Θρησκευτική λογοκρισία: Σύλληψη 27χρονου για σελίδα στο Facebook

Chris Black

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Chris Black αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Μα εσενα κανεις δε σε εμποδιζει να μην σκοτωνεις τις αγελαδες,εφοσον ετσι απαιτει η πιστη σου.Το σεβομαι.Αλλα εγω μπορω να σκοτωνω οσες θελω.Το ιδιο ισχυει και με τον Παισιο.Κανεις δεν εμποδιζει εμενα να πιστευω και εσενα να μην πιστευεις.Σεβασμος σε μια θρησκεια δε συνεπαγεται αυτοματα και οτι την ασπαζεσαι.
Σεβασμός σε μια θρησκεία είναι να της επιτρέπεις να λειτουργεί, να μην κυνηγάς αυτούς που την πιστεύουν, να μην την εμποδίζεις να υπάρχει κλπ. Όχι να την αφήνεις ασχολίαστη σε οποιαδήποτε παπάρα λέει... Τι δηλαδή? Επειδή σεβόμαστε το δικαίωμα καθενός να πιστεύει όπου στο καλό θέλει, αυτό σημαίνει πως δεν υπόκειται σε κριτική? Επειδή δηλαδή σέβομαι το να είναι κάποιος για παράδειγμα μουσουλμάνος, εγώ δε θα σχολιάσω τη θέση της γυναίκας στον βαθύ, σκληροπυρηνικό μουσουλμανικό κόσμο? Ή δε θα τους κριτικάρω για τις μαζικές αντιδράσεις τους για την ταινία του μωάμεθ? Δε θα μπορώ να του αποκαλέσω βάρβαρους, ή uruk hai(μιας και αναφέρατε τoν mikeius)? Δε μπορώ να τους ειρωνευτώ για τις υπερβολικές αντιδράσεις τους?

Και για την συζήτηση με τις αγελάδες που κάνετε, πες μου πως ακριβώς ''σέβεσαι'' το ιερό ζώο του άλλου όταν το τρως ψητό στο φούρνο??
Η απάντησή σου: Εφόσον δεν πιστεύω στην θρησκεία σου και δεν θεωρώ τις αγελάδες ιερές, θα φάω όσες γουστάρω...
Η απάντησή μου: Εφόσον δεν πιστεύω στην θρησκεία σου και δεν θεωρώ τον παίσιο και κάθε παίσιο ιερό θα τον κριτικάρω, θα τον ειρωνευτώ και θα τον διακωμωδήσω όπως γουστάρω...;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 772419

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καταρχάς είναι λυπηρό που στον 21ο αιώνα και ενέτει 2012 κάποιος συλλαμβάνεται για θρησκευτικούς λόγους και για ζητήματα πίστης. Με το ίδιο σκεπτικό να επαναφέρουμε την Ιερά Εξέταση και να βγούμε όλοι να κηνυγάμε μάγισσες κι αιρετικούς και να τους καίμε στις πλατείες. Όχι παιδιά, αυτό δεν είναι πρόοδος, οπισθοδρόμηση και θρίαμβος του σκοταδισμού είναι. Και όποιος μιλάει για προσβολή της «ορθής πίστης» και της μνήμης ενός «Αγίου» με τόση θέρμη, ας έχει κατά νου ότι Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Όποιος διαφωνεί με τέτοιες απόψεις μπορεί απλά να τις αγνοήσει και να συνεχίσει τον δρόμο του χωρίς να παρεξηγηθεί και χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία, αφού τις θεωρεί ψευδείς, θεωρεί ότι δεν τον εκφράζουν (με τον ίδιο τρόπο που δεν θα θιχτεί εάν ένα μικρό παιδί του ισχυριστεί πως είναι ο γρηγορότερος/δυνατότερος κλπ. άνθρωπος στον κόσμο) και αφού θεωρεί ότι ο ίδιος κατέχει την αλήθεια. Ή μήπως ο «ουρανός» δεν είναι και τόσο «καθαρός»;μήπως τυχόν τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα έμαθαν και τελικά η πίστη τους μπάζει από κάπου; Άλλωστε, το χιούμορ και η σάτιρα είναι προῖόντα πολιτισμού, η ανικανότητα κάποιου να τα καταλάβει δείχνουν ή ότι είναι απολίτιστος ή ότι κάπου την έχει χεσμένη την φωλιά του.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Περισσότερο λυπηρό είναι να βλέπω στενοκεφαλιά και αναχρονιστικές απόψεις σε νέα παιδιά (και αν σκεφτούμε ότι έχουν το μέλλον της χώρας στα χέρια τους, με τέτοια μυαλά πού θα την οδηγήσουν;). Αυτοί που μιλούν για προσβολή των θεσμών ας θυμηθούν ότι πριν από μερικά χρόνια αυτοί που άκουγαν ροκ (οι «γιεγιέδες») θεωρούνταν «σατανιστές», «τεντυμπόιδες» και άλλα τέτοια θεάρεστα και συχνά κατέληγαν κουρεμένοι. Ακόμα παλιότερα, αν οι γυναίκες φορούσαν φούστα που να απέχει περισσότερο από 30 εκατοστά από τον δρόμο, κατέλειγαν στο αυτόφωρο. Για να μην αναφέρω τα (έφηβα και) ανύπαντρα ζευγαράκια...

Επιπλέον, να και κάτι που κανείς δεν πρόσεξε: Ένας άνθρωπος συνελήφθη στην πραγματική ζωή για μια σελίδα troll που έφτιαξε στο facebook, και το χειρότερο, οι περισσότεροι το θεώρησαν αν όχι φυσιολογικό, τουλάχιστον αναμενόμενο! Αν είναι δυνατόν! Σε τι βαθμό δηλαδή έχουμε επιτρέψει το διαδίκτυο και το facebook ειδικότερα να εισχωρήσει στην ζωή μας! Αν θυμάστε, πέρυσι κάποιοι την είδαν επαναστάτες μέσω facebook και κατέληξαν να φωνάζουν συνθήματα ομάδων και να βρίζουν ο ένας τον άλλο. Σαν το MATRIX ένα πράγμα, που αν και ζούσες τόσο στον αληθινό, όσο και στον εικονικό κόσμο, αν πέθαινες στον εικονικό κόσμο (ναι, το matrix) αυτόματα πέθαινες και στον αληθινό...

Ά! Και τελευταίο: θυμηθείτε ότι σε αυτόν τον κόσμο, με τόση ποικιλία στις απόψεις και στις τάσεις, αυτός που σήμερα είναι διώκτης μπορεί εύκολα αύριο να είναι διωκόμενος. Προσοχή λοιπόν και καλά μυαλά


Μήπως τελικά εκείνοι που κατηγορούν την πίστη των άλλων και ωρύονται όταν κάποιος «προσβάλλει» την πίστη τους, στην πραγματικότητα δεν είναι σίγουροι για την ίδια τους την πίστη και φοβούνται !




Οπως κάποιος θέλεις να σεβεται τις Αποψεις σου,αν και δεν γνωρίζω τι θρησκευτικης καταρτισης είσαι ή αν δεν ανηκεις στον Χριστιανισμό και είσαι Αθεος,ετσι θα πρεπει και ο οποισδηποτε και εσύ ακομα να δείχνει σεβασμο στην Χριστιανική Θρησκεία και να μην ξεπερναει τα όρια της προσβολης ακομα και αν ο σκοπος του είναι να σατηρίσει ή και να κάνει χιούμορ.Επειδη ζούμε στον εικοστο πρώτο 21 Αιωνα δεν σημαίνει αυτοματως ότι μπορει ο οποιοσδήποτε να μιλάει με Ασεβεια απένατι σε εναν εκπροσωπο του Χριστού.Ο Σεβασμος και η εκτιμηση απεναντι στον Θεό ή και στην θρησκευτική πιστη αρκετών Ανθρωπων προς στον Χριστό αποτελει το δείγμα Της Ανωτεροτητας ενός Αθεου ως λογικου Ανθρωπου ο οποίος σεβεται την Χριστινικη Θρησκεία χωρις να προσβάλλει ή και να αλλοιώνει με οποιοδήποτε τρόπο την εικονα του Χριστού και να μην δείχνει έλλειψη Ασέβειας απένατι στην Χριστιανική Εκκλησία.

