτά, ζώα, άνθρωποι) είναι η αναπαραγωγή. Στην περίπτωση μας αυτός ο νόμος πάει να υφίσταται =>
1. Αφύσικο - Μη φυσιολογικό
2. Άνομος - Ανομία - Αμαρτία (και για όσους τρέξουν να πουν ότι αυτό έχει να κάνει μόνο με τη θρησκεία κάνει λάθος. Η λέξη αμαρτία υπήρχε ανέκαθεν!)
Αυτό δεν είναι άποψη μου. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει εξ' ορισμού. Απλά το παραθέτω και όποιος έχει την διάθεση να το καταλάβει καλώς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Στη φύση όμως παρατηρείται και η ομοφυλοφιλία στα ζώα (κάνε τον κόπο να δεις μερικές σελίδες πίσω) και δεν τα βλάπτει ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panp27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panp27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Στη φύση όμως παρατηρείται και η ομοφυλοφιλία στα ζώα (κάνε τον κόπο να δεις μερικές σελίδες πίσω) και δεν τα βλάπτει ;)

Και η φύση κάνει πολλές φορές λάθη. Αυτό δεν σημαίνει οτι ο παραπάνω νόμος αναιρείται απλά ιδιαίτερες συνθήκες και παράγοντες ευνοούν στο να παρεκτραπούν κάποιοι νόμοι. Πχ η υπερβολίκη ζέστη Νοέμβριο μήνα, είναι στοιχείο της φύσης, δεν αποτελεί ομως στοιχείο της αφού για να γίνει αυτό "έβαλε το χεράκι του" ο άνθρωπος. Τα παιδιά με συνδρομο με τον φυσικό τρόπο (όπως όλοι μας) προέρχονται, όμως διάφοροι αρνητικοί παράγοντες (βλ. ιατρικη-βιολογία) οδηγούν σε αυτό. Δεν σημαίνει ο είναι κατι φυσιολογικό ούτε ότι είναι νόμος.
Υ.Γ. Όταν είπα στο προηγούμενο ότι όποιος έχει την διάθεση να το καταλάβει το εννοούσα... Αν μπει ο εγωισμός στην άκρη, αν μπει στην άκρη ο τάχα μου υπέρμετρος φιλελευθερισμός, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ομοφυλοφιλια ακόμα και αν θεωρηθεί ότι υπάρχει εκ γενετής (κάτι που δεν έχει επιστημονικά προς το παρόν βάση) αποτελεί μια παρεκτροπή του φυσιολογικού (του φυσικού, του κατα φύσην) όπως τόσες άλλες καταστάσεις. Έλεος. Όλος ο κόσμος έχει προβλήματα. Δεν πάει να τα βγάλει ως φυσιολογικά για να μην νιώθει άρρωστος. Αλλος ψυχολογικά, άλλος σωματικά. Ετσι που το θέτουμε το θέμα οι ομοφυλόφιλοι τελικά είναι το πρότυπο υγείας (σωματικής και ψυχικής) σε αυτόν τον πλανήτη! Όποιος δεν θέλλει να το αντιληφθεί το κάνει καθαρά εγωιστικά, απλά επειδή δεν τον συμφαίρει.
Στηρίζουμε και σεβόμαστε τους ομοφυλόφιλους όπως κάθε άνθρωπο που έχει οποιουδήποτε είδους πρόβλημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από panp27:
Στηρίζουμε και σεβόμαστε τους ομοφυλόφιλους όπως κάθε άνθρωπο που έχει οποιουδήποτε είδους πρόβλημα.
Δεν είναι πρόβλημα, ούτε ανωμαλία. Είναι διαφορετική επιλογή απλά:), που έχει να κάνει με την ζωή του, και εφοσον δεν γίνετια προκλητικός, αλλά ζει όπως και οι άλλοι άνθρωποι δεν μας ενδιαφέρει το τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Στα ζώα πάντως, απ'οσο εχω διαβασει,οι ομοφυλοφιλικες σχέσεις χρησιμοποιούνται για να δεθούν τα μέλη μιας ομάδας μεταξύ τους και ειναι προσκαιρες βέβαια, δεν αναιρούν την αναπαραγωγή των ζώων.
Δεν μιλάμε τόσο για παρεκτροπή κάποιων νόμων δηλαδή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ένας απο τους βασικούς νόμους της φύσης (φυτά, ζώα, άνθρωποι) είναι η αναπαραγωγή. Στην περίπτωση μας αυτός ο νόμος πάει να υφίσταται =>
1. Αφύσικο - Μη φυσιολογικό
2. Άνομος - Ανομία - Αμαρτία (και για όσους τρέξουν να πουν ότι αυτό έχει να κάνει μόνο με τη θρησκεία κάνει λάθος. Η λέξη αμαρτία υπήρχε ανέκαθεν!)
Αυτό δεν είναι άποψη μου. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει εξ' ορισμού. Απλά το παραθέτω και όποιος έχει την διάθεση να το καταλάβει καλώς.

Αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα ζώα είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν κινείται με ένστικτα, δηλαδή η ζωή του δεν αναλίσκεται απλά σε ορισμένες δράσεις που πηγάζουν από μέσα του και υπαγορεύονται από τη φύση. Δηλαδή όποτε κάποιος άνθρωπος ασκεί μια σεξουαλική πράξη, είτε με άλλο φύλο, είτε με όμοιο φύλο, είτε ακόμη και μόνος του, τότε η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται μη φυσιολογική, ανώμαλη, ή ψυχολογικό πρόβλημα κάθε φορά που ο σκοπός της δεν είναι η αναπαραγωγή του είδους;
Τέλος πάντων, σου έχω ζητήσει ως τελειόφοιτος Ιατρικής που δηλώνεις, να μας αναλύσεις τα οργανικά αίτια της...ασθένειας "ομοφυλοφιλία", αλλά προτιμάς να περιορίζεσαι σε σοφιστικές αναλύσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

panp27

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο panp27 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 143 μηνύματα.
Τέλος πάντων, σου έχω ζητήσει ως τελειόφοιτος Ιατρικής που δηλώνεις, να μας αναλύσεις τα οργανικά αίτια της...ασθένειας "ομοφυλοφιλία", αλλά προτιμάς να περιορίζεσαι σε σοφιστικές αναλύσεις.

Ούτε για τη σχιζοφρένεια έχουν βρεθεί ακόμα οργανικά αίτια και πολλές ακόμα παθήσεις που ανήκουν στην ψυχιατρική. Τα αίτια τέτοιου είδους παθήσεων δεν είναι πάντα ξεκάθαρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παύουν να θεωρούνται ΠΑΘΗΣΕΙΣ!!! Μην μου πεις τώρα ότι επειδή δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα οργανικά αίτια της σχιζοφρένεια δεν μπορεί να θεωρείται πάθηση. Αρχίζω πλέον να αμφιβάλω για το αν δεν καταλαβαίνεις ή απλά με ειρωνεύεσαι. Ψάξε και βρες τα οργανικά αίτια της σχιζοφρένειας. Που καταλήγουμε? Δεν έχουν ακόμα βρεθεί => Άρα δεν είναι πάθηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

journalist

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ευθύμης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 160 μηνύματα.
Όταν λέμε πάθηση,εννοούμε κάποια ασθένεια.Κάτι που να κάνει τον άνθρωπο που ταλανίζεται από αυτήν να υστερεί σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους.Οι ομοφυλόφιλοι δεν υστερούν σε κάτι απ'τους ετεροφυλόφιλους.Ένας σχιζοφρενής υστερεί σε σχέση με τους υγιείς νοητικά.Άρα,δεν μπορεις να τα θεωρείς ίδια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

halvas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 1,074 μηνύματα.
Όταν λέμε πάθηση,εννοούμε κάποια ασθένεια.Κάτι που να κάνει τον άνθρωπο που ταλανίζεται από αυτήν να υστερεί σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους.Οι ομοφυλόφιλοι δεν υστερούν σε κάτι απ'τους ετεροφυλόφιλους.Ένας σχιζοφρενής υστερεί σε σχέση με τους υγιείς νοητικά.Άρα,δεν μπορεις να τα θεωρείς ίδια.

Βασικά διαφέρει, δεν υστερεί. Υπάρχουν σχιζοφρενείς οι οποίοι είναι μεγαλοφυείς. Κατά τα άλλα συμφωνώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Top