Είναι πολυ απλο. Αυτα τα παιδια χανουν ωρες που θα μπορουσαν να διοχετευσουν στο διαβασμα. Ετσι εχουν μειονεκτημα σε σχεση με αλλα παιδια που δεν εχουν τετοιες ασχολιες.Ομως ειναι σωστο να τιμωρουνται γιατι αντι να απομονώνονται σε ενα γραφειο και να διαβαζουν ατελειωτες ωρες -με αρνητικες συνεπειες για την υγεια τους και για την κοινωνικοτητα τους-, αθλουν το σωμα τους. Να μην αναφερω παλι το χιλιοειπωμενο κλισε "νους υγιής εν σώματι υγιεί". Ειναι κατι αδικο.Σε καμια περιπτωση η ενασχοληση με τον αθλητισμο δεν αποτελει "λανθασμενη θυσια".Για να εξισορροπηθει αυτη η αδικία δινονται -και σωστα- επιπλέον μόρια.
Ο αθλητισμός ακόμα και ο πρωταθλητισμός -οταν δεν εχει σχεση με το doping- ειναι κατι υγιες και πρεπει να ενθαρρυνεται. Στην αρχαια Ελλαδα δεν γκρεμιζαν τειχη για τους πρωταθλητες; Ισως βεβαια ο σημερινος να μην διατηρει την αθωότητα του αρχαιοελληνικου αθλητισμου αλλα δεν παυει να ειναι κατι υγιες.
Θα συμφωνησω στο οτι πρεπει να γινει πολυ μεγαλυτερη προσπαθεια να ενισχυθει ο ερασιτεχνικος αθλητισμος, και ειναι εκει που "ποναει" η χώρα μας. Αυτο ομως δεν πρεπει να αναιρει την προσπαθεια ενισχυσης του πρωταθλητισμου.
ειναι λανθασμενη η νοοτροποια του "αθλουμαι για να πριμοδοτηθώ"
ο αθλητισμος, οσο απαραιτητος και να ειναι, δεν θεωρω οτι πρεπει να συνδεεται με την εισαγωγη στη τριτοβαθμια εκπαιδευση. Ετσι και αλλιως, διαφορετικο πραγμα ειναι η παιδεια που σου προσφερει το σχολειο, και διαφορετικο πραγμα η εξειδίκευση του πανεπιστημιου.
εκτος αυτου, με την ιδια λογικη, ατομα που εχουν βιωση απωλεια γονεων για παραδειγμα και η ψυχικη πιεση που δεχονται απο αυτη την απωλεια, θα επρεπε να πριμοδοτουνται με επιπλεον μορια. ακομα και με αυτη τη λογικη, διαφωνω. δεν εχει σχεση η εισαγωγη ενος ατομου, με το αν αθληται ή οχι.
δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η αδικια, ομως. αδικια ειναι ενα υγειες δυνατο σωμα; κανενας δεν αναγκασε τον αθλητη να αφιερωσει ωρες, δηθεν, απο το διαβασμα του για να εχει ενα δυνατο, γυμνασμενο και ακμαιο σωμα.
θα μου πεις για τον πρωταθλητισμο; ο πρωταθλητισμος εξ ορισμου δεν ειναι κατι υγειες, αφου προβαλει τον στειρο ανταγωνισμο και επαγγελματισμο, πανω απο αξιες, οπως η ομαδικοτητα, το ευ αγωνιζεσθαι κ.τ.λ. ο πρωταθλητης, σε πολλες περιπτωσεις, καταληγει να καταστρεφει το σωμα του. με συγχωρεις, αλλα αυτο δεν αξιζει πριμοδοτηση.
στην αρχαια ελλαδα, γκρεμιζαν τειχη για τους νικητες. σε καμια περιπτωση ομως, δεν αναφερομαστε στον πρωταθλητισμο του σημερα, που θεωρω οτι θα περιφρονουσαν.
Υ.Γ. δεν νομιζω οτι αποδιδουν πολυ καλα παιδια που απομονώνονται σε ενα γραφειο και διαβαζουν απο το πρωι μεχρι το βραδύ
-----------------------------------------
Γιατι εγω που εβγαλα 19549 μορια στο 3ο πεδιο ειμαι καθολου ικανος γιατρος; Η επειδη εχω 19600 στο 2ο/4ο ειμαι ικανος ηλεκτρολογος;
Ας καταλαβουμε επιτελους οτι το πανεπιστημιο δεν ειναι η 4η Λυκειου.
οχι, σε κανουν ικανο μαθητη που εξεταστικε σε θετικα μαθηματα και κατεφερε να διακριθει.
οπως ειπες, το πανεπιστημιο δεν ειναι λυκειο, και δεν εχει σχεση με τις αθλητικες δραστηριοτητες του καθε ενα. η πριμοδοτηση προσπαθει να δημιουργησει πρωταθλητες και οχι να αποδωσει δικαιοσυνη
-----------------------------------------
Κοίτα, από τη στιγμή που οι διατάξεις άλλαξαν κ η προσαύξηση στα μόρια ισχύει μόνο για τον πρώτο (έτσι νομίζω),μάλλον θεωρούν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν έλεγχο κ στους 3 πρώτους. Εμένα,πάντως,φέτος μου έκαναν (αθλήτρια στίβου).
τι σχεση εχουν τα μορια με το ντοπινγκ;