Και επισης δεν είναι Ασχημο το να συλλαμβάνεται κάποιος Ανθρωπος εφσοσον μεσω διαδικτυου υποτιμάει τον Χριστιανισμό και εχει ξεπερεσει τα όρια της Ασεβειας και της δυσφήμισης απεναντι στους εκπροσώπους της Χριστιανικής Εκκλησίας και στο Χριστό.Μεσα στο 21 πρωτο Αιώνα γίνονται συλληψεις για Ληστες,για Βιαστες ακομα και για πολιτικα πρόσωπα τα οποία εμπλεκονται σε οικονομική διαφθορά και σε άλλες οποιεσδήποτε παρανομες δραστηριοτητες.

Δηλαδη σε όλες αυτες τις καταστάσεις οι συλλήψεις ορισμενων προσωπων που εμπλέκονται σε συνήθεις και στερεότυπες και διαχρονικές παράνομες δραστηριότητες είναι φυσιολογικές για εσένα ενω η προσβολή απέναντι στον Χριστό δεν θα πρέπει να τιμωρείται κατα την δική σου Αποψη.

Οχι φίλε μου προοδος δεν σημαίνει εξυβριση του Χριστού και δεν σημαίνει οπισθοδρομιση η υπεράσπιση της Χριστιανικής πιστης και ο αγωνας για την διατηρηση της Ζωντανής και Αγιας Εικονας του Χριστού και του έργου της Χριστιανικής Εκκλησίας.Αν η υπεράσπιση της Χριστιανικής πιστης απο λεκτικές και εξυβριστικές επιθέσεις των Αθεων είναι για κάποιους Ανθρώπους οπισθοδρόμιση τότε μάλλον μιλούμε για άτομα που δεν σεβονται την Χριστιανική πίστη και ειναι απο τους Ανθρώπους που μάλλον τους αρεσει να αλλοιωνουν και να παρουσιάζουν με Αδικο τρόπο και στα δικά τους Ασχημα και Αναιδή μετρα την Αγιότητα της Χριστιανικής Θρησκείας και δεν διακατέχονται σε καμία περίπτωση απο την Αξία της Αρετής και του Σεβασμού.

Η Ακραία Ασέβεια που ονομάζεις εσυ πρόοδο ονομαζεται για εμένα εφοσον κάποιος Ανθρωπος ξεπερνάει το μέτρο της Ασεβειας και της Υβριστικής αποψης ακραια ελλειψη σεβασμού και ροπή προς Ηθική κατάπτωση.

Κοιταξε Να δεις η φραση Καθαρός Ουρανός Αστραπές δεν φοβάται είναι για τους Ανθρωπους τους Αδικους που αδικουν και προσπαθουν με κάθε τρόπο να τοποθέτουν στην Αφανεια τις Ασχημες και παρανομες πράξεις που λειτουργουν με τον πιο Ασχημο και επιθετικο τροπο στην Αξιοπρέπεια και στην Ζωή των άλλων Ανθρώπων.Επισης να ξεκαθαρισω ότι το γεγόνος ότι κάποιος προσβάλλει με τόση Αναίδεια τον Χριστιανισμό και χρησιμοποιεί λεκτικες προσβολές,υβριστικά συνθήματα και απαξιωτικές Εικονες με τις οποίες προσπαθεί να πείσει τους άλλους Ανθρωπους για την Αναξιότητα και για την Αρνητική πλευρα της Χριστιανικής Θρησκείας οπωσδήποτε θα λάβουμε μετρα και θα πάρουμε θέση και θα υπερασπιστούμε με Τιμη και με Αγώνα τον Χριστό.Αν εμείς καθόμαστε ακίνητοι και δεχομαστε έτσι ελευθερα τις οποιεσδήποτε Αποψεις που αλλοιωνουν Τον Χρισιτανισμό τότε δεν θα λεγόμαστε Αληθινοι Χριστιανοι.Το να κατσει κάποιος και να βρίζει τον Χριστο και κάποιον Αγιο Εκπροσωπο του Χριστου οπως είναι ο Αγιος Παϊσιος με τετοιες εξευτελιστικές και Ασεβεις εικονες προς το πρόσωπο του αυτο καθιστα εμας τους Χριστιανους και Χρεος και μεγάλη Χαρα να αποδειξουμε την καλη εικονα και τον δικαιο Αγωνα του Χριστιανισμού εναντια στον Απιστο και Αθεο ο οποιος είναι Υβριστης,Ασχημος Χαρακτήρας και εφοσον προσβάλλει τον συναθρωπο του και τον Χριστό να του δώσουμε να καταλάβει ότι το να ξεπερναει κάποιος τα όρια της Ασεβειας και να βριζει και με τα λόγια και με τις εικονες μεσω Διαδικτυου την εικονα ενος Αγιου εκπροσωπου του Χριστού και τον ιδιο τον Χριστο είναι Υβριστης,Αναιδής απεναντι στους Χριστιανους πιστούς και δείχνει Ανθρωπος με έλλειψη Σεβασμού.

Οσον αφορα για την Γνωστη Φραση Καθαρός Ουρανός Αστραπές δεν Φοβαται,δεν ισχύει στους Χριστιανούς πιστούς και εκπροσώπους του Χριστού.Δεν ισχύει γιατι πολύ απλά αγωνιζόμαστε για την Δικαιοσυνη και προσπαθούμε με κάθε ειρηνικο και ηρεμο τροπο που δεν αποσκοπει στην πραξη της Βιας και στον εξαναγκασμό της Ελευθερίας του άλλου να μιλήσουμε για την Ζωή και τα Εργα του Χριστού και να μιλησουμε σε όλους τους Ανθρωπους για το ποιος είναι ο Χριστός και για το ποσο Αγιος και Δίκαιος είναι ο Χριστός.

Οταν βλέπεις στην κοινωνία Διαφθορα και παρανομία,όταν εμείς οι Ανθρωποι δείχνουμε Αδιαφορία απέναντι ο ένας στον άλλον εμείς οι Χριστανοι αγωνιζόμαστε στο να καλλιεργήσουμε στους Ανθρώπους την Ευαισθησία και όχι την Αναισθησια και να τους δειξουμε με πράξεις την Αξία της Αρετής,του Σεβασμού και της Αγάπης συμφωνα με την Αγάπη που έδειχνε ο Χριστός στον κόσμο.

Επισης όταν γίνονται αναριθμητες Διαφθορες και απατεωνιες και όταν προσπαθουν τα πολιτικά προσωπα και οι Κυβερνήτες μιας Χώρας να μας πλασάρουν την παρανομια και την Δύναμη της Εξουσίας ως τον ιδανικο τροπο Ζωής εμείς Ακριβως οι Χριστιανοι προσπαθουμε να ξεσκεπασουμε και να αποκαλύψουμε την υποκρισια και την Ανηθικοτητα και την Ασεβεια αυτων των Ανοητων κυβερνητικών προσώπων και να δείξουμε στους Ανθρώπους οτι η μεγιστη Ευτυχια στην Ζωή είναι ο Σεβασμός και η Αγάπη προς τον Συνάνθρωπο και στον Χριστό.

