Με όλο τον σεβασμό αλλά δεν νοείται σε επιστημονες και πόσο μαλλον γιατρούς να παίζουν τέτοια "παιχνίδια". Οι αντιγνωμίες στην ιατρική εχουν να κάνουν με επιμέρους θέματα μια πάθησης πχ αίτια, παθοφυσιολογία, θεραπεία και ΟΥΔΕΠΟΤΕ με τον αν μια οντότητα είναι ή όχι πάθηση!!! Τοτε δεν θα μιλούσαμε για γιατρούς αλλα για κομπογιαννήτες. Εκτός και αν εχεις διαβασει τόσα ιατρικά βιβλία και έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα.
Απο κει και πέρα όλα είναι θέμα οικονομικού, κοινωνικού, θρησκευτικου και όποιου άλλου ενδιαφέροντος, για το πως θα εκφραστει ο κάθε συγραφέας, όχι όμως ιατρικου.
Πρόσφατα βρήκα και αυτή τη πραγματκά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα
https://www.narth.com
Αυτά λοιπόν να τα πεις στους επιστήμονες που γράφουν τα βιβλία του Αριστοτέλειου.
Το θέμα το έχω συζητήσει τόσο με ψυχολόγο (και ο οποίος με ενημέρωσε για τη σύνταξη
αυτού του post μετά το διάβασμα του πρώτου post σου που αφορούσε "την επίσημη θέση της επιστήμης από έναν τελειόφοιτο ιατρικής"), όσο και με βιολόγο (μέσω forum μεν, αλλά τους γνωρίζω και προσωπικά irl).
Πάθηση δεν θεωρείται επισήμως και ούτε αντιμετωπίζεται ως τέτοια από - ίσως - το μεγαλύτερο τμήμα των επιστημόνων ψυχιατρικής και ψυχολογίας.
Αυτά που λες περί "Οι αντιγνωμίες στην ιατρική εχουν να κάνουν με επιμέρους θέματα μια πάθησης πχ αίτια, παθοφυσιολογία, θεραπεία και ΟΥΔΕΠΟΤΕ με τον αν μια οντότητα είναι ή όχι πάθηση", ισχύουν προφανώς για τομείς της ιατρικής που μελετούν παθήσεις σωματικής φύσεως και όχι ψυχικής.
Και αν ισχύουν και για ψυχικής, δεδομένου ότι τα αίτια της ομοφυλοφιλίας
δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα (όπως δεν έχει διαπιστωθεί και το γιατί κάποιου του αρέσει το μπλε χρώμα και όχι το κόκκινο), δεν εντάσσεται στις παθήσεις και συνεπώς δε μπορούμε να μιλάμε για θεραπείες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Η επιστήμη ασφαλώς και θα ερευνά τα αίτια.
Τέλος, αν μπορείς, περιέγραψέ μου λίγο τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η ομοφυλοφιλίας ως πάθηση (και όπως κάθε πάθηση έχει) στο άτομο. :iagree:
(σε βιολογικό / ψυχικό τομέα που προκαλούνται από την καθαυτού ομοφυλοφιλία, όχι τις επιπτώσεις στον ψυχισμό που προκαλούνται από τις κοινωνικές συνθήκες

)
Τι επιπτώσεις έχει στο άτομο η εν λόγω αρρώστια; Ποια χαρακτηριστικά της την καθιστούν πάθηση;
-petros
-----------------------------------------
Γιατί λοιπόν να μην σεβαστούμε και τους δύο ??
Ας μην υιοθετήσουν παιδιά και είναι όλα οκ.
Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τις υιοθεσίες από άτομα του ίδιου φύλου και για το λόγο αυτό δε θα πρέπει να τίθεται - επί του παρόντος - καν θέμα.
Όπως κάποτε δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί τα παιδιά χωρισμένων γονιών (βέβαια το θέμα της ομοφυλοφιλίας είναι ακόμα περισσότερο ταμπού).
Σεβασμός προς το παιδί δεν θα υπάρχει από πλευράς της κοινωνίας και όχι των θετών γονιών.
Επίσημα δεν τίθεται - απ όσο ξέρω- καν θέμα συζήτησης το να υιοθετούν παιδιά. Το θέμα αυτό έρχεται στην επιφάνεια ως και καλά επακόλουθο του να τους επιτρέπεται η νόμιμη σύζευξη.
-petros