Ο Χριστός εχει Αποδείξει με εργα και πράξεις την Αγαθότητα Του μιλώντας για Κοινωνία Αγάπης και όχι για μια Κοινωνία Εαυτούληδων και επίσης για μια Κοινωνία Δύναμης και Εξουσίας.Έμείς Ακριβως αυτην την κοινωνία Δικαιοσύνης και Αγάπης προτείνουμε σε όλους τους Ανθρωπους συμφωνα με τον Λόγο και την Διδασκαλία του Χριστού και επομενως με προστατη τον Χριστό και με την υπερασπιση της Αξιας της Δικαιοσύνης και την διάδωση της Αξίας της Αγάπης Του Χριστού απο εμας τους Χριστιανούς δεν φοβάμαστε τίποτα και κανέναν Ανθρωπο και Αθεο.

Επίσης με μεγάλη λύπη αναφέρω ότι χαρακτηρίζεις την Νεολαία ότι είμαστε στενοκέφαλοι επειδη πιστευουμε στον Χριστό και επειδη η συλληψη ενος Ανθρωπου απο την Αστυνομία που ξεπερασε τα όρια της προσβολής και που προσβαλλε τον Χριστό θεωρείται απο εμας τους Χριστιανούς ως δικαιη πράξη.

Οι Αθεοι είναι αυτοι που προσπαθουν με οποιοδήποτε μέσο να προσβάλλουν την εικονα του Χριστιανισμού και οποιος Ανθρωπος υπερασπίζεται την Χριστιανική Θρησκεια και τον Χριστο να υποτιμάται και να εξευτελίζεται με υβριστικό τρόπο και απαξιωτικο τρόπο.Οι Αθεοι αποδεικνύουν με αυτην την συμπεριφορά ότι προκειμένου να επιβάλλουν τις Αθεϊστικές τους Αποψεις,που συμφωνα με αυτούς θεωρούνται αλάθητες,μόλις βλέπουν εναν Ανθρωπο που υπερασπίζεται με επιμονη και με ταπείνωση και με Αγάπη τον Χριστό αμεσως τον βρίζουν και με κάθε υβριστικο τρόπο προσπαθούν να τον γελοποιούν και να τον Εξευτελίζουν.

Οσο για την ροκ μουσική στις σκληρες ροκ ας πουμε το να βλέπεις συγκροτηματα να βγάζουν μια Αγριοφωναρα,να παρουσιάζονται και να βγαίνουν στην σκηνή με βαμμένα πρόσωπα σαν κανίβαλλοι και να προσκυνουν τον Σατανα και να λένε ότι τον αγάπανε ε αυτο είναι ακραιο και δεν νομίζω ότι αρμόζει σε έναν Ανθρωπο του πολιτισμού και σε μια Χωρα με αναπτυγμένη τεχνολογία να εχει τετοια ζωώδη και αρρωστη συμπεριφορά.Το να βλέπεις επιπλέον του ακροατες του Σατανισμού σε ώρα συναυλίας να είναι ντυμενοι και αυτοί σαν κανίβαλλοι και να κανουν σεξ κάτω απο τι σκηνές και να παίρνουν δόσεις χασισσιου και να έχουν τα αλκόολ στα χερια τους και να αδειάζουν μπουκαλια ε δεν νομιζω ότι όλη αυτη η εικόνα που σου περγραφω να αποτελεί δείγμα φυσιολογικών και νορμάλ Ανθρωπων.

Παρα πολλα τετοια περιστατικά συμβαίνουν στις Η.Π.Α και σχεδόν σε ολοκληρο τον κόσμο.

Οπως αναφέρεις στην δεύτερη παράγραφο της Απάντησης σου αν υπηρχαν τετοια περιστατικά όπως ανάφερα παραπάνω και σε αλλα ροκ συγκροτηματα ή και στις συναυλιες που έκαναν τοτε είναι φυσιολογικο παλιά κάποιοι να τους Χαρακτήριζαν Σατανιστές.Ισχυει και σήμερα αυτο βεβαια και ειδικά όταν υπαρχουν συγκροτηματα τετοια χωρις ευπρέπεια εμφάνισης και με τέτοιες παραλογες Συμπεριφορές.

Οσον αφορά την τελευταία πρόταση της Απαντησης σου θα συμφωνήσω απολυτα μαζι σου αλλά να ξερεις ότι σε αυτον τον κοσμο και σε αυτήν την Ζωή αυτος που υπερασπιζεται την Αληθεια μπορει να αδικηθει,να γίνει αντικείμενο απαξιωσης απο τον κόσμο επειδη ο κόσμος προτιμάει την Διαφθορα και να μπει στο κοινωνικό περιθώριο ή και σε φυλακιση και αυτος που επαινεί την Διαφθορα ή εχει κανει εγκληματικές πράξεις ή εχει δωσει ας πούμε ψευδεις αναφορες στο διαδίκτυο,σε δημόσιο χώρο,στα δικαστήρια για εναν Ανθρωπο ο οποίος δεν έκανε καμια εγκληματική και παρανομη ενέργεια να τον επαινέσει ο κόσμος και να είναι Αθώος.

Επομενως αυτος που υπερασπιζεται την Αληθεια μπορει να είναι Διωκτης των υποκριτων και των Αδικων Ανθρωπων ενω μπορεί να είναι και Διωκώμενος επειδη ο κόσμος δεν προτιμάει την Δικαιοσύνη και την Αλήθεια και επαινεί την Αδικία.

Αν ο Ανθρωπος φίλε μου βριζει τον Χριστό ο οποίος περα απο Ανθρωπος ως Θεός είναι Απειρως πιο Θαυμαστος ως προς την Αγάπη Του και ως προς την Δύναμη Του και ως προς την Δικαιοσύνη Του φαντάσου ποσο Αλαζονικά και εγκληματικά θα συμπεριφέρεται στον Συνανθρωπο του.

Η Σταυρωση και ο Θάνατος του Χριστού αποδεικνύει τρανά κατα ποσο ο κόσμος είναι δικαιος στην κρίση του.

Κατάλαβε ότι η Ελευθερια της Εκφρασης της Γνώμης και της Αποψης πρέπει να γίνεται χωρις να ξεπερναει κάποιος ή και άλλοι το μέτρο της Ασεβειας.

Ο Μεγάλος Ελληνας Αριστοτέλης είπε την Σοφη Απαντηση Μέτρον Αριστον,

Μιας και μιλάς φίλε μου για 21 αιώνα καταλαβε πόσο σπουδαίο ρόλο στην εποχή μας και σε όλες τις εποχές γενικά παίζει ο Σεβασμός και η Αξία του μετρου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,193 μηνύματα.
εσύ από πάνω: ή τρολλάρεις, ή τα 'χεις χάσει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.

Guest 772419

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
εσύ από πάνω: ή τρολλάρεις, ή τα 'χεις χάσει.

χα χα χα χα μην το βλέπεις ετσι έχω κάψει πολλά κυκλωματα τελευταια :) :) :) :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

psilos1975

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο psilos1975 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 131 μηνύματα.
ενταξη ειναι γνωρισμα των καιρων μας ορισμενοι πατωντας στην σατυρα να ξεπερνανε τα ορια.. ο συγκεκριμενος την πατησε γιατι τον καταγειλανε αλλιως δε νομιζω να ειχε θεμα τοσες και τοσες σελιδες ειναι στο φβ με σατυρα απιστευτη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Για Τεχεράνη καλά πάμε;

Κάποτε χρειάστηκε να ζητήσω τη βοήθεια της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ήταν τότε που κάποια περιέφερε τη μούρη μου στο φέισμπουκ με το όνομα Sara Kavla και με τρόπο που με έκανε να φαίνομαι κάτι παραπάνω από απλώς διαθέσιμη και έτοιμη για όλα.
Εννοείται πως δεν προσέτρεξα κατευθείαν στις αστυνομίες και στις μεγάλες δυνάμεις για να μου λύσουν το θέμα. Πρώτα έστειλα μήνυμα στην ίδια ζητώντας της να κατεβάσει τη φωτογραφία μου. Όμως ο τσουλίστικος τρόπος της, ο οποίος δε διέφερε από το ύφος της σελίδας της, με ανάγκασε να λειτουργήσω αλλιώς.
Οι άνθρωποι της δίωξης ήταν ευγενέστατοι. Ήταν ολοφάνερο ότι πολύ τους στεναχώρησε το ότι διασύρομαι στο διαδίκτυο με τέτοιο τρόπο. Όμως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Ήταν ξεκάθαροι. Σε φεϊσμπουκοδουλειές δεν ανακατεύονται.
Λίγους μήνες μετά, γνωστός συγγραφέας -δε λέω το όνομά του για να μην αναστατωθούν οι νοικοκυραίοι- δέχεται απειλές από κάτι τύπους που τώρα μπήκαν στη βουλή. Στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια από την ίδια υπηρεσία, η απάντηση ήταν πως πρέπει να διαπιστωθεί έγκλημα για να παρέμβει. Δηλαδή, άμα τον τρώγανε λάχανο, η δίωξη θα προχωρούσε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες να βρει από πού προέρχονταν τα απειλητικά μηνύματα.
Οι τύποι που λέγαμε, αυτοί που τώρα μπήκαν στη βουλή, οι οποίοι δε φημίζονται και για την καλή τους σχέση με το Χριστιανισμό -να δω τον Καιάδα να ανάβει το κερί του στον Άγιο Παντελεήμονα (της Αχαρνών, εννοείται) και να προσκυνά με δέος και κατάνυξη την εικόνα της Παναγιάς και τι σταδιάλα- θίχτηκαν από την ύπαρξη του Γέροντα Παστίτσιου και την προσπάθεια δημιουργίας της θρησκείας του πασταφαριανισμού (που κανονικά θα έπρεπε να θιχτούν οι ρασταφάριανς, αλλά δεν είναι όλοι άρρωστοι σ’ αυτόν τον πλανήτη) και, εκτιμώντας ότι ο τύπος χλευάζει τον Παΐσιο και όχι το ρασταφαριανισμό, προκάλεσαν τέτοια ταραχή, που ξαφνικά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, βρήκε σοβαρό λόγο για να λειτουργήσει.
Εγώ πάλι αυτόν τον Παστίτσιο πολύ τον είχα συμπαθήσει και δεν τον είχα για βλάσφημο. Και απόρησα όταν έμαθα ότι συνελήφθη. Σκεφτόμουν ότι το εγκλημά του ίσως ήταν ο προσηλυτισμός. Κι αυτό, γιατί, αν δεν άλλαξε κάτι στο σύνταγμα, ο καθένας μπορεί να έχει όποιο θρήσκευμα θέλει σ’ αυτή τη χώρα. Και ναι, η πάστα, για εμάς τους καλοφαγάδες, είναι θρησκεία. Το ίδιο και η μπεσαμέλ.
Κάποιοι δηλώνουν ως θρησκεία τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τη θύρα 13 (για να κάνει και ρίμα). Και, παθιασμένοι με τη θρησκεία τους, μετατρέπουν τα γήπεδα σε ναούς των ταλιμπάν. Μπορώ να ορκιστώ στην αγία ταλιατέλα ότι οι ίδιοι άνθρωποι, με το ίδιο πάθος, υπερασπίζονται και το Γέροντα Παΐσιο που ποτέ δε γνώρισαν και ποτέ δεν έμαθαν τι είπε και τι έκανε.
Κάποιοι άνθρωποι έχουν αξίες. Πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Πήραν αρχές από τα σπίτια τους. «Η θρησκεία πάνω απ’ όλα» ούρλιαζε ο πατέρας τους, καθώς έδερνε τη μάνα τους επειδή δεν είχε κάνει το σταυρό της πριν από το φαγητό. Άλλωστε κι ο Παΐσιος δε θα διαφωνούσε και θα του ‘δινε και την ευχή του. Γιατί στη σωστή, τη χριστιανική οικογένεια, ο άντρας πρέπει να αφεντεύει τη γυναίκα.
Ο νεοέλληνας, αυτός που έχτισε τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, δε σηκώνει αστεία. Και όχι, δε φταίει το ότι με την κρίση έχουμε χάσει το χιούμορ μας. Έτσι είμαστε. Ο ήρωας του ’21 και ο παπάς της ενορίας είναι αξίες ανεκτίμητες για αυτόν τον τύπο. Τον βοηθούν να αποκτήσει υπόσταση, τον κάνουν να νιώθει έξυπνος, δυνατός, ικανός και νομίζει πως παίρνει τουλάχιστον δέκα πόντους μήκος στο πουλί του.
Έκατσα και παρακολούθησα ποιοι παθιάζονται πιο πολύ με το θέμα, αντιδρώντας με βρισιές και χωρίς επιχειρήματα. Ποιοι νομίζουν ότι θίχτηκαν τα ιερά και τα όσιά τους. Ποιοι χρειάζονται τέτοια ιερά και όσια. Και δε χάρηκα με τη διαπίστωση. Οι περισσότεροι είναι νέοι, από αυτούς που σε άλλες εποχές, οι γονείς τους θα φιλούσαν κατουρημένες ποδιές για να τους βολέψουν κάπου -καθώς ήταν ανίκανοι να κάνουν κάτι μόνοι τους και να πετύχουν-, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δε θα βολευτούν πουθενά και τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα για αυτούς. Έτσι, οι κοπέλες ποζάρουν στα προφίλ τους με το μαγιό ή με το καυτό το φόρεμα και το λάγνο βλέμμα, περιμένοντας να βρεθεί κάποιος που θα συγκινηθεί από τα κάλλη τους, τα μόνα προσόντα που διαθέτουν. Τα αγόρια ποζάρουν δίπλα σε κακομούτσουνες γκόμενες, καμαρώνοντας που ακόμα κι αυτές τους κάτσανε. Οι ίδιες καμαρώνουν επειδή τους έκατσε γκόμενος κι ας είναι και κάγκουρας με μυαλό αμοιβάδας. Πέρα από την προσωπική τους ζωή που είναι ευτυχισμένη, υπάρχει μια αγανάκτηση γιατί οι πολιτικοί είναι κλέφτες και μας κοροϊδεύουν και μας κλέβουν κι εμείς τους μουντζώνουμε και πατσίζουμε.
Σε τι σπίτια μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά και τι αξίες πήραν; Σε τι σχολεία μορφώθηκαν; Με τι παρέες συναναστράφηκαν; Τι βιβλία διάβασαν; Τι ταινίες είδαν; Μπροστά σε τι είδους τηλεόραση πέρασαν το χρόνο τους. Από τι είδους εκπομπές ενημερώθηκαν; Τι γνώμη απέκτησαν με όλα αυτά και με ποιον την αντάλλαξαν;
Αυτά τα παιδιά είχαν αυτές τις δυνατότητες σ’ αυτήν την κοινωνία. Δε θα κάνουν κάτι για να την αλλάξουν. Θα διατηρήσουν τις αξίες τους και θα περιμένουν τον άγιο να κάνει το θαύμα του, βρίζοντας όποιον προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει χιούμορ για να τους πει ότι δε διαφέρουν από τους μουσουλμάνους που μισούν επειδή είναι βάρβαροι, και στέλνοντας στην πυρά όποιον τους θυμίσει ότι, χάρη σ' αυτούς, ο μεσαίωνας δεν τελείωσε ακόμη.
«Η θρησκεία και οι νόμοι είναι δύο πατερίτσες που χρειάζονται οι άνθρωποι με αδύνατα πόδια» είχε πει ο Ντιντερό. Εύχομαι αυτά τα παιδιά να δυναμώσουν και να λιγοστέψουν οι ανάγκες τους. Και δε θα κάνω άλλες αναφορές στο τι έχει ειπωθεί για τη θρησκεία. Ούτε θα υποστηρίξω ότι είναι το όπιο του λαού, όπως κάνουν πολλοί. Δε ζούμε πλέον στην εποχή του Μαρξ και του οπίου. Οι καιροί αλλάζουν, γίνονται άγριες οι εποχές, οι καταστάσεις γίνονται πιο ζόρικες, και τα ναρκωτικά πιο σκληρά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

hurricane

Διάσημο μέλος

Η supergirl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,573 μηνύματα.
πω ρε φίλε ακόμα ασχολείστε με το θέμα;

είπατε τις γνώμες σας φτάνει, τώρα τι παραπάνω προσπαθείτε να κάνετε, δεν καταλαβαίνω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

O Nesapouliata

Νεοφερμένος

Ο O Nesapouliata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
«Θέλω στην επιχείρησή μου ο κάθε υπάλληλος να λέει ελεύθερα την γνώμη του, ακόμα και αν αυτό του στοιχίσει την δουλειά του!»
Ειρωνία, ε;

Ώ-Άσκοπε και λοιποί φανατισμένοι: Καταρχάς, δεν ζήτησα ποτέ οι απόψεις μου να γίνουν σεβαστές ή υπολογίσιμες από όλους -κανένας αφανάτιστος δεν θα απαιτούσε κάτι τέτοιο- μπορεί ο καθένας αν διαφωνεί να τις γράψει στα αρχίδια του και να κρατήσει τις δικές του. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει καθόλου εάν ο Παῖσιος ήταν ή όχι άγιος ή σύμβολο της Ορθοδοξίας, αυτό που κατακρίνω είναι ο φανατισμός και η προσωπολατρεία/ανθρωπολατρεία των «ευσεβών πιστών». Είναι επίσης γνωστό ότι κάθε θρησκεία θεωρεί ότι κατέχει την μία και μοναδική αλήθεια, τον μοναδικό γνήσιο δρόμο για την σωτηρία της ψυχής ( οι άλλοι είναι imitation, προσοχή στις απομιμήσεις! ) και το ιδανικό πρότυπο ζωής και οργάνωσης της κοινωνίας -πάντα με αγνή και ανόθευτη αγάπη φυσικά (για τους ομόθρησκούς βέβαια!)- και ότι πρέπει να κηρύξει το μήνυμα αυτό σε όλη την οικουμένη. Και στο όνομα αυτού του ιερού κηρύγματος μπορούν να γίνουν πόλεμοι, σφαγές, λεηλασίες, βιασμοί κ.ο.κ. Μήπως δηλαδή οι (χριστιανικές) Σταυροφορίες, η Εικονομαχία και η Ιερά Εξέταση ήταν πιο αγνές και καλοπροαίρετες από το μουσουλμανικό Τζιχάντ;

Ειλικρινά αδιαφορώ για το αν ο ίδιος ο Χριστός υπήρξε ή όχι, αν έζησε εκείνη την εποχή ή όχι, αν ήταν Εβραίος ή Κινέζος, αν τον λέγανε Ιησού και όχι Μπάμπη, αν είχε γυναίκα και παιδιά ή γκόμενες ή αν όχι, αν ήταν πλούσιος ή φτωχός και εάν ήταν άντρας ή γυναίκα. Σημασία πιστεύω έχουν τα λόγια του για την συνύπαρξη με τους άλλους. Επίσης αδιαφορώ για το εάν υπάρχει Θεός ή δεν υπάρχει. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να αποδειχθούν, αν θέλει κανείς τα πιστεύει. Ο ίδιος ο Χριστός κατά τις γραφές είπε «ας με ακολουθήσει όποιος θέλει», δεν μπορεί κανένας να επιβάλλει σε κάποιον άλλον τα πιστεύω του, ούτε να τον φυλακίσει εάν νιώσει ότι προσβάλλονται οι ιδέες του. Αυτό είναι δηλαδή το «Αγαπάτε Αλλήλους» που διακηρύττει ο Χριστιανισμός; Όχι, αυτό είναι φασισμός. Αντί να διαφωνούμε με τόσο φανατισμό σε ζητήματα που δεν μπορούν να αποδειχθούν με κανένα τρόπο, ας χωνέψουμε το ότι μπορεί γύρω μας να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, πεποιθήσεις και αντιλήψεις ως προς την δική μας, δεν είναι κάτι λάθος, αντίθετα προσφέρει υλικό για σκέψη και καλλιέργεια του πνεύματος.

«Διαφωνώ κάθετα με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες»
Φιδάκια!:)

Υ.Γ. Για όποιον γουστάρει αυθεντία, εδώ θα βρει τις απόψεις του Charles Bukowski για την λογοκρισία (σε επιστολή του με αφορμή την λογοκρισία του βιβλίου τού Tales of Ordinary Madness)
https://www.lettersofnote.com/2011/10/charles-bukowski-on-censorship.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
πω ρε φίλε ακόμα ασχολείστε με το θέμα;

είπατε τις γνώμες σας φτάνει, τώρα τι παραπάνω προσπαθείτε να κάνετε, δεν καταλαβαίνω...

Μπορεί να έχουν να μιλήσουν και άλλοι/άλλες. Αν βαρέθηκες απλά μην τα διαβάζεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερις

Περιβόητο μέλος

Η Ερις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,955 μηνύματα.
Πωω ρε θαρρείς και βγήκα εγώ κάπου, ξερω 'γω και είπα "όόοοχι και καλά του κάνανε του παλιοβρωμιάρη που δε σέβεται τίποτα"
Σημασία δεν έχουν όλα αυτά,αλλά το ότι έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε.Οι λόγοι καθορίζουν το αν θα το κάνουμε ή όχι,εν τέλει.
Ναι και έρχομαι εγώ και σου λέω ότι με την ίδια λογική κάποιος έχει το δικαίωμα να πιστεύει αν θέλει, όπου θέλει σ' ότι θέλει, ακόμη κι αν για σένα ή για τον παραδίπλα είναι μαλακίες όλα αυτά. Πρόβλημά του, αυτόν έτσι τον αρέσει. Από εκεί και πέρα ναι, αν θέλεις εσύ σχολιάζεις και ασκείς κριτική. Κι εγώ μπορώ να ασκήσω σε σένα και να σου πω ότι εμένα κάτι τέτοιο μου φαίνεται ανούσιο. Κι αυτό δικαίωμά μου είναι. Σε 'σένα μπορεί αυτό να φανεί όπως θέλει, αλλά μικρή σημασία θα 'χει, γιατί εγώ έτσι πιστεύω. Δεν υπάρχει λόγος να μου αλλάξει κάποιος τη γνώμη. Ναι, το έκανε για την πλάκα του προφανώς, όπως και ο Mikeius, σαφώς -έλα αφού το λες κι εσύ παρακάτω μη λέω τα ίδια και τα ίδια.
Πιστεύω ότι ενδεχομένως να μην ήθελε καν να βάλει σε σκέψεις κανέναν.Δεν είναι ανάγκη κάθε κριτική μας να είναι "επικοικοδομητική" και άλλες τέτοιες politically correct πίπες.Είναι κάτι ευκταίο,αλλά όχι αναγκαίο:μπορώ απλώς να σου κάνω κριτική γιατί μου τη σπας.Ένα πρακτικό παράδειγμα πάνω σ'αυτό,είναι ο Mikeius που έχεις ακριβώς παρακάτω:ποιον θα μπορούσε να πείσει,απ'αυτούς που κράζει με τον τρόπο που μιλάει?Μάλλον κανένα.Στ'αρχίδια του,δεν θέλει να πείσει,την πλάκα του θέλει να κάνει.Έτσι και 'γω,σε κάθετι που προβάλλεται δημόσια,μπορώ,αν θέλω,να το κοροϊδέψω.Αυτό το πολύ πολύ να με κάνει παλιοχαρακτήρα,σίγουρα όμως όχι παράνομο.
Εξ' αρχής κι εγώ το ίδιο δεν λέω; Εσύ ήσουν αυτός που μου είπες ότι ασκεί κρητική και θα επηρεάσει 5-10-50 άτομα. Σκατά! Κανέναν δε θα επηρεάσει, κανέναν δε θα βάλει σε σκέψεις. Το μόνο που θα πετύχει είναι να εξαγριώσει κάποιους και ειδικά τους πιο φανατισμένους. Και ναι προφανώς μ' αυτούς θέλει να σπάσει πλάκα. Άντε τα λες κι εσύ πιο κάτω! :P

Kαι σχετικά με το τελευταίο... ναι, μαζί σου. Είπα εγώ κάπου κάτι διαφορετικό; Συμφώνησα ποτέ μ' αυτό που έγινε; Ίσα ίσα που το βλέπω και γελοίο.

Τέλος πάντων αυτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λιβία Αυγούστα

Δραστήριο μέλος

Η Λιβία Αυγούστα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
δεν καταλαβαινεις!

για μενα το να σκοτωνεις μια αγελαδα ειναι σαν να σπαω εναν σταυρο για σενα!

για φαντασου στην αντιστοιχη περιπτωση τι θα γινοταν?

Δεν ειναι το ιδιο.Ο σταυρος ειναι συμβολο της χριστιανικης θρησκειας,η αγελαδα δεν ειναι το συμβολο της ινδουιστικης.Ναι,ειναι ιερες,αλλα δεν αποτελουν το συμβολο της.Εχει διαφορα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Δεν ειναι το ιδιο.Ο σταυρος ειναι συμβολο της χριστιανικης θρησκειας,η αγελαδα δεν ειναι το συμβολο της ινδουιστικης.Ναι,ειναι ιερες,αλλα δεν αποτελουν το συμβολο της.Εχει διαφορα.

ας παιξουμε με τις λεξεις λοιπον
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Οπως κάποιος θέλεις να σεβεται τις Αποψεις σου,αν και δεν γνωρίζω τι θρησκευτικης καταρτισης είσαι ή αν δεν ανηκεις στον Χριστιανισμό και είσαι Αθεος,ετσι θα πρεπει και ο οποισδηποτε και εσύ ακομα να δείχνει σεβασμο στην Χριστιανική Θρησκεία και να μην ξεπερναει τα όρια της προσβολης ακομα και αν ο σκοπος του είναι να σατηρίσει ή και να κάνει χιούμορ.
Επειδη ζούμε στον εικοστο πρώτο 21 Αιωνα δεν σημαίνει αυτοματως ότι μπορει ο οποιοσδήποτε να μιλάει με Ασεβεια απένατι σε εναν εκπροσωπο του Χριστού.Ο Σεβασμος και η εκτιμηση απεναντι στον Θεό ή και στην θρησκευτική πιστη αρκετών Ανθρωπων προς στον Χριστό αποτελει το δείγμα Της Ανωτεροτητας ενός Αθεου ως λογικου Ανθρωπου ο οποίος σεβεται την Χριστινικη Θρησκεία χωρις να προσβάλλει ή και να αλλοιώνει με οποιοδήποτε τρόπο την εικονα του Χριστού και να μην δείχνει έλλειψη Ασέβειας απένατι στην Χριστιανική Εκκλησία.

Και επισης δεν είναι Ασχημο το να συλλαμβάνεται κάποιος Ανθρωπος εφσοσον μεσω διαδικτυου υποτιμάει τον Χριστιανισμό και εχει ξεπερεσει τα όρια της Ασεβειας και της δυσφήμισης απεναντι στους εκπροσώπους της Χριστιανικής Εκκλησίας και στο Χριστό.Μεσα στο 21 πρωτο Αιώνα γίνονται συλληψεις για Ληστες,για Βιαστες ακομα και για πολιτικα πρόσωπα τα οποία εμπλεκονται σε οικονομική διαφθορά και σε άλλες οποιεσδήποτε παρανομες δραστηριοτητες.

Δηλαδη σε όλες αυτες τις καταστάσεις οι συλλήψεις ορισμενων προσωπων που εμπλέκονται σε συνήθεις και στερεότυπες και διαχρονικές παράνομες δραστηριότητες είναι φυσιολογικές για εσένα ενω η προσβολή απέναντι στον Χριστό δεν θα πρέπει να τιμωρείται κατα την δική σου Αποψη.

Οχι φίλε μου προοδος δεν σημαίνει εξυβριση του Χριστού και δεν σημαίνει οπισθοδρομιση η υπεράσπιση της Χριστιανικής πιστης και ο αγωνας για την διατηρηση της Ζωντανής και Αγιας Εικονας του Χριστού και του έργου της Χριστιανικής Εκκλησίας.Αν η υπεράσπιση της Χριστιανικής πιστης απο λεκτικές και εξυβριστικές επιθέσεις των Αθεων είναι για κάποιους Ανθρώπους οπισθοδρόμιση τότε μάλλον μιλούμε για άτομα που δεν σεβονται την Χριστιανική πίστη και ειναι απο τους Ανθρώπους που μάλλον τους αρεσει να αλλοιωνουν και να παρουσιάζουν με Αδικο τρόπο και στα δικά τους Ασχημα και Αναιδή μετρα την Αγιότητα της Χριστιανικής Θρησκείας και δεν διακατέχονται σε καμία περίπτωση απο την Αξία της Αρετής και του Σεβασμού.

Η Ακραία Ασέβεια που ονομάζεις εσυ πρόοδο ονομαζεται για εμένα εφοσον κάποιος Ανθρωπος ξεπερνάει το μέτρο της Ασεβειας και της Υβριστικής αποψης ακραια ελλειψη σεβασμού και ροπή προς Ηθική κατάπτωση.

Κοιταξε Να δεις η φραση Καθαρός Ουρανός Αστραπές δεν φοβάται είναι για τους Ανθρωπους τους Αδικους που αδικουν και προσπαθουν με κάθε τρόπο να τοποθέτουν στην Αφανεια τις Ασχημες και παρανομες πράξεις που λειτουργουν με τον πιο Ασχημο και επιθετικο τροπο στην Αξιοπρέπεια και στην Ζωή των άλλων Ανθρώπων.Επισης να ξεκαθαρισω ότι το γεγόνος ότι κάποιος προσβάλλει με τόση Αναίδεια τον Χριστιανισμό και χρησιμοποιεί λεκτικες προσβολές,υβριστικά συνθήματα και απαξιωτικές Εικονες με τις οποίες προσπαθεί να πείσει τους άλλους Ανθρωπους για την Αναξιότητα και για την Αρνητική πλευρα της Χριστιανικής Θρησκείας οπωσδήποτε θα λάβουμε μετρα και θα πάρουμε θέση και θα υπερασπιστούμε με Τιμη και με Αγώνα τον Χριστό.Αν εμείς καθόμαστε ακίνητοι και δεχομαστε έτσι ελευθερα τις οποιεσδήποτε Αποψεις που αλλοιωνουν Τον Χρισιτανισμό τότε δεν θα λεγόμαστε Αληθινοι Χριστιανοι.Το να κατσει κάποιος και να βρίζει τον Χριστο και κάποιον Αγιο Εκπροσωπο του Χριστου οπως είναι ο Αγιος Παϊσιος με τετοιες εξευτελιστικές και Ασεβεις εικονες προς το πρόσωπο του αυτο καθιστα εμας τους Χριστιανους και Χρεος και μεγάλη Χαρα να αποδειξουμε την καλη εικονα και τον δικαιο Αγωνα του Χριστιανισμού εναντια στον Απιστο και Αθεο ο οποιος είναι Υβριστης,Ασχημος Χαρακτήρας και εφοσον προσβάλλει τον συναθρωπο του και τον Χριστό να του δώσουμε να καταλάβει ότι το να ξεπερναει κάποιος τα όρια της Ασεβειας και να βριζει και με τα λόγια και με τις εικονες μεσω Διαδικτυου την εικονα ενος Αγιου εκπροσωπου του Χριστού και τον ιδιο τον Χριστο είναι Υβριστης,Αναιδής απεναντι στους Χριστιανους πιστούς και δείχνει Ανθρωπος με έλλειψη Σεβασμού.

Οσον αφορα για την Γνωστη Φραση Καθαρός Ουρανός Αστραπές δεν Φοβαται,δεν ισχύει στους Χριστιανούς πιστούς και εκπροσώπους του Χριστού.Δεν ισχύει γιατι πολύ απλά αγωνιζόμαστε για την Δικαιοσυνη και προσπαθούμε με κάθε ειρηνικο και ηρεμο τροπο που δεν αποσκοπει στην πραξη της Βιας και στον εξαναγκασμό της Ελευθερίας του άλλου να μιλήσουμε για την Ζωή και τα Εργα του Χριστού και να μιλησουμε σε όλους τους Ανθρωπους για το ποιος είναι ο Χριστός και για το ποσο Αγιος και Δίκαιος είναι ο Χριστός.

Οταν βλέπεις στην κοινωνία Διαφθορα και παρανομία,όταν εμείς οι Ανθρωποι δείχνουμε Αδιαφορία απέναντι ο ένας στον άλλον εμείς οι Χριστανοι αγωνιζόμαστε στο να καλλιεργήσουμε στους Ανθρώπους την Ευαισθησία και όχι την Αναισθησια και να τους δειξουμε με πράξεις την Αξία της Αρετής,του Σεβασμού και της Αγάπης συμφωνα με την Αγάπη που έδειχνε ο Χριστός στον κόσμο.

Επισης όταν γίνονται αναριθμητες Διαφθορες και απατεωνιες και όταν προσπαθουν τα πολιτικά προσωπα και οι Κυβερνήτες μιας Χώρας να μας πλασάρουν την παρανομια και την Δύναμη της Εξουσίας ως τον ιδανικο τροπο Ζωής εμείς Ακριβως οι Χριστιανοι προσπαθουμε να ξεσκεπασουμε και να αποκαλύψουμε την υποκρισια και την Ανηθικοτητα και την Ασεβεια αυτων των Ανοητων κυβερνητικών προσώπων και να δείξουμε στους Ανθρώπους οτι η μεγιστη Ευτυχια στην Ζωή είναι ο Σεβασμός και η Αγάπη προς τον Συνάνθρωπο και στον Χριστό.

Ο Χριστός εχει Αποδείξει με εργα και πράξεις την Αγαθότητα Του μιλώντας για Κοινωνία Αγάπης και όχι για μια Κοινωνία Εαυτούληδων και επίσης για μια Κοινωνία Δύναμης και Εξουσίας.Έμείς Ακριβως αυτην την κοινωνία Δικαιοσύνης και Αγάπης προτείνουμε σε όλους τους Ανθρωπους συμφωνα με τον Λόγο και την Διδασκαλία του Χριστού και επομενως με προστατη τον Χριστό και με την υπερασπιση της Αξιας της Δικαιοσύνης και την διάδωση της Αξίας της Αγάπης Του Χριστού απο εμας τους Χριστιανούς δεν φοβάμαστε τίποτα και κανέναν Ανθρωπο και Αθεο.

Επίσης με μεγάλη λύπη αναφέρω ότι χαρακτηρίζεις την Νεολαία ότι είμαστε στενοκέφαλοι επειδη πιστευουμε στον Χριστό και επειδη η συλληψη ενος Ανθρωπου απο την Αστυνομία που ξεπερασε τα όρια της προσβολής και που προσβαλλε τον Χριστό θεωρείται απο εμας τους Χριστιανούς ως δικαιη πράξη.

Οι Αθεοι είναι αυτοι που προσπαθουν με οποιοδήποτε μέσο να προσβάλλουν την εικονα του Χριστιανισμού και οποιος Ανθρωπος υπερασπίζεται την Χριστιανική Θρησκεια και τον Χριστο να υποτιμάται και να εξευτελίζεται με υβριστικό τρόπο και απαξιωτικο τρόπο.Οι Αθεοι αποδεικνύουν με αυτην την συμπεριφορά ότι προκειμένου να επιβάλλουν τις Αθεϊστικές τους Αποψεις,που συμφωνα με αυτούς θεωρούνται αλάθητες,μόλις βλέπουν εναν Ανθρωπο που υπερασπίζεται με επιμονη και με ταπείνωση και με Αγάπη τον Χριστό αμεσως τον βρίζουν και με κάθε υβριστικο τρόπο προσπαθούν να τον γελοποιούν και να τον Εξευτελίζουν.

Οσο για την ροκ μουσική στις σκληρες ροκ ας πουμε το να βλέπεις συγκροτηματα να βγάζουν μια Αγριοφωναρα,να παρουσιάζονται και να βγαίνουν στην σκηνή με βαμμένα πρόσωπα σαν κανίβαλλοι και να προσκυνουν τον Σατανα και να λένε ότι τον αγάπανε ε αυτο είναι ακραιο και δεν νομίζω ότι αρμόζει σε έναν Ανθρωπο του πολιτισμού και σε μια Χωρα με αναπτυγμένη τεχνολογία να εχει τετοια ζωώδη και αρρωστη συμπεριφορά.Το να βλέπεις επιπλέον του ακροατες του Σατανισμού σε ώρα συναυλίας να είναι ντυμενοι και αυτοί σαν κανίβαλλοι και να κανουν σεξ κάτω απο τι σκηνές και να παίρνουν δόσεις χασισσιου και να έχουν τα αλκόολ στα χερια τους και να αδειάζουν μπουκαλια ε δεν νομιζω ότι όλη αυτη η εικόνα που σου περγραφω να αποτελεί δείγμα φυσιολογικών και νορμάλ Ανθρωπων.

Παρα πολλα τετοια περιστατικά συμβαίνουν στις Η.Π.Α και σχεδόν σε ολοκληρο τον κόσμο.

Οπως αναφέρεις στην δεύτερη παράγραφο της Απάντησης σου αν υπηρχαν τετοια περιστατικά όπως ανάφερα παραπάνω και σε αλλα ροκ συγκροτηματα ή και στις συναυλιες που έκαναν τοτε είναι φυσιολογικο παλιά κάποιοι να τους Χαρακτήριζαν Σατανιστές.Ισχυει και σήμερα αυτο βεβαια και ειδικά όταν υπαρχουν συγκροτηματα τετοια χωρις ευπρέπεια εμφάνισης και με τέτοιες παραλογες Συμπεριφορές.

Οσον αφορά την τελευταία πρόταση της Απαντησης σου θα συμφωνήσω απολυτα μαζι σου αλλά να ξερεις ότι σε αυτον τον κοσμο και σε αυτήν την Ζωή αυτος που υπερασπιζεται την Αληθεια μπορει να αδικηθει,να γίνει αντικείμενο απαξιωσης απο τον κόσμο επειδη ο κόσμος προτιμάει την Διαφθορα και να μπει στο κοινωνικό περιθώριο ή και σε φυλακιση και αυτος που επαινεί την Διαφθορα ή εχει κανει εγκληματικές πράξεις ή εχει δωσει ας πούμε ψευδεις αναφορες στο διαδίκτυο,σε δημόσιο χώρο,στα δικαστήρια για εναν Ανθρωπο ο οποίος δεν έκανε καμια εγκληματική και παρανομη ενέργεια να τον επαινέσει ο κόσμος και να είναι Αθώος.

Επομενως αυτος που υπερασπιζεται την Αληθεια μπορει να είναι Διωκτης των υποκριτων και των Αδικων Ανθρωπων ενω μπορεί να είναι και Διωκώμενος επειδη ο κόσμος δεν προτιμάει την Δικαιοσύνη και την Αλήθεια και επαινεί την Αδικία.

Αν ο Ανθρωπος φίλε μου βριζει τον Χριστό ο οποίος περα απο Ανθρωπος ως Θεός είναι Απειρως πιο Θαυμαστος ως προς την Αγάπη Του και ως προς την Δύναμη Του και ως προς την Δικαιοσύνη Του φαντάσου ποσο Αλαζονικά και εγκληματικά θα συμπεριφέρεται στον Συνανθρωπο του.

Η Σταυρωση και ο Θάνατος του Χριστού αποδεικνύει τρανά κατα ποσο ο κόσμος είναι δικαιος στην κρίση του.

Κατάλαβε ότι η Ελευθερια της Εκφρασης της Γνώμης και της Αποψης πρέπει να γίνεται χωρις να ξεπερναει κάποιος ή και άλλοι το μέτρο της Ασεβειας.

Ο Μεγάλος Ελληνας Αριστοτέλης είπε την Σοφη Απαντηση Μέτρον Αριστον,

Μιας και μιλάς φίλε μου για 21 αιώνα καταλαβε πόσο σπουδαίο ρόλο στην εποχή μας και σε όλες τις εποχές γενικά παίζει ο Σεβασμός και η Αξία του μετρου.

Μαλλον ξεχνας,οτι ο Αριστοτελης εφυγε απο την Αθηνα,διοτι κινδυνεψε να κατηγορηθει για ασεβεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Λιβία Αυγούστα

Δραστήριο μέλος

Η Λιβία Αυγούστα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
ας παιξουμε με τις λεξεις λοιπον

Δεν ειναι παιχνιδι με τις λεξεις,η διαφορα ειναι ουσιωδης κατα τη γνωμη μου.Πχ και οι μουσουλμανοι δεν τρωνε χοιρινο,γιατι το θεωρουν ακαθαρτο.Το γεγονος,ομως,οτι αλλοι ανθρωποι τρωνε,δε συνιστα προσβολη της θρησκειας τους.Προσβολη συνιστα πχ να σατιρισεις τον προφητη τους,βλεπε προσφατα γεγονοτα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrHouse

Διάσημο μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 3,560 μηνύματα.
Δεν ειναι παιχνιδι με τις λεξεις,η διαφορα ειναι ουσιωδης κατα τη γνωμη μου.Πχ και οι μουσουλμανοι δεν τρωνε χοιρινο,γιατι το θεωρουν ακαθαρτο.Το γεγονος,ομως,οτι αλλοι ανθρωποι τρωνε,δε συνιστα προσβολη της θρησκειας τους.Προσβολη συνιστα πχ να σατιρισεις τον προφητη τους,βλεπε προσφατα γεγονοτα.

Ρε αλλο προσβολη προς ατομο,φυσικο ατομο,που υπαρχει,πως το λενε.Που εχει καρδια,εγκεφαλο,κυκλοφορει μεσα του αιμα,ειναι ζωντανο,και αλλο να προσβαλεις μια ιδεα,κατι ιδεατο,η ενα προσωπο που δεν υπαρχει,η στην προκειμενη περιπτωση δεν υπηρξε ποτε.Δηλαδη μια ιδεατη μαλακια.

Τι δεν μπορειτε να καταλαβετε?

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rea_94

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Rea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Πάντως είναι περίεργο που πολλοί από αυτούς που συμφωνούσαν με τον αποκλεισμό της παπαχρήστου θεωρούν το παρόν περιστατικό δείγμα λογοκρισίας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πικάπα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Πικάπα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 168 μηνύματα.
Πάντως είναι περίεργο που πολλοί από αυτούς που συμφωνούσαν με τον αποκλεισμό της παπαχρήστου θεωρούν το παρόν περιστατικό δείγμα λογοκρισίας...

Αν δεν μπορείς να δεις διαφορά σε μια σειρά από παράνομες και αντιδημοκρατικές πράξεις -άρση του απορρήτου, εισβολή και σύλληψη- εις βάρος ενός Έλληνα πολίτη, με μια αθλήτρια που αποκλείστηκε από έναν διαγωνισμό με κανόνες διότι αδιαφόρησε γι'αυτούς, τότε υπάρχει κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα εδώ....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epistaths

Νεοφερμένος

Ο epistaths αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Καταρχήν η δίωξη ηλετρονικού εγκλήματος ασχολήθηκε με τόσο ζήλο για το συγκεκριμένο θέμα ένεκα οτι το θέμα έφτασε στην βουλή. Δεύτερον παρόλο που κατακρίνω τέτοιου είδους σελίδες που γελοιοποιούν τον χριστιανισμό, κατακρίνω εξίσου και την τακτική της ΕΛ.ΑΣ. Το παρόν θέμα δεν αποτελούσε κακουργηματική πράξη, άρα σύμφωνα με το σύνταγμα και τον νόμο δεν γίνεται άρση του απορρήτου. Επίσης όταν γελοιοποιήτο ο πάπας δεν είδαμε καμία σύλληψη. Σαφός και δεν είμαι κατά στον έλεγχο και την καταστολή όταν χρειάζεται σε κακουργηματικές πράξεις όπως... παιδική πορνογραφία, εκβιασμοί, απάτες, απειλές κατά της ζωής κλπ, δεν μπορώ όμως να μην κατακρίνω τέτοιου είδους καταστολές, που γελοιοποιούν την Ελλάδα και τους διωκτικούς μηχανισμούς. Εν τέλη πρέπει η κάθε υπηρεσία να λειτουργεί με βάση τον νόμο και το σύνταγμα. Πόσο μάλλον μια κρατική υπηρεσία που δουλεύει για την προστασία των πολιτών. Ας έκλεινε η σελίδα και να τελείωνε εκεί το θέμα. Μπορεί λοιπόν η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να είναι η μόνη υπηρεσία που δουλεύει τόσο καλά, πλήν όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπέπεσε σε γκάφα. Όπως είναι γνωστό ονομάζεται δίωξη ηλεκτρονικού ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, η λέξη έγκλημα σημαίνει ηλεκτρονικό κακούργημα. Ας μάθουμε να τηρούμε κάποτε τους νόμους και το σύνταγμα του κράτους. Οχι βρίσκουμε πεδίο και κάνουμε παπάδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Πάντως είναι περίεργο που πολλοί από αυτούς που συμφωνούσαν με τον αποκλεισμό της παπαχρήστου θεωρούν το παρόν περιστατικό δείγμα λογοκρισίας...

Καμιά σχέση!
Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι και στις 2 περιπτώσεις έχει σχέση η χρυσή αυγή. :mad: Πρέπει να κοπούν τα πόδια του φασισμού από την αρχή μη σου πω και το κεφάλι και τα χέρια και....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top